- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 15R - régen minden jobb volt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók Google Camera Mod-dal (GCAM)
- A Huawei február 26-án globálisan is bemutatja a Mate 80 Prót
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
1: Az nVidia CP csak 8 és 12 bitet kínál fel ebben a módban.
2: Ha jobb nem is, de rosszabb sem lesz (kivéve, ha esetleg ez előcsal egy bugot)
3: Attól, hogy a kijelzőpanel névlegesen milyen precizitást tud, a processzor előtte gondolom sokkal precízebben dolgozik (12+ biten), így akár még minimális haszna is lehetne (mondjuk ha használnék VGA LUT-ot a szürke-skála kalibráláshoz).Nem, mert ahogy már próbáltam rá utalni HATALMAS a hiba abban az egy módban. Ezt nem lehet az OSD-s beállításokkal kompenzálni, egyszerűen sz@r, nincs mit finomítgatni rajta.
De a nagyobb baj, hogy a szemre nem rossz módokat is kár volt elkezdenem nézegetni ismert film és játék-jelenetekkel, majd műszerrel méricskélni, mert ugyan olyan ramaty a színkezelés, mint a B6-on is volt megjelenéskor (és minden LG TV-n szokott lenni sok éve). Azóta folyton győzködtek, hogy az új firmware így, a TV sajátosságait kiismerve a beállítások finomhangolás úgy, meg izé meg bizé, így-amúgy, és nem olyan rossz az a B6, a B7 pedig még jobb... Pedig de... Közel sem nézhetetlen, én elhiszem, hogy sokaknak teljesen megfelel (sőt, megváltás egy gagyi LCD után), de az objektív értelemben vett színhelyességgel köszönőviszonyban sincs. Ez nálam nem egy igazi monitor kategória, csak egy kommersz-konszumer "tíví". Pont.

Szóval, gyakorlatilag már kezdem is megbánni a vásárlást, mert Rec709 SDR-ra egyértelműen rosszabb, mint a régi plazmám, a "hőn áhított" sweet-spot 1080p120@HDR játékmód pedig kuka, így szinte semmit nem ad, amire tényleg vágytam is (amiért újítani próbáltam).
A HDR-re csak annyira vágytam, hogy ha már lesz, akkor persze megnézek pár filmet. és majd eldöntöm mit gondolok róla, de nem voltam "beszarva érte".
A 120fps jobban izgatta a fantáziám. Bár az igaz, hogy 1080p120 SDR módban most is játszhatok vele.Visszaküldeni/eladni még bőven ráérek pár napig, addig majd próbálok belőle kihozni valamit, illetve nézegetem szabad szemmel is a "referenciához", hogy mennyire látszik a ramaty színkeverés (bár igazából nem kell, most is látom a Ph hasáb háttérszínén, hogy nagyon más, mint kéne).
A kellemes csalódás az inkább az UHD filmek részletgazdagsága / képélessége (legalább is lassú jelenetek mellett, míg nincs motion blur). Kicsit túl van lihegve, hogy csak nagy képátló vagy kis táv mellett jön elő. Abszolút észlelhető a javulás úgy is, hogy csak 5"-al nagyobb a kép és ugyan olyan közelről nézem.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG 55" G5 OLED evo 4K HDR 165Hz Smart AI Gaming TV
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- SONY (XR-55A80L) 140CM QD-OLED 120HZ SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone 14 Plus 128GB sárga használt, karcmentes 97% akku 6 hónap garancia
- RugKing 4 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4496
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor