Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Motul Specific 0W-20 508 00 509 00
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint
üzenetére
Total, Mobil, Motul, LiquiMoly, Ravenol pl. Ezek jo markak.
-
Asbee
veterán
válasz
TrollBalint
üzenetére
Milyen évjárat, milyen motor, milyen motorkód, pontosan milyen olaj van benne?
-
TrollBalint
addikt
Faceliftes Octavia 3-ba (benzin) milyen olaj ajánlott*? Voltam szervízbe, ott azt mondták, hogy ami most benne van (elvileg az ajánlott) Castrol, az nem az igazi. Ahova vinném motorolajcserére, ott kb. 70-80 ezer a csere, hátha esetleg ezen tudnék spórolni.
*alapvetően márkára vagyok kíváncsi
-
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Én biztos nem hagynám benne ennyi ideig. Elég hamar veszít a viszkozitásából, hogy már határeset. LS egy fokkal jobb ilyen szempontból, az "vastagabb". Hideg sem a barátja ezeknek. Mondjuk az egyiknek sem.
-
-
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem igazán. Észter alapú olajak nem a tartósságukról híresek, a rövidebb időre viszont extra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Egyelore az lesz benne amit a szerelo belerak, hozott olajbol nem dolgoznak.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jo de nekem mk3 Impreza van.
Nem tolom tul, maradok a 60k km-nel. Az nekem kb 6 ev, annyit kibir egy jo olaj. -
Gen5 Outback esetén rendelkezik 24k km vagy 15 hónap, elég kemény gyári ajánlás.
~60k km körül szokták cserélni a hajtómű olajokat más gyártók az még értékelhetően néz ki, 5 évnél tovább nem húznám tovább a dolgot. -
Depiboy
tag
Igaz elfelejtettem fontos részleteket, Eneos Premium Hyper olajat kap újkora óta, mai napig márkaszervizbe hordott autó (bár a dpf most nem ott lesz megoldva) illetve rendesen használt autó, sűrűn pályázik és fater szeret 180-200-al menni ezért is gondoltam egyből az üzemanyagra.
-
válasz
Depiboy
üzenetére
Saját tapasztalatból a benzint meg tudom erősíteni, VW 2.0 TSI kb. 0,5 literrel többet fogyaszt Shell 95-ből, mint MOL 95-ből, továbbá érzésre kelletlenebb vele. (Tán még a kipufogót is jobb kormolja az OPF nélküli.)
#15683 Asbee: Köszönöm! Most az van benne, akkor nem váltok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sanos a manual errol nem ir, csak km van benne.
-
Depiboy
tag
Volna egy érdekes kérdésem, fateromnak van egy 2011-es 1.6dci renault scenic-je, 0km kora óta nála van és a legeleje óta shell v-power dieselt kapott most viszont cirka 180 ezer km-nél előjött a dpf hiba, renault fórumon sokan írják hogy nagyjából ennél a kilóméternél hogy a dpf nem jó viszont ami szemet szúrt hogy szinte mindenki aki ugyanezt írta shell v-powert tankolt állítása szerint.
Én már régóta nem vagyok elégedett a shell üzemanyagokkal (M2 bmw közel 2 sec-et lassul 0-200-on csak üzemanyagkülönbséggel és egy literrel magasabb a fogyasztás is, Corsa GSi ugyanez, VW Golf GTi-vel szintén ugyanezt tapasztalom bár ezek mind benzinesek)
elképzelhetőnek tartjátok hogy a szar shell dízel miatt jött a korai dpf error?
van taxis ismerősöm ugyanilyen autóval ami egész életében omv-t kapott és félmillió km-nél sincs dpf hibája. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ugy hogy lusta voltam visszakeresni az adott hsz-t.
-
-
-
Asbee
veterán
Total Quartz Ineo LL 5w-30 , Elf Evolution FULLTECH LLX 5w-30 (ugyanaz mint total, más néven) Aral Supertronic K 5w-30 is egy jó ideje átállt, a csökkentett kálcium, helyette magnézium és mellé csökkentett bor adalékolásra. Cink, foszfor, kén természetesen maradt mint minden olajban. LSPI ellen így aztán bombabiztos, bár előtte sem volt gond. Nálunk ismertebb olajok közül, LL Toptec 4200, Mobil 1 ESP, meg az említett 3 olaj ezt a receptet követik. Jó is meg nem is. Nincsenek agyonadalékolva, közvetlen befecsis benzinbe legjobb választások és a kedvenc Totalom (vagy ELF) ár érték arányban még mindig verhetetlen, jobb pl mint a lényegesen drágább Liqui Moly.
Motul Xclean+ 5w-30, Shell HX8 5w-30, Fuchs Titan GT1 C3 pro 5w-30 maradt egyelőre a Magas kálcium + magasabb bór receptnél. Én dízelbe inkább ezek közül választanák bár az előbbiekkel sincs baj.
Castrol LL 5w-30 + prof. no comment. Hosszú évek óta semmi fejlesztés , ráadásul az a minimális titán ami van benne semmit nem befolyásol.
Ravenol VMP meg még mindig az ász, jó drágán.
-
-
Ha jól értem a videót, akkor egy 2019-es újonnan vásárolt autó, amiben idén tavasszal cseréltek először olajat... Tehát kb. 6 évvel és ~28.000 km-rel később rájött a tulaj, hogy hú hát ebben lehet kéne olajat cserélni... iszonyat a benne lévő iszap kinézete is. Mehet bele a motortisztító, kérdés, hogy minek? Majd szépen kitakaríttatja, használtan eladja és egy naív ember megveszi. Kelet-európai (+balkán) recept. A motor ettől függetlenül valszeg kuka.
https://www.youtube.com/watch?v=ZmR1FH6JBYQ -
Qru
MODERÁTOR
De hogy on is legyek, megrendeltem a K Norbi által tesztelt fékfolyadékcsere készletet: Geko G02732 Fékfolyadék csere készlet
Hamarosan jön a teszt róla.

-
norrberth
addikt
Vissza tértem
-
A.Winston
tag
Fekfolyadek cserehez ismer valaki lifehack-et esetleg a pedal nyomkodas helyett?
-
5w30 VW 507 kell a kocsiba, akár lehet a Ravenol, de ez az olajuk átlagos.
Ha már feljebb akarsz lépni a RAVENOL VMP SAE 5W-30, olajmarket webshop-on nem horror áron be tudod szerezni.Felhivnám figyelmed a fagyálló és tágulási tartály cserére, azt hiszem G13-al jött ki a tiéd és ajánlatos cserélni G12 EVO-ra, VAG topikban bővebben.
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Egy 2019-es 2.0 tdi Octaviaban (motorkód dffa) szeretnék olajat cserélni. Eddig Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30 olajat használtam, amit 15 000 kilométerenként cseréltem. Most felmerült bennem, hogy kipróbálom a Ravenol SMP 5W-30 olajat. A véleményetekre lennék kíváncsi a cserével kapcsolatban, van értelme ennek a cserének, nyújt valami plusszt a Ravenol a Castrollal szemben? Az autóban 288 000 km van, napi szinten 210-220 km megyek vele, hibamentesen üzemel. Köszönöm szépen előre is a segítséget
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tboldi
üzenetére
Akkor enekelheted, hogy: levelet kaptam lájf.

-
tboldi
nagyúr
A levél az egyik, a másik sajnos a venti villanymotorjából származó szénkefepor, amit ugyancsak nem tudsz megelőzni. Ezért előnyösebb, hogy nem a venti előtt van a pollenszűrő, hanem utána.
Fertőtlenítőkendővel nagyjából áttöröltem. Sajnos roncsolásmentesen nem tudom leszedni a lapátot a motorról, így nem tudom rendesen átmosni sem.
-
d4d
aktív tag
Kis csúszással, de megjött a tartalék olaj. Csütörtökön rendeltem, direkt előtte telefonon egyeztettem tényleg van-e raktáron stb. Péntek biztos nem, de hétfő, kedd az ok. Jó, hát kedd délutánig mindössze egy email jött hogy feldolgozás alatt. Akkor már rájuk írtam, hogy mi a helyzet, jött a válász, hogy elnézést a késésért holnapra, azaz ma szerdán itt lesz. Gls automatába kértem.
Majd egy évvel frissebb, mint a mintaboltos, ugyanúgy made in france.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Na itt meg a csak a gyari a tobbi ocska es ha csak ragondolsz felrobban a motor.
Nyilvan most tulzok de erted. Elmentem gyari szuroert a markakerbe. Az alkatreszes ugy nezett ram, mint az ufora. Es mondta, hogyba Mann jo minek veszek gyarit dupla aron?!Nem sajnos es ott eleg keves garazs van amugy is.
Amugy nem akarsz nekem majd a hatso difiben olajat cserelni? Nem rozsdas.
-
bul07
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Olyat kel venni ami nem csak illatosít hanem vannak benne tisztító vegyszerek, mondjuk biocid és egyéb ilyen anyagok
De ahogy nézem mostanra nagyon titkolják hogy melyiknek mi az összetevője, régen mindegyiknél jól olvasható volt hogy mit tartalmaz
Sonax klímatisztítónál régen szépen lehetett látni hogy sokfajta hatóanyagot tartalmaz, de most akárhogy keresem nem találom az összetevők listáját
Én így szoktam
Régi pollenszűrő ki(hogy ne szűrje a kifújt vegyszert)
Motor jár, klíma bekapcsolva(fújja a hideget), max ventilátor, belső keringtetés bekapcsolva.
Majd jöhet a bomba és addig nem kinyitni a kocsit míg a bomba csomagolásán javasolják
Aztán jöhet az új pollenszűrő -
tibbike01
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Köszi! Pollenszűrővel együtt kell járatni a levegőt, vagy ki kellene venni?
Mi van, hogy pont pollenszűrőcserekor használnám?
1. régi pollenszűrő bent
2. nincs bent pollenszűrő
3. új pollenszűrő bentCsak, hogy ne legyen olyan egyszerű.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha jól tudom ki kell venni a pollenszűrőt (2), szóval cserekor érdemes ezt csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Okos Otthon / Smart Home
- Fogyjunk le!
- Horgász topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Apple MacBook
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest