- Légies iPhone halvány színei
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kételkedem
addikt
válasz
Tothgera30 #44344 üzenetére
Évekkel ezelőtt vettem utoljára lottót, vagy egyáltalán bármilyen szerencsejáték szelvényt. Most akartam vanni 1 lottó szelvényt, de teljesen elfelejtkeztem róla, csak számok olvasásakor tudatosult, hogy ez bizony elment...
#44357) Mawyx
Szerintem egyelőre még nem kapsz sehol, nincs még beérve. Sütve én még csak piacon találkoztam vele. Nyersen egyszerűbb beszerezni. -
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #44321 üzenetére
és visszakérted a jegy árát?
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #43978 üzenetére
-
válasz
Tothgera30 #43104 üzenetére
Jártam már én is így, és ezen eljárás tökéletesnek bizonyult
Szép napunk van ma is, nincs az a nagy meleg, napos, eltarthatna ez még vagy 2 hónapig, persze hetente 2x eshetne az eső úgy 10 perceket, hogy ne pampongjon senki a szárazságra hivatkozva.
-
válasz
Tothgera30 #43085 üzenetére
Konyharuha, kendőre ablaktisztító, majd úgy törld át, közvetlen ne fújd rá
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30 #43079 üzenetére
Most ébredtem, és úgy olvastam kukac nem is neked címzett válaszát, hogy alsónadrággal.
Szóval ez valami mennyei jel lehet, próbáld meg azzal. -
Viszlát
addikt
válasz
Tothgera30 #42659 üzenetére
Te ne báncsad a T60-t, mer' egy teljesen jó kis gép az még mindig, sose adom el, csak veszek mellé egy erős asztalit majd.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #42659 üzenetére
Kettővel feljebb...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #42400 üzenetére
Totalcar-ról indultál egy dízel BMW-vel?
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #42280 üzenetére
Mármint P8600? Nincsen T8600.
A T60-omban még első generációs C2D van (T7400 - 2006 végén gyártott noti, ezért ez a CPU, kb. a legerősebb, ami belekerülhetett), most épp ~30 fül van megnyitva Operában, meg megy torrent, valamint TC-vel fájlmásolgatás időnként, 40%-nál jobban nem terheli a CPU-t, de inkább 10-20% között.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #42271 üzenetére
Az a hirdetés gyanúsan kamu-szagú.
De amúgy egy jobb C2D-nek is el kellene tudnia különösebb izzadságszag kibocsátása nélkül látnia a Mawyx által írt dolgokat. Persze, nyilván új, korszerű(bb) noti vásárlása volna az ideális.
-
Mawyx
őstag
válasz
Tothgera30 #42226 üzenetére
Birkapörköltre egyszerűen muszáj inni egy dobozzal
Azért nem vagyok alkoholista, bár lehet nem úgy tűnik
egy citromosat ittam már ma, de kaptam pár doboz normált, muszáj ezt is meginni valamikor, pedig annyira nem szeretem ami nem ízesített.
Igazából valami tipikus szörfös filmbe illő ajtónyitás nélkül csak úgy beleugrós dzsippet
akartam keresni, de ahogy beírtam hogy jeep, kiderült az egy konkrét márka, de pont tetszik ami képeket találtam. A Defi csunya nekem.
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30 #42207 üzenetére
abban hiba nem lesz
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30 #42205 üzenetére
jó mulatást
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30 #42114 üzenetére
Szerintem meg ha nem eszik az ember semmit, gyorsan le lehet adni párszor tíz kilót, tuti megoldás.
Mi a francnak mozogni? -
tbs
addikt
válasz
Tothgera30 #41566 üzenetére
2 napja..? Ami nem megy ne erőltesd...
(Spécin preparált xp telepítő kell, ráadásul az újabb usb hub csipek drivere nélkül hajlamos menet közben megfikkanni... Szopó, nem erőltetném tényleg.)
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30 #41197 üzenetére
köszi
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30 #40799 üzenetére
Nekem itt ne említsed az eskétezret és a zéháromötvenet egy lapon, mert haragom elpusztítja a teljes fórumot.
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30 #40797 üzenetére
Probaltam mar elisebe becsomagolni magam, napokig nyomtam az agyat utana
-
válasz
Tothgera30 #40797 üzenetére
az is marha jó verda
de ha a s2k kicsi neki, akkor az elise főleg az lehet.
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #40710 üzenetére
miből kell annyi gyakorlat
-
Mawyx
őstag
válasz
Tothgera30 #40701 üzenetére
ELTE topicban ez bukó volt, nincs ilyenre kérelem. Egy zh-nál még esetleg ki lehet sírni az 1pontot ha látják az ember mindent megtett, de átsorolásnál dékáni kérelem kellene.
De olvasd át a tvsz-t, az a biztos. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Tothgera30 #40705 üzenetére
ahogy bandus is mondja, a tvsz az irányadó, azt viszont valószínűleg neked kell kibogoznod.
rend szerint ember nem szokta ezt annyira alaposan ismerni (sajnos) amennyire most neked kellene, hogy eldöntsd, hivatkozhatsz-e valamilyen szabály be nem tartására, aki meg eléggé ismeri az nem fog akarni neked segíteni mert pl. TO-s, vagy a töke tele van.
vagy előveszed a tvsz-t és kimolyolod magadnak ami kell, vagy esetleg ha mákod van, találsz valami nördöt akinek már most a kisujjában van.
-
válasz
tvsz az irányadó. ha korábban kiírták a tvsz-ben előírt minimális vizsgaalkalmat, akkor nem fognak egyedül neked újat kiírni. inkább a tanárt keresném meg a helyedben, hogy hagy vizsgázhass le nála.
aztán köv. félévben felveszed hivatalosan is a vizsgát, ő pedig beírja a most megszerzett jegyed.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Nézd, a részleteket te ismered, de azt írtad, hogy azért nem lett meg, mert egy töltelék vizsgára nem volt időpont a vége felé. Ha ez azt jelenti, hogy kb. a vizsgaidőszak második felében ki sem írták, akkor nyilván hivatkozhatsz arra, hogy számítottál rá, hogy lesz, elmentél volna, legyenek szivesek biztosítani a lehetőséget, hogy megszerezhesd a kreditet, vagy méltányosságból ne csesszenek ki veled.
Ha csak simán az utolsó hétre hagytad és akkor már nem írtak ki, mert minden hülye elment belőle legkésőbb a múlt héten, akkor meg csillogó szemmel kéred a méltányosságot nagyon könyörögve bemutatva hogy eddig mit meg nem tettél annak érdekében, hogy hasznos és értelmes diákja legyél a campusnak, és ne ezen az egy kreditponton múljon, hogy egy ilyen igyekvő agilis gyerek diplomája kilátástalan távolságba kerüljön a szervezési hiányosságai miatt.
Szóval a helyzet dönti el. Meg hogy mennyire vagy ebben ludas.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Szerintem megadják, ha rendesen alátámasztod.
-
saelin
veterán
válasz
Tothgera30 #40616 üzenetére
Csak ezt állam bácsi meg ne lássa! Menten jegyárat emelne...
-
Integra
titán
válasz
Tothgera30 #40628 üzenetére
hahaha, most néztem, epic
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #40431 üzenetére
azt mégsem lehet írni, hogy a változatosság kedvéért épp egy bomba miatt késik.
-
Csyppa
senior tag
válasz
Tothgera30 #40048 üzenetére
Errefele is sokszor megvan az 5-10perc, de ez nekem meg belefer. Gondjaim akkor vannak, amikor annyit kesunk, hogy nem erem el a csatlakozast. Az egy ora keses szokott lenni, nekem ennel szerencsere tobbhoz meg nem volt szerencsem, es ezek szamat is meg tudom szamolni egy kezemen.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30 #40035 üzenetére
Azért vegyük hozzá azt is hogy nem mindegy mennyit keresel itthon.
Szerintem a lényeget megragadtad. Aránylag (az ottani átlaghoz képest) ugyanannyit fogsz ott is, vagy kevesebbet. Kivéve itthon krónikusan alulfizetett szakmák, pl. orvosok, nővérek.
-
Viszlát
addikt
válasz
Tothgera30 #39785 üzenetére
Értem. Nekem csak egy tapasztalatom volt, lerobbantam Linztől nem messze, kijött az ÖAMTC, kód alapján EGR szelep szállt el, elvezetett a legközelebbi Fiat szervizhez. Megnézték, leellenőrizték az autó adatait, megrendelték az alkatrészt, kicserélték és már mentem is utamra, csak egy aláírást kértek.
-
Viszlát
addikt
válasz
Tothgera30 #39783 üzenetére
Én ezt nem értem. A szalon csak közvetíti a garanciát, azt a gyár adja, nem? Miért kötekednek akkor a szervizek? A munkadíj miatt?
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #39778 üzenetére
Pont errol a cikkrol jutott eszembe
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #39774 üzenetére
De az, hogy a motorban all az olajos trutyi azt nehez megoldani nem megfelelo hasznalattal ha megvolt minden szerviz. Mert csak nem bontom mar meg a motort minden hetvegen es rakok bele sarat, csak ugy viccbol.
-
kerkess
csendes tag
válasz
Tothgera30 #39034 üzenetére
Helló
Hatalmas forma azokkal a gomb szemekkel
Fotogén egy állat
Amúgy meg ki az a hülye aki egy sünnel a tenyerén utazgat?
Én is viszem a kutyám minden hova de nem azért hogy világot lásson hanem mert ha nyilik a kocsi ajtó ö az első aki beszáll.Kiskorában szoktattam rá mert lusta voltam megcsinálni a kerítést és mindig utánuk jött.
Bocsánat a kerités mindig rossz de a kutya nőt igy nem fér kiTehát ez is kipipálva.
Nem érdemes kapkodni -
Mawyx
őstag
válasz
Tothgera30 #39003 üzenetére
Csak lapos fakanalam van.
(#39005) fokukac : Taníts, mester, mert így porzik a vesém
rinyarinyarinyaaa
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30 #38943 üzenetére
Sorry, nekem nagyon kiesik, a város másik vége.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #38945 üzenetére
Hétfőn, kedden nem, de szerdán akár meg tudom oldani. (Másnap meg postára tudom adni.)
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #38943 üzenetére
Ha valamelyik nap kora este is jó a hét folyamán, akkor tudok segíteni, az nincs tőlem nagyon messze.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30 #38938 üzenetére
BP-n belül merre? Elég nagy a város...
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #38912 üzenetére
hát erre felé nem
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30 #38701 üzenetére
Az megint más, ha tudatosan elmész valahová és van mit csinálni, amivel elfoglalod magad.
Semmi gondom nincs azzal,hogy a nagyszülőkhöz vagy nyaralni elmegyünk 1-2hétre.(még a mobilomat is kikapcsolom olyankor)
De így itthon a 4fal között a panelban nem túl kellemes a 21. század vívmányai nélkül. -
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30 #38600 üzenetére
nekem hirtelen kellett egy dörmögő dömötör, és nagyon elégedett vagyok vele.
persze kell egy pár nap bemelegítés neki de már most nagyon tetszik
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30 #38598 üzenetére
kellett egy kis extra basszus, valamit ez volt raktáron és akciós is volt, más érvem nincs
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30 #38418 üzenetére
Nem tudom,de a germersdorfi cseresznye elég sötét színű [link]
-
Viszlát
addikt
válasz
Tothgera30 #38418 üzenetére
Attól függ, milyen fajta. Viszont a cigánymeggy az szinte fekete ha jó érett, olyan sötét cseresznye nincsen.
Reszerk: akkor is a meggy. Elég hülye egy fogadás ez.
-
föccer
nagyúr
válasz
Tothgera30 #38314 üzenetére
Elvileg. Lehet, hogy a gép kér egy biztonsági kódot mielőtt csatlakoztatná a cuccot. Ez a kód elvileg a gamepad doksijában megtalálható. Ha nem, akkor google...
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Tothgera30 #38312 üzenetére
Ha van benne beépített kékfog, akkor azt bekapcsolod, nyomsz egy keresést és ha mázlid van, akkor megtalálja az eszközt magától. Lehet, hogy gamepad-on meg kell nyomni egy gomocskát hozzá, hogy csatlakozzon a géphez.
üdv, föccer
-
tbs
addikt
válasz
Tothgera30 #38213 üzenetére
Oké. Leadtam a drótot.
TP-re. Fontos, hogy bízzak benne, mert nekem kell majd pátyolgatni.
-
válasz
Tothgera30 #38213 üzenetére
asszonynál már a második van, meg itt a céges gépek is elitebookok, én nem nagyon hallok problémáról
-
tbs
addikt
válasz
Tothgera30 #38203 üzenetére
Szépség nem számít.
Hurcolós melógép.
EliteBokkal volt negatív tapasztalatom, több. Nem futnék bele többször. (Driver + akkuidő + linux, semmi komoly.
)
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30 #37955 üzenetére
Bahh, borzalmas lehet. Engem már 12-13 colon is zavar, ha nincs legalább 800 pixelem fűggőlegesen, böngészéshez nagyon kell a magasság.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30 #37942 üzenetére
Múltkor kijelzőt cseréltem egy Asus F9-ben, az azért húzósabb művelet.
Egy óra alatt az is megvolt.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30 #37921 üzenetére
A poszt írásának ideje alatt kb. betehetted volna.
-
válasz
Tothgera30 #37572 üzenetére
na jól megtapogattam a 9470-est, igen jó kis gép, ráadásul nem is a gyenge 1366x768-as kijelzővel jött, amit nehezményeztek a ph tesztben, hanem már 1600x900-assal, és marha könnyű, nagyon profi gép
viszont kicsikét hangos, legalábbis az én probokomnál hangosabb, de majd meghekkelem valami beállítással.
-
válasz
Tothgera30 #37565 üzenetére
grat
bár nekem a 4530 4 gb-tal is nagyon szépen elvan, a chrome-ra sem volt sosem panaszom gyorsaság szempontjából, dehát ramból minél több, annál jobb
egy bajom van ezzel a géppel, hogy így két és fél év után sincs vele semmi problémám, így nem tudom mikor lesz csere érett
de ha eljön az idő én is váltanék a nagyobb probookokra. addig meg majd kiélem magam az asszony gépén, ha technikai újdonság kell, tegnap kapott egy 9470-eset, én meg sosem láttam még ssd-vel szerelt notit.
-
válasz
Tothgera30 #37392 üzenetére
bármit írhatsz szerintem a név mezőbe.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #37392 üzenetére
Szerintem a számlaszám a lényeg, pár éve már nem dobják vissza azzal az utalást, ha a név nem egyezik.
-
venember83
nagyúr
válasz
Tothgera30 #37053 üzenetére
Mi a meglepő abban, hogy az eladási árnak már gyakorlatilag csak minimális köze van az előállítási árhoz?
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #37009 üzenetére
-
válasz
Tothgera30 #36975 üzenetére
jólvan, te nyertél
-
válasz
Tothgera30 #36635 üzenetére
minden nap új nap vár
-
fokukac
nagyúr
válasz
Tothgera30 #36410 üzenetére
Ha a Te neveden vagy, bármikor letilthatod.
Ha más nevén van, akkor nem.@Montoya: Mint olvashattad, ezek olyan 8-9 évvel ezelőtti dolgok, amikor még a szabadrablás volt a roaming kategória. (hiába volt már EU, még nem korlátozták a díjakat)
Ja, és nem kellett ám órákig csetelni. Ha felhívtuk egymást, hogy "hol vagy? találkozzunk itt és itt!", ez került szumma 400 Ft-ba. elég könnyen összejöttek sokezres számlák.Utoljára amikor Amerikában voltam, akkor sikerült 18 ezret össze-sms-ezni, illetve ilyen hol-vagy - jellegű hívásokra elcseszni.
Ui. Ja, és Horvátország július 1-től csatlakozik az EU-hoz, hálistennek, végre.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30 #36233 üzenetére
Mivel elektromosat használok 99% igen.De most elutazom és kellett egy jó manuális fogkefe. Curaprox márkájú és úgy néz ki mint egy gyökérkefe
Lejárt magnéziumos pezsgőtablettát meg szabad még inni?
-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30 #35953 üzenetére
Sok mindentol fugg, mit fogsz ki. Ha mar korhazban vagy, ott ahogy lattam tobbnyire mar jo az ellatas, de a gp hagy kivannivalot maga utan. En harom hetig szenvedtem nagyon durva kohogessel ekt eve, fajt a mellkasom is, ileltve 2 het ebbol 38 fokos lazzal, nem nagyon foglalkozott a gp vele, szerinte nem mellhartyagyulladas vagy tudogylladas volt. Szerintem fekves, paracetamol... Hiaba nem hat 2 het utan se. Esmein szoritotta a mellkasom, hogy legalabb normalisan kohogni tudjak , egyebkent csak kutyakohoges volt kb...
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30 #35953 üzenetére
Korhazi surgossegi osztaly ahova be is setalhatsz, vagy ha olyan a para akkor mentovel visznek be de a mentore is lehet hogy 1 orat varsz, a diszpecserszolgalat meg automatikus, multkor kimentek egy 12 eves csajszihoz mert megjott menzesze es tanacsot akart kerni de mivel elejtette a "ver" szocskat a panaszaban, a szamitogep kirendelt egy mentot
) ha egy nathaval elmesz egy rendelobe, lehet hazakuldenek. Multkor elvittem egy lakotarsam mert nem maradt meg benne semmi, ra se neztek csak mondtak hogy menjen haza es igyon teat, ha nem jobb akkor jojjon vissza par nap mulva... Kozel sem idilli itt a helyzet sajna...
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30 #35949 üzenetére
egy sürgős esetnél, monjuk ujjlevágás, kéztörés, hasonlók - bemész a kórházba és mondják, mennyi a várakozási idő. legutóbbi esetnél 8 órát mondtak, hát inkább eljöttünk
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #35493 üzenetére
felőlem nyugodtan maradhat ilyen, pont leszarom, inkább nyáron ne legyen 30-31 felett sose
-
válasz
Tothgera30 #35496 üzenetére
én is ezt az időtartamot tűztem ki célul magamnak, bár korábban minél hamarabb le akartam lépni, de most jó helyet sikerült kifognom, ahol ha minden jól megy nagyon jó tapasztalatokat szerezhetek. és szerencsére a szakmában, vagyis amerre én el akarok indulni 3-5 év tapasztalattal nyugaton eléggé jó, nettó 5k+ eurós állások vannak. erre meg szerintem megérni várnom, nameg össze kell gyűjteni az ehhez szükséges tapasztalatot és hiányzó tusást is
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30 #35493 üzenetére
otthon legalább változatos, itt max annyi a változás hogy esik vagy nem
a szél standard, a meleget nem ismerjük. a pénz meg soha nem fogja kárpótolni a magamfajtát, aki napsütésre vágyik. ráadásul ha nincs rendes szakmád referenciával akkor itt is ki kell dolgozni a beled, hogy értelmes mennyiséget keress...
holló: ha az érdekel, nincs barátnőm, 2011. szeptember 15. óta. próbálkozások voltak, eredmény kevésbé.
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #35438 üzenetére
Ez megrendezett, egy szepen felepitett show, mert eladni musort csocsokkel lehet meg azzal ha valaki proszto es kobuta, mert akkor a nezok nezik es mondhatja 2 sor kozott az ember, hogy latod anyukam milyen okos vagyok?
-
concret_hp
addikt
válasz
vmi új műsor vidjói ezek 1ik kommentelő szerint, elég jó trükk, sztem pár nap aaltt meglesz a 100K nézettség
-
concret_hp
addikt
válasz
ki ez a 2 csaj?
-
válasz
Tothgera30 #35153 üzenetére
Ez lett volna a másik tippem,
-
válasz
Tothgera30 #35145 üzenetére
Memória hiba is lehet
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #35145 üzenetére
Ha nem lemezről, hanem USB-ról boot-olsz, akkor is csinálja? Én megnézném első körben egy pendrive-ról indított Hiren's Boot CD-ről kiválasztott valamelyik HDD diagnosztika-jellegű alkalmazással.
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #35105 üzenetére
szigetelő szalag azt' csá?
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30 #35008 üzenetére
biztos vagyok benne, ételre-italra gondoltam, mindenféle betegségek, bacilusok, vírusok nélkül
@:
jégoldó? -
7
addikt
válasz
Tothgera30 #35008 üzenetére
Na és aztán... egy gyönyörű nő is le tudja venni a lábáról, vagy egy láncfűrész, ha minden kötél szakad.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30 #34757 üzenetére
Henger alakú a csatlakozója, 3310-hez volt anno.használva
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #34550 üzenetére
reggeli vonatot még eléred akkor
-
Mr X
veterán
válasz
Tothgera30 #34472 üzenetére
Itt mindjárt vége.
-
válasz
Tothgera30 #33566 üzenetére
3-4 nap 12h mellett hogy van időd még gyakorlatra?
Holló: én simán kihasználnám, ha már bent is ilyen alacsony a hatásfok meg a munkakedv
én nem tudnék mindent otthonról megcsinálni, de ezt a 6 hetente egy hétvégét kibírom, nem gond. ez egyébként még a régi hely az ordibálós kollégával, vagy sikerült váltani?
-
válasz
Tothgera30 #33559 üzenetére
akkor nem csak nálam van így
jövő hónapban már hétvégén is dolgozom.
-
troland26
őstag
válasz
Tothgera30 #33377 üzenetére
Nem az nem én vagyok ... keversz Rocco Siffredivel
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #33264 üzenetére
Értem.
Mindenesetre ha sértőbb lettem volna, mint szándékoztam (alapjáraton nem akartam az lenni, de a stílusomból fakad gyakran), elnézésedet kérem. Örülök egyébként, hogy kulturáltan sikerült lefolytatnunk a vitánkat.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #33262 üzenetére
Nem azon kattantam ki hogy olyan "drágán" vett "x" dolgot, hanem hogy utána sír hogy nem tud alapvető dolgokat megvenni.
Olvasd vissza az első 1-2 hozzászólásod: azokból ugyanis nyomokban sem ez olvasható ki. Innen a félreértés.
Bár elhinni nem kell, nem is felvágásból írtam (ha esetleg félreértenéd), mert máskor sem írok ilyesmit, most csak megemlítettem. Még jó hogy nem azt írom hogy nap mint nap életeket mentek meg, mert akkor felhoz mennél, pedig igazságalapja bőven van.
Ha jól értem, akkor az említett életmentés a foglalkozásod, amiért fizetést kapsz, tehát nem önkéntes szuperhősként dolgozol. Ha ezt elhivatásból csinálod, akkor csak tisztelni tudlak érte, de ez külön téma: még mindig nem látom ezért az összefüggést, amiért kapcsolatba hozható lenne az alaphelyzettel. Őszintén örülnék, ha rávilágítanál erre nekem: hogyan kapcsolódik az, hogy egyszer adtál kölcsön egy osztálytársadnak/átkíséred a nénit az úttesten/mentősként-kórházi alkalmazottként (elnézést, nem tudom a pontos foglalkozásodat) dolgozol, ahhoz, hogy kiakadsz azon, hogy az ismerősöd 100k-s telefont vesz készpénzre, amit nem is használ ki (valamint neked nem kellene a telefonja, mert a te Nokia N8-ad mindenre megfelel, amire te használod - ezt is fontosnak tartottad leszögezni az elején), majd utána alapvető megélhetési gondokra panaszkodik neked (ami téged így együtt nyilvánvalóan irritál, máskülönben nem egy nyilvános fórumban írtad volna le az egészet)?
Elnézést, ha szarkasztikusnak tűnök - most épp nem állt szándékomban, de mivel nyilvánvalóan félreértettelek, tényleg kíváncsi vagyok az összefüggésre, illetve arra, hogy mit akartál valójában mondani. A fenti az, ahogy nekem tűnik, így javíts ki nyugodtan.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #33244 üzenetére
Ám legyen, félreértettelek. Azt viszont, hogy én mit/hogyan és hova írok, én döntöm el, függetlenül attól, hogy mit fogadsz el. Ha itt folytatod, akkor bizony itt kapsz választ. Ha pedig szarkazmust akarok alkalmazni, akkor fogok, akár "kérted", akár nem.
Az "és"-sel kezdődő mondatot elbírja a magyar nyelv, az ujj szó viszont még mindig rövid u-val írandó, nem hosszúval.
A "néni átsegítése az úton" és a "kisegítettem a szegény volt osztálytársamat némi pénzzel" vs "miért vett 100k-s telefont a 10k-s helyett, neki az is jó lenne" párhuzamba állítása logikailag hajmeresztően meredek és erőltetett, ahogy az egész belemagyarázós utolsó bekezdésed is, amire mondhatnám azt, hogy íme, remek példája az emlegetett "vádaskodós mentalitásnak". De legyen, rád hagyom, hiszen valóban azt terveztem, hogy a nyakadba varrom a Bilderberg-csoport összes machinációját, a JFK-gyilkosságot meg a világgazdasági válságot. (Szarkazmus-jelző megint kitéve.
)
Számomra azért furcsa, hogy fel sem merül benned a kérdés, hogy "Ha több emberben is ugyanazt a negatív benyomást keltettem, akkor lehet, hogy azzal van a baj, amit és/vagy ahogy mondtam/írtam?", de igazából ez sem az én problémám. Legyen úgy akkor, hogy beálltam a téged szidó nyájba rád mutogatni.
Hogy komolyra fordítsam a szót, nagy félreértésben vagy velem kapcsolatban: nem azt gondolom, hogy "rossz ember vagy" (sőt, szemlátomást melldöngetősen jó embernek tűnsz - elnézést a fricskáért
), hanem "a hozzáállásod más ember magánügyeihez (ebbe az, hogy a saját pénzét mire költi, milyen telefont/kütyüt vesz és miért, azt hogyan és mire használja stb. szerintem teljesen ide tartozik) kicsinyes" (ami elég messze van az utolsó bekezdésedben kifejtett khm... érdekességektől) - a kettő között elég komoly különbség van. Amíg az alapvetően viccesnek szánt bejegyzésemre nem hördültél fel (és utána nem álltál volna neki osztogatni a lekezelő megjegyzéseket), eszem ágában nem lett volna folytatni, illetve kifejteni mindezt.
peterkeT: nálunk harmadikra sem kértek eddig külön kiszállási díjat, de felteszem, hogy az első kettő díját Banduséknál is belekalkulálják a közös költségbe.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #33232 üzenetére
Rendben, Te vagy Terézanya, vagy az Év Mártírja-díjra pályázol. És igen, befejeztem (= nem láttam semmi értelmét, hogy folytassam).
Az is egy "mentalitás", a saját kommunikációdért/stílusodért nem vállalni a felelősséget... (Érdekes, hogy nem először és nem csak tőlem futsz ebbe bele itt.)
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #33184 üzenetére
Érdekes következtetés vontál le. Erről az jut eszembe...
Egy a baj: nem csak én látlak ilyennek. Nyilván tévedünk és abszolút emberbaráti szempontok vezérelnek téged.
Őszintén... leszarom hogy mit vesz a pénzéből, csak feleslegesen veszi meg. Engem az zavar hogy veri a pénzt, és közben lehet hogy ép kajára nem lesz.
Szerintem az az ember, aki valóban felebarátja jólétéért aggódik, látva a felesleges költekezését, nagyon nem így reagál, illetve nem így adja elő az aggodalmát...
Továbbá, csak megemlíteném hogy kp.-ra vette.
Igazából tökéletesen mindegy a mondanivalóm szempontjából, hogy hogyan/mennyit fizetett érte, eredetileg Te rugóztál a telefon árán - én csak rámutattam, hogy nem feltétlenül 100k-ba került az neki. De nyilván ezek után hirtelen éhen fog halni, mert kajára nem telik neki.
Mindegy, befejeztem.
-
válasz
Tothgera30 #33193 üzenetére
az sok mindent jelenthet. nyilván én is tisztában vagyok minden ismerősöm havi bevételével, kiadásaival és megtakarításaival, így tudom az összesről, ha vesznek valamit, akkor a hónapban már csak kétszer kajálhatna mekiben, meg még 10 szendvics esetleg belefér, cba-s zsömléből.
#33193:
mindegy igazából, befejeztemúgysem fogom megérteni sose, ki miért foglalkozik más anyagi helyzetével, ez megmarad ilyen jó magyar szokásnak.
-
válasz
Tothgera30 #33184 üzenetére
de te honnan a bánatból vagy ennyire tisztában mások anyagi helyzetével? miből gondolod, hogy nem lesz neki kajára való? arról is teljesen meg vagy győződve, hogy bármelyik random user felvágásból, vesz új ájfónt részletre, provident hitelből, szóval végülis nincs min csodálkozni
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #33158 üzenetére
"Én nem ítélkezem" vs "tőlem le is húzhatja a WC-n azt a pénzt" (ítélet) -> ugyanazon mondaton belül. Gondolom, nem böki ki a szemedet, csak mindenki másét.
Attól még, mert leszögezed, hogy "nem ítélkezel", nem fog az ítéletalkotásod meg nem történtté válni. Szemlátomást zavar téged, hogy 1. valakinek ennyi pénze van, hogy megengedheti magának a 100k-s telefont (amit akár vehetett két éves hűségidős előfizetés mellé szolgáltatótól, flottában stb. és akkor máris lehet, hogy nem annyit, nem egyszerre stb. fizetett érte) 2. nem használja úgy, ahogyan a te elvárásaid szerint kellene használnia egy (okos)telefont (vagy más szempontrendszer szerint választott és van egy dolog, ami nem jött be neki a telefonnal kapcsolatban, jelen esetben az 1 napos üzemidő aktív használat mellett).
A többit meg már Kalandor elmondta még szeptemberben, az iPhone-nal kapcsolatos hasonló körödnél és szemlátomást igaza van.
"Comprende?"
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #33153 üzenetére
Nekem tök mind1, én nem ítélkezem, tőlem le is húzhatja a WC-n azt a pénzt.
Szerintem nagyon nem vágod az ellentmondást (akár a fenti saját mondatodon belül), de sebaj.
-
válasz
Tothgera30 #33153 üzenetére
ha tökmindegy lenne, akkor nem próbálnál okoskodni, hogy neki bizony egy 10k-s nokia is megtenné.
-
válasz
Tothgera30 #33150 üzenetére
de amúgy nem mindegy neked, hogy ki, mire használja az akármilyen drága telefonját?
az is olyan tipikus rossz magyar szokás, hogy szeretünk mások felett ítélkezni, meg eldönteni helyettük, hogy nekik mi ér meg 100k-t és mi nem.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #33143 üzenetére
Akkor ültem le, mikor ma megmutattam egyik ismerősöm a Samsung Omnia 7-es telefonját. 100k örül vette. Kérdezem mire használja, erre ő: "telefonálni"
Milyen dolog már, ha egy ember a telefonját telefonálásra használja.
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #33143 üzenetére
Nem vettem volna tuti. Ausztraliaban volt egy cege iPhone 4S most meg ugye 5. Nem vagyok elajulva tole, nem erzem az Apple erzest.
Mikor megvettuk a ket elofizetest a T-mobilenal (itt az usaban is szep rozsaszin) a HTC 8X volt $79 a Samsung galaxy II meg $0. A galaxyt feleseg kiprobalta aztan ket nap mulva felrakta ebayre es eladta. A csempeket ugy megszokta, hogy nem tetszett neki az Android.
Aztan jott nekem ez en atvittem a szamomat mas szolgaltato ala o pedig megkapta az en HTCmet. A regi WP telefon meg marad tartaleknak, mert kartyafuggetlen. -
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #33131 üzenetére
ezmiez? postagalamb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest