Hirdetés
- Sózd a jégakkut! Megoldotta a CATL a téli akkuproblémákat
- Két 200 megapixeles kamerát tesz a Xiaomi a 18-as szériába?
- Akciófigyelő: Ajándékok az új Redmi Note 15-ök mellé
- A Samsung is leszámol a 128 GB-os tárhellyel a Galaxy S26-ban
- Néhány Pixelnél Wi‑Fi és Bluetooth hibákat hozott a januári frissítés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Néhány Pixelnél Wi‑Fi és Bluetooth hibákat hozott a januári frissítés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 13 év után is kap még frissítést az iPhone 5s! Itt az iOS 12.5.8
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Én nem fehér zajjal szoktam járatni őket, hanem az összefoglalóba is linkelt HDR tesztvideókkal. Ezt a mappát tettem be oda-vissza végtelen lejátszásba a belső lejátszóval:
Mehanik HDR10 test patterns\04. Colors\05. Single colors\06. C940 (10000nit)Aztán Technicolor képmód, BDI bekapcs (ez kapásból 50% teljesítménycsökkentés), illetve szobahőmérséklettől függően még OLED Fény mondjuk 100-ról akár 50-ig vissza (ilyenkor azért tud melegedni, főleg ha BFI ki van lőve és 100-on marad nyáron, ABL ide vagy oda).
Gyakorlatilag ezt csináltam az új plazmákkal is, csak nyilván még nem HDR ábrákkal, illetve WRGBCMY-al sem bohóckodtam, csak W ment folyamatosan (állandó full fehér képernyő). Itt csak amiatt HDR és WRGBCMY, mert tippre talán így lesz egyenletesebb a terheléseloszlás a W alpixel-t is figyelembe véve (WRGB panel, nem RGB), ami ráadásul másképp működik SDR-ban és HDR-ben (hagyományos RGB-nél simán egyenletes a terhelés folyamatos W ábrával is, nincs értelme váltogatni, csak érdemes visszahúzni annyira a TV-t, hogy ne melegedjen feltűnően a háta).
Hogy ezt mennyire merem ajánlani másoknak, az már más kérdés (dacára annak, hogy 10+ éve ezt csinálom a saját készülékeken bejáratáskor, vagy később makacs IR "mosáshoz", bár utóbbit OLED-en még nem kell csinálnom, csak öregebb plazmán).
Felőlem vitára bocsáthatjuk és beszavazhatjuk, mint ajánlás (de biztos lesz, aki őrültségnek tartja, ráfogja hogy tönkremegy tőle a készülék, nyafog, hogy márpedig ő első perctől utolsóig állandóan hasznos tartalomra akarja csak használni, stb ... részben mondjuk jogosan is).Azért ódzkodom az ilyen ajánlásoktól, mert első olvasatra zavarosnak, hülyeségnek tűnhet, félreérthető (nem válik szét, hogy mi a "sokadik utolsó ajánlás a maximalistáknak" és mi a "mindenképp próbáld ehhez tartani magad", akkor se ha ez így bele van ez írva).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- A sufni mélyén született a Galax Titan RTX Hall of Fame VGA
- Milyen processzort vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Horgász topik
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8G I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor