- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
gaborbol #53747 üzenetére
superbowlt egyik amerikai ismerősünknél néztük idén. mondom, figyeljetek, van műholdas rendszerem, fullhd, dolby digital, dlp projektor 100 inch, megfelelő hangrendszerrel és legalább tucatnyi angol nyelvű csatornából válogathatunk.
mondják, hogy de jó lesz az, hozta magával az amerikai előfizetéses slingbox-át... szutyok 65 collos samsung lcd led tv-re dugva. mit ne mondjak, olyan is volt a képminősége a stream-nek ha éppen nem akadt le, jobb percekben talán megütötte az sd minőséget...igazi élmény volt.. soha többet.
isp meg tartalom szolgáltatók szépen széttrollkodják egymást, ugyanaz megy, mint a mobilgyártók között a szabadalmi háborúban. piac és az abból származó lehetséges profit újrafelosztása etc..
stream maximum másodlagos rendszernek jó. -
parandroid
félisten
válasz
gaborbol #53751 üzenetére
Pénz beszél, minden más süket duma. Németeknél a jogvédő kollégák a múltkori redtube-os streaminges bukta után azt találták ki, hogy ha a facebookra, vagy a saját blogodba beágyazol egy youtube videót, ami szerintük jogvédett, akkor jogsértést követsz el, és azonnal megy a csekk.
Mondjuk a redtube-ügy is megérne egy szájbaverést, mire kiderült, hogy bukta, addigra megszűnt a svájci kamucég, aki a követeléssel állt elő, az ügyvédi iroda szétteszi a kezét, hogy, de hát ők ártatlanok (persze, csak az ip-jük volt ugyanaz, meg még pár helyen voltak véletlenszerű egyezések), akiket pereltek, azoknak a nyert per kapcsán hiába járna vissza a per- és ügyvédi költség, ugyebár sajnos így nincs, aki fizessen, úgyhogy buktak 1-2 ezer eurót, meg pár napot, amit erre szántak, az idegeskedésről nem is beszélve. Jobban jártak volna, ha befizetik az eredetileg kiszámlázott 250 EUR-t, anyagilag mindenképpen.
Az egész az elcseszett szabályozás miatt van, csak amíg Mo-n a dohánycégek írják a dohányzással kapcsolatos törvényeket, itt a jogvédő szervezetek és az ő hű ügyvédi társaságaik jegyzik a szerzői jogi szabályozást.
p
-
concret_hp
addikt
válasz
gaborbol #53751 üzenetére
ez csak a haldokló nyugat ópiuma, nálunk nincs is netflix
egyébként ebből a szempontból Mo szerintem egész jó, a nép kicsit lassabban kattan rá a dolgokra, a net infrastrukura viszotn elég jó(itt a torrent a menő
)
nem vagyunk amúgy lemaradva, hogy úgy érzékelni lehessen, április elején válik ketté a gravityrd a semmiből kinőtt egy több millió eurós cég és itthon még mindig nincs netflix
"Gravity was founded in 2007 as a spinoff of Team Ensemble from Budapest University of Technology and Economics, which achieved the highest overall score (and ranked 2nd) in the Netflix Prize Competition, the most important competition for recommendation engines."most nézem upc-nél 15mbit a legkisebb csomag
-
fokukac
nagyúr
válasz
gaborbol #53586 üzenetére
Sokkal egyszerűbb lenne, ha azt mondaná, hogy kubai menekült...
Bevándorlók által alapított országba a világon a legnehezebb bejutni.
Az indiánok is ott cseszték el, hogy nem volt nekik ilyen fasza bevándorlási hivataluk és vízumrendszerük...-----------------
Más téma: azért ez a forex veszélyes ám. Megnyomtam a sell gombot, és 1 percen belül kilőtt. Azért ilyenkor kicsit b.sz az ideg.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
gaborbol #53462 üzenetére
"1 teaspoon kosher salt"
tengeri, vagy vákuum már nem is jó? mod: vagy csak teréfálnakegyébként jó lenne, de ennyire nem lételem a cucc, hogy pepecseljek vele. Csak mivel először 1994 áprilisában találkoztam a termékkel, de úgy, hogy addig csak a magyar kistégelyes csokis édes mogyorókrémet ettem kétpofára, és ezek után a kenyérre kent nem édes mogyoróvaj kegyetlen mellbevágó volt, pár hónapja megláttam, megkóstoltam, és megtetszett. Bár én nem kenem kenyérre, üvegből kiskanállal tolom arcba.
Vagyis már nem, mert elfogyott. De ha már nagyon megkívánom, lehet, hogy nekiállok kotyvasztani. Csak rendeződjenek a dolgaim, és egyensúlyozódjak ki kissé..
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #52947 üzenetére
Akkor adnak tuti 4x4 ha azt foglalok de azt meg nem lehet. Ceges policy, hogy a compact autot kell valasztani foglalasnal de a Nationalnal az a deal, hogy hiaba compact elhozhatok barmilyet ami kint van a parkoloban (ezert valtottam Hertzrol azok ilyen kis szarokat adtak amiben meghalsz egy koccanasnal) es nem volt 4x4, keson erkeztem (egyebkent nem rossza, az statuszom miatt az executive islebol valasztok es ott minimum a full size autok vannak)
Volt egy Chevi Camaro az Impala mellett
Nem volt veszes a kozlekedes ha nem volt elottem valaki akkor tudtam 35el jonni. -
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #50930 üzenetére
En sem ertem illetve az ugyfel ilyen regivagasu, ha nem vagy ott akkor nem dolgozol. Kerdes ugye, hogy nekik mi kozuk van hozza, hogy en mit csinalok mikor nem orara szamlazunk hanem milestone alapon, dehat bejatszik a politika is
fokukac: a te biztato szavaidra vartam egesz nap es vegre sikerult kicsikarnom beloled
De mar jobb, jo meleg van a szobaban es mar megvolt a forro zuhany
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #50924 üzenetére
Ne kerdezzetek miert, kerdezzetek a project managert (valasza: ha mer az ugyfel azt akarja, hogy mindig ott legyunk), faszsag az egesz, de szerintem senki nem gondolta ezt mara, mert a hovihar tegnap elmult. Majd picsogok neki ha odaerek meg a heten
Ahogy olvasgattam a repteren ugye limitalt a jegoldot permetezo gepek szama + a -40 fokban egy ket benzinpumpa befagyott es nem tudtak tankolni a gepeket + a szemelyzet nemtud kint lenni 8 orat folyamatosan, mert fel ora utan fagyasi seruleseket lehetett szerezni -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #50917 üzenetére
Felhivtam a Hilton reservationt es mar meg is van a szobam a repter meletti Hampton Innben Diamond memebership rulez a Chicagoit meg modositottam az autoberlessel egyutt, hogy csak holnap erkezem.
BWI-t nem adja ki a rendszer annyira nem lehet finomhangolni, csak olyan jegyet tudok venni amit a sajat kis jegyfoglalos rendszer ad. -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #50908 üzenetére
En se tudtam, hogy ekkora szopas lesz ez, dehat a majd -40 fok Chicagoban hazavagja fel amerikat. Ha elore mondjak tenyleg hivtalak volna, hogy szedjel fel. Ugyis log a fonokod egy steakkel
freelanced a napos oldal Floridaban maradt
Mawyx holnap fogok is picsogni a project managereknek, hogy nem akarok en ide jonni minden heten, jo lesz az ket esetleg haromhetente, merthat ez igy szopas meg ugye otthon van az ujszulott az anyjaval
-
Kidus
őstag
válasz
gaborbol #50521 üzenetére
Nalunk is siri csend volt, bar talan mintha hallottam volna a tavolban egy durranast ejfel elott kicsivel, de meg az sem biztos
Viszont volt jo hideg, pedig feljebb akartam menni kicsit egy kilatohoz, hatha lesz tuzijatek, de mar a gondolattol faztam. Kutya is durmolt, nem akartam mar sehova elvonszolni.
Gondoltam hatha tudok meg dumalni ezzel-azzal odaat, de hamar rajottem hogy addigra mindenki meghalt.
Cserebe nyugis ejjel volt, csaladdal persze beszeltem meg este 6-kor, koccintas meg minden, utana meg csak filmezgetes meg lazulas
Nem bantam. -
-
fokukac
nagyúr
-
Viszlát
addikt
válasz
gaborbol #49887 üzenetére
Koszi neked is. A hellyel nem tudok mit csinalni, az teljesen adott. Bar ma kiderult egy-ket dolog, pl vallalni kell, hogy min 60 max 120 napot utazassal toltok. Mondjuk ez a melo jellegebol adodoan nem tul nagy meglepetes. Mindegy, atragtuk, jelentkeztem, aztan majd kiderul. Semmilyen formaban nem kotodik amugy a katonai bazishoz, neztem en is, hogy a munkanelkuliseg par %-kal magasabb az orszagos atlagnal, ami az oldalborda szempontjabol nem tul szerencses, de ezen vegkepp nincs ertelme meg aggodni..
-
Integra
titán
válasz
gaborbol #49750 üzenetére
a másik fele az egyházak. ugyanez.
sajnos egy távolabbi családtagom egy hit közösségbe került nem is olyan régen, fogalmunk sincsen, hogyan, nyílván gyengébb volt az ilyen behatások ellen, nem találta a helyét és bekerült, beszervezték.. aztán derült égből villámcsapás, megházasodott. igen, egy másik hitgyülishez... szülei sem örülnek, de mit tehetnek? ha ellenállnak, még jobban a gyülekezet karjaiba menekül a világ elől a gyerekük, és esélye sem lesz esetleg kimászni onnan...
és akkor itt jön képbe a pénz. oh, bocsánat, itt tizednek hívják, aki valami magyar csávó persze. szerinted hogyan él? és mennyiből? mit adakozik és mit tesz zsebre a tagok által befizetett tizedből? és hogy cserébe segítenek ha baj van, munkával etc.. és azt hogyan teszik? egyszerű a már dolgozók kitúrják a nem hitgyüliseket az állásaikból, hát így segítenek...
ez is maffia, nekem édes mindegy, hogy hogyan hívják, hit gyülekezete, vagy szcientológia egyház vagy bármi más alapítvány. ugyanaz, csak a saját zsebüket tömik. és undorítónak, de egyben bűncselekménynek is tartom, hogy hogyan használják ki a gyengébb, sebezhetőbb embereket, használják fel a saját anyagi hasznukra és hogyan manipulálják őket.
és nem tudunk mit tenni, ott állunk és tehetetlenül nézi mindenki és csak remélni tudjuk, hogy a gyerek nem távolodik el a családtól teljesen és nem szippantja magába az a magát egyháznak csúfolt modernkori rabszolga tartó intézményrendszer. -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #49750 üzenetére
Tudom, de itt a multkor kb 3 perc alatt kideritettem (januari paycheckbol adomanyozok), hogy hany szazalek megy el mukodesre es mennyi amibol segitenek, kotelesek nyilvanossa tenni az adobevallasukat ahol le van irva, hogy 10 milka adomanybol 2 ment el mukodesre a tobbi pedig a raszuroloknak.
Azt jobban szeretem, mikor mondjuk a templom/helyi belyeggyujto klubb tart gyujtest leadod es mar adjak is oda a masik sorban allonak akinek szuksege van ra.
-
tildy
nagyúr
válasz
gaborbol #49292 üzenetére
Valahogy remek erzekem van kifogni az ilyen arakat.
Most hetvegen Parizs, returban £59 , fejenkent, eurostarral. A multkori magyar utamra a repjegy meg valami 10 000 Ft volt oda-vissza
Oke, wizzair, de hala egnek eddig meg sosem kesett ( max fel -1 ora volt a legtobb keses, az is egyszer).Amugy ha valaki veluk megy, es nem tudna a normal , nem emeltdijas telszamaikat:
+36 1 470 94 91
+ 36 1 577 61 61
06-40-106-166
06-1-358-65-91
06-70-332-40-08Eddig egyszer mentunk Heathrowrol, fel ora ucsorges a gepen felszallaskor a kifuto elott, mert epp "dugo" volt,
visszafele 1 ora ucsorges a parkolohelyen, hasonlo okokbol, azt hittem sosem erjuk el a metrot.Szivem szerint Cityrol mennek, kb 10-15 perc gyalog, 5 perc DLR-el.... Aranyos kis repter.
-
Tim82
félisten
válasz
gaborbol #47632 üzenetére
Eléggé a végét csíptem csak el (épp készülődtem indulni a későn végző barátnőm elé), úgyhogy beleavatkozni nem volt lehetőség és nem is érzem magam annyira megmondóembernek, hogy én is rohanjak a lépcsőházba veszekedni egy sort, még ha az ajtóm előtt is zajlik.
Amúgy a sokadik gyerekes pár lakik a szomszéd lakásban (valószínűleg albérletnek van kiadva), ez a kissrác egészen normális. (Volt olyan albérlő is, ahol a hasonló korú kisgyerek egész nap, éjszaka és hajnalban is azzal szórakoztatta magát és a ház többi lakóját, hogy fejhangon sikítozott. Lövésem sincsen, hogy mikor aludt...)
Én értem, hogy valakit zavar valamelyik szomszédjának viselt dolga, de ezt lehet normálisan is jelezni.
BlackSoul: én is érzékelem magamon, de azt is tudom, hogy ez nem vezet sehova.
neduddki: alaplap?
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #47583 üzenetére
Azt nem hiszem el, hogy buknak. Marmint persze azon a betegen veszteseguk keletkezik, de tul vannak ezek arazva igy ha azt mondjak $1000 valmi mondjuk vervetel az igazabol megvan nekik $125 haszonnal egyutt. Tudom, mert a biztositom ennyit fog nekik fizetni es meg nem mentek csodbe
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #47573 üzenetére
Arakrol majd akkor tudok nyilatkozni, a megkapjuk a szamlat, de teny, hogy nagyon profinak nez ki az egesz. Tegnap este feltoltak ide okat azota 3 orankent jonnek (ejszaka is) megnezik anyut meg a babat, reggel hetre mar itt volt a valasztott gyerekorvos, mikor muszakvaltas van bejon az uj ugyeletes nover meg a pca (akarmit is csinaljon) bemutatkoznak, felirjak a szobaban levo tablara a nevuket, a telefonszamukat. Segitenek furdetesben, peluscserevel, hogy hogyan szoptasson stb..
es ingyenes valet parking van -
válasz
gaborbol #47573 üzenetére
elég profinak tűnik, az biztos. itthon én még csak róluk hallottam:
[link] ahogy itt nézem az előzetes dolgokkal + magával a szüléssel együtt 1,2 M pénz, ami szép summa, de ha véletlenül itthon születne gyerekem, akkor gondolkodás nélkül kifizetném, nem szeretném, ha a párom/feleségem az itthoni kórházakban szülné meg a gyereket. -
EQMontoya
veterán
válasz
gaborbol #47478 üzenetére
Értelmes noti nem melegszik ágyban, és akkuidőben is simán elmegy 5 órát. Egész addig nagyon jó egy tablet, ameddig nem akarsz pl. a touchscreenen írni egy hozzászólást. Az már azért sajtreszelővel maszturbálás jellegű...
Bandus: mindaddig Lexusban fogom mereszteni a seggem, ameddig a BKV olyan alternatívát nem kínál, ami kiszámíthatóan maximum másfélszer annyi időt vesz igénybe az adott távon, mint az autó. Jelenleg ez a szorzó 2 fölött van, és még a kiszámíthatóság sem nagyon van meg.
-
tildy
nagyúr
válasz
gaborbol #46019 üzenetére
Hat nekem egyszer volt almas telefonom, eleg is volt. Sok is volt. Most motorola van ideiglenesen, mert apum mar sirt a dezi memoriahianya miatt, ezert megkapta a one x-em ( mondhatni joarc voltam, es odaadtam neki) , de megyek vissza HTC-re, amint lejar a husegem ( meg 5 honap).
Iphone-t soha tobbet, egyszeruen amennyire bejon az almas laptop, annyira sikitofraszt kapok a telefonjuktol.
-
parandroid
félisten
válasz
gaborbol #46000 üzenetére
Ahogy érzed. Ha minél kevesebb gondot akarsz magadnak, nincs kedved semmivel kísérletezni, és "csak" telefonálásra, meg a szokásos hétköznapi apróságokra használod a telefont, akkor én a helyedben nem váltanék platformot. Ha meg már untad, akkor itt az idő cserélni.
p
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #45956 üzenetére
Egyebkent elgondolkodtam rajta, hogy eladom, egy ev alatt mentem vele 1000 merfoldet, repterre limoval megyek-jovok, hetvegen hasznaljuk a Mustang helyett, hogy ne alljon hetekig egy helyben. Ami melette szol, hogy nagyjabol havi $150-$170 kerul a biztositas+regisztracio+benzin+amit javitasra koltok, igaz eves szinten ez mar $2000, szoval felmerult a gondolat
-
tildy
nagyúr
válasz
gaborbol #45856 üzenetére
Keleti parton szeretnek elmenni Washington DC-be, le esetleg Miamiba is, majd ahogy belefer. Szimpatikus az az utvonal amit Nolf is tol, lehet ugy lesz majd valahogy. Mondjuk az egyedul utazasban az a jo, hogy pl couchsurfingen, es egyeb olcso maganszallasoknal lehet lehet olcson szallast intezni.
Na dobom ezt is be a googledocs listamba. -
NoLF
veterán
válasz
gaborbol #42242 üzenetére
washington az utolsó űlloműsok egyike, mire odáig eljutunk (mármint meglesz minden tervszerűen, nem fizikailag) addigra sztem bőven be tudunk tervezni veled is egy bambit, bulit, bármit!
(BBB for president
)
bocsi ha nehezen értelmezhető, most itthon vagyok --> kakukk
-
NoLF
veterán
válasz
gaborbol #40394 üzenetére
Szerintem az az alapveto baj ebben a vitaban (ami nem is vita csak beszelgetes
), hogy mindenki magabol indul ki. Szerintem ezen a forumon, vagy legalabbis ebben a topikban a nagy tobbseg boven az atlag feletti intelliganciaval rendelkezik (otthoni viszonylatban), ebbol adodoan ha valaki ilyen jellegu problemaval talalkozik, szinte alig tudja feldolgozni az elmenyt. Miutan az ember mar latott ezt-azt a vilagbol, s esetleg meg is tapasztalta par ev kulfoldi elet utan hogy nem az orszag korul forog a fold, konnyebben elfogadja az ilyeneket, de meg mindig mosolyog
En mar ezerszer talalkoztam ezzel es mar nem zavar, ismerem nagyjabol az angol iskolarendszert, hiaba vannak europaban, nem kell tudniuk rola szinte SEMMIT. Nekunk ez elegge furcsa, nekik meg az a furcsa, hogy en furcsanak talalom
Termeszetesen hiaba voltam asszem 4es csak foldrajzbol, szinte mindig minden orszag es fovaros azonnal beugrik, ha mondja valaki.
De pl. legutobb 8 sor utan osszetevesztettem a miami oldalt a los angeles oldallal...
-
Viszlát
addikt
válasz
gaborbol #40391 üzenetére
Az IBM mainframe az stimm, de tapasztalataim szerint egészen más tészta a support és a HR. Persze nem lesz attól kevésbé jó szakember valaki ha hiányosak a földrajzi ismeretei, ez tiszta sor. Usákoknál én sem akadnék fenn rajta, ha lehet hinni a statisztikáknak, akkor még a saját országukat se nagyon ismerik.
Mindenesetre örülök, hogy tisztáztuk.
-
tildy
nagyúr
válasz
gaborbol #40385 üzenetére
Ne haragudj, de azt kell mondjam, hogy hulyeseget beszelsz. Hozzatartozik az altalanos muveltseghez, hogy Alabamat nem Sziberia kornyeken kepzeled el, vagy Venezuelat nem Del-Afrikaban.
Foleg egy ertelmisegi embernek kene ezt tudni.
De ha meg indiabol is kerult ide, Indiat sem Eszak-Amerikaban probalja elhelyezni, aki picit is tanultabb. De szerintem me altalanos muveltseggel is elvarhato. -
Viszlát
addikt
válasz
gaborbol #40385 üzenetére
Tiszta sor, mind a ketten tévesen feltételeztünk valamit (én azt, hogy tudod, hogy a UK-ben vagyok). Legközelebb esetleg érdemes lenne tisztázni a körülményeket mielőtt okítani kezdesz, én meg majd igyekszem specifikusabb lenni (bár bobsys rákérdezett és válaszoltam is neki, ez nyilván elkerülte a figyelmed, mivel ez európais okfejtésedet ezután írtad).
A nemzetisége viszont nem feltételezés részemről, ha itt élnél, lehetséges, hogy te is meg tudnád különböztetni az angol angolt mindenféle más angoltól, már a köszönéséből lehet tudni. De ebbe azért sem akarok nagyon belemélyedni, mert ha indiai lenne, vagy amerikai, akkor is olyan beosztásban, olyan országban és olyan cégnél dolgozik, ahol szerintem kifejezetten égő ennyire tájékozatlannak, műveletlennek lenni. Nem bunkóztam le senkit, sőt, nem háborogtam azon sem, hogy ő dönt róla, hogy mi lesz a sorsom első körben, ezeket nem tudom honnan veszed, de biztos. Supportról sem beszéltem egy árva szót sem, nem vágom miért kellett idekeverni (ha ezzel akartad megindokolni miért nem volt angol akivel beszéltem, akkor goto bekezdés eleje).
Peace.
-
Viszlát
addikt
válasz
gaborbol #40381 üzenetére
Miert lenne kulonlegesebb Magyarorszag egy afrikai, kinai, indiai, amerikai embernek USA barmelyik allamatol, vagy barmelyik afrikai orszagatol?
Csak az európait hagytad ki, vajon miért?
Nem egy amerikain, kínain, afrikain, indiain akadtam ki, hanem egy európain, egészen pontosan angolon.
Egyébként megint belekevered a saját elképzeléseidet, én mindössze annyit kifogásoltam, hogy földrészileg nem képes elhelyezni az országot. Elhiszem, hogy számodra USA fejjel már teljesen elfogadható az ilyen szintű műveletlenség, de én másképp gondolom és nem hiszem, hogy ez lokáció függő dolog lenne.
-
tildy
nagyúr
-
Viszlát
addikt
válasz
gaborbol #40347 üzenetére
Bár Ross sem tudta az összeset összegyűjteni, pedig ő doktor, nagy része azért menne nekem is. Berajzolni már más kérdés, de erről én nem is szóltam. Ja és általánosban tanultam utoljára földrajzot, azóta csak olvasok meg nyitott szemmel, füllel járok.
Szerintem meg kár mosdatni, az általános műveltség része és meglehetősen égő, hogy egy ilyen prominens cégnél - személyzetisként - dolgozó ember nem ismeri Európa országait. Nem a turbómagyar alteregóm akadt ki, ugyanígy fel lennék háborodva Szlovákia, Románia vagy San Marino kapcsán is.
-
fokukac
nagyúr
válasz
gaborbol #40016 üzenetére
Ahogy már előttem is szóltak, erre szükség van.
A világgazdaság már 20 éve úgy működik, hogy Ázsia termel, Amerika fogyaszt, Európa és Japán pedig adja hozzá a tőkét...Ha az amcsik nem fogyasztanának agyba-főbe, nagy szarban lenne a világ.
A válság pedig ugye pénzügyi válságként indult, és azért lett egy pillanat alatt óriási gdp-visszaesés, mert mindenki abbahagyta a költést, elhalasztotta a vásárlást...
Többek között ezért 0% a kamat mindenhol. Hogy fogyasszanak. -
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #40016 üzenetére
nem szuletett amerikainak az ilyenek teljesen hihetetlenul hangzanak, dehat ez van, hulyekkel van tele a vilag
Egyebkent van par echte amerikai (vagy szuletett, vagy mar 20 eve itt van es teljesen ugy viselkedik) aki nezett, hogy dehat miert nem vettunk 2 uj autot mikor idejottunk es miert 10 meg 12 eveset vettunk, raadasul egy Crown Vicet is. Egyszeruen nem ertettek, hogy nem veszek autot nem letezo kredittel 10%-15% kamatra mikozben az auto erteke csak lefele megy -
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #39976 üzenetére
Egy csomo ilyen van, meg van par ezer dollar megtakaritasa, de azert 14 rongyert kell autot venni, hitelre, 8% kamatra, mert szar a creditje, volt mar bankcrupcy, tartozik egy par embernek, de 2 szobas lakast kell berelni $1100 hiaba el egyedul.
De vannak joparan akik megtakaritanak oregkorukra, munkatarsaim kozott is van jopar akiknel van rendes 401(k) es mas megtakaritas is. -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #39982 üzenetére
Beszakadt a caliper a hatso feknel.
Felhiv a mukso azt mondja, barki is csinalta az utolso fekcseret elbaszta, mondtam, hogy 150 merfoldel ezelott elvileg ti megneztetek mind a negy feket.
$500 mindket hatso kerek fek komplett csere (caliper,rotor,pad)
De felhivtam a kozponti ugyfelszolgalatot, hogy panaszt tegyek, a district manager elvileg majd hiv. Es termezetesen parszor elmondtam, hogy mi van ha nem itthon parkolaskor tortenik hanem mondjuk 65 merfoldes sebsessegnel az autopalyan kigyullad a teljes jobb hatulja a kocsinak, azert mert nem csinaltak meg a munkajaukat es hazudtak. Mi van ha balesetet okozok az o hibajukbol es mit csinalnanak akkor ha valaki meghal mert nem neztek meg a feketHa hiv a district manager neki is eloadom, olyan amcsisan, felhaborodva, sikitva
-
fokukac
nagyúr
válasz
gaborbol #39976 üzenetére
Ezen én is elképedek mindig Persze, amíg jól megy a gazdaság (nincs munkanélküliség, vagy bármikor találsz másik állást), addig lehet ezt csinálni, de hogy utána mi lesz, illetve miből fognak élni az ilyenek öregkorukban... áhh.
Sziszus, vedd bérbe az enyémet. Igaz, picit drágább, de jár hozzá ingyen szomszéd néni... :-)
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #38082 üzenetére
hozzal sok penzt
most emeltek a belepok arat
Nemreg voltam a Universalban, jo hely. Iskolaszunetben jottok, keszuljetek fel csillio ember meg gyerek lesz, sokat kell majd sorban allni. Gondolkodjatok el az express pass megvasarlasan, elvileg az gyorsabb lesz, mert az express passosokat engedik eloszor be, aztan ha ok elfogytak jonnek a sima sorban allok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest