Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Eagle16

addikt

válasz hackeeeee #4290 üzenetére

Én nézek rajta filmet is, hidd el hogy túlszaturált. Elsőre persze szép meg színes, de aztán megnéztem egy sorozat részben, hogy a native beállítással egy sötét jelenetben teljesen eltűnnek a részletek, minden egybefolyik és sötét, sRGB-ben meg tisztán látszik minden. Egy másik filmben meg mindenki úgy nézett ki mint Trump :)

Nekem legalábbis az sRGB tűnik normálisnak, meg mintha a szememet is kevésbé terhelné így. De nekem aztán mindegy ki hogy használja, csak aztán meg a HDR-ben lesz "mosott" a szín, mert hozzá szokik a szem a pontatlan színekhez...

Nekem az a meglepő hogy sok OLED monitor ezekkel a túltolt színekkel érkezik gyárilag, és akkor megy a csodálkozás hogy a régi monitor meg milyen fakó volt, gyakorlatilag meg én nem láttam színekben külünbséget a régi IPS-hez képest, miután vissza lett állítva sRGB színtérre az OLED. Ami nem olyan meglepő, mert az IPS is nagyon jó a szín visszaadásban.

Nálam 25-ön van a fényerő, és egy picit így is látszik, ha letereki a fényerőt, de engem nem zavar. De szerintem ki lehet ezt kapcsolni nem? OLED CARE --> Screen Saver --> OFF

Új hozzászólás Aktív témák