- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
andris1602 #20978 üzenetére
Erre alkalmas.
-
válasz
andris1602 #20973 üzenetére
Önmagában értelmetlen a kérdés, hiszen bármilyen objektív alkalmas portréra. Mindegyik másfajtára.
-
.DLL
veterán
válasz
andris1602 #20973 üzenetére
Klasszikusra nem, de "effekt portréra" környezettel együtt, fél-egész alakban, vagy egy sorozat részeként jó lehet, kevésbé hivatalos hatású a normál látószög miatt. (35-ösre írom, APSC vázon)
De komoly portréra inkább 80mm és felette. -
válasz
andris1602 #20971 üzenetére
Ha szűk az 50-es, akkor marad a 35. Ezt meg is válaszoltad magadnak.
-
imyourfriend
őstag
válasz
andris1602 #20358 üzenetére
sl500-as ez, de már eléggé a végét járja szegényke (zsanércsere, meghajlott a burkolólap meg ilyenek) 6. évében van.
-
faki_
senior tag
válasz
andris1602 #18923 üzenetére
Nem ismerem, de erősen szubjektív véleményem, hogy nem vennék 50mm-es makróobit annyiért vagy közel annyiért, amennyiért 100mm-est is kapni. Ha makró a cél, ezzel csak virág vagy fagyott rovar fog menni.
-
imyourfriend
őstag
válasz
andris1602 #18449 üzenetére
Gondolom postai úton vetted, vagy személyesen sikerült és nem próbáltad ki?
-
aleister
veterán
válasz
Ezt gondolom használtan vetted. Akkor simán vetesd vissza az eladóval.
A kardántengelyes hajtásra gondolhatsz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
andris1602 #18451 üzenetére
Mondjuk kezdjük ott, hogy hol vetted (kitől)? Vidd vissza neki és kérd vissza a pénzed!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Belefutottál egy hibás objektívbe.
A Pentax hazai márkaszervize a Camera Kft., náluk érdeklődj!
-
*Ropi*
félisten
válasz
andris1602 #18446 üzenetére
Azt az üveget elég sok néven futtatták, többek közt Pentax-szal is: a Pentax FA100/3.5 Macro megegyezik vele. Fut még Vivitar, Phoenix, Promaster, Soligor és Voightlander név alatt is.
Milyen Pentax vázad van? A menüjében nem kell valamit beállítani hozzá (AF / MF kapcsoló)?
-
faki_
senior tag
válasz
andris1602 #18216 üzenetére
Szívesen! Akkor ugyanazt a hirdetést láttuk, régóta hirdeti, ez már egy csökkentett, elég korrektnek tűnő ár. Ha nincs baja meg is vettem volna, de közbe jött egy Pentax Macro, így nekem nem aktuális.
Rájött, hogy gyútávon szimpatikusabb neki a 100mm és az nyitva is elég éles volt. Szereti az éles rajzot, az 50-est rekeszelni kell rendesen, ha hasonlót akar elérni és így nem látja értelmét/előnyét az 1.8-as értéknek. Szerintem kicsit túlzott elvárásokat támasztott, mert agyon van dicsérve mindenhol (meg látta a Helios és Pentax 50 1.7 képeim :-)).
-
faki_
senior tag
válasz
andris1602 #18205 üzenetére
Gyártották több néven (Cosina, Soligor, Vivitar, Promaster...), többféle bajonettel. Nagyon műanyagos építésű, hangos AF motoros, de könnyű és kifejezetten éles rajzú objektív, az árát szerintem bőven megéri. Fórumokon is dicsérik általában a rajza, bokehja miatt is. Az előtétlencséjével 1:1-es leképezés érhető el, anélkül 1:2. Canonra tudtommal nincs az árkategóriájában alternatíva, eBay-ről 25-30e Ft körül szerezhető be ilyen, Pentaxra láttam lényegesen olcsóbban is hirdetve itthon. Páromnak EF bajonettes volt, de fókuszmotor problémával, eladtuk, hogy legyen belőle 50 1.8 II, most visszasírja, amaz jobban tetszett neki, úgyhogy csere lesz...
http://www.pentaxforums.com/userreviews/cosina-100mm-f1-3-5-mc-makro.html
-
A Zéé
addikt
válasz
andris1602 #17270 üzenetére
amiket obikat emlegettünk, azokban mind van.
Nikonnál AF-S
Sigmánál HSM
Tamronnál nincs külön jelölés rá, ott az obi adatlapját kell megnézni a gyártó honlapján -
Digger
senior tag
válasz
andris1602 #17265 üzenetére
Az utóbbi hozzászólásokban nem említette senki az autófókuszt! A te gépedben nincs beépített motor, ezért a régebbi objektíveken ez nem fog működni, csak kézi fókuszod lesz! Ha szükséged van rá, akkor csak belső fókuszmotoros objektívet keressél!
-
torzo
őstag
válasz
andris1602 #17262 üzenetére
Én az emlegetett tami 17-50/2.8-at vettem nemrég 60 k-ért. Überszuper!
-
A Zéé
addikt
válasz
andris1602 #17262 üzenetére
a régi Nikonok igen! Ugyanaz a bajonett 1959 óta.
Csak ugye ár-értéket mondtál, abban azok nem olyan jókMert aminek elfogadható a képe, az relatív drága. Egy régi 50-es AI, AI-S obi 20-25k környéke, ami szerintem drága ha azt nézzük, hogy 45-ért már kompromisszummentes 50/1.8 G is van. Amik olcsók, azok meg elég gyengusok.
Az olcsó manuálozásra régebbi Helios, meg hasonló ruszki m42 menetes obikat szoktak használni, amiket ilyen max 5k-ért árulnak. Azok felmennek Canonra, Pentaxra, meg az összes tükörnélkülire. Nikonra azok nem jók. -
A Zéé
addikt
válasz
andris1602 #17259 üzenetére
ezek az obik szerintem teljesen jók. Nekem is ez a kettő van. A 18-105 egy nagyon jó átfogású, elfogadható rajzú kitobi. A 35/1.8 pedig egy nagyon szép rajzú, "normál" gyutávú fix, amivel már lehet mosni a hátteret, és a fix mivolta sok dologban előbbre tud vinni (de akár kínlódás is lehet pont emiatt, ezt neked kell kitapasztalni). Árban inkább 45k-t számolj mindkettőre, annyiért már venni is lehet belőlük.
Alternatíva lehet még a kettő helyett egy stabi nélküli Tamron 17-50/2.8, ami használtan 65k környéke, és jobb a képe mint a stabis verziónak.
Ha használtan veszel obit, a fókuszát mindegyiknek le kell tesztelni majd.A régi obik amúgy azért nem mennek fel a nikonra, mert annak az egyik legnagyobb a bázistávolsága (a bajonet síkja, és a szenzor síkja közt). Emiatt ha felraksz egy nem Nikonra tervezett obit, aminek rövidebb ez a bázistávja, akkor nem lesz végtelened az obival. Léteznek ilyen-olyan lencsés átalakítók, amivel az olcsó m42-es obikat fel lehet rakni, és akkor van végtelen is, viszont azok meg a képminőséget vágják haza.
-
.DLL
veterán
válasz
andris1602 #17259 üzenetére
A 18-105 VR teljesen jó tanuló obinak (is)!
-
A Zéé
addikt
válasz
andris1602 #17257 üzenetére
azért valami támpontot mégis adj...
Nagylátó, tele, általános zoom, portréobi, makróobi, mégis mi kéne?
Amúgy Nikonnál a manuál obik felejtősek. Régi filmes obik nem jók rá, a régi nem af-es Nikonok meg nem 1-2k-s kategóriák. Így szerintem Nikonnál a jó ár-érték a natív af-es üvegekre érvényes csak. Azok meg fel vannak sorolva az első hsz-ben. -
BiriBum
őstag
válasz
andris1602 #17048 üzenetére
ebay-en 15-20k, itthon lehet valamivel drágább.
-
Wa2x_
veterán
válasz
andris1602 #17048 üzenetére
20-25 ezer HUF
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged