Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
válasz
Raymond
üzenetére
Lehet, bar az 5000-est 15%-kal a 4090 fole tippelik. Mondjuk nem tudom mennyi van mar usereknel, nem minden szam egyezik a tpu adatbazissal. Mindenesetre szerintem 384 bit + 14k maggal 4090 folott lesz 10+ %-kal. De lehet, hogy nem adnak ki 384 bites 14k magos 5080-at.
-
-
lenox
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Akkor legalabb Titannak kene hivni. Mondjuk eppen lehet.
-
lenox
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Eladtak az 5050-eket, es amikor kifutnak majd a vrambol, eladjak ujra 12 GB-tal.
-
lenox
veterán
válasz
Heroes fan
üzenetére
Miert nyilvan? Van mar system requirements?
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Nem tudom miert lenne jo egy jatekfejlesztonek, ha kizarja a userek nagy reszet, illetve azokkal is az nvidianak adatja a penzt, nem maganal fizettet elo. Szoval persze, kiserleti, indie, nem komoly projektbol biztos lesz par. Trendnek nem mondanam. Illetve persze olyan is lehet, hogy csak extra feature, nem kotelezo, es akkor meg mindig lehet low end kartyan jatszani.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
valahol meg húzni a kompromisszumot ...

Es az a szeria legolcsobb elemenel (5050) biztos, hogy nem az ultra beallitasnal van.inkább az a kérdés, hogy miért alakult ki egyesekben az a benyomás, hogy elég a 8GB -is csutka max grafikával.
Hat ez egy szamomra nem tul erdekes kerdes. Az se egyebkent (bar jogosan merul fel), hogy miert hiszik egyesek, hogy csak ultra grafikan lehet jatszani. Az erdekes kerdes az az, hogy lehet-e elvezetesen jatszani 5050 8 GB-tal a kovetkezo par evben, es szerintem eddig kb. minden azt tamasztja ala, hogy lehet. -
lenox
veterán
válasz
Heroes fan
üzenetére
Ez nyilvan hulyeseg, 0 Ft-nal tobbet er, 100k+ az szerintem is sok erte, de szerintem kb. minden review azt mondta, hogy 200 dodot er, szoval 60k az jo ar.
Amugy konkretan nem biztos, hogy rohannek venni, tekintve, hogy kb. 10 db 12+ GB-os kartya van itthon. Pl. az egyik az rtx 2000 ada, ami kb, csontra azonos teljesitmenyt tud, csak 16 GB rammal es 70 wattbol, nemreg szereztem ra egy jokora rez hutot, ugyhogy most passzivan mukodik. Mondjuk 60k-bol nem jon ki (a hutes se). -
lenox
veterán
Nekem 60k-ert 5050 is kene...
-
lenox
veterán
válasz
Heroes fan
üzenetére
Biztos sirnak, hogy 3-szor akkora haszonnal is el tudnak adni egy szarabb kartyat...
-
lenox
veterán
válasz
paprobert
üzenetére
Nem tudom, hogy kell ezt ertelmezni, a 750 dodos kartya az az 5070 Ti, nem? PS5-hoz kepest kb. 2x-es mem savszellel, 4x-es compute performance-szal, ebbol a szempontbol biztos nem PS5 szint. Annyira nem foglalkoztam ezzel, de azt gondolnam, hogy os es cpu logic azert a fele ramot elfoglalja egy tipikus jateknal, tehat tisztan gpu az kb. 8 gb-ot hasznal nagysagrendileg. Szoval inkabb 5050 a PS5 szint, ami 200-250 dodo.
-
-
lenox
veterán
De amugy ha a 8 GB 5060 Ti draga a tudasahoz kepest, akkor nem kell megvenni, sztannyi. Szerintem nagyon jo a helyzet, hogy lehet valasztani 8 es 16 GB kozott, az ar amugy itt is annyi lesz, amivel a legtobb hasznot remelik, tehat pofatlanul magas, de ez nem egy uj dolog. Mondjuk a ram sem - 1060 3 GB vs 6 GB, de talan meg 1050-bol is volt 2 es 4 GB-os is. Megint nem ertem, hogy miert kell a 8 GB-os miatt sirni, a 16 GB-os tok jo, a 8 GB-ost nyugodtan el is lehet felejteni.
-
lenox
veterán
Ujrapozicionalas, ugy hogy nagyobb a kulonbseg a 70 es 80 kozott az a szethuzas, nem?
Igy van, azert is nem ertem a fanyalgast, 90-ek overkill kartyak, csak mert blackwellnel extra overkill, attol nem lesz az 5060 rosszabb.
Egy 75 wattos 5050 16 gb tammal es passziv hutessel, nekem ilyen kene. Egy RTX 2000 Ada-t faragok, az jo lenne, csak meg passziv hutes nincs hozza.
-
lenox
veterán
Pascalnal 1070-tol 1080-ig 3 szint volt, elotte 2, Ada-nal 5. Van logikaja, hogy arban es felepitesben is kicsit szethuzzak, en nem latok semmilyen dramatikus visszavagast. Az arak nyilvan mennek fel, sok okbol. Szerintem az erdekes meg, hogy HD casual gamingre melyik generacioban melyik alkalmas, szerintem ott se az jon ki, hogy regen a 1060 is eleg volt, most meg mar csak az 5080, hanem pont forditva.
-
lenox
veterán
#50935 alapjan feldolgozokat nezve legnagyobb chiphez viszonyitva:
3070 - 54.7 %
4070 - 31.9 %
5070 - 25 %x080-hoz kepest:
3070 - 67.6 %
4070 - 60.5 %
5070 - 57.1 %Csak egybitesen szamolva jon ki, hogy ez ugyanaz, elsonel 46%-ara, masodiknal 84%-ara esett ket gen alatt a viszony, Tehat ahhoz kepest, hogy az nv fele akkora chipet ad a 70-es kategoriaban, mint korabban, valojaban minimalisan nott a 70 vs 80 kozotti lepcso.
-
lenox
veterán
válasz
DudeHUN
üzenetére
Hat szerintem a feldolgozok szama, a membandwidth, az orajel, a tdp az ami alig no, es igazibol csak rancfelvarras, nem uj arch, ezert kicsi az ugras, de szerinted nem ezen mulik, hanem a mm2-en, raadasul nem is csak az adott kategoria, hanem a legnagyobb chip mm2-en. Meg atgondolom
. -
lenox
veterán
válasz
KRoy19
üzenetére
Nincs koze ahhoz, hogy en mivel vagyok elegedett, ahhoz van koze, hogy onkenyes a viszonyitasi alap, kb. semmi nem indokolja, hogy azt valassza valaki, amibol marketing celbol csinalnak parat, es amugy 5x-os aron tudjak eladni masik piacon, tehat egeszen biztosan nem azert van hogy mindenki azt vegye. Sokkal jogosabb egy olyan osszehasonlitas, hogy x penzert melyik generacioban mit lehet venni,de csak azert szarabbnak gondolni egy 5070-et, mert az 5090 eroforrasai naggobb mertekben nottek az elozo genhez kepest, az ahogy mar irtam, szerintem hulyeseg. Mindenki azt gondol amit akar, en pl. ezt. Meg azt is gondolom, hogy a userek sokkal nagyobb reszenek erdekesebb a 60-70, mint a 90, keresni egy olyan mutatot, ami azt suggalja, hogy a 60-70-nel visszalepes tortent, pedig tudjuk, hogy nem, az hangulatkeltes. Az arakon van mit fanyalogni, de ha mas is ad erte annyit, akkor sajnos ez ilyen.
-
lenox
veterán
válasz
DudeHUN
üzenetére
Pl. mert abbol joval tobbet adnak el. De a 60-ashoz is lehetne. Mindenhol van szep elorelepes, azon fanyalogni, hogy a konzumer piacon alig par peldanyban eladott legnagyobb szeria nagyobbat lep elore, mint az atlag, szerintem hulyeseg. De persze ha a fanyalgas a crl, akkor ez is megteszi.
-
lenox
veterán
Most kell shortolni.
-
lenox
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nem veszi senki, probalkoznak tobbfele megoldassal.
-
lenox
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Hat pl. nem biztos, hogy uj aron kulon egy kartyat vett a user, hanem pl. hasznaltan vette fel arert, csomagban vette, ahogy megerte, orokolte, specko hutes miatt valasztotta, cuda miatt vette, akarmi.
-
lenox
veterán
Olyan ertelemben nem tudjuk, mint ahogy azt sem tudjuk, hogy nemelyik szaz forintos erme nem alakul-e gyemantfelkrajcarra. Vagy van ilyen, vagy nincs, senki se vizsgalta meg mindet, mindenesetre azt azert tudjuk, hogy ha lenne ilyen, akkor tele lenne vele az internet. Szoval kozvetett bizonyitek azert van ra. De nem tudjuk, valoban, en is keresem a gyemantfelkrajcarokat. De persze tolem lehetsz laposfoldhivo, ha ugy tetszik.
-
lenox
veterán
Udvariasan azt mondja, hogy ez qrvara nem igy van, a gyarban tesztelik, ami nem megy le lesz tiltva, ha kesobb romlik el, akkor annyi a kartyanak. Ez a kesobb elromlo rop, ami a gyarban meg jo volt ritka esemeny, nincs automatikus letiltasra felkeszitve a kartya. Nem is hallottal soha olyat, hogy valaki gariztatni vitte volna, mert amikor vette meg x rop volt, most meg 8-cal kevesebb, azert, mert nincs ilyen.
-
lenox
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
EU-s szabalyozassal 100 wattban kell maximalizalni a GPU altal felveheto teljesitmenyt, az jol megoldja.
-
lenox
veterán
a problémás csatin megnő a fesz esés és jobban melegszik.
Szerintem meg nem, hiszen nagyobb aranyban esik az I, mint amilyen aranyban no az U, tehat az U*I csokken. A tobbi csatlakozo melegszik jobban.vagy azon az 1-2 csatin kell nagyon lecsökkennie a csati ellenállásnak
De minel jobban csokken az ellenallas, annal kisebb ho esik ra.Szerintem amikor 22,11,8,5,3 amper van, akkor kb. 1 kabel jo, a tobbi ketszeres, haromszoros, 4-szeres, 7-szeres ellenallasu, annak mar annyi.
-
lenox
veterán
Igen, rosszul. Azokon a kanocokon fog nagy aram folyni, ahol kicsi az ellenallas, es ott fog kis aram folyni, ahol nagy az ellenallas. Hiszen eleje-vege ossze van kotve, tehat a potencialkulonbseg ugyanaz, vagyis R*I=allando. Nyilvan ha a tap tobb agarol jon ez, akkor azok kulon-kulon csinaljak ezt, de ezzel ne bonyolitsuk.
Szoval az itt a gond, hogy nem minden kanocon egyforma az ellenallas, de pont, ahol nagy aram folyik (20 A) ott kicsi az ellenallas, tehat mondjuk a te peldadban 0.002 Ohm * 20 A * 20 A = 0.8 watt, ez a nagyon melegedo kabel.
-
lenox
veterán
Amugy miert gondoljuk, hogy a gpu oldali csatlakozassal volt a gond az egy csavonal, ugyanugy lehetett a gond a masik oldalon is.
-
lenox
veterán
Professional kartyaknal a vegen van a csatlakozo, az kevesbe szivas.
-
lenox
veterán
Van Alzan H200 is 141 GB-tal 4.8 TB/sec savszellel listazva, olcson jot.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Úgy tűnik, hogy már abban sem értünk egyet,
hogy
- az nVidia részvényei túlárazottak-e vagy sem,
- vagy hogy az nVidia GPU-i túlárazottak-e vagy sem.Ebben meg nem nyilvanitottam velemenyt, ugyhogy megint talalgatsz valamit, de hogy egyertelmu legyen a reszvenyek szerintem tularazottak, a geforce-ok nem, 'quadro'-k enyhen, datacenter gpuk nagyon. Na akkor egyetertunk?
és ha valaki ismeri a tőzsdei ciklusokat, akkor ez nem meglepő.
Ez mar megint a szokasos folenyeskedo hokuszpokusz tereles, sokat locsogsz, beegsz, terelsz, restart. Hagyjuk szerintem. -
lenox
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nekem egy 24 GB-os 5080 az best buynak tunik, ha lesz akkor venni fogjak, mint a cukrot.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Ezeket is neztem meg masokat is, vegyesen igaz/teves allitasok vannak bennuk. De mindegy, mindenkinek lehet akarmilyen velemenye, de te azt mondod, hogy egyreszt azert fog szopni az nv, mert a konkurencia is felno a feladathoz es kicsavarjak a kezebol a businesst, masreszt meg nagysagrenddel kevesebb koltsegen is lehet ezt csinalni, azert is szopni fog. En meg azt mondom, hogy ez a ketto egyszerre nem lehet igaz. Vagy van business az ai-ban, vagy nincs. Ha van, akkor az azt jelenti, hogy a vasarlok elkoltik a penzt, ha nincs, akkor nem koltik, es semmilyen konkurencia nem emelkedik sehova.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
aki komolyan gondolja az fogadjon a tőzsdén ( skin in the game )
Akkor te fogadtal?Vagyis a Deepseek hatás ... áttételesen lehetővé teszi egy vagy több Kínai versenytárs felemelkedését
Dehat mar oldalak ota azt magyarazod, hogy bebukott a business, akkor hova emelkedik barki? Nincs is ilyen business... -
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
En amugy azt olvasom, hogy nvidia chipekkel csinaltak a masok altal fejlesztett modellek felhasznalasaval 'sajat'-ot. Tehat persze, ha nem neked kell elkolteni a penz nagy reszet, mert azt mas megteszi, akkor neked olcsobb, de nem azt jelenti, hogy amugy annyiert lehet eloallitani, csak hogy a te koltseged kisebb volt. De valakinek meg kellett venni a chipeket. Es a kovetkezo meg nagyobb modelekhez majd meg kell venni az erosebbeket is. Szoval ez tevedesen alapul szerintem. Ezzel egyutt szerintem es lufi egy kicsit, es le fog engedni.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
De azt te is erted, hogy ha az innovacio lehetove teszi, akkor nem a model merete fog csokkenni, hanem nagyobb feladatot fognak ugyanakkora modelre rakni?
A memoria sebessege az 1-2 ev mulva lehet, hogy akkora lesz, mint az nv-nel 3 eve (tehat abban csak 5 ev lesz a lemaradas), de amugy maga a szamitasi teljesitmeny is gyenge, meg vannak meg a 4 bites floatok, sparse matrix stb. Szoval semmi koze hozza. Es akkor masodjara is irom, hogy de ha ez mind nem lenne akkor se raknal ilyet a szerverkozpontodba, mert nem erre valo. Tehat dragabb, lassabb, nem erre valo, de biztos van aki szerint ez egy nagy veszelyforras az nv szamara, csak az nem en vagyok. Lehet, hogy egyebkent tudnanak gyartani olyan chipet is, ami az lenne, de ezek a konzumer chipek nem azok.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, en csak feluletesen neztem meg, de nem tunt ugy, hogy ezek az innovaciok tennek lehetove barmilyen masik chip hasznalatat, ezek csak siman kisebb memoriat es rovidebb tanitasi ciklus igenyelnek, mindegy milyen hw-en.
Tobb memoriat tobb penzert fognak adni, nemigen csokken tole a profitjuk. 192 GB-os mac $5600, de az egy sokkal lassabb rendszer, szerintem nem versenykepes, es en nem is epitenek belole szerverkozpontot, de persze aki nem tudja, hogy mi mire valo, az lehet, hogy csak a nagy memoriat latja.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Szerintem ha hasonlo feladat megoldasahoz valamilyen innovaciot hasznalva kisebb memoria meret eleg, akkor az lehetove teszi nagyobb feladat megoldasat, illetve hogy tobben probaljanak hasonlo feladatot megoldani, tehat tobb chip kell.
Addig van az Apple-nek nagyobb memoriaja, amig az nvidia ugy nem hataroz, hogy nekik is fel kell pakolni meg. Amugy se ertem, hogy az mitol birna ugyanaz a business lenni, nem abbol keresi az nv az ai penzt, hogy konzumereknek ad el asztali szamitogepeket. -
lenox
veterán
válasz
maross
üzenetére
Szerintem meg pont jo, hogy nem kell kolteni. Ha amugy is vennel regit, most vehetsz ujat. Ha van elozo genekbol valami, es elegedett vagy, akkor nem kell. Persze ebben az esetben soha nem kellett volna, szerintem nincs semmit latnivalo, picit rancfelvarras, regi mar nem lesz, ha valamiert kell kartya, most majd az uj genbol vesz a user. De amugy ha csak nem AI-ozik valaki, en frame genert lofaszt nem vennek. Mondjuk az 1.8 TB/sec az csabito, de az enyemen 48 GB van, az se olyan rossz. Persze csak 30-ig hasznalom ki, tehat igazabol nekem az 5090 jo lehetne, de kivarom a pro sorozatot.
-
lenox
veterán
válasz
paprobert
üzenetére
De amugy most azt nem ertem, hogy ha nem lenne 5xxx, akkor mindenki szepen venne tovabb a 4xxx-et. De van 5xxx, oke, kb. ugyanaz, kicsit nagyobb memory bandwidth, meg tobb sw feature, tehat semmi kulonos. Azert ez nem rosszabb, mintha csak 4xxx lenne. Oke, azt hazudtak, hogy 5070=4090. De hat atlatunk a szitan, es magunkban tudjuk, hogy bekaphatjak. De akkor most mi a gond? Nem adjak tobbert, nem rosszabb, oke nem is jobb, csak kicsit, hat ennyit tudnak. En orulok hogy amit hasznalok nem full elavult, es nem kell ujat szerezzek, ennek is van 960 GB/sec mem bandwidth-e. Turingrol azert upgradelnek, ha uj gepet raknek ossze, de Ampere-rol, Ada-rol mar nem. Menjenek csodbe, oke, de amugy nem olyan rosszak ezek az 5xxx-ek, szerintem pont annyira megerik, mint az elodok, talan egy kicsit jobban is.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
B+, ha tozsdehuszar lennek qrvara vigyorogva vennem a leertekelt nv reszvenyeket. Ez ugy fog visszapattanni, hogy orom lesz nezni. Persze konnyen beszelek, mert nem vagyok tozsdehuszar. De hat tenyleg ez ilyen nem figyeltunk, de most bearazunk valamit, de mikor megertjuk, hogy mit araztunk be, akkor rajovunk, hogy hulyeseg.
-
lenox
veterán
válasz
Hellwhatever
üzenetére
Hat igen, de ugye nem csak a maxwell miatt van a handicap, tehat nem kifejezetten a maxwell miatt vallaljak.
En inkabb az utolso par generaciora adnam a supportot, es nem evre.Szerintem van 1-2% maxwell viszont vagy 10% Pascal user, tehat biztos nem elenyeszo a szamuk. Szerintem a raytrace erdekel keves embert az egyebkent gpu-t hasznalo userek szamahoz kepest, ugyhogy pascal kartyakkal tok jol el lehet lenni.
-
lenox
veterán
válasz
Hellwhatever
üzenetére
Hat nekem meg van 980, Titan-X, M4000, M5000, M6000 es tok jol mukodnek. Van egy csomo alkalmazas/jatek amihez egy igp nem eleg, ezek meg igen. Olyan ertelemben, hogy az nv-nek ez mennyire hasznos, hat gondolom semennyire. Amig minimal effort kell hozza, addig nem rossz, ha marad a support, utana gondolom kuka.
-
lenox
veterán
https://www.youtube.com/watch?v=rlV7Ynd-g94
"The TRUTH About RTX 5000 Pricing. it surprised me"
-
lenox
veterán
Amugy most a 4080/4080 Super teljesitmenyenel erosebbet lehet venni (5070 Ti), a 20% inflaciot beleszamolva kb 60% aron. En ezzel elegedett vagyok.
-
lenox
veterán
Nekem van egy Titan X Maxwell-em, az is 12 GB-os, akkor az meg mindig jo mindenre nem?

Eleg idotallo.
-
lenox
veterán
Egy dolgot allitok: ez diszkret (tehat dedikalt memoriaval rendelkezo) gpu. Linkeld be legyszi, hogy hol olvashato, hogy az Intel, Nvidia, AMD nem ert velem egyet.
Egyebkent az Nvidia engem pont meg szokott kerdezni, ugyhogy szerintem ne magadbol indulj ki, mert az tenyleg mindegy nekik, hogy te mit gondolsz, de ram pont kivancsiak.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Igen, csak mikor az nv fejlesztoket megkerdeztem, hogy oke, csak ha atmasolom az adatot es utana hasznalom, akkor sokkal gyorsabb lesz, tehat miert csinalnam masolas nelkul, akkor azt mondtak, hogy igen, csak sokan nem tudnak/akarnak bonyolultabb kodot irni, ez nekik van. Szoval ertem en, hogy belepakoltuk egy chipbe, de ez diszkret gpu.
-
lenox
veterán
Hat mindent is ide lehet keverni, de amugy gpu dedikalt memoriaval az a diszkret gpu, gpu es cpu kozos memoriaval az meg az apu. Szerintem meg az mindegy, hogy ki kivel van egy tokban, az technologiai kerdes. Es nyilvan minel gyorsabb az osszekottetes cpu es gpu kozott, annal jobb, de ha kulon mem van eltero sebesseggel, akkor fog az ember adatot masolni, az mar nem apu. Persze, az apunal volt egy csomo koncept, ami ertelmes, hasznos, szukseges, es itt is van hasznalva. De mondjuk ezeknek nem sok kozuk van a desktop rendszerekhez es az asztali vga-khoz.
-
lenox
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
https://hu.wikipedia.org/wiki/Adam_Smith
Alig 250 eve van meg ez a gondolat.
-
lenox
veterán
válasz
Busterftw
üzenetére
Szerintem attol top-tier, hogy sikeres, es veszik, mint cukrot, ha barmi miatt, arazas, support meg egy raklap mas faktor miatt nem veszik, akkor buko lesz, nem top-tier. De jo, akkor nem volt jo a pelda, nem en hoztam ide, nyilvan miutan ez kulonbozik az nvidiatol, igy aki bele akar kotni talal kulonbseget. De akkor csak a top500 ceg, amik a vasarlok kegyebol sikeresek, az realis?
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
De aztan amikor megkuldtem sajat sw-rel, akkor olyan A4000-A4500 koruli szinten vannak az M1-M2 ultrak. Tehat kb. ahova varhato. Nyilvan konnyu olyan benchmarkot csinalni vagy valasztani, ahol hasitanak, de pl. jateknal se hinnem, hogy a tdp deficitet barmivel kompenzalni tudna.
-
lenox
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen, de en is arra gondoltam, hogy csak 5%-kal kisebb a savszel, megis 10%-kal lassabb, hogy ez hogy lehet. Persze ertem, hogy idozites, vagy mas is lehet, csak kivancsi vagyok, hogy konkretan mi. Meg nem talaltam meg a neten.
-
lenox
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egy tesztben 10%-kal lassabb. Ott vajon mi tortenik?
-
lenox
veterán
-
lenox
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hat igen, a GP100, GV100 meg Titan V eleg jo volt a sajat idejeben. De tulhaladta a kor, a GP100-akat mar elosztogattam a csaladban, a Voltak meg megvannak, de igazabol azok is elavultak mar. Pedig mindig remenykedem, hogy valamilyen kis projektben fp64 szamitasban milyen jok lesznek, de valoszinuleg sosem jon el az az ido. Aztan most kb. 4060 es 4070 kozott vannak sebessegben. Nincs konkurencia, HBM full kiepitesben tul eros, lentebb meg tul draga. Hatha lesz megint valami specko Titan nemsokara
. -
-
lenox
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Mivel tanitottak az AI-t, amihez modelt kellett optimalizalni? SDR jatekban highlightokat es valodi kiegest kereteztettek sok dolgozoval, es aztan ezt etettek be? Es most az AI szegmentalja a kepet es ugy upmappel? Nem hinnem. Vagy felvettek egy csomo jatekorat SDR-ben es HDR-ben, es azzal tanitottak egy modelt? Annak meg nem sok ertelme van. Szoval szerintem valami minimal AI resz van a feature-ben, amit amugy hagyomanyosan is ki lehet valtani, de igy el lehet loni a buzzwordot. SDRHDR konverziohoz eleg jol ertek amugy.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330, 100% Akksi
- Iphone 14 Pro Max 128GB // Számla + Garancia //
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
.

Az eleg jol birja.