Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunspikey

őstag

válasz resist #102187 üzenetére

Köszi!

Srácok - igazából szerintem ez teljesen ízlés kérdése. Minket nem vakít, bár nem minden esetben használom. Akinek van philips-je vagy ilyen utólagos cucca azért szereti mert érvényesül a látástökéletlenségünk alapján bekövetkező vászon növekedés, ugyanis azt sokat elfelejtik amíg nem látnak ilyet élőben, hogy te mindösszesen egy ici-pici helyen látsz csak élesen.

ilyen szar az emberi szem.

Egy 77-es tv-n esetemben kb csak egy 10 centis!!! ármérőjű területet lát élesen a szem. Ez általában hol van? 90%-ban arcon, azon belül is a szemeken, mert az agyad ösztönösen keresi a szemkontaktust. (jó vannak bizonyos filmek ahol nem a szemébe nézünk az adott hölgynek, na, oké ezt adom :DD )

Szóval a lényeg: az éleslátási területen kívül minden egyre inkább a távolság függvényében homályosodik. Azaz nem számít hogy van-e részlet a falon, inkább csak a szín számít, ettől máris úgy érzed, hogy többszörösére nőtt a TV. Ezt csak tetézi a kamerák objektívjeinek felépítéséből adódó háttér homályosság, tehát az amúgy is homályos hátteret látod még homályosabbnak mert a szereplőt nézed, így tökéletesen ki lehet egészíteni a képet egy hasonló átlagolt színnel.

Erre nem én jöttem rá, nem is a philips, ezt 500 éve ismeri az emberiség. Így látunk.

Periférikus látás esetén nagyobb a fényérzékenység is, ezért pl éjszaka nagyon halvány csillagokat ne is az éleslátásod területével akarjál megtalálni, mert sokkal érzékenyebb a periférikus látásod. Jó mi?

Szóval a govee szépen megnöveli a 77-es TV-t kb 120 colosra és ezt imádom.

Ha olyan sarkallatos az anyag, hogy annyira kell az 0-1 nites régiót látni akkor képzeld volt annyi eszük, hogy lekapcsol. Kb 5 nit alatt egyáltalán nem világít így nyugodt lehet mindenki nem szól bele a sötét jelenetekbe.

Ha meg van 1000 nit amúgy is a képen akkor teljesen mindegy, hogy az 1 nites tartalmat mellette 0-nak látod vagy sem - sőt, ebből fakadóan kontrasztosabb a kép - teljesen logikus módon.

De ha netán meg mégis mindezek ellenére nem kell, akkor képzeljétek, nem kell bekapcsolni és kész.

Új hozzászólás Aktív témák