Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• JohnyBlue

addikt

Nos, szóval és tettel.Mint azt már többen tudják sikerült megvásárolnom egy Sigma 35mm 1.4 ART-ot.

Már a rendelésnél sokat hezitáltam, hogy vegyek e hozzá dokkolót vagy se. Végül is arra jutottam, hogy nem veszek. Aztán majd meglátom.
    Az első találkozás alatt csak csúnya szavak hagyták el szájacskámat. Ugyanis ez üveg, egy mérnöki csoda. Formaterv és összeszerelés alapján is.

Az első tesztképek elklattyintása után leültem és ennyit mondtam magamnak… baaaaccckkiiii eezzz naggyonn duuurvvvaaa. Ahogy egyre jobban belemelegedtem a kattingatásba észrevettem, hogy bizonyos tárgytávokon néha backes néha frontos az üveg. Megint csak káromkodtam, és a percen rendeltem meg a dokkolót. Ami másnapra átvehető volt. Juppi!
    A dokkoló is abban a stílusban van megtervezve és legyártva mint az objektív. Pöpec kis cucc. A sigma szoftverét feltelepítve és csatlakoztatva az obit szépen betudtam állítgatni az üveget 4 különböző tárgytávra. (0.3m; 0.4m; 0,6m és a végtelen) Természetesen a végtelennel szívtam a legtöbbet. A végeredmény (-1, -1; +2 és -6 )

Képéről még sajna nem tudok sokat mondani viszont, annyi szent hogy tényleg nagyon éles és nyitva igen jelentős a peremsötétedés.

Az AF igen gyérvilágítású szobában is huntolás nélkül betalál egy fekete macskára. Ja és még pontosnak is tűnik (tesztábrára meg kólás kupakra)

Na így kb. ennyi :DD

Új hozzászólás Aktív témák