- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
4D4M
senior tag
válasz
evilskati #55761 üzenetére
Jah, nem lenne semmi érdemi előrelépés amúgy.
A threshold-os storyt azért (re)aktiváltam, hogy ha néhányan megirjak majd, milyen értékre vannak beállítva, akkor talán kiderül milyen funkcióval rendelkezik. Amikor nekialltam valamilyen tavolrol elesitheto korlátozasra gondoltam(napelemesek!), de azóta inkább a szolgáltatói kismegszakitók felügyelete a gyanús.
-
4D4M
senior tag
válasz
evilskati #55758 üzenetére
Clean build files
lehet, hogy megoldja a problémát a fordítás előtt.a korábbi tömörített fájlodban a components\dsmr mappában található fájlok léteztek a components mappában is
~
Ezt a véletlen duplikaciot most szüntettem meg, igen. Nem tudom mikor került oda, de csak a dsmr mappábol volt elvileg meghivatkozva. -
evilskati
aktív tag
válasz
evilskati #54478 üzenetére
Eszköz elérhetetlenségéről értesítés küldése telefonra a Home Assistant Companion App Segítségével. Hátha valakinek hasznos lesz.
Az előző hozzászólásomban írt automatizációval az volt a baj, hogy csak egyszer futott le, és nem vette figyelembe, hogy megkapom-e az értesítést vagy nem. Mivel áramszünet után küldte egyből, amikor ugye nincs internet sem, ezért nyilván nem kaptam meg.
Megoldás lett volna egy ciklusba rakni és mondjuk óránként újraküldeni, amíg az eszköz elérhetetlen, de ha nem vagyok otthon, akkor feleslegesen kapnám meg újra és újra az üzenetet, úgy sem tudok foglalkozni vele.
Olyan megoldás kerestem, ami addig küldi újra óránként az értesítést, míg az eszköz elérhetetlen és visszajelzést nem kap a HA arról, hogy valóban megkaptam azt.
Segéd entitás nélkül sikerült megoldanom, figyeli a confirmation eseményt, ami akkor keletkezik, mikor a Companion app visszajelez az értesítés megkapásáról. Ha valami hiba miatt ez az esemény üres lenne, akkor nem fut hibára, hanem tovább lép. Ha több telefonos értesítés van beállítva, akkor azokkal nem keveredik össze, hozzá van csatolva egy egyéni ID.
Illetve, nem kell leokézni telefonon az értesítést, elég megkapni. Ez elvileg csak az Androidos Companion appal működik, iOS esetén kell az értesítésben OKÉ gombot küldeni, és annak megnyomását használni a ciklus megszakítására.A telefonnak nem kell egy hálózatban lennie a HA-val, mert az étesítés küldésére a HA a Google's Firebase cloud messaging szolgáltatást használja.
Alább a kód.
alias: Elerhetetlen Slimmelezer ertesites_okos
description: Értesítés küldése XYZtelefonjára a Slimmelezer elérhetetlenségéről.
triggers:
- trigger: state
entity_id:
- sensor.hatasos_vetelezett_energia_a
to: unavailable
enabled: true
- trigger: state
entity_id:
- sensor.hatasos_vetelezett_energia_a
to: unknown
enabled: true
conditions: []
actions:
- repeat:
sequence:
- variables:
kontextus: "{{ context.id }}"
- action: notify.mobile_app_xyz_device
metadata: {}
data:
data:
ttl: 0
priority: high
confirmation: true
title: Slimmelezer nem elérhető.
- wait_for_trigger:
- trigger: event
event_type: mobile_app_notification_received
event_data:
title: Slimmelezer nem elérhető.
timeout:
hours: 1
minutes: 0
seconds: 0
milliseconds: 0
- if:
- condition: template
value_template: "{{ wait.trigger.idx is defined }}"
then:
- if:
value_template: >-
{{ wait.trigger.event.data.title == 'Slimmelezer nem
elérhető.' }}
- condition: and
conditions:
value_template: "{{ wait.trigger.event.data.message == kontextus }}"
then:
- stop: ""
while:
- condition: state
entity_id: sensor.hatasos_vetelezett_energia_a
state: unavailable
- condition: state
entity_id: sensor.hatasos_vetelezett_energia_a
state: unknown
mode: single -
jézusom
addikt
válasz
evilskati #54618 üzenetére
ezt Így nem nagyon értem, de az nvr belső hálóján semmit nem tudok állÍtani. Csak kifelé van lehetőség. De nem is akarom hogy a hálózatomon be lehessen látni! Jöjjön ki a stream, de a kamerák ne kommunikáljanak kifele! De ki is jön a stream, csak ilyen onvif addonok nem látják.
-
JMP
kezdő
válasz
evilskati #53697 üzenetére
Szia!
Ez baromság, nekem 4 kör van rajta:
1- melegvíz
2- Radiátor
3- felső szint padló
4- alsó szint padló
Külső hőmérséklet érzékelő kazánba szerelhető és utána aszerint vezérel a kazán.
Csatolok be fotót is, a webes részéről amit online bárhonnan el lehet érni, van hozzá mobil app is.
Amit nem fog ez se tudni a 6 időszak vagy kilenc időszak állítása mert a kazán csak 4-et tud, legalábbis az enyém. Fertőtleniotő program is a kazántól függ, de ha beállítod 50 fokra a melegvizet az felnyomja úgyis 60-ra magától, én is ezt figyelgettem.
Előre menőt meg be tudod állítani egyébként a kazánba, hogy a padlónak csak 30-35 fok menjen.
Itt van egy dokumentáció le is tudod tölteni: [link]
Itt meg a fotó, amint látod bal oldalt 4 kör van.
Csak megjegyzés 5 kör megy róla de az fix a medencének megyNekem VT200-as kazán van de a leírás szerint jó a VT100-ashoz is:
Most is működik mert nem szedettem ki a kazánból csak megnéztem megy a egymás mellett a OPTO2 + ViCare és megy egymás mellett a kettő ezért elfért benne. Opto2 meg a Home Assistant miatt kellett, hogy tudjam abban kezelni.Ez biztos baromság!!!!!
Vitotrol 100-OT + Opentherm bővítőmodul a kazánhoz - Ez tudná majdnem mindhárom igényt, de elvileg csak 1 kört kezel és erre mondta a Viessmann Support, hogy bizonytalan a működése, emiatt nem ajánlják.Ui
13 éves volt a másik kazán amiből átrakattam az új VT200-asba a régi is 200 as volt.
-
vampire17
addikt
válasz
Ebbe a rendszerbe nem is kene feltetlenul termosztat... sztm.
1. pont: veszel a kazanhoz egy kulso homerot a jelleggorbet meg a masik ket erteket beallitod a kazanon.
Kivalasztasz egy tetszoelges jelleggörbet:
2. veszel valalami szogegyszeru RF termosztatot (Computerm is jo) kettot, pl ilyet: [link] (vagy barmilyen Allisat ami ilyen elven mukodik) a kazan egysegeket rakotod a szivattyukra vagy ha a radiatoros koron nincs, akkor oda teszel valami szelepmotort, ami nyitja csukja. Padlos korbe meg mindenkepp tegyel egy sima keveroszelepet, ami visszanyomja a visszaterot. Egyre vigyazz, h maradjon mindig egy szabad korod, ahol a viz meg tud fordulni! ha van hídrovalto, vagy hocserelo akkor nem kell.
3. Ide egy OTGW kell csak, azzal tudod szamalyozni a HMV-t tetszoleges mennyisegu utemezest is csinalhatsz hozza. (itt pluszban latod a kazanod minden adatat is)
-
Audience
aktív tag
válasz
A Remeha IQ termosztát a Vitodens-sel ezeket remekül tudta!
Padlófűtés esetén mindenképpen kell keverőszelep, nem bízhatod egy kazánvezérlésre, hogy megfőzöd-e a csöveket a betonnal együtt! Egy Esbe és egy plusz szivattyú vagy egy csőtermosztát ami lelövi a kazánt ha grimbusz van.
Az OpenTherm Gateway akkor jó ha van kedved foglalkozni vele és nem idegen a DIY mentalitás.
Nekem személy szerint még a NEST volt ami bevált, tökéletesen kezelte a kazánt, de elmaradt a Remehától a tudása és sokat épített internet alapú szolgáltatásokra.
A HoneyWell OT-je semmirevaló de a radiátor szelepek a központi egységgel, pláne HomeAssistant alól elképesztően jó, a rádió megbízható födémen, több falon át is. Ehhez egy Ramses II dongle kellett a HA integrációhoz, hogy ne függjön az internettől. Ezt egyébként OT Gateway-jel jól lehet párosítani és az összes hiányzó OT funkciót bele lehet utólag hekkelni, pl a HMV készítést amit OT-n a Honeywell szégyenére nem tud a rendszerük!
-
válasz
En vegul lemondtam az OpenThermrol, mert eleg keves energiat sporol a gyakorlatban, es nagyon necces a kompatibilitas sajnos. En Siemens Connected Home rendszert rakok be, 4 termosztat, 4 kor = 4 pumpa + 4 rele, plusz 1 rele a kazanhoz. Ha barmelyik termosztat hot ker, akkor bekapcsolodik a pumpa + bekapcsolja a kazant.
Az egyetlen alternativa nekem a Honeywell Evohome volt, de ott az egesz radios megoldas eleg problematikusnak tunt nekem (nem lehet mesh networkot csinalni).
-
JMP
kezdő
válasz
evilskati #53664 üzenetére
Tudsz hozzá venni külső hőmérséklet érzékelőt? Nekem is azzal megy a gázkazán és a hőszivattyú is.. meredekséggel állítom az előremenőt. Nekem van mind a kettőn Opto2 de a gázkazánon fent van még mellette az Opto1 is. A 2-essel is pont ugyan azokat lehet állítgatni csak szebb a mobil appja. De nincs különbség csak annyi, hogy a 2-est be tudtam tenni HA alá és onnan tudom szabályozni mikor mit csináljon a gázkazán.
-
vampire17
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Netatmo Weather Station
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged