- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #113548 üzenetére
A Telekom SEI800DT box-ban elvileg ugyan olyan hardver van (SoC: Amlogic S905X4, CPU: ARM Cortex-A55), mint a Dune HD Homatics Box R 4K Plus-ban. Elvileg 5, 7 (FEL, MEL), 8 DV profilok is kijönnek belőle.
A box-ra telepített Vimu player 5, 7, 8 DV profilokat is lejátszik (FEL-t úgy tudom nem). Coreelec/Kodi-val talán sikerülhet a FEL is.
Hogy ténylegesen milyen jel jön ki, azt 6 öregasszony sem tudná megmondani, illetve Vhiktor igen, ha tudná tesztelni -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi #113406 üzenetére
Lutal jobb eredményt lehet elérni (leegyeszerűsítve sokkal több, több 1000 ponton lehet korrigálni), leginkább profi helyeken számít, van aki direkt ez miatt vesz/vett LG oledet, mert támogatja. Consumer szinten Pisti bácsinak nem annyira számít
, mert annyira jók az LG-k, hogy megfelelő manuális kalibrációval is hasonlóan jó eredményt lehet elérni, LG esetében pl Te nem látnád a különbséget a 2 között (sokan nem, még akár profik sem), még akkor sem ha egymás mellé vannak téve.Lényegében minden tv gyárilag lutot tartalmaz, ez adja a kalibráció alapját, erre jön rá a felhasználói menuben állított érték, de az már lényegében csak ezt korrigálja, ha vacak a gyári lut akkor probléma lehet, ebben az esetben a gyári lutot felülírva sokkal jobb eredmény érhető el.
De valahol a LUT kalibráció követlemény.
Jelenleg az LG és TCL támogat 1D és 3D LUT kalibrációt, a többiek nem. Philips pl csak 1D lutot (azt sem acélosan).
Szóval a lényeg, hogy consumer tvknél ritka a LUT feltöltésének lehetősge, professzionális kijelzők kiváltásága volt ez jó ideig, ezért amikor az LG elérhetőve tette a LUT kalibrációt az nagyon nagy fegyvertény volt a kezében, sok filmesnek, coloristnak jóval olcsóbb alternatívát jelentett a profi grading monitorok árához képest, hasonlóan jó végeredménnyel.Az is hiba amikor sokan a LUT-ra kb megváltóként tekintenek, mert ez sem igaz, mert ne tud megoldani midnen probléámat, ugyanis egy igazán jó kijelző lineárisan reagál, akkor akár egy sima 2 pontos fehéregyensúly beállítással jobb eredményt ér el mint egy nem lineráisan reagáló de 3d lut képes megejelnítő. De ez már más téma.
A lényeg, hogy ez fegyvertény volt az LG kezében, ami most meg már nincs meg, ráadásul úgy, hogy ez nincs kommunikálva a vevő felé.
Kicsit olyan mint amikor a samsung ugyanazt a modelt egyszer ips máskor meg va panellel szereli, vagy qd oled helyett woleddel, amivel nem lenne baj, ha tákékoztatva lenne a vásárló. Tehát ugyanazért a pénzért nem uyganazt a minőséget kapja röviden.Én ezt most csak leegyszerűsítettem, nem szakmai írás, csak az érthetőséget akartam elérni.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #112391 üzenetére
És az a röhej, hogy nem az alap kotta 0 nites fekete villog, hanem egy elég szép láthatóan szürke "fekete" az alap és ez emelkedik tovább villanásszerűen. Szemre kb olyan a fekete, mint a legutolsó gen pana plazma fekete - tehát olyan 0,003 magassága, ami sötét, de a szélesvásznú területen kívüli valós 0 nithez képest nagyon könnyen meglátható.
Szóval van egy video anyag, mely 50-es fekete szint mellett nem tud 0 nites feketét és ez villog. De ha beteszem "vivid"-be akkor meg jó - szerintem ez óriási baki.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #112302 üzenetére
Ez nem ennyire egyszerű.
Ugyanis a gond az hogy vannak filmek és jelenetek ahol csak bizonyos képi módokban villog a fekete.
És ez már gond, mert ha van olyan profil ahol minden fekete részlet meg van de mégse villog akkor értelemszerűen a villogó profil hibás.
A netflix Kavos sorozatának alvilági jelenete pl ilyen.
És a mostani firmware előtt bizony a Filmmaker hibás volt mértem villogott míg az élénk meg nem.
-
alaves
addikt
-
válasz
szkutyi #112304 üzenetére
Nálam nem villog . Csillagok között BR ben , Batman filmjei BR ben meg virágboltiban is megvannak. Philips 706 és Lg C2, mindkettőn megnéztem pár jelenetet most erre figyelve,de alapból sem tűnt fel.
Oppenheimert nem tudom, elég volt egyszer végigszenvednem moziban, ott mintha valóban valami lett volna a pécsi moziban. -
Aurig@
őstag
válasz
Igaza van John D'oh-nak.
Nolan film a: Csillagok között, Eredet, /ezt a két filmet többször láttam, többféle verzióban: Blu-ray lemez, Blu-ray remux illetve UHD Blu-ray remux/ Tenet, a Dunkirk stb., de nekem egyik sem villog.
Elég jó még a szemem se közelről, se távolról nem látok villogást. Mindegyiket láttam többször is.
(Az, hogy sokan írják, még nem biztos, hogy úgy is van. Sajnos sokan a tömegnek hisznek, én mindig annak, amit látok.
Ha 100 emberből 95-nek nem ízlik egy étel, akkor onnantól kezdve rossz és ehetetlen, mert többen így gondolják? Akkor a maradék 5% ki tudja mit evett, mert összességében rossznak kell lennie, hiszen többen alátámasztották, hogy nem jó.)
Nem szabadna ilyen állításokból kiindulni. -
John D'oh
aktív tag
válasz
Elhiszem neked, én csak azt mondtom, hogy ÉN nem vettem észre. Az Oppenheimert mondjuk kihagytam pont, de szó szerint az összes többi Nolen filmet néztem pedig.
A bizonyos sötét jeleneteket érintő flickering mint jelenség attól még létezik ezt már sok forrásból megerősítették, erről szeretnék többet megtudni, hogy van e rá valami beállítás vagy valami amivel kiküszöbölhető ha ilyenbe szalad az ember.
-
-
krx21
nagyúr
válasz
szkutyi #111669 üzenetére
Azért mert ez egy részlet észlelési távolság, tökéletes szemet és képminőséget (teszt ábrát) feltételezve. Ráadásul állókép esetén! A mozgósor felbontás egy akció film esetében viccesen alacsony. De leginkább azért, mert nem ezen szempontok alapján választ nézési távolságot az ember, hanem a betekintési szög, vagyis a személyes ergonómia alapján…
-
ρσгτσ
addikt
válasz
szkutyi #111676 üzenetére
Játékhoz addig jó közel ülni nagy képernyőnél, amíg nem kell folyamatosan belátni a képernyő távoli pontjait. Mert ahol folyamatosan be kell látni, pásztázni a képernyőt, az hosszútávon elég fárasztó tud lenni, és szerintem nem is igazán egészséges.
Célzás/középpont, térkép, skillek, csapattársak...stb.
Főleg, ha pörgős játékról vagy játékmódról van szó.
Szerk.:
Nyilván ez játéktól is függ, de ott azért ez a mozis "főszabály" nem feltétlen érvényes. -
ρσгτσ
addikt
válasz
szkutyi #111669 üzenetére
Ez csak a felbontás, de egy csomó mindent nem vesz figyelembe. Másfél méterről egy 85 colos TV maximális fényerőn annyira nem frankó élmény. Mert ugye HDR anyagoknál az kellene. De egy komolyabb mini LED -nél már az árnyékod is beleég a falba, és ahhoz még sötét sem kell.
Meg ugye ez addig jó, amíg elég szűk területen és/vagy lassan kell belátni a TV -t.
-
mucsácsó
tag
válasz
szkutyi #111336 üzenetére
na oké, csak tudjuk jól, hogy a biztosítók nem feltétlen arról híresek, hogy szeretnek fizetni..
mindig van kisbetűs rész, aztán azért is kérdeztem, hogy van-e hasonló esetekkel bárkinek innen tapasztalata.
meg ha jól láttam, akkor lehet, hogy el is viszik az LG szervizbe, ahol felmérik a problémát (vagy nekem kell megoldani a szervizbe való elszállítását a TV-nek..?), és az alapján ítélnek meg összeget a biztosító felé, amit vagy fizetnek, vagy nem - plusz ahogy @pjen is írja, évről évre avul el az eszköz és a fizetendő összeg ezzel - szóval nem tudom, egy próbát megérne valszeg, de lehet csak megutaztatom vele feleslegesen a tévét pár hétre...
hát vagy nem tudom, hogy LG szerviztől kijön-e bárki ilyenkor házhoz, mert már hallottam otthoni panelcserékről anno, de az gondolom más tészta..
-
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #111164 üzenetére
Az 1.gen WBC kijelzőktől kezdődően ez egy bevált gyakorlat volt a nyers panel bejáratására, azért hogy minél homogénebb legyen. Az összefoglalóban is benne volt. Azok HDR pattern-ek tehát a fényerő és kontraszt amúgy is csutkán van mint normál használatnál, a szín és a képjavítók felhúzásával csak fokozódik kicsit a hatás. Nálam bevált régen is.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #111054 üzenetére
Egyetértek.
Tipikusan dinamikus kontraszt okosság csinál ilyen jelenséget.
Minden
képelbaszóképjavító opciót ki kéne kapcsolnia.Amúgy OPLEX kolléga ha mondasz konkrét epizód, óra:perc értéket megnézem szívesen a g3-on, mert az usher házat végig néztem anno és semmiféle képi hibája nem volt annak a sorinak!
-
makoss
veterán
válasz
szkutyi #108834 üzenetére
jó néhány 23.976 fps vagyis minden 30 fps alatti videók elég érzékenyek OLED tévén, vagyis látványosan szaggatnak. Ebben MP4, MKV, youtube videók egy része.
#108835 Tyrone89 Annó nem lehetett, most nem tudom, hogy van, régen foglalkoztam vele, most a Zidoo-t használom.
#108836 lala666 Mire gondolsz?
#108837 Sasi001 Tisztában vagyok vele, hogy szerver, de nekem sima lejátszó...
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
szkutyi #108686 üzenetére
Nekem is baromira bejön, na meg a zenéje John Murphy-től. Azért jutott eszembe, mert egyrészt szerintem a képi világa, belső terek világítása, világítótestek villódzása, nap ragyogása az űr sötétjével kontrasztban, stb fény csillanások nagyon adná magát hogy HDR-ben megnézze az ember, másrészt ebből még úgy is csak FHD SDR létezik. Gondoltam megpróbálkoznék vele.
-
paatrick
őstag
válasz
szkutyi #108620 üzenetére
A topik harmada arról szól hogy cseszte szét a frissítés a TV-t, mit vettek ki, mi nem működik
nem értem miért küzdtök még mindig ezzel. Ami jól megy azt nem kell piszkálni. Az én TV-m 4 éves most sose látott frissítést, ugyanolyan sebességgel megy minden funkció mint az első nap.
Következőt se fogom frissíteni az biztos. -
makoss
veterán
válasz
szkutyi #108387 üzenetére
PC-n nincs inerpoláció, lehet de van program ami tudja ezt.
Érdekes, hogy a Led tévénél nem volt ilyen, vagy ha volt, nem tűnt fel, szerintem az Oled erősíti fel
Most néztem egy pár tesztvideót, vannak 30 fpsesek, azok már érezhetően jobbak.
De az alatt, látványosan rossz.#108388 alaves Volt nekem Serviio, lejátszás tekintetében sokkal jobb mint némelyik asztali lejátszó (!!)
Hátránya, hogy a hangot nem lehet küldeni Hi-fire
Ezért van most Zidoo+Denon.
Plexel nem vagyok kibékülve, sosem volt jó... -
makoss
veterán
válasz
szkutyi #108367 üzenetére
Háát eléggé zavaró
Néha olyan mint ha 15 fpsel menne
Az ilyesmi videókat újabban nem Potplayerrel nézem hanem Splash lejátszóval, sokkal jobb. A hiba többnyire ezen alacsony képkockaszámú videókkal van, a 60 fpses simábban megy#108368 ρσгτσ És nincs erre valami megoldás? vagy az amit fentebb belinkeltem Viktor videójában?
-
nemgyurka
csendes tag
válasz
szkutyi #107566 üzenetére
Elnézést, én csak a véleményetekre voltam kíváncsi, hogy normálisnak tekinthető-e a jelenség, többet foglalkoztok a témával. Ez is egy vélemény, köszönöm. A család is ezt osztja egyébként
. Mások vagyunk csak, az autós példánál maradva ha veszek egy felső-közép, vagy akár felsőkategróriás új autót nem akarok egy horpadást nézegetni rajta tudván azt hogy így is elvisz A-ból B-be. De mégegyszer, értem az érveidet. A "hiba" léptéke ami probléma sztem, itthoni másik lg oled-nél is van ilyen ""anomália"", de nem ilyen mértékű.
-
-
Suri84
kezdő
válasz
szkutyi #107438 üzenetére
Idén április óta már 2szer csináltam, más hiba kapcsán és már kicsit unom az ezzel járó macerát, ujra telepítés, beállítások stb... Egyenlőre még várok vele mert otthon a gyerekek (és idő igenyes) a tv pedig megy elég sűrűn. Majd megcsinalom amikor nem lesznek rátapadva a mesékre🙂, persze nem egesz nap mesét néznek, de kerül fordul bejönnek kintről vagy más foglalkozás után és egyből megy a Disney plus vagy a netflix 🤷
-
Suri84
kezdő
válasz
szkutyi #107430 üzenetére
Fúha, ilyen hamar? Nincs 1 éves a tv... Őszintén szólva kicsit kezdem bánni, hogy lg-t vettem és nem sonyt. Mert az volt a másik befutó. Amúgy meg lennék elégedve vele, képileg nagyon tetszik csak elég gyakran szórakozik velem ez a nagyon okos tv 🤷 nekem ez a web os sem jön be sajnos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest