Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Az is is baj hogy mindenki ráteszi a kis hasznát az nvidián kívül, az AIB-ok, a kereskedő, egy konzolnál ilyen nincs. Azzal járnának legjobban ha lenne gyári modell és közvetlen az AMD/Nvidia-tól lehetne megrendelni. Sok nagy kerékpárgyártó is már így működik...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Miért? Ha a mosóporod lehet intelligens, akkor a mosógéped is lehet okos
-
válasz
Busterftw
üzenetére
PC gaming azért csökken, mert a mobil/tablet gaming nőtt brutálisan, és ott semmi köze se az AMD-nek, se az Nvidiának.
Az árak meg nem azért mennek fel, mert az Nvidia meg az AMD greedy (na jó az Nvidia lehet még +10% marginnal dolgozik) hanem mert simán ennyivel többe kerül a gyártás, az R&D és a többi mókamiki.
Lehet panaszkodni akár az 599 dolláros AMD GPU árazás miatt, de egy PS5 Pro is most már 699USD, vehetsz még külön tartót is hozzá, és ott aztán tényleg minden egyes játékot megveszel rá, és akció is jóval kevesebb van, mint steamen

-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Tényleg nagy szükség van rá hogy a mosógép okos legyen.

Busterftw-Azért vannak olcsóbb hobbik, is mint a pc gaming, pl olvasás, gitározás, kerékpározás, kertészkedés stb.

Csökken a gaming eladás mert baromi drágák lettek a kártyák, teljesen normális dolog. Emberek vesznek inkább egy konzolt, nem kötelező pc-t venni már.
-
X2N
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Ebben csak a játékos piacra szánt kártyák vannak? Vagy benne vannak a munkára/szerverbe gyártottak? Mert ha csak a gaming akkor a csökkenő darabszámot bőven ellensúlyozza a szerver.
Bánya alatt volt 2X-es hasznuk gaming piacon, azóta ebből nem engednek.
2017--ben lehetett utoljára jó áron kártyákat venni, aztán jött a túlárazott 20-as széria és elindultunk a lejtőn. Nem hiszem hogy az akkora 53milliós eladás sokkal jobb lenne mint a 2020-as ahol már csak 41 millió volt, természetes hogy időnként beesnek az eladások, nem mindenki 1-2 évre vesz kártyát elég csak megnézni a steam statisztikát, rengetegen vannak még most is 10-es sorozatú kártyán.Ha ennyire drága az új node akkor ne gyártsák az új nodon hanem csinállják meg chipletesbe. AMD már az előző szériát is chipletes-ben gyártotta, mégse volt 1000usd-nél drágább a 7900XTX, most meg egy 600dolláros kártyával hozzák ezt olcsóbban monolitikus felépítésen. Csíkszélesség 4-6nm ugyanúgy. A drága GDDR6X-et, GDDR7-et se kötelező feltenni a kártyára, minek vele feleslegesen drágítani? Nincs kihasználva a plusz sávszél.
-
Busterftw
nagyúr
Ez egy ordogi kor jelenleg.
Az Nvidia "fix" marginjatol es a GDDR7 miatti hianytol eltekintve, egy csokkeno piacon kell ugyanazt hozni, mikozben a gyartastechnologia fejlesztesek egyre dragabbak lettek + inflacio.
Az TSMC N7 300mm wafer kb 9300 dollar volt, N4-nel ez 17000 dollar.Tehat novelik az arakat mert dragabb es kevesebb eladott VGA-bol kell bevetelt hozni, ami azt eredmenyezi, hogy egyre kevesebben vesznek VGA-t.
Ha megnezed, ahogy dragultak a kartyak, ugy csokkent a szallitott vga es forditva.
2023-ban ez a szam ~$32 millio volt.
En tovabbra is ugy gondolom es nagy valoszinuseggel igaz is, hogy a gaming meg mindig az egyik legolcsobb hobbi.
-
-
X2N
őstag
válasz
4264adam
üzenetére
Volt infláció meg drágulás, de közben meg azt látod hogy úgy húzzák fel az új chipgyárakat az utóbbi pár évben(covid+bánya+ai) mintha nem lenne holnap...
Utóbbi 20 évben ilyen kaliberű gyárépítésekről nem lehetett hallani mint ami pár éve elkezdődött, nem beszélve arról hogy sorra felvásároltak/megvettek volna olyan cégeket mint az Altera/Lattice/ARM. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Heroes fan
üzenetére
Impooriumnál nincs értelme bármit is számolni, mert mindig is túlárazott szar bolt volt, pont annyira releváns az 1 milliós 9070 XT-s gépük, mint a 2-3 milliós RTX 5090-eseik...
-
Egon
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
Illetve ha nem tudtad a saját szerencséd kovácsolni és az elmúlt 10 évben minimum 2.5x jövedelem emelést összehozni az már egyéni probléma, és szintén nem annak való ez a hobbi.
A többivel egyetértek, de ez talán kicsit sarkosra sikerült. Nekem mondjuk 8 év alatt majdnem a négyszeresére emelkedett a bérem, de ez azért messze nem általános (plusz kellett hozzá váltás, és némi szerencse is), és nem gondolom hogy reális elvárás lehet a PC-s játékhoz mint hobbihoz beugró feltételként.
-
Heroes fan
őstag
Imperiumnál 1 milla a 9070xt gép kilehet számolni külön mennyi.
-
válasz
4264adam
üzenetére
Erre akkor tudnánk rálátni igazán, ha lenne egy olyan konkurencia ( AMD ) aki nem áraz fel az Nvidiához. Mivel azonos gyártáson vannak azonos méretű GPU-kkal mennek, eltérések ugyan vannak de mégis ki lehetne venni hogy ha mondjuk AMD képes adni azonos gyártáson egy 7900XTX kártyát mondjuk 600 dollárért ( MSRP) és ezzel van neki egy egészséges bevétele, profitja ,hogy valójában mennyi ami az Nvidia felár. Abu mindíg azt bizonygatja hogy az AMD 2-300 dollárból gyárt ilyen csúcs sebességű kártyákat míg az Nvidiának ez milyen drága.
Ebből nekem az jön le józan paraszti ésszel, hogy az AMD sokkal többet keres a konkurenciával azonos kategóriában lévő kártyáin, mint az Nvidia., azaz jobban lehúzza a vevőit.
Ha ezt valóban tudnánk és a forrás nem a PH és egy mérnök ismerősöm mondta akkor lehete erről azért érdemileg tényként beszélni. -
4264adam
veterán
+1 és egyéni gondolatok:
Gyártás és a fejlesztés is drágult az infláció mellett.
A következő generációs gyártósorok fejlesztését is kell fizetni.
Ha már a 27% itteni Áfát nem is nézzük
A Dollár/Huf árfolyamot ami az elmúlt 10 évben szintén több mint 60%-ot romlott.Teljesen felesleges akkori és most pcb árakat összevetni.
Illetve ez még mindig egy drága hobbi mint minden más, dohányzás már pl: 80k+ / hó 1 dobozzal számolva. Sör tálcája 10k és abból sem elég 1 havonta.
Minden csak logisztika kérdése.Illetve ha nem tudtad a saját szerencséd kovácsolni és az elmúlt 10 évben minimum 2.5x jövedelem emelést összehozni az már egyéni probléma, és szintén nem annak való ez a hobbi.
-
Jacek
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Te tenyleg orvosinl eset vagy mar ne haragudj, mar erteni sem lehet mit szeretnel...
En mar vegyek kartyat, milyet minek?
Mirol kellene bizonyitekot betennem?
Milyen AMD vedoszenje? Mikor beszeltem en itt AMD-rol?Azt meg kikerem magamnak hogy hazudozom, kicsit valoggasd meg a szavaidat.... mert meg te akartalnott bannoltatni embereket.. vegyel vissza es hanyagolj..
Es az erthetetlen irasaidat fejezd be pls. -
Egon
nagyúr
Egyrészt bármennyire is fura, az USA-ban is van infláció. Értem én, hogy a Riva128-at még meg tudtad venni olcsón: egy jó darabig (úgy GeForce2 MX-ig bezárólag) lehetett azt csinálni, hogy az ár/értékben legjob kártyát meg lehetett kapni 30K körül, de azoknak az időknek már elég régen vége...

Másrészt Abu számtalan be nem jött jóslata mellett egyben igaza volt: a csíkszélesség csökkentéssel drágul a gyártás. A vram is sokkal drágább mint régen.
Harmadrészt a kedvenc AMD-d lelkesen asszisztál az oligopol helyzethez: ha az nV hajtja fel mesterségesen az árakat, ugyan miért nem adják (jóval) olcsóbban a sz*rjaikat?
Ennyire nem érdekli őket a piacszerzés: jó nekik a 10% részesedés, ami - ha már trendeket vízionálunk - lehet hogy jövőre 8, két év múlva 5% lesz, aztán majd úgy jelölik a grafikonokon, mint a Matrox-ot?
Ha már AMD: kicsit se gáz, hogy nem képesek a középkategóriánál erősebb terméket előállítani?
És végül, de nem utolsósorban: írd meg mi a jó válasz a saját kérdéseidre, és elfogadjuk, hátha ezzel lezárhatjuk az utolsó 200 háeszed óta folyó tevékenységed, mert az itt előadott hittérítésed kezd már rettentően unalmas lenni. Vicces nevű haverod szerencsére már beszürkült, ez legyen intő példa...
-
Hubba12
senior tag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
De minek? Mit akarsz tudni? Igen az 1600 dolláros nv kártyád gyorsabb. Szívesen
-
Ha már valamiről beszélsz akkor arról legyen tapasztalatod is ez a tanulság
de még mindig várom hogy nálad hogyan fut a játékte vagy az amd védőlovagja akkor vedd meg az új kártyát aztán csinálj bizonyítékot ennyire egyszerű lenne de úgy látszik ez nehéz neked hazugsággal meg nem sokra mentél
-
Jacek
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Hogy mire nincs bizonyitekom? Aut sem ertem mirol.beszelsz.
Meg kellene dicserjelek hohy egy hos vagy?
Oke egy hos vagy , most.majd tudsz aludni?
Szurrealis komolyan
-
X2N
őstag
válasz
Sundesz
üzenetére
De gondolom nem azért kerülnek most 2.5X annyiba vagy még többe mint amennyit érnek a zöld kártyák mert annyira jók a feature-ök. Mert azt el lehet venni ahogy a PhysX-et is, vagy havidíjassá tenni mint a Cloud-ot. Ha a következő széria nem fog ekkorát ugrani teljesítménybe mint az 5090 most csak lesz valami új feature, akkor is megéri a jelenlegi árnál még drágábban megvenni? Vagy én gondolom rosszul és mindenki teljesen normálisnak látja a jelenlegi helyzetet?
-
Sundesz
addikt
Az RDNA 4 elég nagy előrelépés, ha neked a Cyberpunk a legfontosabb, akkor nyilvánt azt veszed, ami ott a legjobb. Ha valaki COD-ozik, akkor meg veszi 9070 XT-t, mert abban az 5080-at is lenyomja. Az FSR4 is igen kellemes lett. A 9070 pl. tök jó kártya lenne, ha 450-500 USD lenne. Perf/Watt-ban most ez a legjobb gyakorlatilag.
Az érme másik oldala, hogy bármennyire is szimpatikus a 9070 sorozat, az NV feature-okről nehéz lemondani, ha egyszer rászoktál. Viszont az Nvidia meg most leköpte a játékosokat de nagyon csúnyán, röhej az RTX 50 széria első 1 hónapja árban és készletben is.
-
Igen egyértelmű ezen nem is lehet vitatkozni,amit írsz,de gyakorlatilag az van, hogy felhúzták a középkategóriát magasabb árszintre , mert abban van a sok pénz..
Azért lépte meg a BW-t az Nvidia, mert megtehette.
Az 5090 is szerintem igazából egy presztizs kártya , még vissza is fogták magukat.... meg az is bennem van hogy tart attól, hogy 10-15 % alá esnek a a pirosak és ellenük is elindul a monopólium vizsgálat , mint az Apple ellen.
Mondjuk ez nem mentség arra, miyen szar körítést tettek mellé, hogy leégnek a kártyák és milyen az új driver. .
Tényleg azt gondolom, hogy ez egy forgatókönyv alapján történik minden amit a két cég megbeszélt és most mi egy moziban ülünk és nézzük az előadást...Én nem veszem meg akkor sem 12 GB tal az 5070 kártyát, és tökre megértem hogy mások úgy döntenek hogy inkább a 9070XT vagy egyik sem. Én attól sem vagyok elhasalva.
500 dollár alá kellett volna érkeznie annak a kártyának, azok után amit nyilatkoztak a vezetőik hogy majd most jól megmutatják. 320-350-400 K ért adnak egy 4070 Ti Super-t amit évek óta megvehetek az Nvidiánál ennyiért. Köszi, lehet ennek örvendezni... Az Nvidia tette jóvá most ezt a két kártyát a szar BW vel, nem az AMD ..
Én jó Nvidia kártyát szeretnék végre kapni, és ez miatt kötök bele az 5070 be... -
-
gV
őstag
az a gond amíg ilyen belesz_rosan is ezt tudja, a konkurencia meg csak a hátát nézi nehéz változást várni. de jó lenne.

5070-et mindenhol el kellene vernie az AMD-nek. komolyan legrosszabb gen és hasonlók a vélemények a BW-ről, mégis akkor milyen lett az RDNA4 ez alapján? ja, hogy van egy tucat játék amiben más a helyzet? csak azokba nem rakok több 100 órákat. meg különben is látható, hogy az nV még mindig a CP2077-et tekinti az egyik fő marketing címnek. Új TM DLSS, MFG mind vele mutogatják, hát akkor miért nem tud erre a játékra prioritásként tekinteni az AMD? ja és a fenti FSR 3 tehát minőség is egy szinttel lejjebb. -
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
"Van haverom, aki pl DCS-t tol és neki csakis Nvidia kártya jöhet, mert a szim AMD szupportja egy raklap fosh és neki a 12 gigás 4070 super kellett, nem a 16 gigás AMD."
Ez ilyen 1% user case mint az én esetemben a 3D rendereléssel, szívás, mert nincs választási lehetőséged se. VR miatt kötelező az nvidia kártya. Próbáltam, nagyon király a DCS, de az autó szimeket is szeretem(jó lenne egyszer egy VR, de amennyire háklis vagyok a képminőségre még jó ideig nem lesz olyan amit megvennék magamnak.5070-ért én adnék olyan 150eFt-ot max, de lehet még az is sok érte...egyszerűen a 12GB kinyírja a kártyát, nem 1 évre szeretnék hardvert venni. Bezzeg ha 24GB lenne rajta akkor ilyen rétegigényekre még jó is lehetne mint az én esetem(már a 4060Ti 16GB-nál is rezgett a léc h veszek)...
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nem a 9070 hez nézve,vagy a konkurenciához nézve, hanem az elvárásaimhoz nézve, ezt nem csinálhatják tovább. Az 5070 Ti (és a 9070 XT sem) egy 600-800 dolláros kártya amúgy, hanem 4- 500...
Egyszerűen nem szabad megvenni azt a kártyát 600 dolláros áron...Az egy 5060 kártya esetleg jó indulattal. Azon elmegy a 12 GB is. Üzenni kell az Nvidiának azzal, hogy nem vesszük meg.
-
Heroes fan
őstag
Itt látszik, hogy a gta 6 nál lesz baj. Rengeteg kártyán el se fog indulni.
-
Szerintem egy 500 dolláros 5070 (amely legyen megvehető
) már egészen szépen teljesítene az AMD ellen.Megkockáztatom (ez már véleményesebb, de nem elképzelhetetlen), hogy az 5070 még az MSRP árán (549) sem lenne egyértelműen vesztes a 9070 ellenében, ha olyan faktorokat is beleveszünk, mint pl. a DLSS support és a márkahűség.
Van haverom, aki pl DCS-t tol és neki csakis Nvidia kártya jöhet, mert a szim AMD szupportja egy raklap fosh és neki a 12 gigás 4070 super kellett, nem a 16 gigás AMD.
Iponon látok 385k-ért 5070 kártyát. Kérlek NE vedd meg ennyiért.

-
Heroes fan
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Jó későn került fel alzára, na 330-335-374-ért hazaviheted.
-
X2N
őstag
Ez az AMD egyetlen esélye és még ezt is elbaltázzák. De egy hátrakötött kezű nvidiát azért még elvernek ár/értékben.
Kíváncsi leszek az FSR4-et lehet-e majd használni 7000-es kártyán vagy RDNA 4 only feature lesz. Majd kiderül, csak a találgatás megy redditen. Szép új világ lesz ha ilyen feature miatt kell majd kártyát cserélgetni 2 évente, a teljesítmény meg marad ugyanaz +5-10%.
Szoftver téren is van még mit csinálni, Blenderben még mindig agyonverik őket, rossz nézni.
Kár, mert jó lenne nekem még az 5070Ti is renderelésre(több vrammal) csak ne lenne rajta a hülye csatlakozó, meg a feleslegesen túlméretezett hűtés, meg a hatalmas árcédula, ja és kapható is legyen... -
Jacek
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Mindig berakod a dolgaidat , cafolom eltunsz egy napra stb.
Szamomra te ertelmes dolgot meg nem allitottal csak vagdalkoztal hos zolhajogos harcoskent, de ha neked jo csinald csak...Te le AMD fanboyozol, megcafolom erre nagy pofam

-
Áh ez így is versenyképes mert a semmivel kell versenyezniük

Van olyan bolt,ahol már egyáltalán nincs semilyen Ada kártya már és semilyen BW még.
nevetséges. Mert ha lenne legalább, hogy szembesünének azzal hogy drágák
majd talán nyárra reagálnak valamit Nvidiáék.-
RX kártya lesz szerintem bőven, az 5070 meg nem ellenfél semelyik kártyának, igazából ki is kukázhatnák de inkább ne, az eladásokon érezzék, hogy ezt nem kellett volna.BerserkGuts: Mindjárt jön a " balatontagadó" értelmezhetetlen jelző és a tiltás a pártatlanság oltárán. Lehet elötte kapsz privit is
-
X2N
őstag
Ár értékben el lettek verve elég rendesen.
Majd holnap kiderül lehet-e kapni. Ár/értékben nvidia elbújhat, nem sok előrelépést mutattak fel az 50-es szériánál az 5090-est leszámítva, csak azt hogy szeretnének megint lehúzni, meg manipulálni a piacot. Persze az AMD se különb ott is lehetne 50USD-vel olcsóbb a 9070XT, az lenne igazán versenyképes ár a sima változatnak meg 450USD-s ár kellett volna, de ezt a lehetőséget az AMD szokás szerint megint elbaltázta. -
-
Jacek
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Bevetted ma a gyogyszered? Te mirol beszelsz? Milyen jatek keprol?
-
Se raszterben, se RT ben se felskálázásban nem lettek elverve. Az 5070Ti jobb mindenben.
Mindegy hogy raszterben az csak 3-5 % RT ben 20 % DLSS meg továbbra is a legjobb ,de az FSR 4 is végre jó lett.
Az ár/ érték arány amiben szarok.
Arra a fejlesztésre lenne szükségük, hogy a filozófiájukon változtassanak és hogy az 5070 Ti- t 5060 nak tartsák, ahogy most az AMD csinálta.
Vagy arra hogy ne szarják le a Geforce vonalat a tervezésénél és minőségnél és ne hagyják cserben a vásárlóikat.
Ez egy fontos hozzáállásbeli dolog. Fejlsztésekben nem lesz hiány náluk, jön a DLSS 5.0 és majd az MCM reméljük. -
-
X2N
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
Szerintem lesznek benne lehetőségek, a 3D scannelés is sokat számított, Stalker 2-nél fotoreal objektumok vannak. De láttam már olyat hogy valaki összerakta magának a faluban a rally pályát assetto corsa-ban ezzel a technikával, és az se ma volt.
Busterftw egy 32k scanner aprópénz egy komolyabb stúdiónak.
-
Jacek
veterán
válasz
fatal`
üzenetére
En nem szidom a DLSS-t mint irtam, a felskalazast is azert amit okozott a jatekiparral, sebessegben semmi haszna mert bele van kalkulalva hogy ezzel legyen jatszhato.
Elotte addig kalapaltak mig ment siman 60 fps-el most addig kalapaljak mig balanced felskalazassal megy 60 fps-el. Mit ne mondjak.nekunk gamereknek kurva nagy nyereseg... es most jon a megvalto +3 kamukep.... egy vicc..
-
Komplikato
veterán
Na ez engem összezavart. A 3D scan, meg a Gaussian splatting két tök más dolog. Máshol ezt a mapet, mert ingyen letölthető, mint 3D scannelt 3D objektum hozták le. A GS az meg pontok és foltok halmaza. Halál nem egy real 3D dolog. Egy 120x30 méteres map, ami több mint 100GB annyira nem játék képes szerintem. Amúgy láttam ilyen kidolgozottságú nem szkennelt pályát, ama bizonyos japán vonatállomásról.
-
Jacek
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Pardon hogy?
AMD mantra? Mint mondtam te most akarsz 4090-et venni en meg 2 eve adtam el az utolsomat
Mea culpa valoban a 4xxx sorozatbol csak az volt...Es AMD mantra.. elobb iram rolad kezdodik a hablaty...
Egyszerubb lesz az ignore szerintem. -
Huh teljesen elfáradtam mire végigolvastam a topikban ma keletkezett áradatot. Vram téma meg mizéria... Látom végre lett szürkítés is.
Azért még mindíg van itt egy két ember aki pártatlannak tartja természetesen magát de folyamatosan flamewart gerjeszt, itt győzköd másokat a megtérésről ( nem értem miért éreznek erre itt késztetést egy Nvidia topikban az AMD hívők) legnagyobb poén hogy valaki privátban győzködött engem majd megkérem hogy privátban ne írjon nekem ilyen témákkal , és tiltólistára tesz.. ok én örülök neki,nem hiányzik, csak ez már óvoda alatti szint. Ideje lenne itt nagyon rendet rakni. -
X2N
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Nem gimmick csak játékban nem ez a jövő. Filmeknél jó, játékra alkalmatlan, nem elég hatékony. Ezzel már most fotoreal grafikát lehet csinálni, és nem kell hozzá drága hardver se.
-
-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Játszottál az Alan Wake2-vel???
Ezt itt a probléma felfogó képesség az nincsen mert 9070XT-n hogy futhat RT-vel ha 4090-el ilyen:Előbb próbáld ki full grafikán 4k RT/mid
FG: ON
dlss
ff mert quality-n is homályos textúrákat csinál
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
gainwardgs
üzenetére
A többiről nem tudok. Az F1 24-nél ez ismert. Az RT okozza, és igazából az AMD-n is okoz valamennyire mikroakadásokat, csak pont nem az RDNA4-en, mert ez hardverből immunis arra, ami ezt ebben a játékban okozza. Azért nem látod az új Radeonokon. De ezt a korábbi VGA-kon, se AMD-n, se NV-n nem lehet javítani driverből. A programot kell átírni, pontosabban optimalizálni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nem. F1 24. Ismert probléma. Ki kell kapcsolni az RT-t és jó lesz.
-
Jacek
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Valszeg majd később kiderül.
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Lehet ezt a műfajt elfogultság nélkül is űzni.
Én nem szidtam soha a DLSS-t a műfajban a legjobb én magát a felskálázást szidom
Ki9nek a pap kinek a papné nincs azzal baj ha leírja az ember mi tetszik neki , a betyepesedett fanboysággal na azzal van.
Azzal sincs baj ha rámutatnak az ember hibáira meg baromságaira, de azzal van ha útánna a végtelenségig kapálózik, hazudozik, ferdít , majd csapatban legyözzük az ostobaságunkal stb. itt ez szokott menni... mulatságosDe vannak itt fekete övesek sajna őket banolni kell..
-
Én soha, semmikor sem írtam, hogy az Nvidia csupán az RT miatt jobb az AMD-nél. Amúgy jobb, sokkal
(Tessék végre leírtam)A DLSS 2-3 az, amiben olyan előnyben volt az AMD-hez képest, hogy az AMD hívőknél ez már-már laposföld szinten szitokszó volt (a DLSS), de most az FSR 4.0-nál már kevésbé bajos, mert az új FSR már a DLSS 3 és 4 közé ékelődött

-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
TPU:
4070 Ti v 9070 XT
4K: 66.3 v 79.5 FPS - x1.199
1440p: 117.2 v 135.2 FPS x1.151
1080p: 160 v 177.2 FPS x1.105Inkább szásvélesség a bottleneck. 5070 v 9070 esetében is nő a relatív teljesítmény a 9070 javára ha emeljük a felbontást de nem ennyire drasztikusan mint a Ti esetében.
Nekem elvi gondjaim vannak a 12 GB kártyákkal. Ennyit biztis nem adnék ki érte. 5070 egy 5060. 450 dollárért azt mondom szuper vétel
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Értem és hirtelen a raszter számít
Hát nem a mindenható RT?
Tök érdekes
Mindig azt húzzuk elő a kalapból ami nekünk tetszik...Holnap kiderül mi lesz ha normálisabb árban van az 9070? ne adj isten 350e ? a Ti 550e

-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Tessék TPU
Ezt kellene nézni, és belátni, hogy nagyjából ez az átlag.
Ennyit tudnak a 12/16/24/32GB-s kártyák 4k-ban, ahol ha hinnénk az AMD fanoknak, akkor a 12GB már háromszor meghalt és igazából a 7900GRE meg a 6900XT megverik csúnyán fél kézzel, mert +4GB VRAM FOREVAH.
Ja hogy nem.

-
Quadgame94
őstag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
TPU / HWU / Owen fake teszt? Bannolnál olyat aki ezekre hivatkozik? Oké. Hagyjuk sztem a témát és egymást is.
-
Jacek
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Te például tolhatod ide és az AMD topicba a blőd indy teszteket?
Mindig amikor megcáfolnak szépen eltűnsz egy picit aztán folytatod a dezinformációt..
Téged is nyugodtan lehet bannolni...
-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Én meg neked is ajánlom próbáld ki a játékot ne ilyen fake tesztekkel vagánykodjál amik nem léteznek ilyen blődséget belehetne már fejezni egy szakmai fórumon.
Engem nem zavar megveszed magadnak aztán álmodod oda az RT-t ilyen csoda %-okkal.Moderátorok nem olvassák mert én bant adnék minden ilyen ferdítésre találd már ki még 100x légy szíves hogy olyan jól fut a játék a 9070XT-vel miközben egy 4090-en is foghíjas FG-vel kell játszani.
Meg bocs de olyanoknak írod akiknek 4090 meg 5090 van a gépben és játsznak a játékkal az ne érdekeljen hogy nem tudsz hülyének nézni.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nem kell védeni egyáltalán, ott vannak a tesztek.
Az összes tesztoldalnak az a tavalyi/idei konklúziója, hogy 1440p-re 12GB elég. A vita inkább azon megy el nála, hogy az AMD-nél nem nagyon jön ki a vram többletből az előny, márpedig ő erre alapozza a hittérítést.Az RT mag témában én már kifejtettem mi volt, nálam ezt már eljátszotta, azt írta nincs RT mag.
Amikor ki lett javítva , az ignorálva volt szokásos módon, ma meg ugyanazt írta deathcrow42-nak .
Ugorjunk, most végre normális a topik . Egy ideig.
-
válasz
Sundesz
üzenetére
A vita tárgya, hogy egy Nvidia topikba beszabadult egy full idióta és egy pár fokkal értelmesebb (de azért valljuk be erősen AMD fan) tag, akik szó szerint fossák a kommenteket, és ez nem tetszik érthetően egyeseknek (köztük nekem sem).
Szerencsére a rosszabbik fél ki lett baszva, a Quad taggal még esetleg lehet beszélgetni, de egyre nehezebben megy, mert hát az Alan Wake 4K RT-vel az remekül élvezhető 27 fps-sel, míg a 12GB kártya lehal. Tipp: kapcsold ki az RT-t, és akkor mindengyik kártyával játszható lesz a game
-
Jacek
veterán
válasz
Sundesz
üzenetére
Jelen pillanatban szarok az RT-re, hány cuccban van heavy RT? egykéz?
Ez most egy lényegtelen tényező kb talán most indulgat, majd biztos tényező lesz van kb 20e cucc amivel lehet játszani és 5 amihez kell a brutál RT ami csak a csúcson van már 1milla felett

És erre megy a pöcökrezegtetés?
DLSS megértem ha valaki azt favorizálja.... Megértem hogy valaki Cyberpunk PT-re recskázik és ez az élete ez olyan mint a VR szimezés hardver temető ... -
Sundesz
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Mi a vita tárgya egyébként? Sokkal jobb kártya lenne az 5070 16 GB rammal, számtalan példát hoztunk rá, hogy el tud fogyni. A trend meg nem az ellenkező irányba megy. 2 éve ezt még el lehetett nézni, de ilyen árak mellett 2 év R&D után ez megmosolyogtató. Egy gyenge GPU (RT-ben mondjuk) nem lesz jobb végtelen memóriától sem, ezen szerintem nem vitatkozik senki. De pl. RT nélkül is lehet rohadt sok vram igény (textúrák miatt mondjuk), ahol még egy AMD sem lenne gyenge.
-
Quadgame94
őstag
válasz
gejala
üzenetére
4K
4.6 FPS v 27 FPS - Azért ez durva. Ez mindenbizonnyal a VRAM hiány miatt van.
1440p:
46 v 51.7 FPS
A 9070 2x gyorsabb 1440p-ben, mint 4K-ban - 100%
Az 5070 pedig... khm... 10x gyorsabb, mint 4K-ban - 1000%!!!
26 FPS nyílván nem játszható sebesség. De! Kis kompromissummal RT alatt is lehet játszani 4K-ban ezt a játékot a 9070-en.
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
"Töki" máskor jelöld meg hogy azt valaki más írta. Az én hozzászólásomra reagláltál. Megjelölés nélkül nem tudhatom hogy más valakire céloztál.
Természetesen az totál hülyeség hogy a VRAM önmagában előnyt jelentene csak mert több.
Nekem egyik nézőpont sem tetszik. Te és Buster is véditek a 12 GB kártyákat, hogy jajj az nem arra való stb. Haha meg mindenáron a VRAM ná@it játszik. Mind a kettő egy szélsőség.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
5070 volt valahol kapható Bindzsisztánban?

Külföldön se voltak készletek, nem hogy itthon. Konkrétan meg is volt mondva, hogy csak később kezdődik az értékesítés. -
gejala
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
4K RT Alan Wake 2-ben? Ott 5090 is elhasal natívban.
Még Quality upscale mellett is játszhatatlan 5080 alatt.
-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Töki nézd meg melyik kommentre válaszoltam, ott tolta a most már innen kitessékelt tag, hogy azért gyenge a 7900XTX, mert nincs RT mag.
Nyugodtan vádolj bármivel, szerintem én egy kifejezetten semleges álláspontot képviselek, mert pont én vagyok az, aki még az istencsászár 5090-ben is látom a hibát, míg másvalaki még ott tart, hogy 7900XTX jobb a 4080-nál, mer’ 24GB vram.
Semmiben nem torzítottam, mert minek. Az adatok magukért beszélnek. Egy-egy kiragadott példa van a 12GB ram limitre, amúgy meg az esetek 99%-ban a 4070 is szépen teszi a dolgát, némi megkötéssel.
És ez az, amit az ős AMD fanatikusok nem értenek meg: az emberek 90%-a leszarja a 12GB ramot, ha a pénzéért egy használható, “it’s just works” kártyát kap DLSS-vel és framegennel, míg a másik oldalon egy clunky kártyát kap. Most a 9070 szériával am AMD nem keveset javított ezen a “clunky” faktoron.
-
Hjaj már pedig ma úgy keltem, hogy lélekben felkészültem, masszív AMD win lesz ma.
Így elnézve a teszteket elmaradt a nagy győzelem, de már az, hogy előreláthatólag lesz AMD stock értelmes áron már értékelhető salest fog generálni az AMD-nek így is.
5070 volt valahol kapható Bindzsisztánban?
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Gyenge RT neked az hogy "nincs RT mag"? Te hogyan mentél át az érettségin ilyen gyenge szövegértési képességekkel? És most direkt nem vádollak azzal hogy szándékosan torzítasz és ferdítesz.
Ahhoz hogy a VRAM hiány/előny kijöjjön nem kell 4K Full RT+PT. Ajánlom Daniel Owen tesztjét. 5070-re 40% százalékot ver RT-ben az india jones-nál 9070. Az FPS 43 v 60.
Alan Wake II 4K RT-ben 5070 totálisan elhasal, miközben a 9070 sokkal gyorsabb. 1440p-ben 45 v 52 fps a 9070 javára. Az összegzett eredmény szerint az 5070 mégis erősebb RT-ben 7%-al.
Igenis van VRAM hiányos helyzet és ez csak több lesz.
-
gainwardgs
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Hamarosan jön rá a wunder driver
No panic
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw
üzenetére
Ennél sokkal egyszerűbb a magyarázat. A játék maga a Path Tracing módban nem engedi, hogy allokáljon több memóriát Radeonon 13 GB-nál. Hiába van mondjuk 24 GB a 7900 XTX-en. Nem férhet hozzá, mert a kötelező allokáció 13 GB. Ezért nullázik 7700 XT-n, mert ott meg az allokáció maga nem történhet meg a 12 GB VRAM miatt. Az AMD hozhat 100 GB-os VGA-t is, akkor is kötelezően 13 GB-ra vannak kényszerítve a játékban. Az egyedüli megoldás a Path Tracing kikapcsolása, mert akkor már úgy allokálja a Radeon memóriáját a játék, mint a többi VGA-ét, és elkezdi használni az egészet.
Majd a Crimson Desert című játéknál fogják visszaadni ezt a cukiságot, mert exkluzív szerződést kötöttek a Pearl Abyss-szal.
-
Jacek
veterán
Ezen felnyerítettem , msrp ahamm

Tehát az 5070 valójában annyiba kerül mint az 5070Ti msrp-je
Proshop.se hivatalos Nvidia dealer .
Ez készleten megvehető.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Ufff, AMD-nel a 16GB az uj 12GB, nem eleg.
Lehet ezert pakolt eddig is tobb vramot az AMD, mert 1GB Nvidia vram az 2GB AMD vramnak felel meg.
Amugy meg:
-Nvidia sponsor
-nincs RT gyorsito
-"nekem mast mondtak youtubeon"
- az eg zoldKozben jott uj Nvidia driver black screenre.
572.70 driver
Lehetett volna ez hotfix... Gondolom most kapora jott a 5070 launch, kiadtak igy gamereadyre. -
-
Sundesz
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Az Indy volt az első játék, ami megfektette a 4070-et VRAM limitáció miatt 1440p-n. Tudtam volna frame gen-el, PT-ben játszani, csak iszonyatosan vissza kellett volna mindent venni, hogy a 12 GB-ba beleférjen. A 7900 XTX önön gyenge RT képessége jogán hasal el ott, míg a 4070/5070 egyértelműen képes lenne kielégítően futni 16 GB VRAM mellett. Ezért érzem az 5070-et egy "meh" kártyánakt, ahogy az összes tesztelő is.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
"Ajánlom a szemészorvos meglátogatását,akkor mert ez a címe pedig."
Na nezzuk a linket:
4060TI 8GB majd 16GB-rol beszel, utana pedig: "....using the RTX 4090...."
Mondom, trollkodsz es dezinformalsz.Ez egy RTX 4090 VRAM teszt, ami teljesen irrelevans a 12GB-os 4070/5070 szempontjabol, mar csak azert sem mert nincsenek FPS szamok sem!
"De ott a Techspot-on megnézheted "
A Techspot ugyanaz, RTX 4090-el nezik a VRAM hasznalatot!"Közelébe nincs, nincs elég RT mag igen, nincs annyi mint az NV-ken te is tudod jól s sose volt."
Csak ugye te nem ezt mondtad, hanem azt, hogy nincs benne RT gyorsito....
Nem baj, majd holnap megint ugyanazt elmantrazod, mintha semmi nem tortent volna. -
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Közelébe nincs, nincs elég RT mag igen, nincs annyi mint az NV-ken te is tudod jól s sose volt. S az RTX eken még sok más elem is van mely segíti az RT munkát. Ellentétben a többiekkel. (Intel , AMD)
Amúgy abban se hiszek amit írsz sokan hozsanaként várják az UDNA-t, de mivel az lesz az első ilyen hybrid kártyájuk ilyenkor mindig az 1. generációjában nem szokott hibátlan lenni a termék legalábbis eddig így volt. RDNA1 nek is voltak gyermekbetegségei ahogy a RTX 2000 sorozatnak is mint új alapokra helyezett GPU. De a 2. verziók már jók voltak. (RX 6000, RTX 3000) Ez eddig is így volt általában. -
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Szerintem hagyjuk Humor Harold jól el lesz magában szerintem.
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
How Much VRAM Do Gamers Need? 8GB, 12GB, 16GB or MORE?
Ajánlom a szemészorvos meglátogatását, akkor mert ez a címe pedig. A lényege mindez. Lassan magaddal fogsz vitatkozni, de élvezetes lesz!
Nem nem a Techspotból, hanem innét e videóból hoztam fel. Mazsolázz belőle ha akarsz még.
De ott a Techspot-on megnézheted azt is még egyszer, mert ezekről ott is vannak a már sokszor linkelt grafikonok e játékok kapcsán is.
Humor Harold viszont most nem gyütt?
Mikor jönnek már a tesztek amúgy? Tegnap ilyenkor már néztem az 5070 eseket.
A High-very high textúra meg high RT vagy Full RT nem PT hanem RT. S engedtessék meg egy 400e ft os kártyával legyen már igény rá, ha amúgy is RTX a neve s azért vették kb, hogy 1440p be menjen highon RT vel. De ne lowon ha lehet. -
válasz
Quadgame94
üzenetére
Józan paraszti eszes logikával amatőrség PT-t erőltetni egy 12 gigás 600 dolláros kártyára, amely ugyanúgy elhal egy 24 gigás 1000 dolláros kártyán is - ott van világosan kimutatva.
El kéne fogadni, hogy aki kiad egy 4K-s oled képernyőre a játékhoz, az vagy vesz rá egy felsőpolcos high-end vga-t (és még ott is sokszor trükközni kell, legyen az FSR vagy DLSS vagy framegen), vagy még több kompromisszumot köt egy olcsóbb vga esetén (kikapcsolni az PT-t/RT-t).
A 9070XT-vel se fogsz Path Tracinget tolni orrba-szájba raszterrel 4K-n, hanem kell majd az FSR 4.0 upscale és és framegen is.
És bepróbálni azt, hogy a 7900XTX-ben nincs RT mag, ez új low...

Jah, és egy top gpu tulajaként is van kompromisszum, amit kell kössek gaming terén, ez van

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 55UP76702LB 139 cm / 55 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - MAGYAR - 42 Ciklus - 98% akku - 1,5 év gari
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

2017--ben lehetett utoljára jó áron kártyákat venni, aztán jött a túlárazott 20-as széria és elindultunk a lejtőn. Nem hiszem hogy az akkora 53milliós eladás sokkal jobb lenne mint a 2020-as ahol már csak 41 millió volt, természetes hogy időnként beesnek az eladások, nem mindenki 1-2 évre vesz kártyát elég csak megnézni a steam statisztikát, rengetegen vannak még most is 10-es sorozatú kártyán.

Régen ez a kártya 100eFt-volt max, 50-es széria, budget, most meg elkérnek érte 2.5x annyit mint amennyit ér.

ff mert quality-n is homályos textúrákat csinál