-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buci30
addikt
válasz
schawo #22290 üzenetére
Olvasok....
Igaz kipróbáltam ma F6,3 eleg volt ISO 200 al
De akkor a rekesznel nem ertem miert mondtak, h minnel magasabb annál nagyobb a mélységélleség.
Amikor igy közel nem megyek 8fole.... amikor meg hátteret mostam akkor meg 5.6Vagy igaz az ,h magas csak ott hosszú lesz a zárido es az mar állvány?!
Akkor igy addig engedjem fel amíg kézbe kitartható azaz a zárido
1/60 fölé kb. ne menjen? -
FeRRaR1
őstag
válasz
schawo #22214 üzenetére
Köszönöm, húzósabbak árban, mint gondoltam. A géphez m.zuiko 14-42mm adtak, gondolom ez a kit obi. Viszont az erős, hogy a 12-50 is majdnem 2x annyi mint amennyiért a gépet vettem (40e). Erre alszok még párat, figyelem a használt portálokat, remélem kifogok valamit, de így elsőre ez mindenképp sok(k).
-
válasz
schawo #21887 üzenetére
A kis közelpont használhatatlanná teszi olyan témáknál, amelyek az aurájuk megzavarására távozással reagálnak, pl. a legtöbb rovar.
Egy egyszerű lepkefotó, nappal, kb. 25-30mm lehetett a lepke mérete.
Sigma 150@D7k. Rövidebb, pontosabban kisebb munkatávolságú obival ez az egyszerű kép sem készült volna el, mert közeledésre azonnal ugrottak. -
torzo
őstag
válasz
schawo #21887 üzenetére
Én ebben nem vagyok tudós, de a rövidebb gyutávú optikákkal nagyon közel kell menni a témához, ami ha ijedős, ezt nem veszi jó néven. A másik kedvezőtlen jelenség, hogy az optika ilyen esetekben már ráárnyékolhat a témára és makrózásnál a szűk rekesz miatt amúgy is kevés a fény. Na, persze van makrózó vaku, csak hát a pénztárca is véges.
A múltkor sajna, lemaradtam egy Sigma 150/2.8 makróoptikáról, az jó lett volna nagyon.De mondom még egyszer, ebben zéró a tapasztalatom.
-
barrasz
aktív tag
-
-
m3ss
veterán
válasz
schawo #21048 üzenetére
fotoztal vele egyaltalan? nem tudom mi a baj vele ff vazon...vegtelen mennyisegu kepet tudok vele linkelni. mivel jobb croppon 18 mpixelen? esetleg kepszelen nyitva
f2.2-on amugy hasonloan eles, mint az 1.4-es.
legalabb annyira bele lehet kotni a masik ket canon otvenesbe ar/ertekben, mint ebbe...sztem siman van helye a kanyon obikinalataban. -
_seth_
veterán
válasz
schawo #21042 üzenetére
Gyakorlatilag csak a kitobi van vele egy aron de ez 1.8rol indul, pici, olcso.... semmilyen teren sincs ellenfele es nem lett az a 40es stm sem. Abbol is rengeteg van elado, sokan megvettek az 50es helyett mert a 40 mennyivel jobb beltere es sokszor leirtak ezt itt is pedig belterben mind1 hogy 40 vagy 50, ugyanugy alkalmatlan. Amennyivel elesebb 2.8on annyival jobba le is van rekeszelve....
50es elso fixnek tokeletes, barki szamara elerheto, arrol nem beszelve, hogy a 3-4x olyan draga 50 1.4 is minden csak nem tokeletes darab...
-
m3ss
veterán
válasz
schawo #21039 üzenetére
nem olyan szar az ar/ertekben sztem.
(#21020) marcyman nem teljesen ertem ezt a sort. belter, epulet, enteriorfotozas ugy is allvanyrol nagylatoval, nem? akkor minek a samyang 12 a 10-24 melle...?
35 1.4, meg 10-24 melle sem ertem minek a kitobi.
canonnal detto, ha veszel egy 16-35 f4-et, amiben durva a stabi..minek 20 2.8? van egyaltalan ilyen?16-35 f4/16-28 2.8 tokina
50 1.8 II/50 1.4 / sigma 50 artotvenesekkel meg ezekkel a nagylatokkal meg a zoomnak nem latom sok ertelmet. vagy esetleg 50 helyett vmi zoom, pl 28-70 2.8 / tamron 24-70?
-
imyourfriend
őstag
válasz
schawo #21035 üzenetére
Az árak és az összehasonlítás kapcsán. Bár az addig szép és jó, hogy a belépő kit fele akkora és fele annyiba kerül. De míg FX vázra 1.8-as lencséket felcsavarva, azért egy x-e2-re elkél az 1.4 a hasonló dofhoz pl.. véleményem szerint ebből kiindulva egy 35-50-85 /1.8-as sort hozzárakva egy FX vázhoz, és ugyanezt x-e2-höz 1.4-es objektívekkel, ott már árban nem lesz ekkora differencia azért, míg kitnél kétszer annyiba kerül a canon, ahogy írtad. off részemről
-
Monya78
veterán
válasz
schawo #21023 üzenetére
"full frame Canon objektívek hasonlítanak minőségben és gyújtótávolságban, fényerőben"
Érzek egy kis zavart a gondolkodásodban... fényerő az fényerő tök mindegy milyen szenzor van mögötte.
Minőségi összehasonlítást nézve a Fuji fanok könnyen meg is sértődhetnének."Samyang 12mm / f2.0 NCS CS (X bajonettes)" vs. "Canon 20mm f/2.8" gyújtótávban hasonlít, fényerőben nincs hasonló canon obi.
"FUJINON XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS" vs. "Canon 28-90mm f/4-5.6 III" ez a két obi nagyon távol áll egymástól fuji valahol a 24-105 F4 IS környékén de inkább felette állhat képminőségben.
"FUJINON XF35mmF1.4 R" vs. "Canon 50mm f/1.8 II" itt is ég és föld a különbség Canon 50mm F1,4 legalább fényerőben passzolna hozzá, de képminőségben az is lemarad a fujitól.
"FUJINON XF10-24mmF4 R OIS" vs. "Canon 16-35mm f/4.0 L" ha az új IS-es változatra gondoltál akkor egyetértek, viszont itt inkább a canon lesz az erősebb
-
ROBOTER
addikt
-
-
Byk01
őstag
válasz
schawo #20731 üzenetére
Szerintem tájra megfelel a kit, makróra viszont egy Sigma 105/2.8 Macro jobb lenne. igaz drágább, de a plusz 50%-ba még belefér.
-
.DLL
veterán
válasz
schawo #20170 üzenetére
Huh, ezeknek utána kell olvasnom, így váltogatva két ilyen kép között nem is értem még mi történik.
#geccodejoakecod: sajnálattal látom, hogy átköltöztek a 444-re, azóta nem az igazi szvsz, 2013 decemberétől visszafelé jó a helyzet, natúr képaláírásokkal a natúr kacagásért.
-
.DLL
veterán
válasz
schawo #20116 üzenetére
Ja, hogy hiába szabvány m4/3 csatlakozós a BMPCC,
a redőny kicsit hátrébb van, és ezta plusz helyet hozzá való speed booster ki is használja a belógásával, ami más gépnek odaverhet, ha jól értem. Így világos a tiltás oka.Szerk.: Ja igen, sokkal nagyobb arányú képkör összehúzást is tud a BMPC-s adapter: 0,58x-os csökkentés, (ez nem is fedné le a 4/3-os szenzort), míg az m4/3 adapter "csak" 0,71x összehúzást csinál.
Szerk2.: és igen, jogos
megyek megiszom egy kv-t, majd felfrissítem az ismereteimet is.
-
.DLL
veterán
-
-
válasz
schawo #19987 üzenetére
Oké, kicsit elszámoltam, mert ugye a (optikailag meglehetősen gyenge) 135/2.8-at kellett volna alapul vennem. Ez 110k és 400g, ez alapján a végeredmény 1,2-1,5kg és az ára 0,5-1 milla (normális képminőséggel minden másfélszer ekkora) lenne. Még mindig hatalmas, és nagyon drága üveg lenne.
-
mrmarkus
aktív tag
válasz
schawo #19780 üzenetére
Értem!
Viszont az én gyakorlati tapasztalatom az, hogy APS-C vázon a 135 mm-es kistelét 1/125s vagy 1/160s zársebességgel vígan lehet használni, míg a 200 mm-es telét 1/250s záridővel vígan ki lehet tartani, még az én nem különösebben stabil kezemmel is...
Nagyobb ágyúkkal szabadkézből még nem lövöldöztem. -
Damage
senior tag
válasz
schawo #19406 üzenetére
Minden szavaddal egyet kell értenem!Statikus témáknál sokkal többet ér 4FÉ IS, mint 1 FÉ kezdő fényerő. Persze nem mondom, hogy nem témafüggő. Megint fel lehet hozni a fele akkora tömegtől kezdve a képminőségig sok mindent ami az F4 IS mellett szól. Az igény határozza meg, hogy kinek mi kell.
Szubjektív: Volt már F2,8 IS, IS nélküli, F4 IS nélkül és most F4 IS. Ez utóbbi igényíti ki legjobban az igényeimet. F2,8 IS II volt nálam kipróbálásra. APS-C-n élesebb az F4 IS. Ez nem csak saját tapasztalat. Nem azt mondom, hogy jobb az F4 IS, mert nem igaz. Ugyanakkor nem tudom, hogy + 350 ezer HUF-t kinek ér meg +1FÉ dupla tömeg mellett.
Mielőtt valaki megemlítené, hogy FF vázon nézzem: nem használok FF vázat, mint sokan mások. FF-en sem nyújt szerintem annyi többletet, ahogy az ára indokolná.Nem kell leírni az F4 IS-t, nagyon jó darab (ahogy az STM tele is).
Más: van már valakinek tapasztalata a 10-18 Canon-nal?
-
madle
őstag
válasz
schawo #19298 üzenetére
Sziasztok,
szeretném cserélni a Sigma 17-70 2.8-as Macro obimat, és lényegében tanácsotokat szeretném kérni, hogy egy hasonló árkategóriás, (~55k) gyújtótávolságú és fényerejű objektivet tudtok e ajánlani?
Ha lehetséges Canon-t szeretnék, a 18-55 IS II-essel én igazából meg voltam elégedve, de arra cseréltem a Sigmát, viszont nekem nem nyerte el a tetszésemet a rajza. Igazából nem vagyok nagy fotószakértő, hobbi szinten nyaraláson és ilyen olyan kis kiruccanásainkon fényképezgetek. Ezért jó lenne olyan mindenes obi!Köszönöm előre is!
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
schawo #19069 üzenetére
Köszönöm a gyors reagálást ("A Zéé"...nek is köcce), bízom benne, hogy tudok vele valamit kezdeni. A Pentaconra, már van is "érdeklődő..."
A C.zeisst szeretném magamnak megtartani, amennyiben jól működik, és ha szépen meg lehet tisztítani.A többi ezek szerint jó lesz kútágasnehezéknek......
Üdv: Bogyó!
-
törölt tag
válasz
schawo #19060 üzenetére
Ja, akkor jó. Igazából ami nagyon durva volt, az az egyik barátom régebbi Sony Alpha kitobija, az úgy rázta az egész vázat, hogy azt hittem hibás példányt fogott ki. Bár a hangja nem volt igazán hangos, de nagyon durván mozgott.
Viszont az AF sebesség miatt lehet, hogy nem fogom annyira szeretni ezt a Panát
(közben amúgy átmentem az MFT topikba inkább, mert elég specifikus kérdés)
-
törölt tag
válasz
schawo #19058 üzenetére
A 25mm már szerintem elsődleges obinak napi használatra kicsit szűk volna. Pont most néztem, hogy amikor elkezdtem az 550D-vel fotózni, akkor elsőnek egy 24-84-es obit vettem rá használtan, ami kb hasonlóról indul, mint ez a 20mm-es, és az egész kellemes volt. Még a 17mm 1,8-as tetszene, csak nem tudom melyik jobb igazából.
Manuál fókusz csendes környezetben megoldja a zajt. Videózni szerintem nem fogok vele, a mostanival sem használom egyáltalán (összesen a 3 év alatt, amióta megvan talán 2-3 videót lőttem vele).
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged