Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ezzel az az egy probléma van, hogy abban a bizonyos jótállási füzetkében, sőt a készülék leírásában sem figyelmeztetnek kumulatív beégésre, pedig - szerintem - az oledeknek ez a fő problémája.
A beégést egy kalap alá veszi LCD, OLED és PLAZMA tévé esetében is.Sem a leírásból, sem a jótállás füzetkéből nem derül ki, hogy egyáltalán nem jó ha statikus tartalmakat nézel, mert nemcsak akkor lehet gond ha hosszú ideig ilyet nézel, hanem akkor is ha sokszor rövid ideig.

Nincs részletesen taglalva benne: -----> mit jelent a "hosszú ideig"?Sőt akkor is probléma adódik ha hírsávokat nézegetsz pirossal.... vagy - és ez a legszebb - bekapcsolod a FIREPLACE nevü csatornát.
Utóbbi esetben nem is a statikus tartalom fog beégni, hanem a mozgó tűz.
Aztán gyárilag szignózott APP-okban (webos) piros és foszöld gombocskákkal irányíthatod a dolgokat. (youtube app)... ezek szintén beégnek idővel.
Olyat is láttam ahol a webOS indítóképernyője égett be.Szóval szumma szummárum lehet, hogy a Fogyasztóvédelem lepattintana, de per esetén nagyon nehezen bizonyítaná a gyártó az igazát. (szerintem)
Ha a kumulatív (ki)égésről tájékoztatást kapnál - szigorúan szerintem - az lenne a baj, hogy nagyon nehezen lehetne eladni ezeket a készülékeket.
De a jelenség nem jár egyedül, azért nagyon érdekelne, hogy sima LCD készülékeknél mennyi ideig és hány százalékon tudja a max fényerőt a tévé. Volt egy RTINGS teszt ahol egy LG LCD már 8000 óránál bebukott vagy 25-30%-ot a fényerőből, azért az nagyon-nagyon sok. Az oled pedig sehol nem volt, majdhogynem semmi veszteség nem érte.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4380, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor