Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WN31RD

    addikt

    válasz VladimirR #31324 üzenetére

    Jellemzően nehéz meghúzni a határt ilyen esetekben. Ritkán fordul elő az, hogy valaki annyira nagy és annyira egyértelmű baromságokat ír, hogy az már nem megtűrhető a fórumon. Nagyon kirívó esetektől eltekintve a moderáció egyszerűen nem arra való, hogy szakmai vagy ahhoz kapcsolódó kérdésekben "igazságot tegyen". Főleg ritkán fordul elő ilyen "tiszta" helyzet nem kifejezetten műszaki jellegű témáknál (üzletpolitika en bloc, "jó"-e X szoftver, hasznos-e Y feature és így tovább). Ilyesmiben inkább csak vélemények vannak, tények nem annyira, ezért tehát gyakorlatilag mindenki elmondhatja a magáét, méghozzá jogosan. Amit személy szerint baromságnak tartok (akad ilyen bőven), azzal vagy vitatkozom vagy ignorálom. Harmadik lehetőség egy nyilvános fórumon (általában) nincs.

    Ami a bulvárt és a rosszindulatot illeti, ezzel kapcsolatban azt szeretném megemlíteni, hogy ugyanezen a portálon nemrég megjelent egy pont moonman által írt, és a szakmailag tagadhatatlanul érdekes részletek mellett a Microsoft irányába megítélésem szerint elfogult, cikk is. Ezzel csupán arra próbáltam rámutatni, hogy a dolog nem egyirányú, kifejezetten rosszindulatot feltételezni szerintem rosszindulatú feltételezés. :)

    (Az 1024 bites asszimetrikus RSA kódolás erőssége a legoptimistább becslések szerint is legfeljebb 80 bites szimmetrikus kódolásénak felel meg, ezért értelmetlen - adott helyzetben akár eszement - dolog 256 bites szimmetrikus kulcs védelmére használni.)

    ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Új hozzászólás Aktív témák