- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Óriásakkus telefon jöhet a Vivotól is
- iPhone topik
- Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren
- Garmin topik
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Háááát... Én sem vagyok fotós, de ez szeirntem hülyeség.

A bitmélység az precizitás. Mondjuk úgy, hogy lépésközök relatív távolsága, mint hogy csak centiméterekre, vagy milliméterekre is be van osztva az egy méteres vonalzó.
Ebből következik, hogy ha túlexponálsz egy képet, ami azt jelenti, hogy minden szomszédos pixel a csatorna maximális értékét mutatja abban a foltban, abból te semmit nem nyersz vissza.
Amire te gondolsz, az inább a RAW és a már "feldoglozott" sRGB vagy AdobeRGB közti különbség, de inkább az is csak akkor, ha a feldolgozás bűne a clipping (rengeteg automata paraméterrel nem lett szerencséd).
Esetleg még olyan lehet, hogy a szoftver részben és közelítőleg besaccolja, hogy nagyjából mi lehetett a túlexponált képen abból az információból, ami valóban elveszik ha 12+ bitről 8-ra konvertálsz, de az igazából nem sok (még mindig "hibás/sérült" lesz a túlexponált kép, csak szemre jobbnak hat, picit több minden látszik még ki belőle).
Illetve még azzal tud trükközni a szotfver, hogy a fehéregyensúly beállítása előtt még talán nincs minden csatorna túlexponálva, tehát pl. a piros és kék minden pixelen 1 (a 0...1 skálán), de a zöld még kirajzolja a geormetriát és akkor azt újrarajzolja a szomszédos színekkel (te pedig főleg akkor hiszed el, hogy ez jó valamire, ha nem is tudod hogy nézett ki élőben), míg a konvertálások után az utolsó színtérben a beégett résznek már fehérnek kell lennie (mert még hülyébben néz ki, ha pl. lila a túlexponált képen a beégett folt, nem fehér), amit már nem tudsz visszaforgatni, hogy ilyesmikkel játszhass.Amúgy pedig dithereléssel 8 bites monitoron is láthatod a ~16 bites precizitás illúzióját (valahol durván ott áll meg a szemünké).
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Path of Exile (ARPG)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motoros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Kingston hyperX fury 8GB kit 2400mhz
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor