- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL #39116 üzenetére
Uristen!
Pulover!
Csak szolok, itt 13 fok van, nyaron rendszeres a 13-20 fok kozti ido, es abszolut jo. Hideg? Nem ez a hideg, hanem ami telen odahaza van sokszor.
Amugymeg idojarasilag legrosszabb helyen laksz Magyarorszagon, a panaszkodas helyett el lehet siman koltozni delebbre. Napi ajanlatom Szeged, a napfeny varosa. -
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #39108 üzenetére
Így van, a hideg miatt eleget sírtál, most halljuk, került-e új panaszfolyam a repertoárodba a meleggel kapcsolatban. Komolyan olyan vagy, mint az egszeri földműves, aki már a népdalban is megjelenik:
télen nagyon hideg van,
nyáron nagyon meleg van,
sohasincs jó idő,
mindig esik az esőJó, értem én, hogy itt hetente van változás, de érjünk el inkább oda, mint a britek, hogy bármikor elbeszélgetünk az időjárásról kulturáltan egy tea és egy gintonic mellett, és hagyjuk meg az állandó panaszkodást félázsiának.
@39109: Fizesse csak a nép a közgép-adót, ismertebb nevén a simicska-tizedet, ezért kapott pártunk és kormányunk négyharmadot. ByeAlexes cikket meg elvből nem olvasok, de ha nem szólt be a gyurkának a kitüntetés kapcsán, akkor ő is csak egy olcsó ribi.
@39111: Mondjuk fent északon, Starjánban ez mindennapos utcakép...
p
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #39054 üzenetére
Tegnap Réka lányom akart enni egy fagyit. Mondtam neki, hogy kicsit hűvös van most ahhoz, mire ő közölte, hogy nem baj, van rajta kardigán.
kukac, tildy, idén csináltattam meg az útlevelemet (még ki sem nyitottam, májusban hozta ki egy ismerős, remélem tényleg az enyém...), ehhez képest egész ügyesen elintéztem a bevándorlással és letelepedéssel kapcsolatos valamennyi ügyet személyivel.
Gyerekeknek persze must-have, meg a szül.akvi.kiv. is, enélkül őket sehol nem tudnánk igazolni.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #39024 üzenetére
Figyi, Szombathelyen már fél napja12 fok volt, amikor tarján még egy mediterrán város képét mutatta 25 fokkal, szóval egy szavad se lehet...
Más. Ma ezért zárták le a fél várost a rendőrök.
Meg is lepődtem, hogy félután 1-kor dugó van... Aztán láttam, hogy a rendőrök egyszerűen visszafordítottak mindenkit, aki a körúton belülre igyekezett volna... -
-
-
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #38753 üzenetére
Nnna, lenge hölgyek + közlekedés: be kéne tiltani őket! Mert: ha becsukom a szemem, úgy nem látom merre megyek micsinálok. Ha meg kinyitom, akkor meg nem bírok a feladatra koncentrálni, mer' folyamatosan elfoglalják a szemem/zagyam, meg a vér sem otvan...
Szóval jó dolog a burka asszem.
-
válasz
BlacKSouL #38755 üzenetére
ma pont gondolkodtam a múltkori ikeás helyzeteden, szerintem azért ilyen a bp-i közlekedési morál, mert mindenki siet. én rohadt türelmes tudok/szoktam lenni, de ma pl időre mentem délelőtt, és egyáltalán nem bírtam a tökölést, ilyenkor az emebr is hamarabb használja a dudáját, főleg ha a szerencsétlen fószer 35-tel csorog előttem a bartókon a belső sávban, a küldőben meg nem tudod megelőzni, mert a kedves biciklisek csoprotosan ott közlekednek.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BlacKSouL #38310 üzenetére
Pontosan ezt
mondtamírtamTőlem aztán hergelheted magad, legközelebb dudálj is jó hangosan, meg tolass bele a mögötted álló kispözsóba csakazértis
(ha focust látsz, akkor inkább várj meg egy következő autót
) Biztos jobb időpontot foglalni a gasztroenterológusnál, meg fél évig főtt krumpli-párizsi diétán élni, mikor kilukad a gyomrod, mint megoldani egy szituációt...
...valamikor én is így b@sztam az agyam mindenen aztán kicsit későn rájöttem, hogy kivel is cseszek ki és ki fizeti ki az árát
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BlacKSouL #38025 üzenetére
1: pont ez a baj, hogy így állsz hozzá, hogy hiába cseszted el, te le akarsz menni, mindenki tolasson 5 métert ahelyett, hogy te korrigálnál. Balra ki kétszer kifértél volna, igaz át a padkán, de ennyit már bevállalhatsz ha már elcseszted.
2: ott két lejáró van, az egyik az IKEÁ-ba ment, a másik a Sugárba. Nem volt leszorítás, két kocsi elfér a lejárón, erre láttunk most ékes példát. Bátran osztod a büntetőpontokat telefonálásért meg indexelésért ehhez képest.
3: az előbb leírtam, hogy miért nem engedtek el, akár látható vagy akár nem. Nem racionális. Neked jó, másik húsz meg szív miattad, rosszabb esetben beáll az egész 5 percre, hogy téged kiengedjenek.De nem edukálok, feleslegesen haragítalak magamra. Akkor mindenki fasz Pesten, majd ha erre jársz köpjél le. Felesleges a görcs, ilyenkor fel kell oldani a helyzetet és belátni hogy ezt megszívtad. Próbáld meg értelmezni amit az előbb írtam, sajnos itt győz a racionalitás az illem felett.
Mellesleg én is ha tehetem ilyen helyzetben segítem a hibázót. És ne felejtsd el, hogy ezt önerőből meg tudtad volna oldani. Ha egy útszűkület végébe szorultál volna, akkor beengedtek volna, mert nincs más út. Lehet nem egyből, de harmadikra biztosan. Itt viszont ki tudtál volna jönni magadtól is.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BlacKSouL #38023 üzenetére
Persze, érthető... oda nem megy be semmi, a tábla-oszlop vonaláig nem állt senki, ez tuti, aztán ha máshol nem férsz el a tábla mögött padkára fel (egyébként szerintem előtte is elfértél volna, az már kívül van a lekanyarodók ívén) és amikor a kereszteződésben a forgalom pirosat kap, akkor az útra rá és elszelel.
Vagy esetleg a padka igénybevételével megfordul a rendelkezésre álló helyen és türelmesen bűnbánó motorral indexel és megvár, amíg valaki szemből lassít és leenged. Mert legkésőbb az ötödik úgy is leengedett volna. Ha orral előre állsz.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BlacKSouL #38013 üzenetére
Nem szeretnélek megbántani, nem is ezért írom,hanem azért, hogy tanulj, plusz infód legyen legközelebbre:
Itt te voltál a ludas, Pesten (máshol is, de Pesten biztosan), ha ilyen van akkor tovább mész egyenesen és visszakanyarodsz ahol lehet és nem akadályozod a forgalmat. Nem lehet tolatgatni, mert rengetegen vannak az úton, mindenki haladni akar, és nem te vagy egyedül, aki elhibázza, van rajtad kívül 30 másik.
Gondolj bele, ha mindenkinél visszalibasorozna az egész sor, mi lenne? Káosz. Ilyenkor a feladat a lehető leggyorsabban megszüntetni az akadálynak levést és egy plusz 150 méteres kerülővel korrigálni.
Arról nem is beszélve, hogy ha neked valaki szivességből elkezd tolatni, akkor a mögötte jövő telefonos picsába beletolatva zúzza le a saját autóját miattad. Szivességből. Plusz ott mögöttetek buszok és trolik kanyarodnak ki meg be, állat módjára, és rögtön mögötte pedig nagy sebességgel kanyarodnak be a zöldön az új autók.
Ott nem lehet tolatni. Tilos és balesetveszélyes. Én is szúrtam már el, befelé is, kifelé is, nincs mese, tovább kell menni, és visszakanyarodni.
És ez úgy általában is sok mindenre igaz Pesten, nekem is szokni kellett, de a nagyvárosi közlekedésben meg úgy az általános életben is sokszor ez a logika. Van persze benne parasztság meg nettó türelmetlenség is bőven, de leginkább csak szükséges praktikusság.
-
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #38013 üzenetére
"Beszívod a jót... Kifújod a rosszat... Beszívod a jót... Kifújod a rosszat..."
Meg.
"Minden bosszantó dolog 1 évet vesz el az életedből. Mosolyogj inkább!"
Meg.
"Az emberek hülyék. A hülyék számára Te is az vagy..."
Meg.
"Felelősséggel tartozol azért amit megszelídítettél." -
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #38005 üzenetére
Namongyuk tolatni ott, ahol megetted vannak sokan (1+) és lehet előre haladni... No az ősparaszt megnyílvánulás ám. Fordujjá' meg 50m-el arrébb gecó.
(Legszebb történetem a tolatásról: Mester ucca, ferenckörút előtt 2-3 keresztuccával befelé menet, jobbrahátra 2kocsiközé haladnék be (irányjelző, ráutaló magatartás, senki nem volt a seggembe a manőver kezdetekor), mögöttem a Jóskapista annyira rámállt, hogy nem fértem el közte és a parkoló kocsi között. Kiszálltam, elkezd dudálni, kopogtam ablakán, hogy mégis tegye már meg, hogy ~15cm-t haladjon visszafelé. Duzzogva megtette (jólszituált úr volt egyébként, avenziszbe'), oszt folyamatos ritmusos dudaszóval kísérte a parkolásom. Mivel túl sok helyet nem hagyott, ezért sajnos lassan, óvatosan parkoltam, s mosolyogtam...)
szerk.: Nolfie, Dr. Peter:
Vastagon igaz.
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #38007 üzenetére
Felreerted. Veletlenul sem allitottam hogy a fentebb leortak kozul barmi is normalis agy elfogadhato lenne, sot. Ugyanakkor sajnos a vilag ilyen iranyba tart es ezen a josagos atyauristen sem fog tudni valtoztatni. Hidd el, meg mindig ezerszer normalisabb emberek leteznek mifelenk, mint a vilag tobbi reszen. En csak azt javaslom hogy az ilyesfajta ugymond semmis dolgokon probalj meg a leheto legkisebb erofeszites kifejtesevel felulerekedni, s ha magadtol nem megy, keress valakit, aki megmutatja, hogyan kell ezt csinalni. Az elet rovid, es sokkal tobbre hivatott, minthogy bosszankodjunk olyan dolgokon, amin nem tudunk valtoztatni. Tokeletesen megertem a felhaborodasod es a fajdalmaid egbe kialtasanak modjat, de van mas mod is, probalj orommel es szeretettel elni a vilagban, s meglasd: egy ido utan csak a jot jegyzed meg es zarod a szivedbe, a legtobb rosszon pedig csak mosolyogsz egy joizut es mesz tovabb.
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL #37767 üzenetére
Mar a jovo sem a regi.
Azert lehet olvasni a '70-es, '80-as evekbol is olyan telekrol, hogy a katonasagra is szukseg volt a fel meteres hoban. Illetve a '90-es evekbol is remlik iskolai szunet a hohelyzet okan, szoval voltak azert kemeny telek. Szerintem tobb fa leginkabb azert kell, mert jobban faznak vagy kevesse hatekony a futes. Balatonon kifogott szar idos hetre meg tizenpar evvel ezelottrol is emlekszem. Egesz heten 17 fok, meg eso. Meg a ~2005 korul esett jeg, ami Borsodban az osszes autot tojastartova konvertalta, amelyik kint allt.
Meg arra is, mikor 2011 nyaran olyan melegben jottunk haza Horvatorszagbol, hogy du. 5-kor az M7-esen 35 fokot irt az auto, illetve meg a horvat szakaszon nem tudtam tankolni, mert a tankbol kiaramlo benzingoz hatasara letiltott a kutfej. Volt vagy 38, arnyekban.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #37731 üzenetére
na, ma este a tiszteletedre én is bekapcsoltam a légkondit, fertőtlenítés céljából
faszán tud fűteni, tökkirályamúgy Pesten azért 18 fok van most is, de látom, Salgótarján mediterrán city-ben 12. és ez csak hűlni fog...
Hát, akkor nem csodálom, hogy bekapcsolták...@Bobsys: szerintem kabbe. De minimum fogd vissza magad, mert ez már provokáció, kéhlek!
-
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #37411 üzenetére
Bicska, csavarhúzó, kéztörlő, zsepi, napszemcsik, mindenféle töltők, tictac, vagy valami azzal egyenértékű, fájdalomcsillapító mindig van a kocsiban még a kötelező felszereléseken túl. Na halljuk, ki mit tart még az autóban. Azt például tudom, hogy tildy hidraulikus emelőt. Apropó, tildy, megérkezett a lidlis vadállat, köszönjük szépen, asszimiláltuk a gyűjteménybe.
p
-
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #37381 üzenetére
Sztem nem kell túlparázni. Minket a csajokkal elkapott egy durva jégverés a 2/A-n, nem a kujvanagy jegek miatt álltunk meg teljesen, hanem mert nem láttuk az előttünk araszoló lámpáját...
Kitartottam a satyimat az ablakon, ~2-3s alatt koppra tele lett diónyi jéggel. A kocsiban beszélni csak kiabálva lehetett, úgy döngött az egész...
...És egy karcolás sem lett rajta...
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #37267 üzenetére
BK/McD, de a pizzériák nagy része is ugyanazzal a kajaárakkal dolgozik, mint a magyar társaik. Az üdítő és a sör ugyanakkor érzésem szerint drágább, ilyesmi éttermekben 1,8-2 EUR körül indul, és a hely 'szellemiségétől' függ, hogy meddig mennek el. Egy BigMac, vagy Doble Whopper menü ugyanakkor olyan 4-6 EUR között van, akcióktól függően: gyakran adnak a menühöz ajándékba plusz egy burgert, vagy deszertet, kávét, ilyesmit. Illetve rengeteg a kuponos akció, amikor előre összeállított ajánlatok vannak; pl. 2 BigMac menü + 2 Happy Meal 16 EUR volt legutóbb kuponnal, amikor elvittük a kölyköket (rendes ár 20 EUR körül lenne), és kaptak hozzá még Shaun the Sheep uzsonnásdobozt is.
p
-
concret_hp
addikt
válasz
BlacKSouL #36885 üzenetére
jó de magyar cégnél is láttam ezt pl. irodabérlet az egész infrastruktúra X ember órabére meg stb, de az mind 40% hatásfokkal megy, mert nem kapcsoljuk ám be a klímát ami óránként akár 300ft-ba is kerülhet v mittomén
úgy általában mit kell tudni? azt láttam h ilyen zónák vanank, meg hogy majdnme midnen az 1es zónában van (stadion is?) , de vmi olyat is olvastma, hogy 2 társaság üzemelteti a metrót pl.
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL #36885 üzenetére
Azért a 20 fokra légkondicionálás is egy idiotizmus. Halál betegen jöttem haza Ázsiából. Naponta mentem be a 30-35 fokos párából a 20 fokos, légkondizott hotelbe. Instant lebetegedés garantált volt.
Remélem, itthon nem tervezik ezt meghonosítani, mert egy ideális világban ez mondjuk könnyű testi sértésnek számítana, csak sok emberen elkövetve, hogy tuti letöltendő legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest