Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Pontosan azt néztem a kauffertól [link]
16 ért nem is olyan drága
Nagyon jó tulajdonságai vannak, szerintem ez marad, kipróbálom. 🥰Qru előbb teszek egy próbát 0W-40 el
-
Asbee
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Felsoroltakra reagáltam. Az a 0w-40 nagyon extra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norrberth
üzenetére
Erre válaszolok, mert ez is NGK csak éppen FR5-AP11. Na a hamis VW olajszűrő okán, ráparáztam, hogy a lengyel piacról vett gyertya vajon frankó-e. Képek alább, bal oldalon az itthoni webshopban vett doboz és a kiszedett még gyári gyertyák (ez az első szett amit még a gyárban kapott, most egy hazai webshopból rendelt van benne). A jobb oldalon mindig az Allergro-ról frissen vett:
Dobozok: [kép] és [kép] és [kép] és [kép]
Gyertyák: [kép] és [kép] és [kép]A gyári az made in Japan az Allegro-s meg Thailand... A felirat nem ugyanoda esik a többi részlet stimmel. Élőben az Allegros tűnik minőségibb kidolgozásúnak. A középelektróda alakja szemre azonos.
-
Asbee
veterán
Total meg Motul kb egy kategória Totalban kicsit több a molibdén, motulnak kicsit jobb a HTHS értéke, meg jobb az alapolaj. Total még nem API SP, de csökkentett annak is a kálcium tartalma, tehát tudja.
Eeneos régi recept, felejtős. Gulf sem a legmodernebb. Ha időben cseréled mindegy hogy Motul vagy Total, amelyik szimpibb. Én a Motult választanám ezek közül, ha az ár számít akkor Total. -
-
Kaiku
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
1254 vásárlás lapján 96,33%-ot kapott az Árukeresőtől, szóval nem lehet rossz. Olvasd el a legrosszabb véleményeket és akkor tudsz mérlegelni.
Ez alapján simán vásárolhatsz tőlük. -
Kaiku
senior tag
-
-
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Semmit nem jelent manapság már, hogy valaki hivatalos viszonteladó. Sokan szereznek be külföldről is nagykerekből olajokat mégis teljesen megbízhatóak. Nagyon ritka már a hamis olaj a piacon.
-
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Vásárolt már valaki a pécsi OLAJ-PARTNER.HU - Kenőanyag webáruház-ból olajat? [link]
Mennyire megbízhatóak ŐK és mennyire friss töltésűek lehetnek az olajaik? Azért kérdezem, mert eléggé olcsók az áraik...és esetleg ezen okból már a lejárati dátumokhoz közeli olajakat adnak el...
Az alábbi négy közül a Motul a legdrágább, Total viszont egész olcsón van, máshol ez a Total drágább.
Fordhoz valók és 4 literes kiszerelésben:
Eneos -- -[link]
GULF--- --[link]
TOTAL--- [link]
MOTUL-- [link] -
-
d4d
aktív tag
Elnézést ez miféle alátét? Elszarták vagy majd kilapul vagy milyen megoldás ez?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Eugene Roe
üzenetére
A régi autónkból nekem maradt egy ilyen huzatom de sajnos egy kis akkusav megmarta az egyik pólusnál, így már nem merem használni. Pedig méretben pont jó lenne...
-
tboldi
nagyúr
-
d4d
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Ok. Jelenleg az árukeresős linkeden két bolt van feltüntetve egy egyéni vállalkozónak az oldala meg az olajshop, ahol jelenleg is 6250ftba kerül. A motorolaj mintaboltnál 6790+senki nem postázza ingyen. Ezeket, meg egy-két adócsaló céget leszámítva nem nagyon van más itthoni forrás erre az olajra. Kauffer is be tudja szerezni, de az is valahol 6 ezer körül mozog, vagy alatta nem emlékszem. Elsőnek azért nem tőlük rendeltem mert csak 1 litert tudtak volna hozni.
Kamukedvezmény. Ha visszaolvasol írtam, hogy a kedvezménnyel együtt kb ugyanott vagyok, mint a kaufferes árak (tisztában vagyok vele milyen "nem létező" árból adják azt a 48%-ot), vagy akár alatta kicsivel, azzal a különbséggel, hogy, ha itt nincs valami raktáron, 2 órán belül beszerzik és itt van helyben, nem autózok majd 35km-t odavissza. -
tibbike01
addikt
Arukereső szerint sosem volt drágább literje 6ezer ft-nál.
De mindegy is, csak Unix Bárdi ugye köztudottan a legrágább hely még mega giga "kamu" kedvezménnyel is. -
d4d
aktív tag
-
tibbike01
addikt
-
-
d4d
aktív tag
Nekem most az Unixtól jött az olaj (Motul 8100 Power 5W-30, API SP), ez 24 májusi, de a korábbi olajshopos is ugyanilyen volt, a motorolaj mintaboltos meg 23-as. Egy ilyen féligmeddig spec olajnál szerintem teljesen jó. Nem olyan amiből hektoszámra adnak el. Kedvezménnyel 5790ft volt / literes flakon, ez minden itthoni webshopos árnál kicsit kedvezőbb, legalábbis amit én láttam, plusz itt van 5 kmerre az bolt, kb mindennap mellettük megyünk el, postaköltség is megúszva. Az eredetiség/tiszta forrás meg nem is kérdéses. Meg baromi gyorsak, ez se volt raktáron de kb két óran belül meghozták.
-
Egy hét elteltével, tegnap átvettem a csomagot, amiben saját készletes és extra gyors tételek voltak.
A castrol olajok 2025.05 és 2025.08 havi gyártásúak, ebben azért jó a kauffer, még sosem kaptam régi olajokat, többi alkatrész is rendben. Persze ez lehet máshol is pont így van, szerintem teszek majd egy próbát legközelebb. Az efféle bolondozások nem erősítik a bizalmamat egy cégben. -
Kaiku
senior tag
válasz
szimi57
üzenetére
Benzines N42-es vagy a N46B20-as motor? Mert ha N46B20-as akkor oda inkább ez kellene MOTUL 8100 ECO-NERGY 0W-30.
Ha diesel akkor M47TU motor?
Oda MOTUL 8100 X-CLEAN EFE 5W-30 kellene.
Ha a diesel, akkor a szóban forgó Mobil olaj biztosan nem jó hozzá, mert eléggé DFP gyilkos. Adatlapján nem is javasolják DPF-es autóhoz. -
Asbee
veterán
Aral tök jó, Mol is jó olajokat csinál, többit annyira nem ismerem, 1-1-el találkoztam, nem volt semmi baj velük. Egy Mannolt vagy SCT csoportos olajat kevésbé merném beleönteni, a sok gond miatt, mint ezek közül bármelyiket.
Földgáz alapú olaj, annyira azért nem nagy szám, Mobil már évek óta rak azt is alapolajba egyes olajoknál. Nagyon tiszta, modern, pontosan mindig hozható ugyanaz a minőség, kicsit nehezebben adalékolható, de megoldott teljesen. Vannak akik panaszkodnak olajfogyira vele, hogy kicsit hangosabb a motor. Nekem sem volt annyira szimpi dízelbe, de a VAG csoport nem hiába választotta őket partnernek, és helix ultra olajak a gyári olajaik. -
d4d
aktív tag
Itthoni FGC készlet, most néztem meg valamelyik olajcsere nem lett elvégezve, így megmaradt 5x1L. Bővítem még a kollekciót aztán, ha valaki olaj utántöltésre szorul valami lehetetlen időpontban itt Budaörs környékén, jöhet hozzám az aranyáron kínált benzinkutas olajok helyett.
ocsmány dolog amit a kutaknál művelnek hogy egy liter olajat képesek akár 15-18 ezer ftért is adni
-
d4d
aktív tag
Nem tudom ez lesajnálas honnan eredhet. Talán hogy nagy hiperekben is megtalálni bizonyos olajaikat és akkor azt gondolják, hogy csak szar lehet? Mert valljuk be ami általában ott az autós részlegen van kínálat (nem csak olaj), az nem épp a csúcsok csúcsa. Jelentkezzen már egy anti Totalos, mi az ellenszevének forrása a márka iránt?
Asbee, és pl a Shell Professional termékvonalaról mi a véleményed, tényleg akkora szám ez a földgáz vagy milyen alapú olaj? És általában a benzinkutas márkák Aral, OMV, Orlen, Lukoil akár Mol stb ezek ilyen "középszar" olajok vagy van köztük amit, oda lehet tenni akár egy Mobil1, Total, Motul stb mellé is?
-
Asbee
veterán
Mind az Elf-nek mind a Totalnak nagyon sok kiváló olaja van, csak sokan úgy állnak hozzá, olcsóbb csak szar lehet. Pedig megkell nézni mekkora cég a totalenergies, saját fúrókkal, és mindjárt érthető miért tudnak olcsóbbak maradni.
Az említett olaj is kiemelkedő. Hidrokrakk alapolaj + kis szintetikus. Modern dexos benzines, alacsony viszkozitású. Ott a molibdén, bór, és még titanium is van benne, amivel annó Castrol agyon reklámozta magát.
Fogyasztás barát, nagyon jó surlódás, kopás csökkentő, extra terhelésen is, és a molibdén még a csendes járásban is sokat segít. Igazából ennél jobb olajat nem is nagyon lehet, érdemes tenni a hozzá való motorba. Időben csere és minden tökéletes. És tessék... a lesajnált Total megint. 
-
d4d
aktív tag
Köszi. Tudsz még ajánlani előírástól független olyan Total vagy Elf olajat ami kiemelkedő tulajdonságú vagy csak egyszerűen nagyon jól sikerült és érdemes a drágább olajak helyett akár ezeket választani?
Pl amit korábban vettem benzines Opelhez (D corsa) az milyen? Total Quartz 9000 Future FGC 5W-30, API SP, Dexos 1 Gen3, OV 040 1547 G30 (gyártó által jóváhagyott).
-
Asbee
veterán
Total esetén történt változás, mert az előző recept nem fért volna bele az api sp-be. Elég magas kálcium tartalma volt. Mobil1et még nem néztem, de esélyes alapból is tudta a legutolsó recepttel az api sq-t. Igazából ezek az 504.00/507.00 olajok amik váltottak api sp-re mind ezt követik. Kb 30-40%-al csökentették a kálciumot és magnéziummal pótolták. Quartz Ineo LL-ot azért szeretem mert elég jó adak bór is megy bele. Ami nagyon jó tisztító hatású. Dupla annyi van benne mint pl mobil 1 esp ben vagy toptec 4200 ben és árban is baráti.
-
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
Milyen szélsőséges üzemi hőmérsékletetk vannak egy 1.2 TSI-ben ami elsődlegesen 504.00/507.00-ra van tervezve, 5w-30, 0w-30?
Mindig a saját példámat tudom erre hozni, a 2.0 tdi-t amire már ráfért egy hűtősor tisztítás, nyári nagy melegekben pályán küldve, órákat ment 120+-os olajhővel, olyan tiszta olaj jött mindig le belőle, motor alja olyan tiszta volt, egy szerelő sem akart hinni a szemének. 504.00/507.00 5w-30 Total. Soha semminek baja nem volt tőle. Pedig majdnem 100k km-ert tettem bele. Motorhoz, turbóhoz, üzemanyagrendszerhez hozzá nem kellett nyúlni. pedig 320-al adtam el. -
-
d4d
aktív tag
Ebbe az autóba valami top3 csúcs olaj ajánlás? Nem érdekes az ár.
VW Polo (2000), 1422ccm, 55kW, AMF motorkód. Három hengeres dízel.
-
d4d
aktív tag
Mindenesetre jelenleg a total hivatalos oldalán is így szerepel ezzel az sn-es front címkével. Adatlapon pdfben továbbra is api sp van feltüntetve.
Felmerül a kérdés. Vegyük a Mobil1et. Ilyenkor tényleg minden esetben történik változtatás az olaj összetételében vagy lehetett már eleve olyan jó az SP-s változat is, hogy máris megfelel az SQ követelményeinek anélkül, hogy bele kellene nyúlni? új címke aztán el van intézve?
-
d4d
aktív tag
Mobil1 ESP-ből elvileg már van API SQ-s is, de nagyon meglepne, ha itthoni webshopnál lenne készleten ebből a legújabb verzióból.
Totalból van a házi készletemben, ez meg becsapós. Amikor a kauffernél megláttam, hogy hozza a srác, mondom nem lesz jó nekem api sp-s kellene, (előtte néztem az adatlapját a total oldalán) ide meg api sn/cf van írva. Erre megfordítom... mi van ott:

2025 januári gyártású. -
Asbee
veterán
válasz
erik365
üzenetére
Ravenol VMP USVO legextrább olaj a kategóriában, de én inkább egy API SP-s olajat választanék ebbe a motorba. Mobil 1 ESP, LM Toptec 4200, Total Quartz Ineo LL de ennél kérdezz rá, legújabb szállítmány-e. Castrol, Motul ezen a vonalon ezer éve nem fejlesztett, nem éri meg az árát.
Ha sokat rövid távozol, én 0w-30 felé is nézelődnék. -
erik365
senior tag
Sziasztok!
Újra esedékes a Skoda fabian 1.2benzinben az olajcsere (2015 CJZC ).
Most utoljára Motul Specific ment bele, de nem voltam a hangjától elájulva, még a Castrol Edge-vel is szebb hangja volt. Mit tennétek bele Ravenol, vagy Total vonalon? -
Asbee
veterán
Folyamatosan csúsztatsz, és személyeskedsz, mert ki vagy javítva, megvagy sértődve, szakmailag meg nem tudsz hozzászólni a témához. Igen, minden nagyképűség nélkül kimerem jelenteni, hogy VAG vonalon okosabb vagyok az olajválasztónál. Még a Motulénál is.
Az a manuális váltó felvan okosítva mechatronikával, szoleonidokkal, kapcsolóvillákkal és esetleg olajbanfutó duplakuplung egységgel, ami igencsak gyilkolja az olajat.Egyáltalán nem javasoltam olyan olajat olyan motorba, ami nem rendelkezik az adott specifikációval ami kell. Én valóban segítettem az illetőnek, összehasonlítottam a 2 olajat és megynugtattam, hogy nem kell rohanni lecserélni, mert semmi baja nem lesz 1 olajcsere alatt, összetétel alapján. De külön kiemeltem én is az RN0700-at javaslom bele.
Ellenben te, duplakuplung olajat javasolsz egy kényes VAG manuál váltóba, szárazkuplungos dsg-be egy féle olajat, holott kétféle kell, illetve olyan hűtőfolyadékot, ami visszalett hív gyártó által, mert sok és nagy problémákat okoz. Bocs, de ezt szakmai topikban kikell javítani.
Ha ezt nem tudod feldolgozni, jó lenne tényleg, ha egy moderátor tényleg asztalra csapna és megmaradna a topik nívója. -
Asbee
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Ha végig olvasod a hsz-t ott van minden olaj, nem csak motorolaj.
Egyébként egy jó tanács Total olajat nem kéne erőltetni.
Szakmaiatlan tanácsokból van elég itt köszönöm, ha érdemben is tudsz erről beszélni hajrá, lehet normálisan vitázni róla. Mi a hülyeség? Fejtsd ki?
Te sem tudod, csak megy a személyeskedés uszítás, mert nem tudsz érdemben hozzá szólni.
Nem tudom feltűnt-e, de valóban segíteni próbálok olajválasztásban, nem márkafanatikusként, ahogy te is teszed, hanem tények és tudás alapján. Motul olajat is ajánlok, használunk is családi és baráti körben. Elképesztő, hogy így begőzöltetek mert egy kis kritika érte. Nagyon gyerekes. -
válasz
norrberth
üzenetére
Én kérem, hogy kezdje az én hsz-em törlésével.
Beteszem én a vonatkozó macskás képet, szó ne érje a ház elejét.
Szanaszét szerkeszted a hsz-eid.
Az előttünk szóló fórumtárs komoly energiát fektet a kérdésbe, építi a topikot, a tudásbázist, alaposan utánajár az infóknak, nem csak bemondja az éppen aktuális kedvencét (#csakacastrol, a #csakamotul).
-
norrberth
addikt
-
Asbee
veterán
SCR miatt teljesen mindegy, hogy 0w-30 vagy 5w-30....
Egy kényes VAG manuálba, duplakuplungos váltóolaj??? Ennél még az is jobb ha sosem cserél olajat. A legnyűgösebb, kényesebb dsg-be utángyártott olaj? Az meg csak mellékes, hogy a száraz kuplungos dq200-ba 2 féle olaj megy. Külön mechába, külön váltó részbe....
Aki igazán képben van, ezekre a váltókra mondja, hogy csak gyári olaj.
G13-at nem rakunk már! Rengeteg gondot okoz és okozott, VW rég visszavonta. Csere G12 EVO-ra!
Eszem megál...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem azért kérdeztem, mert spórolni akarok az olajon, csak feltűnt az árak közötti különbözet.
én 1,6 turbóbenzinhez az FS-t választom.

igaz 4-ből 2 füle már le van törve, de 15 ezer egy "új" Litvániából.