Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
Kidus
őstag
Én aéapfokúztam még általánosban angolból, nagyon könnyű volt, nem kell tőle félni.
Aztán alapfok alatti német tudással kimentem Németországba 2 hónapra (nyáron), és utána letettem a középfokú szóbelit, gimi 4.ben pedig az angol közepet. Egyik sem volt nehéz, csak a két középfokú írásbeli fogott meg.
Viszont németből visszacsúszhattam már, mert elég régen nem beszélem a nyelvet.
Az angolommal semmi probléma, azóta is tanultam, most közép és feéső közt lebegek valahol, de a nyelvvizsgával azért még várok, kicsit rá kell készülni, mint minden vizsgára, nem akarom feleslegesen kiszórni a pénzt az ablakon.
Szerintem az idegennyelvek tudása ma már majdnem olyan fontos, mint a szakmához való hozzáértés, nem is értem, hogyan lehet, hogy ennyien nem tudnak beszélni. A vizsgád menni fog, mondom, nem vészes, de tudom ajánlani neked is a 2-3 hónapos német kiruccanást :)
Jót tesz nagyon.
Mikor már egy éve nem beszéltem németül, egy No.-i barátom meglátogatott, és 3 nap alatt visszahozott sok elfelejtett dolgot. Akár te is megpróbálhatsz beszélgetni egy németül tudó ismerősöddel, vehetsz vizsga előtt egy német nyelvű újságot ( remélem, van ilyen), és olvasgasd vizsga előtt.
Kb. ennyi lenne a dolog. :)
Aktív témák
- Thinkpad L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7530U 16GB 256GB ujjlolv aktív toll gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G4 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G4i - i5-1235U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- iPhone 15 PRO 128GB gyönyörű blue titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! 2026. november 3-ig Apple garancia
- Cooler Master 600 Wattos 80 Plusz Fix Kábelezésű Tápegység
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- iPhone 11 64GB 100% (3 hónap Garancia)
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest