Hirdetés
- Javultak a Samsung 3. negyedéves mutatói
- 700 km felett a Model 3 hatótávja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szenved a Samsung 3 nm-en
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Huawei P8 Lite - nem visszafogott jellem
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
Veszek ilyet ,probalta mar valaki?
-
nesa
veterán
válasz Messer22 #2003 üzenetére
En magam fogom atalakitani elektromosra lesz AF + blende alitas is ,AF amugy makronal nemis erdekes csak a blende.
Azert a 40-150 lehet tekergetni kezzel is szoval ott mukodik a manual fokusz ha nagyon akarom ,de eszembe sincs tekergetni nem szeretnem elcseszni.
Ha ez bejon ,csinalok eladasra is par darabot ilyet ugyse lehet kapni
[ Szerkesztve ]
-
Latissimus Dorsi
senior tag
A vázsapka és egy obisapka segítségével gyártottam egy 25mm-es "közgyűrűt" 2-3 évvel ezelőtt.
A 40-150-el használtam makrózásra. meglehetősen kevés sikerrel, mivel nincs se fókuszálás se rekeszelés. A fókuszálás egyébként az obi fókusz távolságának állításával volt lehetséges, csak épp meglehetősen nehéz volt a kis kereső miatt kontrollálni.MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
nesa
veterán
válasz Latissimus Dorsi #2009 üzenetére
Itt jon jol az elokep 10x nagyitasba.
En mindenkepp elektromosra akarom csinalni mert rekeszelni nagyon nagyon kell.
-
Játékos
addikt
Sziasztok Urak!
Bevásároltam itthonra E-520-ból. Egyelőre alap 14-42 obival, de így is komoly előrelépés a TZ-1-hez képest.
Hála Istennek sehol nem találtam hozzá Magyar kézikönyvet, de az angolon átrágtam magamat, viszont egy kérdésre nem kaptam választ:hogy tudom elenőrizni, hogy mennyi exponál tart a masina?
Előre is köszönöm a választ!Szerk.: illetve nagyságrendileg milyen élettartamra lehet számítani egy ilyen gép esetében, ha csak családi/hobbigépnek használom?
[ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz SpongyaBob #2012 üzenetére
Nagyon köszönöm! Jól emlékszem, hogy 100.000 expoig mennek kb.? És azután mi lesz vele? Ki lehet/kell cseélni a szerkezetet, vagy inkább meg kell szabadulni a géptől?
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
nesa
veterán
válasz Játékos #2013 üzenetére
Ez az illik elmenni dolog a zaraknal vagy eljut odaig vagy nem, mashol olvastam olyat hogy canon 300D talan 30k expora tervezett zara sok esetben 15, korul kifekudt de volt akinek 200+k expot is elment ,most nemreg olvastam valakinek az E400 83k exponal tart
En E-510 nel 23k nal jarok , tavaj okt 22. en vettem es ugyemlekszem 6,3k expoval vettem 2008 marciusi a gep.
Most nezem a szamlat 94,5k volt(3 ev B&H garival) a dupla kitt es 66k a 14-54, nemhiba mondta a csavo hogy olcsobb kimenni repulovel New Yorkba es ott vasarolni mint itthon, meg vett par bizbaszt es a szamla vegen ott figyel 200 dodo kedvezmeny ami meg ezekbol lejon
[ Szerkesztve ]
-
asthring
tag
jaja, én a canonos időkben olyan 2005 környékén írtam a canon supportnak, hogy mennyi expót bír majd a 350D, az a hivatalos válasz jott, hogy függ a használat körülményeitől, látott olyat hogy 20000 expo után kuka volt a tükör, de látott olyat is, hogy benne volt 95000 és vígan működött.
http://asthring.deviantart.com | http://stonerrock.hu | http://postrock.hu
-
Játékos
addikt
Én is 23k felett vagyok kicsivel. Viszont valószinűleg még 1-2 ezer gyorsan fog "belemenni", mert ismertkedek a géppel, meg próbálgatok mindent rajta.
A későbbiekben valószinűleg "finomabban" fogok vele bánni.Nézegettem obikat a masinériámhoz, hogy legyen megint mire gyűjtögetnem.
Íbéjen 50-60 körül találkoztam 14-54 -es f2,8-3.5 obival.
Igazából be kell vallanom magamnak, hogy kicsit hiányzik a nagy zoom a TZ-1 után, de a zoomobik vagy nagyon drágák, vagy kevésbé fényerősek...
Esetleg valami konverter, és másik obi? Megéri ezen gondolkodni, vagy inkább a géphez tervezettet válasszam?
Például EZ milyen szerintetek? Vagy ez?Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
SpongyaBob
veterán
válasz Játékos #2019 üzenetére
Milyen obit szeretnél egyébként? Gondolom a zoom-ra vagy nagyon ráállva Mert a 14-54 habár egy remek obi, de sztem neked nem az kell most, inkább az utóbbi tartomány amit belinkeltél, de az meg nem ajánlatos
Inkább 40-150[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
Játékos
addikt
Egyelőre csak azt nézegetem, hogy melyikre érdemes rágerjedni, mivel finoman minuszba végtam a családi kasszát.
Sigma helyett például.
De 12-60-at is ki lehet fogni esetleg .
Nekem az optimális egy kb. 18-125 lenne jó fényerővel. Igazából nem nagyon szeretném cserélgetni az obit, ha nem muszáj.
Akkor most az adapteres megoldások általában felejtősek? Mert láttam szaré'-hugyé' 50mm f1.4-es obit is.
-
Messer22
senior tag
Esetleg érdekel valakit Pentacon 200/4 M42-es obi 7e-Ft, 50/1.8 4e Ft ért ?
[ Szerkesztve ]
Messer
-
nesa
veterán
válasz Messer22 #2024 üzenetére
Amugy szerintem remek atfogas a 18-125 csakhat ez amolyan nagyon sigma amiket neztem kepeket nemigen gyozott meg.
(#2023) Játékos
12-60 ha megveszed akkor ugy keszulj soha nemszabadulsz az olympustol annyira fogod szeretni, melle veszel zuiko 50-200 es kesz a pro szett
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Nem volt hirdetve, Messer ajánlotta. az ő ismerősétől vettem. Gari van még májusig.
Kérdés: a fényerő lineárisan csökken a gyújtótáv növekedésével? Vagy nem feltétlen?
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Neeeem. Nem így értettem, ha nem a következőképpen:
pl. 18-180-as obi monnyuk mittomén f3.5-6-3. Ebben az esetben 99mm-en f4.9? Tehát a gyújtótáv felénél a fényerő is a két szélső érték között van "félúton"? (illetve harmadánál kétharmad úton, stb.)
Vagy ez minden obinál másképpen működik? Esetleg van erre valami táblázat?Konkrétabbat mondok: a kitobi ugye 14-42 f3.5-5.6. Namost, ha veszek egy objektívet, ami szintén 14mm f3.5-ről indul, (mondjuk 14-150) akkor ez a második obi az első "végén", tehát 42mm-en valószinűleg fényerősebb lesz, mint a kitobi, ugye?
Nem tudom, hogy érthető-e amit kérdezni szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
Messer22
senior tag
válasz Játékos #2031 üzenetére
HI
Igen, a fényerő folyamatosan(de nem lineárisan) csökken.
a 18-180-at nem ajánlom, elég gyenge darab!
40-150 a 2 verzió közül a régebbi fényerősebb, de nagyobb is.
google a barátod van aki lemérte a saját obiját kis kereséssel találsz majd infót.
vagy vegyél fix fényerős F2 F2.8 zoom-ot és nincs ilyen gondMesser
-
nesa
veterán
válasz Játékos #2031 üzenetére
Ezt erdemes venni szerintem a kovetkezo lepcsobe.
Tobbunknek ilyen van, aki tehette mar ilyenre valtott es arulja a masikat.
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Na igen! Ez tetszik kifejezetten. Kicsit kutattam, használtan 25-30 k-ért hozzá lehet jutni (persze lehet, hogy Ti tudtok jobb árat), és annyit igazán megér! (Persze csak a specifikációi alapján, mert még vele készült fotót nem láttam.)
-
Játékos
addikt
válasz Messer22 #2035 üzenetére
Gyááá! Ezt a képet az imént emlegetett obival lőtted?
Kérdés: egy ilyen obival lehet valamit kezdeni a gépemen (persze konverterrel), vagy felejtős? Kezeljetek nyugodtan szorgalamas, tanulékony laikusnak!
Lakásba, vagy vakutiltott helyen akár jól jöhetne...[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz Játékos #2036 üzenetére
25k szerintem nemkapsz az a masik fajta, ezek 35k korul mennek 30-40 ig
Kepek vele
itt volt meg elerakva DCR250
siraly2
Van meg nezz szet
A ZUIKO 50mm f/1.4 nagyon jo obi de manualis, ha ez nemzavar akkor jobartok lesztek.
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Gyönyörű képek, őszinte elismerésem!
A kis Zuikoról nem tudom, hogy mennyire zavarna. Próbálkoztam itthon az elmúlt 1-2 napban manuális fókusszal, de vagy bejön, vagy nem. Ha használom a nagyítást, akkor többnyira jó, így elképzelhető, hogy azt a komoly pénzt rászánom márcsak kiváncsiságból is.
Széleslátószögű konverter használható ehhez az obihoz? Vagy a képminőség nagyon megsínylené?Shadow
meghallgatom az ajánlatot, de valószinűtlen, hogy ilyet fogok venni. Mostmár inkább a 3.5-4.5 érdekelne.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
nesa
veterán
válasz Játékos #2040 üzenetére
Az ilyen feltekerheto nagylato meg 2x tele dolgokat felejcsd el ,bar a nagylato meg inkabb hasznalhato mint a tele de borzasztan torzit 2 kep utan nemfogod hasznalni tovabb...
Ha mindenkepp kell nagylatoszog van ilyenbe standard obi ,en kb ez lenne az utolso amit vennek 1 evbe max 2 x hasznalnam, mostmar ott tartok hogy az esetek 80% ba a 40-150 van rajta ,nemreg felraktam a 14-42 mondtam is hogy hu b+ mekkora latoszog ... hiaba elszoktam tolle
Szerintem amire erdemes valoban raugrani ha ravalo akkor az a sigma 1,4/30 vagy a 1,8/24 ill van meg sigma 1,4/50 is.
De itt birsz valogatni eleg jo a lista csak kb 10 obi hianyzik
sigma jelenleg mar csak aranygyurus obikat csinal olympushoz a piros es az ocska kategoria eltunt
[ Szerkesztve ]
-
Messer22
senior tag
-
nesa
veterán
válasz Messer22 #2043 üzenetére
Szerintem nem kell parazni csak a gagyit vontak ki, az aranygyurus obik tuti maradnak.
Csak az lehet hogy mig Canon, Nikon melle ellehet adni a bovli uveget is addig Olympushoz nem, a 14-42 is mar felelmetes minoseg a konkurensekhez kepest, igy ezen a vonalon felesleges a gagyival probalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Mitől tud egy obi gombásodni? Többb helyen olvastam ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen