- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothd1989
tag
válasz
abridabri #20096 üzenetére
Az a baj vele, hogyha letöltöd az adrenalin drivert és felrakod, 3 indításból 2x minimum crashel az asztal betöltése után a kártya és csak a reset gomb segít a gépen, mert nem tudsz csinálni semmit a rendszerben. Windows 11 és valahányas adrenalin driver. Én sose voltam híve ennek a driver vadászgatós hülyeségnek, hogy majd ez meg az jó lesz - mert előbb utóbbb úgyis felülírja a windows update - meg különben is, ezekben a kategóriákban legalább az ember azt elvárná, hogy a driver rendben van. A slusszpoén, hogy szögre ugyanazon az oldalon elérhető "pro" driverrel meg megy csont nélkül a kártya. Hozzáteszem, full amd konfigban van a gép, és mivel tudom, hogy a radeonok szeretnek harapni, így maradt alatta az 1000w-os tápom (corsair rm1000x), tehát azt se lehet mondani, hogy akkor fekszik ki amikor nem kap elég szuflát (tipikus radeon betegség, régen az rx480-ammal szívtam is ezzel). Tehát összességében kb annyit ér a kártya szerintem amennyit adtam érte (45k, 1év bolti garival) és nem is várható tőle nagyon több mint amire vettem (jellyfin transcode meg obs-ben is arról megy a streamelek). Nyilván kipróbáltam azért - 1080p-ben 100fps körül produkál highon - viszont én 4k-ban játszom.
Elnézést amúgy az offolásért, de, hogy legyen némi témához kapcsolodó mondanivalóm is: várható, hogy a 4080/4090 ára mostanában mérséklődik? A bejelentés előtt még biztos voltam benne, hogy egy 4070ti super elég lesz nekem, de látván az új széria tudását/árát - én arra kövekeztetek, hogy némileg be fog esni a 40xx széria ára és akkor már inkább vennék egy jobb kártyát. -
tothd1989
tag
Mint korábban írtam, a 6600xt-m konkrétan használhatatlan az adrenalin driverrel. Ha gamingre vettem volna - már kibasztam volna az ablakon. Sógorom asszem 2-őt gariztatott le zsínórban, mert kis pénzből akart/tudott venni kártyát és a harmadik lett jó. Asszony gépében egy strix 580 van, előzőleg a gyerek használta, fél évig kb, amikor meguntam és vettem neki egy 3070-et mert havi szinten driver reinstall volt. Tehát így nem tudom elképzelni, hogy vannak emberek, akik felmagasztalják az égig az amd vgakat. Lehet itt szidni az ms-t mert az automata update vágja haza, csak azt nem értem, hogy a zöld kártyáknál ez miért nem probléma...
-
tothd1989
tag
Fele ennyiért és alkatrésznek, nem megjavítani. De ha jobban belegondolok, én már javítattam alaplapot, fillérekből megvolt (értsd: 500ft alatt), még a felét sem biztos, hogy éri az a 4090.
-
tothd1989
tag
válasz
Garsza #19724 üzenetére
Persze, nagyon szoktam nevetni, amikor azzal érvelnek az amd mellet, hogy: dEhÁt KéTsZeR aNnYi VrAm!4! Csak, ügye nem mindegy a sávszélesség... Én amd vgat-t maximum akkor vennék ha ingyen dobnák utánam, nokappa. Idén (elnézést mostmár tavaly), vettem egy 6600xt-t, jó áron volt nagyon, garival, de a stock adrenalin driverrel használhatatlan, mert betölt az asztal és crashel a windows - erről ennyit.
-
tothd1989
tag
válasz
xtremist #19718 üzenetére
Valami miatt nem tudtam képeket rögzíteni az nvidia réteggel, de előlegezd meg nekem, hogy nem kamu. Stalker 2 8gb-on is elfér 4k epic-en. Persze, az fps 20-40 körül alakul (ezt sem mérte a réteg, külöböző toolokat nem akartam most felpakolni), dlss természeten be van kapcsolva.
-
-
tothd1989
tag
válasz
deathcrow42 #19693 üzenetére
Inkább És/
Vagy sokan szimplán kivárnak, mert az 5080 kb. azon az árszinten (600k körül) jön és 4090 körüli teljesítményt ad le... igaz 16GB, de új gen.
Engem mondjuk nagyon nem érint, ennyi pénzért másodkézből semmiképp sem venném meg. Illetve amit te is írsz, nem 4090 a cél, 4070TI superre pályázok, de mán beszéltem az asszonnyal erről - lehet felfújom a pofám és megjátszom az 5090-et. Egyébként is 4k játékra kell kártya... -
tothd1989
tag
válasz
Garsza #19666 üzenetére
Off: Remélem ez a hsz nem lesz törölve, pedig az előzőben is sztem elég kultúrált voltam, csak kifejtettem a véleményem.
On: Valszeg 2 tényezős a dolog:
1; nem érkezett még meg a kártya
2; a potenciális vevők esélyesen tudják hány a 2, így hiába olcsóbb, nem akarnak profitot termelni neki és nem nagyon jelentkeznek
Persze, benne van, hogy tévedek -
tothd1989
tag
válasz
warcat #19612 üzenetére
Az utolsó 4 kártyám boltból volt, használtan. Talán leírhatom, hogy a gamerellátó-tól volt 2db 3070 és egy 3070TI, a 4.-ik számtech üzletből. Sajnos úgy tűnik a gamerellátó profilt váltott, szóval az nem opció, pedig jó áraik voltak. Használtan csak úgy vennék, hogy elhozzák hozzám, kitolom a kártya lelkét a 14700kf-el és ha nem hal meg, akkor megveszem.
-
tothd1989
tag
Gondolod, hogy felvásárolják a scalperek? Szomorú lenne, mert jövőre, nyárig bezárólag szeretnék 4070ti supert (vagy ha lesz ennél erősebb jó áron, akkor azt ) venni - lehetőleg újat.
-
tothd1989
tag
úgy egyáltalán, szerintem már érdemes megvárni a januárt, hogy elkezdjék forgalmazni az 50xx szériát, hátha mérsékelődik valamennyire a 40xx széria ára.
-
tothd1989
tag
válasz
KAMELOT #19519 üzenetére
4070TI Super a cél, egyszerűen nem vagyok hajlandó kiadni 300k-nál többet vga-ra kiadni (250k-nál már megindulnak a kerekek, hogy kivárjak-e), tehát így nonszensz kategória.
Tulajdonképpen viccnek tartom, hogy van kb 120k megtakarításom erre a célra és nem tudok egy érzékelhetően jobb kártyát úgy venni, hogy eladom a jelenlegit (aminek most szerencsés üzlet esetén 140k az ára (nem megy el ennyiért)) és hozzácsapom.
Egy 3 éves kártyáról beszélünk.
Természetesen nVIDIA-ban gondolkodom kizárólag, AMD-t meg INTEL-t vegyen akinek kettőnél több szülője van (majd 2 éve vettem itt ha-n egy rog strix rx580-at a gyereknek játszani, szívtam a driverrel folyamatosan (3070 lett végül helyette), kb 1 hónapja vettem az aláírásomban található konfigba egy 6600xt-t (új konfig lett, a 3070ti ment abba, át is kellene írni a szöveget), szintén driver bajos - adrenalin driverrel asztalnál tovább nem jutsz, a prau (pro) driverrel meg első osztályú 1080p gamingre, cserébe semmit nem tudsz beállítani, mert nincs a drivercsomagban benne)...
Tehát, az 5080 nem játszik, hacsak nem lesz 300k vagy alatta, de szerintem (nyilvánvalóan) nem lesz.
Sad story. -
tothd1989
tag
válasz
warcat #19480 üzenetére
Nos, bármilyen hihetetlen, 2019ben vettem XFX Radeon RX 480
8 GB RS Dual Fant 28808Ft-ért.
Újszerű volt nyilván, saját doboza nélkül, de a lényegen sokat nem változtat.
Már nem igazán emlékszem az akkori árakra, nem nagyon volt keretem és lehetőségem vásárolgatni akkoriban, de megkérdeztem a chatgpt, hogy mik lehettek az akkori árak:Az XFX Radeon RX 480 8GB RS Dual Fan kártya esetében 2019-ben az árak az alábbi módon alakulhattak Magyarországon:
Új árak (2019-ben):Ez a konkrét modell 2019-re már kifutó termék volt, így újonnan leginkább akciós készletkisöprés keretében lehetett találkozni vele, ha egyáltalán volt még elérhető raktáron.Az új ár 65 000 - 85 000 Ft között mozgott, attól függően, hogy melyik forgalmazónál és milyen promócióval árusították.Használt árak (2019-ben):A használt piacon, például HardverAprón vagy Jófogáson, az XFX RX 480 8GB RS Dual Fan kártya ára 45 000 - 60 000 Ft körül mozgott. Az ár függött az állapotától (pl. garancia megléte, bányászatra használták-e) és a piaci kereslettől.A bányászathoz használt kártyák gyakran olcsóbbak voltak, mivel ezek potenciális kockázatot jelentettek a vásárlók számára.
Azóta folyamatosan böngészem az értékcsökkentett szekciót náluk, de nem találtam semmi kirívót - sőt, sok esetben irdatlanul magas árak vannak (értsd: drágább használtan/felbontva, mint a vadonat új és/vagy ugyanolyan áron adják mint amikor megjelent a termék).
Tehát, de valószínűleg van értelme, csak nem alkalmazzák gyakran (pedig jó lenne kifogni valamit, lassan fél éve érzem, hogy kurvagyenge a 3070ti-m, ideje lenne nyugdíjazni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ASUS TUF RTX 4060Ti OC 8GB /Újszerű /1,5 Év Garancia /8 tűs tápcsati /Azonnal átvehető/ Csomagküldés
- GIGABYTE RTX4060 / RTX4060TI 8GB (bontatlan)(3év-garancia)
- MSI RTX 4060 8GB /Jótállással!/Beszámítás!/Posta ok!
- GIGABYTE RTX 4070 Super Windforce OC 12GB - Garanciás
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB OC eladó
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest