- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Mitől tud egy obi gombásodni? Többb helyen olvastam ilyet.
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #2043 üzenetére
Szerintem nem kell parazni csak a gagyit vontak ki, az aranygyurus obik tuti maradnak.
Csak az lehet hogy mig Canon, Nikon melle ellehet adni a bovli uveget is addig Olympushoz nem, a 14-42 is mar felelmetes minoseg a konkurensekhez kepest, igy ezen a vonalon felesleges a gagyival probalkozni.
-
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2040 üzenetére
Az ilyen feltekerheto nagylato meg 2x tele dolgokat felejcsd el ,bar a nagylato meg inkabb hasznalhato mint a tele de borzasztan torzit 2 kep utan nemfogod hasznalni tovabb...
Ha mindenkepp kell nagylatoszog van ilyenbe standard obi ,en kb ez lenne az utolso amit vennek 1 evbe max 2 x hasznalnam, mostmar ott tartok hogy az esetek 80% ba a 40-150 van rajta ,nemreg felraktam a 14-42 mondtam is hogy hu b+ mekkora latoszog ...
hiaba elszoktam tolle
Szerintem amire erdemes valoban raugrani ha ravalo akkor az a sigma 1,4/30 vagy a 1,8/24 ill van meg sigma 1,4/50 is.
De itt birsz valogatni eleg jo a lista csak kb 10 obi hianyzik
sigma jelenleg mar csak aranygyurus obikat csinal olympushoz a piros es az ocska kategoria eltunt
-
Játékos
addikt
Gyönyörű képek, őszinte elismerésem!
A kis Zuikoról nem tudom, hogy mennyire zavarna. Próbálkoztam itthon az elmúlt 1-2 napban manuális fókusszal, de vagy bejön, vagy nem. Ha használom a nagyítást, akkor többnyira jó, így elképzelhető, hogy azt a komoly pénzt rászánom márcsak kiváncsiságból is.
Széleslátószögű konverter használható ehhez az obihoz? Vagy a képminőség nagyon megsínylené?Shadow
meghallgatom az ajánlatot, de valószinűtlen, hogy ilyet fogok venni. Mostmár inkább a 3.5-4.5 érdekelne. -
nesa
veterán
válasz
Játékos #2036 üzenetére
25k szerintem nemkapsz az a masik fajta, ezek 35k korul mennek 30-40 ig
Kepek vele
itt volt meg elerakva DCR250
siraly2
Van meg nezz szet
A ZUIKO 50mm f/1.4 nagyon jo obi de manualis, ha ez nemzavar akkor jobartok lesztek.
-
Játékos
addikt
válasz
Messer22 #2035 üzenetére
Gyááá!
Ezt a képet az imént emlegetett obival lőtted?
Kérdés: egy ilyen obival lehet valamit kezdeni a gépemen (persze konverterrel), vagy felejtős? Kezeljetek nyugodtan szorgalamas, tanulékony laikusnak!
Lakásba, vagy vakutiltott helyen akár jól jöhetne... -
nesa
veterán
válasz
Játékos #2031 üzenetére
Ezt erdemes venni szerintem a kovetkezo lepcsobe.
Tobbunknek ilyen van, aki tehette mar ilyenre valtott es arulja a masikat.
-
Messer22
senior tag
válasz
Játékos #2031 üzenetére
HI
Igen, a fényerő folyamatosan(de nem lineárisan) csökken.
a 18-180-at nem ajánlom, elég gyenge darab!
40-150 a 2 verzió közül a régebbi fényerősebb, de nagyobb is.
google a barátodvan aki lemérte a saját obiját kis kereséssel találsz majd infót.
vagy vegyél fix fényerős F2 F2.8 zoom-ot és nincs ilyen gond -
Játékos
addikt
Neeeem.
Nem így értettem, ha nem a következőképpen:
pl. 18-180-as obi monnyuk mittomén f3.5-6-3. Ebben az esetben 99mm-en f4.9? Tehát a gyújtótáv felénél a fényerő is a két szélső érték között van "félúton"? (illetve harmadánál kétharmad úton, stb.)
Vagy ez minden obinál másképpen működik? Esetleg van erre valami táblázat?Konkrétabbat mondok: a kitobi ugye 14-42 f3.5-5.6. Namost, ha veszek egy objektívet, ami szintén 14mm f3.5-ről indul, (mondjuk 14-150) akkor ez a második obi az első "végén", tehát 42mm-en valószinűleg fényerősebb lesz, mint a kitobi, ugye?
Nem tudom, hogy érthető-e amit kérdezni szeretnék.
-
nesa
veterán
-
Messer22
senior tag
Esetleg érdekel valakit Pentacon 200/4 M42-es obi 7e-Ft, 50/1.8 4e Ft ért ?
-
Játékos
addikt
Egyelőre csak azt nézegetem, hogy melyikre érdemes rágerjedni, mivel finoman minuszba végtam a családi kasszát.
Sigma helyett például.
De 12-60-at is ki lehet fogni esetleg .
Nekem az optimális egy kb. 18-125 lenne jó fényerővel. Igazából nem nagyon szeretném cserélgetni az obit, ha nem muszáj.
Akkor most az adapteres megoldások általában felejtősek? Mert láttam szaré'-hugyé' 50mm f1.4-es obit is.
-
Játékos
addikt
Én is 23k felett vagyok kicsivel.
Viszont valószinűleg még 1-2 ezer gyorsan fog "belemenni", mert ismertkedek a géppel, meg próbálgatok mindent rajta.
A későbbiekben valószinűleg "finomabban" fogok vele bánni.Nézegettem obikat a masinériámhoz, hogy legyen megint mire gyűjtögetnem.
Íbéjen 50-60 körül találkoztam 14-54 -es f2,8-3.5 obival.
Igazából be kell vallanom magamnak, hogy kicsit hiányzik a nagy zoom a TZ-1 után, de a zoomobik vagy nagyon drágák, vagy kevésbé fényerősek...
Esetleg valami konverter, és másik obi?Megéri ezen gondolkodni, vagy inkább a géphez tervezettet válasszam?
Például EZ milyen szerintetek? Vagy ez? -
asthring
tag
jaja, én a canonos időkben olyan 2005 környékén írtam a canon supportnak, hogy mennyi expót bír majd a 350D, az a hivatalos válasz jott, hogy függ a használat körülményeitől, látott olyat hogy 20000 expo után kuka volt a tükör, de látott olyat is, hogy benne volt 95000 és vígan működött.
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2013 üzenetére
Ez az illik elmenni dolog a zaraknal vagy eljut odaig vagy nem, mashol olvastam olyat hogy canon 300D talan 30k expora tervezett zara sok esetben 15, korul kifekudt de volt akinek 200+k expot is elment ,most nemreg olvastam valakinek az E400 83k exponal tart
En E-510 nel 23k nal jarok , tavaj okt 22. en vettem es ugyemlekszem 6,3k expoval vettem 2008 marciusi a gep.
Most nezem a szamlat 94,5k volt(3 ev B&H garival) a dupla kitt es 66k a 14-54, nemhiba mondta a csavo hogy olcsobb kimenni repulovel New Yorkba es ott vasarolni mint itthon, meg vett par bizbaszt es a szamla vegen ott figyel 200 dodo kedvezmeny ami meg ezekbol lejon
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob #2012 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Jól emlékszem, hogy 100.000 expoig mennek kb.? És azután mi lesz vele? Ki lehet/kell cseélni a szerkezetet, vagy inkább meg kell szabadulni a géptől?
-
Játékos
addikt
Sziasztok Urak!
Bevásároltam itthonra E-520-ból.
Egyelőre alap 14-42 obival, de így is komoly előrelépés a TZ-1-hez képest.
Hála Istennek sehol nem találtam hozzá Magyar kézikönyvet, de az angolon átrágtam magamat, viszont egy kérdésre nem kaptam választ:hogy tudom elenőrizni, hogy mennyi exponál tart a masina?
Előre is köszönöm a választ!Szerk.: illetve nagyságrendileg milyen élettartamra lehet számítani egy ilyen gép esetében, ha csak családi/hobbigépnek használom?
-
nesa
veterán
válasz
Latissimus Dorsi #2009 üzenetére
Itt jon jol az elokep 10x nagyitasba.
En mindenkepp elektromosra akarom csinalni
mert rekeszelni nagyon nagyon kell.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
A vázsapka és egy obisapka segítségével gyártottam egy 25mm-es "közgyűrűt" 2-3 évvel ezelőtt.
A 40-150-el használtam makrózásra. meglehetősen kevés sikerrel, mivel nincs se fókuszálás se rekeszelés. A fókuszálás egyébként az obi fókusz távolságának állításával volt lehetséges, csak épp meglehetősen nehéz volt a kis kereső miatt kontrollálni. -
nesa
veterán
válasz
Messer22 #2003 üzenetére
En magam fogom atalakitani elektromosra
lesz AF + blende alitas is ,AF amugy makronal nemis erdekes csak a blende.
Azert a 40-150 lehet tekergetni kezzel is szoval ott mukodik a manual fokusz ha nagyon akarom ,de eszembe sincs tekergetni nem szeretnem elcseszni.
Ha ez bejon ,csinalok eladasra is par darabot ilyet ugyse lehet kapni
-
nesa
veterán
Veszek ilyet ,probalta mar valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest