Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
p06
senior tag
válasz
tvamos
üzenetére
Az én gondom az, hogy az alábbi képen is látható "pöcköt" (ami kivan támasztva egy fehér rúddal) minden egyes kép készítésekor a gép behúzza a beállított f értékre.
Azt szeretném, hogy ez a "pöcök" mindig pontosan ugyanott álljon ahova beállítom, ne pedig a gép működtesse.
Ha ez a gépen megoldható valamilyen beállítással annak örülnék a legjobban, de sajnos eddig nem találtam ilyen funkciót.
A segítséget előre is köszönöm!
-
p06
senior tag
válasz
Viperator
üzenetére
A gondom az, hogy ha minden manuális "állapotban" van akkor is a gép a manuálisan beállított értékre mozgatja a lamellákat minden kép előtt.
Jelenlegi objektíveimen sajnos csak az fókuszt tudom manuálisra állítani.
Hiába van beállítva, hogy f5.6 sajnos lesz egy kicsi különbség a képek között (hiába f5.6 mindegyik) ami vibrálást okoz később a végleges videón.
Köszönöm!
-
p06
senior tag
Sziasztok,
Time Lapse készítéshez szeretnék olyan objektívet amelyen az "Apertúra lamellákat" tudnám fixre rögzíteni manuálisan. Az se gond ha ehhez nem kell az objektívet a gépen teljesen véghelyzetig csavarni/csatlakoztatni.
Nikon D7100-ra kellene.
Amit kinéztem objektív alkalmas lehet erre?
- Nikkor AF 24mm f/2.8 D (FX)Vagy valamilyen a jelenlegi automata objektíveimre megfelelő nem barbár (jelenleg fogpiszkálós kitámasztással operálok) megoldás létezik erre a problémára?
A segítséget előre is köszönöm!
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy Tokina 11-16/F2.8 AT-X Pro DX II Nikon D7100-ra.
És azt vettem, észre, hogy 13mm fellett iszonyatosan lágy a kép és min 2-3 fényértékkel felélő. Addig vizsgálódtam míg rájöttem, hogy nem rekeszel fotó előtt.
Vagyis csak akkor lesz"rekeszelt" a kép ha megnyomtam a Pv gombot (ami a rekesz előnézet ha jól tudom) és úgy fotóztam.Majd miután levettem az objektívet a kis pöcök ami a lamellákat mozgatja az út feléig meg sem mozdítja a lamellákat, csak utána megy a mozgás.
Ez lehet a probléma?
Előre is köszönöm!
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Macro objektív vásárlásán töröm a fejem. Milyet ajánlotok?
Nikon D3200-ra kellene olyan 160-170eFt-ért max. De ha kicsit többért van nagyságrendekkel jobb akkor talán az is beleférhet.
Igazából bogarak kisebb növények fényképezésére használnám.
Eddig ezeket néztem (és vacillálok) :
- Sigma Nikon 105/2.8 EX DG OS HSM Macro
- Tamron Nikon 90/F2.8 AF SP Di Macro 1:1 VC USDElőre is köszönöm!
Üdv
-
p06
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget

-
p06
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
indigo: akkor többet kell még okosodnom a témában. Igazából ami miatt szeretnék gyújtótávolságot az a repülőnap, kutya valamint egyéb élőlény fotó.
imyourfriend: átfogás az nem igen fontos számomra pl. ha létezne akkor 200-300mm is megfelelne nekem mert ott van a 18-105 ami teljesen jó számomra, csak ha pl, repülőnapon vagyok vagy tudatosan valami "messzibb" dolgot akarok fényképezni akkor kellene ez.
-
p06
senior tag
Megmondom az őszintét

Egy Sony HX-100V-ről váltottam aminek elvileg a max. "gyújtótávja?" (Gyújtótávolság (f= mm) 4,8 - 144
Gyújtótávolság (f=35mm, konverziós) 27 - 810)
na én ehhez hasonlót és talán egy kicsit nagyobbat akarok. Ezért gondoltam 300mm körülire (ha jól értelmeztem az adatokat). -
p06
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Köszi.
Igazából magára az "élességre" gondoltam, hogy jobb e vagy rosszabb mint a jelenlegi.
De lehet akkor nagyobb összeget kell beáldoznom. Feltéve ha megéri a D3200-re, bár eddig nagyon elégedett vagyok vele sőőt
. -
p06
senior tag
Köszönöm!

Igazából nem kimondottan madarakra vadászom
Csak nem lenne rossz mert eléggé érdekel a téma (inkább kutya és kutya bemutatóhoz használnám, bocsi a félrevezetésért). De ha lehet kipróbálok egy 400-ast is!.imyourfriend : Hát most a "gyári" Nikkor 18-105-van ha annál jobb képminőséget tud akkor nem lenne rossz, ha elmarad akkor inkább gyűjtögetek még
. Stabilizátor mindenképpen kell mert szinte csak kézből fotózok. -
p06
senior tag
Sziasztok.
Nikon D3200 hoz kellene valamilyen nagyobb zoom objektív, repülőnapra és állat (madár) fotózáshoz, ahogy nézegettem olyan 200-300mm környéke lenne jó.
Mit ajánlotok, nem többért mint 120.000 forint? (nem most venném meg csak elkezdek keresgetni).
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.