- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
evilskati
aktív tag
válasz
silentkiller #33835 üzenetére
Bocsánat az ajánlásért akkor, az unlimited schedules engem is megzavart a dokumentációban.
Láttam valaki tanácsolta, hogy scripteld le, Shelly Local Scripts-re keress rá.
-
its_grandpa
tag
válasz
silentkiller #33831 üzenetére
Van
A Shelly-t ugyan nem ismerem behatóan + 5:30 van + még csak egy kávét ittam, de ...A Shelly tud(hat)ja a pontos időt a techdoc szerint :
Shelly.GetStatus
....time
: string, current time in the format HH:MM (24-hour time format in the current timezone with leading zero).null
when time is not synced from NTP server.Innen meg már egyszerűnek tűnik.
if ( val(MM) % 15 ) = 0 then .... a maradékos osztás aka moduló jó barát. -
LouiS22
veterán
válasz
silentkiller #33835 üzenetére
Azért a te felhasználási elképzelésed sem éppen átlagos ;)
-
Olympia76
tag
válasz
silentkiller #33833 üzenetére
Próbáltuk zsamiattal fenntartásainkat kifejezni azzal kapcsolatban, hogy hány szabályt lehet így felvenni, de megértem csalódottságodat.
-
m4csk4fogo
tag
válasz
silentkiller #33831 üzenetére
Szia,
az auto on/off funkcióval is ki tudod egészíteni.
Pl: auto off 15 perc után, és így csak -> 6:00 on, 6:30 on , … kellene -
silentkiller
senior tag
válasz
silentkiller #33826 üzenetére
Nos, megvettem a Shelly Plug S-t. Minden szép és jó, egyetlen egy óriási bökkenővel: a Schedule-ben 20 rekordnál többet nem lehet rögzíteni és ezt az információt sehol sem lehet fellelni, hiszen még a használatijában is azt írja, hogy "unlimited schedule". Megvolt a reset de továbbra sem lehet 20 akciónál többet felveni, így viszont gyorsan elfogy a 20 hely:
06:00 on
06:15 off
06:30 on
06:45 off
és így tovább, hogy megtartsam a 15 perces ki-bekapcs intervallumokat.
Valakinek ötlet? -
Thunderace
csendes tag
válasz
silentkiller #33762 üzenetére
Youtube-on kell keresgélni, biztos található ilyen videó. Blitzwolf, gosund tuya smart socket okos konnektor stb... ilyen címszavakkal.
Kíváncsiságból megcsináltam egyébként, ami neked kellene. 3 szabály, automatizáció kell hozzá.
Első az időzítés, ami majd elindítja a folyamatot:
a másik kettő a dugalj állapot változását figyeli, és a megadott idővel késleltetve ki vagy bekapcsolja a dugaljt
Ezzel a három szabállyal 23:51-től 23:53-ig 10mp-enként ki-bekapcsolt a dugalj.
Az egyes szabályok megadott időpontjainak is fontos szerepe van. Csak így működik rendesen. Most nincs agykapacitásom érthetően elmagyarázni. -
Thunderace
csendes tag
válasz
silentkiller #33729 üzenetére
Szerintem bármelyik okos dugaljjal meg lehet csinálni. 2db automatizációt kell beállítani, az egyik figyeli, hogy be van-e kapcsolva a dugalj, ha igen, akkor beállítod 15 perces késleltetéssel, hogy kikapcsoljon. A másik automatizáció figyeli, hogy ki van-e kapcsolva, ha igen, akkor késleltetsz 15 percet és utána bekapcsol. És ez megy egymásután.
-
zsamiatt
őstag
válasz
Az aram eroseget vagy teljesitmenyt kerdeztem
Masreszt ennyi rulet abba se fogsz tudni rogziteni. Egy rule a be es egy a kis. Szamold ki hany darab kell egy nap. Shellybe vagy masba is manualisan kell felvined az osszes idopontot. Max a napokat lehet klonozni. De hogy ennyi rulet le tud e kezelni az jo kerdes.
-
evilskati
aktív tag
válasz
Szerintem a Shelly Plug tudhat ilyet, ha ugyanaz a firmware-e, mint a Plus 1 PM-nek, de a Plug nem BT-s.
Ugyanerre a célra Shelly Plus 1 PM-et vettem, az Wifi/BT-s. Megadhatsz időpontokat, hogy mikor kapcsoljon be. Azt is meg lehet adni, hogy bekapcsolás után hány perc után álljon le automatikusan. Ezzel a két logikával szerintem meg tudod valósítani amit szeretnél. -
zsamiatt
őstag
válasz
silentkiller #33723 üzenetére
mekkora áram felvétele van?
Mondjuk így konkrétan megadni szerintem egyikbe se fogod tudni, hogy 15 percenként. Csak idő alapján 00:00 -00:15 stb.
De ez meg rengeteg lesz ami megint nem fog működni. Napi 96 szabály lenne. -
tomigonzo
aktív tag
válasz
silentkiller #10270 üzenetére
Ezzel:
https://shelly.cloud/shelly-25-wifi-smart-relay-roller-shutter-home-automation/
-
bazsimano
őstag
válasz
Hasonlo cipoben jarok. Amire jutottam h be kell szerezni a kovetkezoket
-rflink
-mondjuk egy rasoberryt
-erre majd rateleoiteni egy domoticz vagy home assistantot.
Meg olvasgatok es kerdezgetek tobb nagyobb sikerrel
Nalam valamo fierge rfes redonymotorok vannak. Es majd wifi es egy par egyeb eszkozt szeretnek majd igy iranyitani... -
UberMutant
őstag
válasz
sokunknak van a fiókban broadlinkje , oda való. sajnos ezzel a hozzáállással nem sok jóra számíthatsz.
viszont programozni nem kell tudni, azt a részét megcsinálták mások nagyrészt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged