Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz lenox #51602 üzenetére

    "Miert, androidon mi a baj a netezessel? Meg te mit netezel, ami mar nem megy tableten?"

    Hát, az kérlek úgy megy, hogy ha hazaérek, akkor megnyitok 2-3 nagyobb híroldalt, rákattintok minden érdekesnek tűnő címre, hogy megnyitás új tabon, aztán ha végigszaladtam a címoldalakon, akkor azt bezár, és elkezdem olvasgatni a cikkeket, amiket addig megnyitottam. Fórumokkal, egyéb apróságokkal, amik még legutóbbról nyitva maradtak, ilyenkor van vagy 30 open tabom. Tudom, hogy ez szánalmas, és faszság, de már vagy 10 éve így netezek, és eléggé felhúz, ha valamilyen hardver nem tudja velem tartani a lépést, főleg, hogy mások meg könnyedén (ez az asztali i5+8GB RAM, ami most van, sem egy mai cucc, két éve vettem használtan, de ennek még megy a dolog).

    Androidtól meg hányinger, szédülés, kettős látás, és epilepsziás roham jön rám, van itthon egyébként egy Nexus is (második generációs verzió, kisebbik lányka néz rajta sorozatokat, meg youtube-ot), mondjuk az még a mai mezőnyben is egy elég potens hardver droid vonalon, és az állandó frissítésekkel még használható is, de attól még utálom.

    Amúgy meg a család már átállt tabletre, nagyobbik lánynak Surface Pro 3-at tojt a Jézuska még tavaly (mármint tavalyelőtt), párom meg egy Surface Pro 2-t használ. Szóval prübáltam én már mindent, Surface-eket egyébként imádom is, csak a nyeklő-nyakló Type Cover a problémám vele. Surface Book esetében megoldották, de nagyon úgy néz ki, hogy az meg olyan elképesztően pofátlan áron indul, ha végre indul, hogy annyit végképp nem költök gépre - most semmiképpen.

    Monty: "Főleg tisztességes (1600-as) kijelzővel." - Pont ez a legnagyobb baj az üzleti gépekkel, hogy az 1600-as az nem egy tisztességes kijelző. Bakker, a S3P-nek 12"-en 2560x1440-es kijelzője van, olyan gyönyörű a képe, hogy beszarok. A S2P 10"-en tudja a fullHD-t, teljesen jól használhatóan. És akkor itt jönnek a 14"-es féltéglákkal, és dupla árat kérnek érte (használtan is), ha ips-es, és fullHD kijelzővel szeretném venni. Pont ez a legnagyobb gond a Thinkpad-del is, különben már vettem volna egy X2x0-at, és meg lenne oldva a dolog. Így viszont már gyakorlatilag egy Thinkpad sem olcsóbb, mint egy Surface, példának okáért.

    Tim: Köszi a linkeket, ezeket nem is ismertem, átnyálazom. Van egyébként itt a tornyos kis faluban mellettünk egy üzlet, ahol ilyen gépeket árulnak, de ők is csak a fejüket csúválták, amikor fullHD kijelzőt kerestem. Pedig szép gépeik vannak, csodásan kiglancolva, sok garival, jó akkuval, kérésre dokkolóval, és valami nevetséges felárért jogtiszta oprendszerrel, ráadásul bődületesen nagy választékban, de valahogy nem áll össze a dolog az igényrendszernek megfelelően.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák