- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
-
alaves
addikt
válasz
Rewmac #109625 üzenetére
Exkuzálja magát, mert elsőre kekeckedett. Mivel garanciális alapon rendelte a kijelzőt, ezért ebből természetesen következik, hogy a munkadíjat (+kiszállás) fizeti neki az LG. Kicsit már jobb színben akart feltűnni, az előzményeket figyelembe véve.
"sokszor az ő elbírása vagy jó szándéka, hogy mi garanciális mi nem" Ez igaz, ez az egyik oka, amiért kiváló az LG garancia, mert rendesek a szervizesek. -
-
alaves
addikt
válasz
Rewmac #109580 üzenetére
Az nem a beégésre, hanem a QD-OLED-en esetlegesen rövid időszakra megjelenő nagyon halvány banding-ra vonatkozott. Inkább azt mondanám, hogy azonos használattal a QD-OLED hamarabb beég, mint a WOLED-ex/MLA.
(W segédpixel nélkül az OLED kristályok terhelése nagyobb, elsősorban nagy fényerőnél fokozottabban számít) -
alaves
addikt
-
ρσгτσ
addikt
-
alaves
addikt
válasz
Rewmac #109559 üzenetére
1 db pár cm széles nagyon halvány banding volt jobb széle felé, nagyon ritkán látszott, amikor egy bizonyos %-os szürke volt pl. tengeralattjárós filmeknél (1-10% valahol). Nem figyeltem, kb. néhány száz óra lehet, de nálam a TV-k ~4000-5000 óra/év-el mennek, úgyhogy hamar eltűnt.
-
alaves
addikt
válasz
Rewmac #109553 üzenetére
C1-nél kikacsoltam, mert nem tették rendbe az fw-t. S90C-n legutóbb mikor néztem, a sárk.háza jelentenél sem aktivizálódott az ASBL, úgyhogy én nem is kapcsoltam ki.
Amúgy inkább egy ilyennel mennék a szerviz menübe [link] (lényeg, hogy factory gomb legyen rajta). Egyébként megjegyzi a beállításokat. -
-
alaves
addikt
válasz
Rewmac #109533 üzenetére
[link] Jó pár kompenzáció után magától ki fog tisztulni, pixelfrissítőt nem kell futtatni. Valamiért a használat kezdetén nagyon homogén, pár száz óra után megjelenhet bandingszerű nagyon halvány inhomogenitás, amely kitisztul további 200-300 óra után. Nálam azóta is tiszta maradt (4600 óra).
-
KTTech
veterán
válasz
Rewmac #109465 üzenetére
1 pixelre cserél. Egy alpixelről eddig se volt szó sehol sem - márpedig Te azt írtad, hogy egy alpixellel van gondod... a szabvány, amire a panelcserét kötelezően adniuk kellene ennél egyébként jóval megengedőbb. Bármi, ami annál jobb, annak örülni kell.
Törvényileg nincs olyan, hogy 3 javítás után csere. Ha épp olyan kedve van a gyártónak, cserélhet. Ha nincs, akkor nem.
-
eL Geri
őstag
válasz
Rewmac #109456 üzenetére
Ahogy itt hallom, nincs megbízható TV
Nagyon szomorú.
Kis részben ezért is ódckodok a 13 éves Panasonic plazmámat cserélni
Én átlag napi 1, max 2 órát járatok itthon TV-t. Én igenis min 10 évre szeretnék megint TV-t venni... tudom fantasy világban élek.Megjegyzés: Ezért nem vettem német prémium autót sem utoljára, hanem inkább a sokkal jobb megbízhatóság hírében álló teljesen másik márkát. Azért egy szint alá nem hiszem, hogy megéri menni a megbízhatóság területén
De ezt csak én gondolom így
-
alaves
addikt
válasz
Rewmac #109363 üzenetére
Majd még kiegészítheted, ha felhívnak vagy mailt küldenek, hogy azért vettél LG OLED-et, mert eddig nagyon jó volt a garancia (lásd pl. a C1) és ez nálad az egyik legfontosabb érv.
Ha még mindig nem a válasz: szíves tájékoztatásul közlöd az ügyfélszolgálatnak, hogy amennyiben továbbra is elutasítanak, részletesen leírod esetedet a régió LG központ vezetőjének, akinél kéred a garanciális igényed elutasításának felülvizsgálatát és megváltoztatását. -
-
alaves
addikt
válasz
Rewmac #109351 üzenetére
Mindenképpen megismételném a hibabejelentést az ügyf.szolg.-nak. C1-nél egy halott pixelre nekem simán cseréltek, mert megmondtam, hogy monitorként is használom és nem fogom 75 cm-ről lesni a tálca ikonon éktelenkedő lyukat. Ráadásul a G-szériára fokozott garancia van a kijelzőre + a deformitás.
A budapesti LG szervizesekre már többen is panaszkodtak itt az elmúlt években. Itt nálunk baromi rendes volt régebben a békéscsabai, később a kecskeméti szervizes is. -
alaves
addikt
válasz
Rewmac #109342 üzenetére
Akkor annyi, hogy kérd a 2. javítást, mert indokolt. Mondom, ügyf.szolg.-tól, nem a szervizestől. Vannak inkorrekt szervizesek is, sajnos. Nem értem mi a pláne neki ebben, mert az LG központ gyakorlatilag minden hibát befogad, amelyet a felhasználó jelez és neki az probléma (azaz a vásárlónak mindig igaza van), sőt a javítás neki bevétel. Egyébként az LG az ilyen szervizessel pillanatok alatt felmondja a szerződést, mert rontja a renomét. Gyakorlatilag ez is egy minusz lesz a f@szikám szerződésén, amiért nem teljesítette a kérésedet egyből.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Rewmac #109325 üzenetére
"egy halott zöld alpixel amire jó formán már csak azt nem mondják, hogy feature."
Sajnos ez iparági sztenderd. A laptopoknál ugyanez a helyzet, legalább 3-4 hibás pixel kell ahhoz hogy a gyártói szerviz foglalkozzon vele. Kb ilyen "1 sör nem sör" alapon.
Jobb boltokban ezért adnak plusz pixelhiba garanciát hosszabb-rövidebb időre, ami 1 pixel esetén is érvényes. De ez ritka, és nem a gyártón múlik. -
alaves
addikt
válasz
Rewmac #109333 üzenetére
A szervizest most hagyd ki. Írj az LG oldalon ismét egy hibabejelentőt (vagy telefon az ügyf.szolg.-nak), hogy 2. javításnál is hibás kijelzőt kaptál. A 3. javítást már nem szeretnéd és nem szeretnél csalódni a márkában, ezért csereutalványt kérsz, hogy vásárolhass egy újabb LG OLED-et, amelynél már nem lesznek ilyen hibák. Deformálódott kijelző + egy halott pixel, egyértelműen garanciába tartozó hibák.
(A Korm.rend.-ben is benne van, hogy 3. javítást már nem vagy köteles elfogadni.) -
Peat76
őstag
válasz
Rewmac #109327 üzenetére
Na neeee, egy régebbi LG LCD tv-m pixel hibás volt több helyen, kb 10 éve, akkor is ez volt a szöveg, előfordul sajna ez természetes jelenség.....
Hazaértem meg is nézem a C4-em,.ami egy hónapos múlt 10-én,.hogy találok e pixel hibát, bár engem annyira nem mozgat. Csak a tudat kissé zavaró, hogy nem tökéletes a kijelző! -
John D'oh
aktív tag
válasz
Rewmac #109325 üzenetére
A többi gyártó se jobb semmivel szerintem. Manapság már nem 10-20 évre gyártanak TV-ket.
Külföldi fórumokon olvasott infók alapján LG-nél panel gond inkább a jellemző, Samsungnál meg alaplap, táp gond ami gyakrabban elő szokott jönni, de nyilván bármi egyéb is tönkre mehet benne. -
alaves
addikt
válasz
Rewmac #106701 üzenetére
Az egyáltalán nem praktikus, ha így van. Nálunk a területi szerződéses szervizes megkérdezi, hogy hogyan szeretnéd, de inkább akkor viszi el csak ha nem tudsz helyet biztosítani. Philips-nél futár viszi- hozza, mert csak központi szerviz van. Sony-nál talán az van, hogy nem is javítanak, hanem komplett TV csere van (vagy csereutalvány).
Egyébként teljesen értelmetlen szervizbe szállítani ha van területi szervizes. Minden hardware hibát modul cserével (kijelző, alaplap, tápegység, egyéb NYÁK, stb) oldanak meg, még forrasztani sem kell, csak csatlakoztatni, fél óra az egész, a sérülés esélye elenyésző.
55"-nél sem szerettem volna, 65"-nél meg főképp nem (77-83" nem is beszélve), hogy elszállítsák.
Elég nonszensz lenne: 65" elcsomagol > 4.em-ről le, kocsiba be > szállítás ~70 km > szervizben kicsomagol > modul csere > szervizben visszacsomagol > kocsi, szállítás ~70 km > 4.em-re vissza > kicsomagol
Lehet, hogy nem 1-2 nap, hanem 7-10 nap, de nálunk a területi szervizes összeállítja a napi-heti tervét és útvonalat és kész. Tanyára, erdészházba is kimegy és ez így logikus. -
alaves
addikt
válasz
Rewmac #106694 üzenetére
Vidéken is mindenütt háznál javít az LG szerződéses szaki.
Ui.: a fölösleges szállítás elkerülése miatt régen is úgy volt, hogy pl. kijött a figura az "orvosi" táskájába betárazott elektroncsövekkel, meg pákával és javította az Orion Tisza-t, a katódsugárcsövet azért szervizben cseréltek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bittorrent topik
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest