Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz tbs #84750 üzenetére

hű de szép :D

---------------

de más kérdés. itt van nálam apám régi gépe. Összeraktam neki egy újabbat, mondta, hogy vigyem el a régit, szóval elhoztam.

i3-3225 proci van benne.
    Az én itthoni gépem pedig egy i3-3250, ami cpu-ban picit gyorsabb (3500 Mhz, míg a 3225 csak 3300 Mhz)

Viszont az i3-3225-ben HD4000 IGP van, ami a 3250-es sztender ivy bridge-es HD2500-ához képest elvileg sokkal jobb. Legalábbis anno ilyeneket írtak róla.

sose játszom, csak böngészek, néha videókat nézek, meg ilyenek. néha kicsit szaggatnak és csíkosak videók, (lehet, hogy a két fullhd monitorhoz kevés a HD2500...?)

Vajon megéri kicserélni a két procit? jobb lenne nekem a HD4000-es IGP? Vagy igazából tök mindegy erre a felhasználásra?

mondjuk nem érzem magam túl lelkesnek, hogy szétszerelgessem és pasztázgassak, úgy látszik, öregszem... :D

futtattam egy passmark performance testet mindkettőn.
    i3-3250:
    CPU 2637 pont,
    2D graphics: 199 pont
    3D graphics: 199 pont

i3-3225:
    CPU 2435 pont,
    2D graphics: 195 pont
    3D graphics: 285 pont

szóval, arra kérem a régi számítógépbuzi közönséget, hogy erre mondjon valami okosat :D
    köszi

azt már meg se merem kérdezni, hogy mennyiért lehet eladni egy 3. generációs full konfigot :D gondolom, ér vagy 25-30 ezret, pedig a táp és az ssd (amiket cseréltem az elmúlt években) is többe került

Új hozzászólás Aktív témák