Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Lehet hogy rosszat írok, de szerintem ez beállítás kérdése.
Az tény, hogy csak 8 bites forrást tud megjeleníteni, de azt viszont meg tudja úgy, hogy kihasználja a panel 10 bites tartományát.
Mikor kalibráltattam az én 55-ös tv-met, a srác úgy kalibrálta be, hogy a egyenletesen oszlott szét a tartomány.
Azaz a 0,0,0 az a panelra 0,0,0-ként került ki, a 255,255,255 pedig 1024,1024,1024-ként.
Most erre tudok mondani egy fordított példát, hogy nagyjából érthető legyen.
A dslr kamerámban 14 bites az érzékelő. De mivel a legtöbb megjelenítő, nyomtató csak 8 bitet tud, ezért tök jó a 14 bit, mivel lehet vele expozíciót korrigálni veszteség nélkül, illetve lehet dinamikatartományt is korrigálni.
szvsz többet ér egy bekalibrált 8bites, vagy 10bitról 8-ra butított forrásanyag a 10 bites panelen, mint egy 10 bites forrás kalibrálatlan hdr-es tv-n.
Nekem kalibrálás után ég és föld volt a különbség képminőségben.
Semmi sávosodás, élethű színek. Jó múltkor néztem valamelyik millás oleden a mediamarktban egy hdr tesztanyagot, próbáltam állítani a tv beállításinál mindent, de sehogy sem volt tökéletes. Ugyanazt az anyagot s905 playerrel a fhd oledemen sokkal szebben játszottam le otthon.
Természetesen a kalibráció minimum 21 pontos IRE alapon lesz hibátlan.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060 12GB / 16GB D4 / 256+512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Vhiktor