Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vérboci
    addikt

Na látom megkaptad a magadét a klímatopikban ;] Úgy kell neked, minek mentél oda.
    Én egy ideje nem is nézegetem, mert nekem megmondták, a sokszázezer japánklímát felszerelő mesterek, hogy egy klíma nem fogja hidegen tartani a lakást. Nem tartja hidegen és kész. És plusz a Samsung a legszarabb.
    Nálunk a Samsung most már 5. éve tartja hidegen a teljes lakást, vagyis a 85%-át, azaz kb. 40-45 m2-t. Minden szükséges ajtó nyitva, az a köcsög levegő meg olyan hülye, hogy bármennyire megtiltják neki a klímások, ő bizony keveredik, sőt, áramlik. Így van a nappaliban pl. 22-re beállított klíma mellett a nappaliban 22,5 fok, az egyik hálóban 23 fok, a másikban, ami a létező legtávolabbi pont a klímához képest, ott meg fej magasságban 24,5 fok. Stabil kinti 35-38 fokoknál is. Mi pont mellette nem alszunk, de az éjszakai néma mód mellett simán lehetne.
    És mit ad isten, gyárilag wifis. Először röpködtek a kommentek, hogy fúj, miazhogy wifis a klíma, majd jól meghekkelik, most meg minden második kérdező wifit akar, és kap valami külső megoldást. Na ezt a szarfos Samsung már 5-6 éve gyárilag adta és működik.
    Télen meg mínusz nyolc-tízig simán fűt, hasonlóképp. Az tény, hogy eleinte vacakolt a hibás szenzoregység miatt, de a Samsung területi szerelői rég nem látott pozitív hozzáállással jöttek megoldani, azóta hibátlan.
    Úgyhogy nem akartam széllel szembemenni, a saját tapasztalatomat tovább osztani, és látni, hogy ami nálunk működik az nem működhet és kész. Nem mentem vissza többé. Most poénból beleolvastam, de a helyzet változatlan: Samsung szar, csakajapán, és egy klíma nem hűthet le egy lakást. Pont.

Viszont egy tanács: a modern, jó hatásfokú inverteres gépek öszességében jobb hatásfokkal, energiatakarékosabban, és főleg hőingástól mentesen tudnak dolgozni, ha állandóan mennek, alacsony teljesítményen. A kampányszerű lehűtés-kikapcsolás-újra bekapcsolás még veszélyeket is rejt, a szervezet elviseli, de nem kedveli a váltakozó hűvös-száraz, és meleg-nedves környezetet. Tudom, próbáltuk. Ha az egész lakás, a falak, a bútorok, a ruhák, minden áthűl és kiszárad, akkor utána maga a klíma töredék energiaigénnyel tudja ezt szintentartani.

na igen... én meg azt hittem, hogy jellemzően autót vesznek az emberek márkafétis miatt, erre kiderül, hogy klímát is.
    és az istennek nem tudják megválaszolni, hogy miért jobb egy 5 év garanciás klíma 50 ezerrel egy másik 5 év garisnál.
    a hangjuk lenne az egyetlen objektíven összehasonlítható tulajdonság, de bakker itt vagyok a szállodában, a beépített légkondi fullon megy, susog meg kicsit kuttyog, de ha bekapcsolom a tévét, már nem hallani. akkor mit számít 2-3 dB?
    mindegy... hagyjuk is.

Új hozzászólás Aktív témák