Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimi57
őstag
Általános megközelítésben is érdekes lehet. A konkrét motor megtalálható 2006-2019-es modellekben kisebb változtatásokkal Kia-Hyundai vonalon. A gyártó szerint API Service SL vagy SM, ACEA A5 vagy jobb. A viszkozitást pedig a sok helyen fellelhető táblázat alapján kell kiválasztani. Ha elsődleges a kisebb fogyasztás, az alacsonyabb értékeket javasolja. Nálam ez nem szempont. Motortipus G4FA 1.4, MPI. Az ajánlás európai viszonylatban: 0W-40, 5W-20*1, 5W-30, 5W-40. Jelenleg 5w-30 van benne, de inkább hajlok a 0w-40 felé.
-
szimi57
őstag
5w30 vagy 0w40 pro és kontra? 0w30 kilőve.
-
Csak az adalékkal nincs, de a Red Boost motorolajjal van.
Autószerelő, akihez hordom a kocsit előszeretettel használja a Xado olajakat a láncos vezérlésű motorok, jók a tapasztalatai. Én már a harmadik olajcserén is Red Boost motorolajat használok, 1.6 szívó VAG autóba, pont jó lesz bele valami olcsóbb.Motor öblítő, ha volt rendszeresen cserélgetve 15 ezer kilométerenként, akkor teljesen felesleges. Én is használtam vagy 2-3x, de semmi különleges dolgot nem vettem észre.
-
lutiy
tag
Valakinek tapasztalata a xado red booster adalékról?
Illetve a xado red flush motoröblitőröl?
Használja valaki? -
d4d
aktív tag
Azért ezt én is csak igy gyors rákeresve láttam, ne vedd 1000%-ra, ilyesmi olajokkal nincs tapasztalatom. Lehet hogy ebben az esetben nem lenne semmi baj. De azért ez mégse egy motorolaj itt én elegedett vagyok azzal amit a toyota ajánl. Motorolajnál viszont jobban szeretem a minél újabb, jobb opciót választani, akkor is ha "felesleges" az adott motorba, lásd a swift esetét is.
-
d4d
aktív tag
Valóban sok esetben jó lehet sőt talán a GM hivatalosan is engedi legalabbis saját termekeinél a III-as helyett a VI-ost, de ez csak akkor igaz ha váltóban használod. Szervo esetén probléma lehet a viszkozitás miatt. Elvileg a Toyota változtathatott volna, hiszen pl a fékfolyadék is dot 5.1 lett, nyilván eredetileg nem az volt ott se az előírás, de a szervo eseten mégis a mai napig ezt a dex III-ast írják elő.
-
-
d4d
aktív tag
válasz
ParmaBoy
üzenetére
Volt nálunk egy 15-ös octavia korábban, ott volt eredetileg 5w30as 507es (1.6 crtdi) előirás, aztán jött gyáriba a 0w30 ahogy írod. De ez hivatalosan akkor úgy van hogy már csak a 0w30as mehetne abba az autóba vagy ez csak egy plusz opció lett? Bár ugye ha hivatalosan megszünt az az olaj gyáriba létezni, nehezen lehet opció.
Ilyenbe akart egy szerelő 5w40es olajat tenni..természetesen semmilyen 504/507es előirást nem teljesitő olajat.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szerintem arra gondolsz, h a gyári vag 504/507 megszűnt 5w30-ban és már csak 0w30-ban van, visszamenőleg alkalmazandó.
szerk: bár pl. az 1.4tsi esetén is egy bizonyos időszaktól 5w30 (504/507) helyett 0w20 (508/509) lett, meg 2.0 tdi-ben is van ilyen, de ott nem előírás, h visszamenőleg is át kéne térni a vékonyabbra, ha jók az infóim.
-
-
d4d
aktív tag
Most az a helyzet, hogy két nem kis Toyota márkaszervizt hívtam és úgy tűnik nincs hivatalos adat az aut váltóval kapcsolatban arra vonatkozóan mennyit kell beletölteni vagy mennyi fér bele egyáltalán összesen.. neten találtam vmi 6,8 literes adatot (ez gondolom a full mennyiség) a realszisztémánál kb 4 litert mondtak hogy normál cserénél ennyi jön le, de hogy igazából le kell mérni.. és annyit visszatölteni. Még a vezérlés alkatrészeihez kapcsolódó cikkszámokat jó lett volna összeszedni.
-
d4d
aktív tag
Ez meg a tuti a Yarishoz. Egy ismerősnek csináltam egyébként. Sakuranal amúgy rögtön azzal kezdte a fickó, hogy nem adhat ki cikkszámokat, jóvan mondom nyugi már megvannak.. de egyeztessünk ha lehet. Jó, mondta, mondjam ő meg majd jelzi, hogy jó vagy nem. De amúgy rendes volt, mert volt egy két hiányosság és azért csak segített kijavitani azt ami nem stimmelt.
Szervó folyadékhoz/olajhoz egy kis adalék. A Dexron III-on belül van F, G és H verzió is. Az F elavult, a G jó, de a legjobb olyan olajat venni ami tudja a H-t. Ez volt az utolsó és legjobb Dexron III-as előírás.
Még az automata váltó olaj mennyiségre vonatkozó adatait kell kiderítenem pontosan.

-
BK87
senior tag
Dffa, a márkaszervizben 0w-30 -at raktak bele, aztán miután már nem oda hordtam, 5w-30 ment bele
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Egy 310000 km-t futott 2019-es Octavia 2.0 tdi 150 lovas autóba milyen olajat ajánlanátok? Köszönöm szépen előre is
-
Soma01
veterán
Egy kis friss csemege, RMS Geritől. [link]
-
d4d
aktív tag
Yarishoz (2000, 1.3, 2nz-fe)
Voltam a Toyota Mayernél, jelenleg ezek a hivatalos infók az előírással kapcsolatban.
Gyári előírás: API SL, ACEA A5/B5, 5W-30
Gyári motorolaj: Toyota Fuel Economy 5W-30
OEM: 08880-80845 (5 L), 08880-80846 (1 L)
Feltöltési mennyiség: 3,7 L (szerviz), 0,2 L (szűrő), 4,1 L (első feltöltés)
Olajcsere-periódus: 15000 km / 12 hónap -
tboldi
nagyúr
A Kisalföldön élek, itt tényleg semmi szükség a padkához kormányzásra.
De a hsz-em elsősorban a lejtőkre, emelkedőkre vonatkozott. Amúgy némelyik digó autóhoz (pl. Fiat Doblò) járt ilyen ék, adott esetben ez sem haszontalan - persze ha ki nem lopják az autó alól.
A MiTónak és az Ypsilonnak nem gyári tartozéka, de vettem hozzájuk egyet-egyet, útszéli kerékcserénél is jól jöhet. -
sfefe
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Hát Én meg a kitekert kormányzással való parkolást tartom rossz ötletnek pl sík terepen pl a belvárosban...
Sok zseni kitekerve hagyja mert úgy parkolt le kis utcában meg szűk a hely és alig lehet mellettük elmenni pláne ha sarokra áll és kanyarodok be...
Emelkedőn más kérdés, van ahol kötelező is igy parkolni de ez nem azaz ország amúgy sem... -
tboldi
nagyúr
Yep.

Erre remek példa az első generációs 1.3 Multijet, baromi rossz híre van a 30-50k-es csereperiódusoknak hála, de észszerűen cserélve az olajat sok-sok százezer km-t elmegy.
Emellett csak arra kell még figyelni, hogy lejtőn/emelkedőn ne sebességben hagyva parkoljuk le, hanem üres + kézifék (+ padkához kormányzás), mert a vezműlánc feszítője olajnyomással működik, olajnyomás meg nyilván járó motor mellett van csak. Ha már kissé meg van nyúlva a lánc, önmagában még nem nagy baj, de a felvázolt szituációban az autó súlyának terhelése alatt képes átugrani.
Sőt igazából ha már rutinná válik, nem is kell odafigyelni erre, automatikusan megy. Én amióta rendelkezem B jogsival, sosem parkoltam még le egy autót sem sebességben hagyva, mindig üres + kézifék. Nem szeretem, ha megmozdul, amikor belehuppanok a 130 kilómmal.
És nem, soha nem szakadt el vagy fagyott be a kézifék bowdenje. -
d4d
aktív tag
válasz
tboldi
üzenetére
Meggyőződésem, hogy nagyon sok autónak nem lenne olyan rossz híre amilyen. Nyilván van konstrukciósan szar motor is, mert vannak hibák, de állítom, sok motorhiba, turbohiba, dpf és hasonló egységek idő előtti halála ennek az okoskodásnak is köszönhető, meg annak, hogy nincs időben cserélve az olaj. Sőt ide vehetjük a nem megfelelő hűtőfolyadékot, annak cseréjének elhanyagolását is, ami szintén komoly bajokhoz vezethet. Tapasztalatom szerint a legtöbb átlagos tulajdonosnak gőze nincs milyen motorolaj van az autójában.. rábízzák a szervizekre, szerelőkre.
Viszont olyan szinten, mint amit Soma ír, hogy csapágyhézag, hths nem szoktam belemélyedni még én se, ennyire nem is vágom. Adott előíráson belül, már csak egy szimpatikus márkát választok. De a gyári előírást maximálisan szeretném betartani és ehhez az infókat igyekszem a lehető leghitelesebb forrásokból begyűjteni. Lehetőleg az eredeti, fizikai kézikönyv, ha megvan plusz márkaszervizek, mivel ők naprakészek. Az hogy egy 10en, 20on éves könyv mit ír, max kiindulópontnak jó. Olajválasztók szintén.
-
Morris
veterán
Sziasztok.
2020 Q3 2.0 TFSI DKT motorba mehet a Total Quartz Ineo Xtra Long Life 0W20?
-
tboldi
nagyúr
azóta lehet rájött, hogy hülyeséget mondott
Dehogy jött rá!

Néhány hónapja a Redditen én is összeakadtam valakivel, aki kötötte az ebet a karóhoz, hogy a Suzuki M13A motorjába nem való az 5W-30, 10W-30 kell neki, mert az alacsonyabb 30°C felett már nem ken, és Magyarországon bőven van annál több is nyáron... Aha, apám WagonR-e már rég beadta volna a kulcsot, és nem tett volna meg 263k km-t javarészt autópályán, ha így lenne.
Nem biztos persze, hogy ugyanaz a személy, de úgy tűnik, hogy ez egy jellemző mentalitás, okosabbnak lenni a gyáriaknál. Nyilván ott is előfordulhat hiba, de azért ez ritka. -
tboldi
nagyúr
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Túl új már sajnos, de a Subaru még benne lehet.
-
d4d
aktív tag
válasz
tboldi
üzenetére
Köszi. Az A3-as vonalat elengedném. Az A1/B1-et 2016/17-ben kivezették, az A5/B5 váltotta.
Kétféle 5W-30-as gyári Toyota olaj kapható itthon,
Fuel Economy és Premium Fuel Economy néven futnak. Előbbi A1/B1, A5/B5, API SL olaj a másik API SN, ACEA C2--es.
Ezek alapján továbbra is az A5/B5 vonalat érzem megfelelőnek. Az olajválasztók is dobálják fel az ilyen olajakat.
Toyotás fórumon volt aki azt írta, hogy nem hogy nem jó az A5 hanem kifejezetten KÁROS! Ezért inkább A3-as-t ajánl, főleg, ha "eszi" az olajat az autó... mondjuk soksok éves hozzászólás, azóta lehet rájött, hogy hülyeséget mondott. Nyilván a Toyota olyan olajat ad hozzá gyárilag ami káros...
-
Soma01
veterán
Szerintem igen. Én anno 5w30, a5b5-öt tettem bele.
-
d4d
aktív tag
Jó estét, 2000-es Yarishoz, 2NZ-FE, 1.3, 63 kW, mi volt a gyári előírás, tudja valaki? Feltételezem valami API SJ/SL, 5W-30.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Elozes elott mindig S-be tettem es akkor magatol visszagangolt.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Ha adsz pillanatra egy nagyobb gázfröccsöt, akkor (nekem) visszavált / felkészül a visszaváltásra. De el lehet vinni szervízbe is remappolni a váltóprofilt.
Tehát meg kell tanulni használni, vagy marad a személyre szabás.
+ Kormány-váltófülen is visszadobhatod egyet, ha neked van olyan.
-
polonic
félisten
válasz
Soma01
üzenetére
Kia ceedet vezettem többször dct váltóval. Valami borzalom. Nagyon hamar elvált, beesik akár 1200-ra is a fordulat és ott tartja. Adok egy kicsit nagyobb gázt, én azt gondolnám, hogy visszavált, manuálissal visszaváltanék egyet, de nem, elkezd nagyon szenvedve gyorsulni. Még nagyobb gáz, jó lassan visszavált 2-t, akkor már elpörgeti 4500-ig.
Lassan gurulásnál sem teszi vissza 1-be, gázt adva csúsztatja 2-ben a kuplungot, beleremeg a hajtáslánc.
Én nem tudom, hogy lehet ezt így megcsinálni. És, hogy milyen a tartóssága motornak, váltónak.
Más duplakuplungost nem vezettem még. A többi is ilyen? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
A kocsi manualja nekem nem is engedi 1800 rpm alatt hasznalni meg sik terepen sem.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Soma01
üzenetére
Önmagában az autópálya sem egy nagy terhelés, a 130 tartásához és a légellenállás leküzdéséhez elegendő kb. 50-60 lóerő.
Esetleg választhatsz eggyel alacsonyabb fokozatot is. Anyám dízel Lanciája is érezhetően virgoncabb lett az előző bp-i tulaj nagyvárosi, dugókkal teli nyaggatása után, mikor a Győr-Móvár távot (~40 km) 5-ös helyett 4-esben tettem meg, vagyis 3000 1/min helyett 4000 körül tartottam vele a 130-at. Ez az ún. italian tune up.
Nem locsoltam bele extra dolgot, csak OMV MaxxMotion gázolaj, semmi más.
Aztán meg is lett mérve, pontosan hozta a katalógusadatot, csak a nyomatékcsúcs csúszott el egy ezressel, de ez betudható a ragadó boost control szolenoidnak, amit azóta már cseréltem újra, és érezhetően hamarabb is lódul meg. -
Soma01
veterán
Amit a váltás segéd ír, ahhoz képest pörgetem. Gondolom, az a legtakarékosabb váltási pontot ajánlja. De az szerintem a motornak nem jó. Alacsony fordulaton gyorsítás nagy gázzal... A lehető legrosszabb a motornak. Ehhez képest pörgetem.
De valóban, meg kell hajtani néha. Csak sajna legtöbbet városban megyünk vele és itt szoktam néha pörgetni. De autópálya kellene neki. Néha olyat is kap azért.Így az az adalékolás dolog még jó is hogy úgy alakult, hogy kicsit higabb lett.
-
-
Soma01
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Nincs semmi hiba, pöcre indul, simán jár. De nem új kora óta van nálam az autó, ezért nem tudom milyen a tökéletes állapota. Úgy értem az ereje nem tudom mennyire ment eln vagy van meg. 2500 környékén kezd jobban húzni azt tudom. 2800 körül szoktam váltani. A segéd 1800-nál már kéri a váltást de ott még nagyon erőtlen. Plusz váltás után onnan még esik a fordulat... még gyengebb. Vagy már itt is erősnek kellene lennie? Nem turbós ez, csak sima 1.6 GDI.
-
Soma01
veterán
76.000-nél lett beletéve először. Akkor nem LM hanem Würth. Most van benne először LM, 83.000-nél. Ez kicsit túl van hígítva ahogy írtam is. De akkor így hagyom. Majd legközelebb töményebbre veszem. Most 60n akkor meg majd kb. 40 literbe leszem az adalékot. Amúgy meg legtöbbször 100-as benzint kap. Persze nem állandóan, de sokszor.
Tervben van még egy flakon, Metabond Megalene Plus elhasználása a későbbiekben. -
válasz
Soma01
üzenetére
Ki van számolva, tesztelve az adagolása, nem hiába írják, hogy 5000 km-nél sűrűbben nem szabad használni. Szóval elégedj meg a normál adaggal.
A VW saját adaléka ugyanezt a PEA hatóanyagot tartalmazza kb. fele töménységben. Valószínűleg azt is a LM gyártja, ahogy az Opelnek is, utóbbi asszem' 1:1-ben azonos a LM-val. (VW 32, LM 62 [link] )
100 000 km-t futott Mazda Skyactiv motorban nem okozott problémát az első használatkor, azóta évente 1x kapja olajcsere előtt. Szerk: a Mazdában nincs cserélhető finomszűrő, csak a tankban az élettartam szűrő.
-
bul07
nagyúr
Ezt a videót nézzétek meg, olajcsere ügyben.
Nagyon durvaSzerk
Nem válasz akar lenni -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Soma01
üzenetére
Ha még soha nem volt kezelve akkor óvatosan, ha hirtelen old le túl sok cuccot (a koncentrált lötyi) azzal nagyobb bajt okozol magadnak mint hasznot. Ha rendszeresen volt pucolva már akkor mehet bele előírás szerint (de nem túllépve azt).
Sajátomba (15+ éves) nem is mertem beleborítani semmit. Kapott E10-et sokáig, most már 100-as adalékolt benyót és kész. Amit azok nem oldanak le az inkább maradjon is ott ahol van.
Ráadásul ez öreg Japó gép, ebben nincs is finomszűrő csak egy durva szűrő az benzinpumpánál. -
bul07
nagyúr
válasz
Soma01
üzenetére
Azért lelkileg készülj.
Ha olyan az adalék oldhatja a tankba lévő szennyezéseket/lerakódásokat(minél öregebb a kocsi annál több lehet a szennyeződés/lerakódás a tankba), és az megy is a üzemanyag szűrőbe, már ha van(ha jól néztem benzines kocsi ott jó kérdés hogy hol milyen van), vagy ha nincs szűrő megy tovább a rendszerbe.Öcsémnek adalék miatt tankmosást kellet csinálni mert kétszer vagy háromszor is cserélnie kellet üzemanyag szűrőt, és inkább levették a tankot és kimosták minthogy ki tudja mennyi szűrőt dugított volna el mag kitisztul.
Motorolaj adalék pont ugyan ez, old ezt azt a motorba ami megindul jó esetben a szűrő megfogja, de ha szűrő után indul lehet olajjáratba valahol akad el
Nem is beszélve hogy konkrét adalék kinyírta a konkrét motor típust
Érdemes ezt a hozzászólást elolvasni egy ott dolgozó tollából -
Soma01
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Az adagolás miatt írok. Most 1 flakonnal tettem de 60 literbe. De lehet hogy ez túl híg. Arra gondoltam, hogy kifogyasztom a tankot hogy 40 liter maradjon benne és teszek bele mégegy flakonnal majd teletankolom 60 literre. Így olyan mintha 36 literhez öntöttem volna 1 flakont. Vagy lehet 30 - 30 is és akkor olyan mintha 40 literhez ment volna az 1 flakon.
Nem lesz így gond? Mert így 2 flakon megy bele, de nem lesz túl tömény. Olyan mintha nagy méretű tankom lenne pl. 80 liter és abba tettem volna 2 flakonnal. Nem gond hogy így viszonylag sokáig kapja a motor az adalékot? Nem lesz tömény, csak az idő lesz hosszabb. -
d4d
aktív tag
válasz
Fandango
üzenetére
Igazából nem lenne szükség annyi félére amennyit veszek, ez már inkább csak a gyűjtögetés oldala a dolognak. Meg nyilván utántöltés esetén semmi szükség nincs arra, hogy Ravenolokat, Motulokat öntögessek eleve valszeg olajcsere előtt állóautókba. Olajcseréknél annál inkább.. még ha másnak is csináljuk, akkor se fogok akármit beleönteni.
Viszkozitásból az 5W-30 nagyon sok mindent lefed, mittudomén 25 évre visszamenőleg, így ez az alap, ebből van a legtöbb. Leszámítva a jelenlegi új v néhány éves autók igényeit, bár itt is van kivétel, lásd a 2024-es Amarok még mindig 5W-30-assal jár. Ja, két nap telt el és a Ravenol még mindig hallgat miért ajánl a keresőjük nem megfelelő olajat..
Előírásokból pedig
A Ford WSS M2C913-D, a Volkswagen 504.00/507.00, az Opel OV 040 1547-G30 / D30 és talán a franciaknál a PSA B71 2290-es előírás rengeteg autótípushoz megfelel. Ezekhez elég lenne összesen 3 különböző olaj.
-
d4d
aktív tag
Amúgy a liqui moly kupakján van egy qr kód, ezt dobja fel
https://articledetails.info/ad87192d1c
Javitom is a gyártási időt a flakonon 01/25 van, ezt néztem el, a linken ott a helyes adat, 2025.01.16.
-
d4d
aktív tag
válasz
Fandango
üzenetére
Bírom ezt az olaj témát, jól mutatnak a polcon. Persze ez önmagában kicsit beteges lenne. Ismer valaki olyat aki motorolajat gyűjt?
Másik fele, hogy mivel autós témában mozgok nagyon jól jön ha van kéznél megfelelő olaj, utántöltés miatt (vagy cseréknél is felhasználhatók) Nem egyszer volt hogy hoztunk volna el egy autót és épp a nivo alján volt a szint. Ráadasul legutóbb ez egy elég fiatal Peugeot volt, amibe benzinkuton pl nem is találnál megfelelő olajat. Arról nem beszélve hogy milyen pofátlan áron adják. -
d4d
aktív tag
Újabb adag olaj a gyűjteménybe a kauffertől. Volt még egy Aral Super Tronic K, egy Fordos Magnatec A5 meg egy Mobil Super 3000 Formula D1 is felírva, de azokból sajnos nem volt 2025-ös. A D1 hasonló lett volna a Total FGC-hez, 5W-30, API SP, ILSAC GF-6A, Dexos1 Gen3.
Gyártási idők
Liqui Moly 2025.01.25.
Castrol 2025.08.18.
Mobil1 2025.08.19. (még mindig SP van rajta)

-
d4d
aktív tag
Ja, azért csak válaszoltam.. megírtam, hogy ettől a németek is precizebb választ küldtek. Nem így fogalmaztam, de mi az, hogy a saját hűtőfolyadékukról nincs információ, ti gyártottátok az autót, Magyarországon belül nincs nálatok illtetékesebb a témában, kinek kellene még hogy infója legyen, ha nem nektek...? Még a márkaszervizeket elfogadom, hogy hiányos a tudásuk egy 25 éves autóval kapcsolatban, sok ott dolgozó még az oviban homokozott, amikor legördült a szalagról, de a gyárnak mindenhez hozzáférése kell legyen végtelen időre visszamenőleg.
Szegény Suzuki Úr, ha látná ezt a semmilyen hozzáállást

-
d4d
aktív tag
Megérkezett a Suzuki hivatalos válasza Esztergomból a hűtőfolyadékkal kapcsolatban. Erre aztán kár volt várni, arról nem beszélve, hogy a kérdés másik fele, konkrétan, hogy van e valami technikai akadálya a 0-ás olaj használatának, meg semmi reakció nem jött. Sokkal többet vártam. Nem látom a hozzáértést a válasz mögött, se azt hogy ennek bárki utánajárt volna normálisan... Etilén glikol alap? A hfolyadékok nagy része ilyen, ezzel semmit nem mondtak.
A válasz lényege,
"illetékes kollégáink visszajelzése alapján az etilén glikol fagyálló folyadék a gyári előírás. Ezért kérjük, az előírtak szerint járjon el a fagyálló folyadék kiválasztása tekintetében.
A kék super coolant 2 folyadékra vonatkozóan nincsenek információink."Az utolsó mondat a legkomolyabb...nincs információjuk a saját gyári folyadékukról.
-
d4d
aktív tag
Erről a VWC 530 36-os Volkswagen előírásról, ami ott virít az eco nergyn, kb semmit nem tudtam előkotorni, de a Motul adatlapján említik, méghozzá pont a 22 utáni Amarok vonatkozásában.
"A motor- és járműplatform-megosztás kontextusában a Volkswagen VWC 530 36 jelű előírása megfelel a Ford WSS-M2C913-D szabványnak az olyan járművek esetében, mint a 2022-től gyártott VW Amarok, amely a Ford T6 platformra épül."
Új hozzászólás Aktív témák
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Gyári előírás nincs a cserére, élettartam olajos... 

És nem, soha nem szakadt el vagy fagyott be a kézifék bowdenje.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)