Új hozzászólás Aktív témák
-
voodoo98
addikt
válasz
keIdor #12484 üzenetére
Erre a commentre válaszolok, de általánosságban kérdezném inkább RTX4000 tulajoktól:
Engem zavar csak a nagy input lag FG esetén, akár 120+ fps-nél is?
144 közelében már nem olyan, de akkor is érezhető.
Tehát hiába van ez a jó feature, ha nem használható annyira. Talán 240 target fps-nél jó lehet, de csak 144-es monitorom van (144hz, 4k, 27").Egyébként az összes új NV feature nagyon jó (DLSS2-3, RR, RTX, PT, stb).
Nálam sokszor (4k, 27") a DLSS élesebb képet ad, mint a natív (TAA), persze van hogy nem. -
Raymond
titán
válasz
keIdor #12555 üzenetére
Ott meg van FG is, nalam az nincs. Ha jol emlekszek ott 100+ FPS az atlag, nincs screenshot rola de majd megnezem. A max 75Hz-es monitor mellett mindegy volt ha mar anelkul is megvan a 60+
Na meg ehhez a jatekohoz nekem nem igazan kell ennel tobb. Nativan csak FG-el igy nez ki (Itt mar zavarna a kesleltetes):
De lehet megprobalom lassan aktivara beloni az OC-t a monitoron. Amikor meg probalgattam 1-2 eve olyan 92-94Hz volt a hatar, felette fekete kep. -
válasz
keIdor #12510 üzenetére
Ugye milyen nehéz visszaemlékezni?
A 8800GTX hatalmas lépés volt de nekem nem ez miatt marad örökké emlékezetes, hanem..
Ha jól emlékszem megvettem a hét második felében, csütörtökön vagy pénteken, nagyon örültem neki. Nem akarok butaságot mondani, talán úgy emlékszem 120e Ft volt és az utána való héten az nv hivatalosan csökkentette az árát és leesett az ára olyan 80-90e Ft közé..Kicsit téptem a hajamat miatta, de maxon futott rajta a Crysis
-
-
X2N
őstag
válasz
keIdor #12484 üzenetére
Én inkább visszaveszek 1-2 teljesítményigényes effektet minthogy DLSS-t használjak. Az a baj hogy látom mit művel, iszonyatosan rombolja a képminőséget, szellemképesedést okoz, túlélesíti a képet. Annyit fps-ben meg nem ad pluszban...inkább nekiálok tweakelni az effekteket, meg moddolgatni ahogy a Skyrimmel is tettem, Control konkrétan okádékul néz ki ha nincs belóle moddokkal kikapcsolva a TAA, amikor sikerült kikapcsolni akkor néztem hogy úr isten hogy néz ki, látom a textúrákon a részleteket, meg a főhős mozgása se szellemképes... Talán az Alan Wake 2 az egyetlen értelmes új RT cím, viszont az első rész kimaradt, Remedy csinálhatna már egy Max Payne remake-et. Én már temetem az új elders scrolls játékot, elnézve a starield-et. Bethesda már menthetetlen. Skywind, Skyblivion várós ha egyszer kijön.
-
X2N
őstag
válasz
keIdor #12478 üzenetére
Nekem elég volta 2060 is
4K-ra, 2060 supert váltott, azért az már mégiscsak sok a jóból, sok a 8GB VRAM, még bánya szezon előtt vettem, igaz nem a legújabb címekkel toltam, a Last of Us végezte ki a kártyát teljesen, arról váltottam a jelenlegire pár hónapja. Fel a fejjel, 60 fps legalább megvan 4090-el a cp2077 új RT overdrive módjában 1080p-ben. PC Master Race
for the masses. A következő Witcher már úgyis UE5-el jön, megy a kukába a nagy nehezen RTX-el felfejlesztett RedEngine. Megéri az nvidia-nak fejleszteni ezeket a feature-okat, mint az RTX IO, RTX Remix meg tolni a lóvét a fejlesztőknek Portal demo, Quake RTX, micsoda játékok, az RC autós demó is kijöhetne már. A régiebbi RT-s címek sokkal jobbak voltak, Control, Metro Exodus Enchanced Edition, Minecraft RT, ilyen játékok miatt volt értelme RT-s kártyát venni. Jelenleg nincs 1 darab sem ami miatt kellene ilyen kártya. Ami meg volt már 4X kipörgettem legalább. Előbb veszem újra elő a Skyrimet, meg A Project Zomboidot mint a legújabb bugthesda förmedvényt.
-
-
-
Busterftw
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
keIdor #12342 üzenetére
És jó is, sógoromnak ez van alapból a HAF 700 Evo-ban. Ő is mondta, hogy jó cucc. Annyi előnye van h normál helyre teszed a VGA-t nem az extra vertikális helyre.
Ezért is gondolztam, h ezzel betenném a fractalba. Bár a holdert valszeg akkor is alá tenném, biztos ami biztos.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
keIdor #12338 üzenetére
Cooler Master Vertical holder-rel lehetne betenni, akkor nem lenne közel.
Ilyet tervezek én is venni.
-
muxi-muxi
senior tag
-
pigatt
őstag
válasz
keIdor #12255 üzenetére
Megnéztem! 2805Mhz @975mV, sokkal hűvösebb lett minden. Azt kicsit furcsállom, hogy magasabb órajelen megy így mint gyárilag hűvösebben, mégis van egy kicsi teljesítmény vesztés. Ez a 3080Ti-nél korábban nem így, ott minél melegebb volt annál jobban esett a teljesítmény.
-
-
törölt tag
válasz
keIdor #11978 üzenetére
Végül nekem is loki lett, az alzánál vettem újszerű-t, 70e ft-al volt olcsóbb az újnál, de ez sem volt még gépben, csak kibontva, szűz mindene, a fólia is rajt van.
Tetszik, hogy milyen kicsi, meg a kábelek is minőségiek, +van még egy 12vhpwr kábel a régebbi kártyákhoz ami 2x8ra végződik.
Komoly a cucc.
-
válasz
keIdor #11927 üzenetére
Hasonló a terv nálam is, remélem kibírom!
Plusz valószínűleg mivel UWQHD-n vagyok és nem 4K-n egyelőre (amíg nem jön 32" OLED biztosan) bőven elég ez, sőt....
Néztem a Matrixot is, de sehol nem lehet kapni és amúgy is iszonyat drága nem feltétlen éri meg azt a pluszt amivel többe kerülne szerintem.
-
Laraxior
titán
válasz
keIdor #11890 üzenetére
Meg a DP2.1 csatlakozó is jó volna ha rákerülne végre, ha egyszer csinálnak ilyen overkill VGAt.
Nem csodálkoznék, ha kijönne éppen a 4090Ti, vagy valami updatelt 4090, és lenne rajta ilyen csatlakozó.
" Bis zu 4K 12-Bit HDR bei 240 Hz mit DP 1.4a + DSC. Bis zu 8K 12-Bit HDR bei 60 Hz mit DP 1.4a + DSC oder HDMI 2.1 + DSC. Mit doppeltem DP 1.4a + DSC, bis zu 8K HDR bei 120 Hz" ---> Ez így elég karcsú. -
-
-
gaben22
senior tag
válasz
keIdor #11465 üzenetére
Én a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cégénél dolgozom, cloud ML/AI offering miatt bazinagy szerződést kötött a cég Nvidia GPU vásárlásról nem olyan rég (hivatalos, semmi titkot nem árultam el). AWS/Azure is teperni fog a GPU-ért, szerintem is shortage várható. Ismét. Más szavakkal lehet Nvidia részvényekbe kéne tolnom a lóvét. Az a baj még ha szét is szedik a portfóliót gaming és AI/ML optimalizált GPGPU-ra is, a gyártói kapacitások nagyon szűkösek ezen a szinten (nem véletlen teper Samsung is, hogy feljöjjön TSMC szintre).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest