- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
zolynet #9002 üzenetére
Az úgy vót, hogy későn értem haza, de még a kaja is főtt, ettől sietnem kellett, ideges voltam, és mérgemben lenyomtam 1 deci Kalinka Szamovár mézes teás vodkát. Majd a fagyasztóban gyorshűtött két doboz sört zsebrevágtam és lementem a térre a koncertre. Ott meg még kikértek nekem vagy 3-at, meg később máshol még egyet, és ez így kitartott hajnalig mire hazajöttem. De valahogy én se vagyok a helyzet magaslatán. Már másodszor alszom állva óriásiakat a diszkó közepén kabátban az oszlopnak támaszkodva. Lebilincselő a nép is, zene is, meg elképzelhető hogy fáradt is vagyok olyankor. No mindegy. Ma meg már semmi nincs odalent, lemenni csak akkor érdemes ha meg akarok fagyni. Pedig mehetnékem van. De egyedül és nincs hova...
Jaj, előre félek 21-én a cég 10 éves évfordulóján a szabadtéri bográcsos gulyáspartis főzőversenyes szétcsúszáson hogy fogom kibírni hogy talpon maradjak. De nem baj, az 57 cégből álló cégcsoport elnök vezérigazgatója is itt lesz Japánból. Ha nem nyomunk le a torkán minimum egy féldeci páleszt akkor nem vagyunk emberek.
Szakéhoz szokott szervezetnek brutál sokk egy kisüsti.
-
lujó55
addikt
válasz
zolynet #9002 üzenetére
Bármilyen furcsán is hangzik, a páleszt valahogy mindig is jobban bírtam, mint a komlólevet. Volt olyan, hogy egész este tőtikéztünk HPból, de ha munka után lenyomok egy dobozos sört akkor másodperc telik és benyomok. A pezsgővel szintúgy. Megy a szilveszteri móka ahogy kell, de éjfélkor egy pohár pezsgő és nemhogy táncika, még a tápászkodás is erőfeszítést jelent. Biztosan a szénsavtól van.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
zolynet #7967 üzenetére
Ezen dolgoznak...hogy 'megkönnyítsék a munkánkat'. Persze ez nem igaz, csak a rendszert akarák 'biztonságosabbá' tenni. És a szervert mindenestől Japánba akarják áttenni. Abba a manapság rendkívül biztonságos Japánba, ahol nem fenyegetnek természeti katasztrófák sem, és közel van, ráadásul a kommunikáció is könnyű, mert mindenki beszél angolul...
Most legalább az IT-t lehet baszogatni, eredménye úgysincs, de a hardver az amit lehet rugdosni. De odaátra nem érne el a lábunk. -
kételkedem
addikt
válasz
zolynet #7201 üzenetére
Ti még autóztok?
Én már alig járok vele. Áprilisban szervizbe fogom vinni. Olaj, olajszűrő, levegőszűrő, üzemanyagszűrő, klímába szűrő és a gyertyák cseréje lesz aktuális. A fékfolyadékot és a hűtőfolyadékot is le kellene cserélni, mégiscsak 7 éves az autó! Szerviz után nem sok pénzem fog maradni tankolásra!
Más!
Mostanában gyakran hallani, hogy fogy a magyar! Persze első hallásra bólint az ember, hogy több gyerek kel, már 10 millióan sem vagyunk. Valahogy most az a gondolat bujkál bennem, hogy biztos, hogy jobb lenne, ha mondjuk 20 millióan lennénk? A jelenlegi társadalmi szerkezet mellett lenne ~6millió aktív dolgozó és ~14 millió inaktív ember! Jelenleg 3 millióan élnek létminimum alatt, ez hasonló társadalomszerkezet mellett 6 millió fő lenne a 20 millióból.
Ha csak 6 millió lenne az ország népessége, jobban élnénk? Hány embert tudna optimálisan eltartani az ország? Mennyi lenne az optimális lélekszám? Mennyi az optimális népsűrűség? -
kételkedem
addikt
válasz
zolynet #5578 üzenetére
Kell egy 50t daru. Le kell kapcsolni a pótot, a nyeregnél megemelni egy kicsit, majd a pótkocsit visszafordítani az eredeti menetiránynak megfelelően. Rá áll a traktor és már mehet is tovább. A mentés költségeit ráterhelni a kamion gazdájára, a kamiont pedig bent tartani az országban addig, míg ki nem fizetik a költségeket.
Nyomtasd ki a hozzászólásom, add oda valamelyik tűzoltónak, én biztosan jobban értek hozzá, mint a helyszínen tartózkodó szakemberek! És igen, szerény is vagyok!
-
kételkedem
addikt
válasz
zolynet #4949 üzenetére
Picit hosszú lett, de kénytelen voltam minden fontos részletre kitérni!
A korrózió álló acélokról tényleg csak néhány sorban:
Korrózióálló acélok
Az első rozsdamentes acélötvözetet a Krupp Műveknek köszönhetjük. Elkészítésére a XX. Század elejéig kellett várni, de széles körben csak az ötvenes években kezdték az iparban alkalmazni a rozsdamentes acél termékeket. Viszont azóta a sikerük töretlen.
A korrózióállóság feltétele, hogy az acél felületén alakuljon ki egy stabil, egybefüggő réteg. Ennek feltétele, hogy a rozsdamentes acél ötvözet karbon tartalma maximum 1,2% legyen, és minimum 12% krómot tartalmazzon.
A passzivitást az acél felületén keletkező króm-oxid réteg biztosítja, amelyben az alapanyaghoz képest feldúsul a króm. A rozsdamentesség feltétele, hogy az ötvözet szerkezete homogén legyen, sehol ne alakuljon ki krómban szegény rész. Az ilyen ötvözetnek megvan az a tulajdonsága, hogy ha a króm-oxid réteg megsérül, akkor a helyén új króm-oxid réteg keletkezik.
A korrózióálló acélokat két alapvető csoportra szokás bontani.Rozsdamentes acél (A2): Az atmoszféra és a természetes vizek, valamint a gyengén savas ételek, italok korrodáló hatásának ellenáll.
Saválló acél (A4): Erős oxidáló hatású savakkal és más agresszív közegekkel szemben is ellenálló. A 25% krómot tartalmazó acél ötvözet az agresszív savaknak is ellenáll. Ennek a magas krómtartalomnak egy része nikkellel is helyettesíthető. A leggyakoribb arány a 18% Cr, 10% Ni, aminek további előnye, hogy a ferrites szerkezetű vasötvözet ausztenites szerkezetűvé válik.
A vas képes térközepes (ferrites) és lapközepes (ausztenites) kristályrácsba is rendeződik.
Az ausztenites szerkezetű acél jól alakítható, kovácsolható, hengerelhető, hegeszthető, de nem forgácsolható, nem mágnesezhető. A ferrites szerkezet lágyabb, jól alakítható és mágnesezhető.
A korrózióálló acélok megmunkálásához nagyobb erők szükségesek. A megmunkálás alacsonyabb sebességet és intenzív hűtést igányel.
-
Winner_hun
félisten
válasz
zolynet #3892 üzenetére
Mikor hogy. A héten ez épp nem volt jellemző mert a múlt hét közepén rámragadt torokbaj még tart. Ma volt az első nap a héten hogy felkeltem és nem fájt a torkom. De még köhögök. Igaz 2 napja már kimerészkedtem kicsit dolgozni, tegnap is tevékenykedtem (igaz túlnyomó rész hólapátolás volt), most délelőtt már voltunk anyagért, ebéd után megyünk helyszíni melóra, utána meg a hozott anyagot kezdhetem feldolgozni. Holnap-holnapután meg a héten elmaradt dolgokat lehet bepótolgatni.
-
-
kételkedem
addikt
-
válasz
zolynet #1360 üzenetére
Nálam meg ez a céges bulin (Hétfő délután)
Szilva pálesz, majd megint, kis fehér félszáraz bor (nemtom milyen), közben kis marhapörkölt, majd levezetésképen szilva pálesz (sört nem iszok, jagert meg egyebeket nem akartam inni, meg keverni se semmivel)
Igaz közel sem olyan igényes felhozatal, sőt nem is nagyon volt felhozatalmondjuk voltunk vagy 15-en, mert csak a Műszakiak bulija volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Windows 11
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Klaus Duran: 2025 dude
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest