- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi Mi Note 10 Lite - a kis pimasz
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
OLED TV-kben és nitekben gazdag, Boldog Új Évet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zöldfülű
csendes tag
Sziasztok! Hát én most nagyon elbizonytalanodtam.... Már pár napja oled tv lázban égek... szeretnék venni egyet. Ki is néztem a telekomnál kapható tévét a listából LG OLED55B7V ( csak onnan tudok venni részletre).. és rákerestem hol lehet megnézni élőben a képét. Egy közeli média marktot ki is dobott a net, elkutyagoltam és megnéztem. Tényleg gyönyörű volt a rajta futó bemutató kis video ( minden tévén az futott... ) Meggyőzött. Nézelődtem több tévé között, láttam sima nem oled-es lg tévéket is amik szintén gyönyörű képet adtak. Egyiknél ki tudtam szúrni a különbséget s 4k és a sima között... szép képe volt a simának, de bizony az arc szélei nem voltak olyan tűélesek... Mondjuk nem tudom ez 2 méterről nézve mennyire látszik. Szóval ott helyben eldöntöttem, hogy akkor oled.. bár 420.000 ft az ára. Hazajöttem, és tettem egy próbát... Az áruházban csak a promó videót láthattam, sima tévé adást, vagy filmet nem, a készüléken.. így hát tettem egy próbát otthon, és a mostani nagyképernyős samsung tévémnél bekapcsoltam az okosítót... és rákerestem 4k videóra a youtubon. A régi samsungom kb 8 éves lehet, még előfutára volt és emlékszem nagyon drága a nagyképernyős tévéknek, s ez még nem volt okostévé sem. És ledöbbentem... Az áruházban látott gyönyörű videó ugyanolyan tűélesen és szépen jött be a tévévem mint az áruházban a csilivili drága és új készülékeken..akárcsak ha az oledes tévé képét látnám... no ez leforrázott. Hisz épp abban bíztam, hogy a tévében látható tartalmak szebbek lesznek, illetve pl. a netflixen lejátszott filmek is szebbek lesznek... de ezek szerint nem? Ha a lejátszott promo videók, amiket az áruházban látok itt a tévémen is ugyanolyan szépek mint az áruházban, és a valódi tévéadás, illetve a valódi netflix messze alúlmúlja ezeket ... akkor nem tudom egyáltalán van-e értelme pénzt kiadni új tévére. Összehasonlítottam az 1 éve vett Lg 34UM88C-P monitorommal is, ott is lejátszottam ezeket a 4k-s tartalmakat ( ez a monitor már 3440x 1440 -es) tehát közel van a 4k tévékhez... volt különbség a sima hd tévé és a monitor képe között, de nem nagy.... A tévéadás ( akár a hd adások) akár a netflixes adás egyáltalán jobb az ilyen 4k vagy akár az oled-es készülékeken, vagy nem? Akinek van ilyen készüléke kérem írja meg, hogy tényleg annyira más mint a sima korábbi hd-s készülék? Bocs előre is a hosszúra sikeredett hozzászólásért.
[ Szerkesztve ]
"Az ember egy kupacba gyűjti össze élete minden hibáját. Így hozza létre a szörnyet, amit végzetnek nevez" John Homes
Új hozzászólás Aktív témák
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- PlayStation 1 / 2
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trollok komolyan
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- További aktív témák...