- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Visszatérhet a kezdeti stratégiához a Nothing Phone (3)?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
trek81
senior tag
válasz -=RelakS=- #14191 üzenetére
race drive grid az első
átirod a cpu magot
a graf felbontást az xml be
na az szép[ Szerkesztve ]
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
-
Segal
veterán
válasz Mosqu!to #14194 üzenetére
Erre gondolsz?
Ha igen akkor a keresőbe csak írd át utána 3090-re és okézd le. Ki fogja dobni azt a cikket is."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Mosqu!to
addikt
Valaki linkelt korábban egy oldalt, amin az összes 3080 és 3090 fel volt sorolva teljes tech sheettel, de sajnos az istennek nem találom. Be tudnátok dobni? Talán összefoglalóba is mehetne majd.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
MrTwister
őstag
-
Diosbejgli
tag
válasz -=RelakS=- #14191 üzenetére
Akkor már 3-an vagyunk 40 évesek
Retro PC: Asus P5Q * Intel xeon E5450 * Corsair VX450 * Kingston 2x2Gb DDR2, Nanya 2x2Gb DDR2 * Asus Silent Square Pro * Gigabyte GTX 1050 2Gb * ADATA SP920 256Gb
-
trek81
senior tag
válasz -=RelakS=- #14189 üzenetére
lehet megöregedtem 40 évesen
de assassin creed unitytól felfele a grafMár ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
trek81
senior tag
most néztem videket róla hát elég gyenge quake 2 ő bárhogy is ..anno oké volt
8kra nem elég egy rtx 3090 ne röhögtessenek már[ Szerkesztve ]
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
arn
félisten
Q2vel majd a voodoon jatszom
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Segal
veterán
Én ma kipróbáltam a 4K RTX ON érzést.
Ezer éve megvan a Quake II és ugye ahhoz jár az RTX verzió is. Valami brutális ahogy kinéz a játék 4K-ban
Halkan megjegyzem van demo verzió is belőle steamen amivel ha jól emlékszem az első pályát lehet végigtolni.
Szerintem tegyetek 1 próbát, aztán meg vegyétek meg a sima Quake II-t. Érdemes."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Cassio1987
tag
válasz Chris1983107 #14181 üzenetére
Konkrétan tudjuk, hogy a peaknél lekapcsol a táp védelmi rendszere. Túlérzékeny.
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz Chris1983107 #14181 üzenetére
Ma vettem új tápot, azóta gyönyörűen játszottam SC-vel.
Nálam megy a játék, majd pakk, kattanás és reboot, picture freeze nincs, azonnal lekapcsolja a gépet.
Nekem tuti táphiba, seasonic support megerősítette, hogy first gen tápom van, és RMA-zni kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Chris1983107
tag
válasz likeaRAINBOW #14176 üzenetére
Na korai volt az öröm. Shadow of the Tomb Raider. Mindent fullra toltam 4K-n már, a benchnél fagyás és újraindulás. A játékkal magával tudtam játszani, úgy hogy mindent fullon hagytam. Igen az lehet, hogy vannak peak-ek amit már nem bír el a táp és akkor offolja az egész rendszert? Esetleg akkor ki tudtátok próbálni másik táppal is a GPU-t? Akkor ez már tuti akkor, hogy ez táp probléma?
[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
Valakinek van tippje, hogy V-ot miért nem monitorozza az AB? Ki van az opció pipálva a progrmban de nem mutatja! Kösz! Amúgy Mafia 0,9V 1905MHz 60-63C között amin nyomom elvileg.
-
muxi-muxi
senior tag
válasz boogie84 #14167 üzenetére
"Van esetleg valaki aki innen rendelt bármilyen VGA-t és meg is érkezett már neki?"
Személy szerint négy hetet vártam a Casekingnél Eagle OC-ra, de visszamondtam (a pénzt egy hét mólva visszautalták). Ellenben nyekse fórumtársnak elméletben sikerült a buli (anno írtam neki privit, h mi a helyzet a casekin-es rendelésével, és neki akkor már postázás alatt volt a kártyája)
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz Chris1983107 #14175 üzenetére
Nálam 2 játék tudta csak kiakasztani a tápom:
- Red Dead Redeption 2, itt volt hogy órkig elfutott csodálatosan, minden probléma nélkül
- Star Citizen, na itt örültem, hogyha az űrig kijutottam, de a végén felkeltem az ágyból és bamm, meg is döglött a gép -
Chris1983107
tag
válasz likeaRAINBOW #14125 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Viszont nálam történt némi változás. Tegnap levettem az órajelet a 10700K mindent alapra állítottam a biosban és újra megküldtem az AC Valhallat 4K very high-on. 15 perc után képernyő fagyás, a képernyő felén a játék felén pedig fekete képernyő és teljes System restart automatán. Kezdtem feladni amikor is találtam egy külföldi hozzászólásat valahol ahol is a jóember arra panaszkodott, hogy az MSI Dragon Center telepítése után ezt a jelenséget kezdte tapasztalni..Ugyanazt írta le ami velem is történt. Ugye nem kell mondanom, hogy felcsillant a szemem, hiszen nekem az MSI 490 Tomahawk és az előző kártya 2080 super Gaming X trió miatt fent volt a program. Sőt az RGB-t azzal vezéreltem. Na már most elindította és láttam, hogy van benne performance mode, gaming mode és valamit babrál a program a kártyával olyankor. A lényeg, mondom mi baj lehet letörlom az egészet, de meg a maradekiat és mindent a program files-bol. Újra AC 4K had szóljon. Na 1,5 óra game és semmi crash. Pedig világítás ment. Afterburner fan curve és semmi fagyás. Tovább mentem ma reggel Horizon 4K, majd megint 1,5 óra AC úgy, hogy visszatettem 5.0 GHZ all core-ra a procit. Semmi crash. Még este Mafia, meg amit még találok a steam könyvtárban, de egyelőre úgy néz ki, hogy az a k. Dragon center volt a ludas. Tök véletlen találtam rá a kommentre. Majd még jelentkezem, de eddig úgy néz ki megúszom a táp cserét. (Még) Ja igen az én serialom R1709AA-val kezdődik.
[ Szerkesztve ]
-
pokers
senior tag
Srácok!
Van itt még valaki rajtam kívül aki a 25-i ftw3 rendelését nem kapta meg?
Most ismét tájékoztatott az Alza, hogy késik a rendelésem.
Eddig volt már dec3, majd dec8, most tovább késik, az új céldátum dec9. -
-
totig
tag
válasz Dare2Live #14165 üzenetére
A linkelt írás kommentjei közt nézve láttam olyat is, de igazából passz. Kedd után kiderül nálam mi lesz, de látod azért itt fentebb biztató dolgokat mondanak. Hét közepén vittem vissza új Corsair RM750x-et mert valami nem volt vele okés, nem vágyom 2 héten belül háromszor is tápot cserélni.
-
Werkly
őstag
válasz likeaRAINBOW #14162 üzenetére
Köszönöm!
-
EXA
aktív tag
Alzán volt megint XC3 3080?
-
boogie84
veterán
válasz abridabri #14121 üzenetére
Alternat.de-ről szerettem volna rendelni Strix-et. Anno az első napokban, hetekben. 970€ lett volna. Azt írták 6-8hét és az sem biztos. Visszamondtam.
Caseking sztem ugyan ilyen gyors lenne. Mostani 1080ti-om is 72 fokos, és hibátlanul működik. Ha 75 fok lesz az EVGA (sztem kevesebb lesz), akkor is úgy vagyok vele, hogy nálam a kártya és nem fizettem ki közel 900€-t 8 hétre, aztán egyszer jön valami vagy visszautalják az összeget.Van esetleg valaki aki innen rendelt bármilyen VGA-t és meg is érkezett már neki?
#14137 abridabri
Érdekes, hogy a Strix is 70 fok felett van, ha már az Asust említed. 73°C , 75°C, 75°C
Ha már itt tartunk, akkor a TUF ,vagy Strix közül inkább a Strix-hez hasonlítanám az FTW3-at. Ahhoz képest, még fogyasztásban is alul marad, hőmérsékletben pedig közel azonos.#14152 _Balee_
Honnan jött a kártya?FTW3 tulajok: az OC Bios-nál a ventik folyamatosan üzemelnek, vagy abban a módban is lekapcsolnak 55 fok alatt?
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Dare2Live
félisten
Platinium is érintett?
más: mókás a leírásban a "behavior under load". Vmi pontos leírás lehetne erről, hogy hogy van az hogy 650es tápok sött 550-600asok is simán viszik (tuning nékül) más esetben meg márkás! 750/850es tápoknak is stabilitási gondjai vannak 3080al (tuning nélkül).
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Locutus
veterán
Sokszor nehéz szétválasztani itt az infó katyvaszt, hogy mi vonatkozik és mi nem. De az ő egyetlen tápszériája a hibás, és nem minden seasonic. Sőt, abból is csak bizonyos szériaszámúak.
--
Lehet érdemes lenne ennek a topiknak is az összefoglalóját kiegészíteni, olyan infókkal, hogy kinél milyen táppal működik megbízhatóan, és milyennel nem. Meg ugyanez pl HDMI 2.1 kábelekre 4K120 esetére. Vagy egyéb common problémákat, mint a black screen TDR pl. Sok külföldi fórumon is szedegetik már össze ezeket az infókat.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz Werkly #14161 üzenetére
"The problem has been solved are:
o FOCUS Plus 650: Serial numbers starting from R1712AA1B156**** and newer.
o FOCUS Plus 750: Serial numbers starting from R1712AB1B122**** and newer.
o FOCUS Plus 850: Serial numbers starting from R1801AA1B365**** and newer."
azaz ha újabb a serial, ott már javítva ez a probléma -
Werkly
őstag
válasz likeaRAINBOW #14160 üzenetére
Jó csak nekem úgy jött le az írás, hogy ha a 17-es széria és az újabb a rossz akkor az én 18-asom beleesik a hibásba.
-
likeaRAINBOW
senior tag
Azzal már nincs gond, ne aggódj.
Most dobtam be a Seasonit PX-750-et, tökéletesen megy a gép, ahol eddig eldobta magát
Werkly: Igen, főleg úgy, hogy a korábbi post-ban direkt beírtam, mely serial alatti tápok esetében van ez a probléma
voltam pixel-nél, ők a mo-i hivatalos partenr, azt mondták, anno 2018-van volt kampán yis, hogy lecseréljék a szar tápokat, dehát ki nézegeti hetente a tápgyártó oldalát
-
totig
tag
Nem tölt el örömmel ezt olvasni miközben a jövő hétre várt 3080-ra készülve épp az új Seasonic PX-850 Platinumot szerelem a gépbe, de remélem nem lesz vele gond.
-
Albigator
őstag
válasz abridabri #14109 üzenetére
Látom sikerült megfogni a mondandóm lényegét... Ja nem.
Azt írtam, h NEM ér extra felárat az FTW3 Ultra a TUF-hoz képest szerintem se. De nekem ez hazánkban 10e difi volt, úgyhogy kaptam COD-ot és Geforce Nowt is. Szóval tkp az EVGA olcsóbb volt mint a TUF. De nem ez volt a gond, hanem a Coil Whine...
"1V alatt 1950mhz még bőven megvan 2db 8pines csatival is."
Menni megy, de ha arra gondolsz h nem ütközöl power limitbe akkor, azt kell mondjam h DE.
UV 0.95V-al 1950 MHz-en is el tud menni a kártya 380W-ig (chernobylite), ami már a 3X8 pines EVGA-nál a 100%-os power limit, nem hogy a 2X8 pinesnél ahol ez alapból 320W (amit tán 375W-ig azért ki lehet tolni).
Úgyhogy ezzel sem értek egyet.Nálam a TUF 65-66 fok is volt (WQHD RDR2 és Metro alatt) max 320W-al. Majd megnézem az FTW3-at is direkt így (84%-os power limit, az lesz max 320W).
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz _Balee_ #14154 üzenetére
Akkor passz.
Ha jól emlékszem akkor itthon sem mindegy hogy honnan jött a kártyád."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
_Balee_
aktív tag
Nincs CoD kódom, ahogy írtam, az Asus oldalán lehet igényelni a kártya serial száma és PPID alapján, de sajnos a fenti üzenetet dobja.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, Asus RTX 4080 ROG Strix OC, LG 34GN850-B, PS5 Pro, Xbox Series X, Nintendo Switch Oled, LG OLED 77C21LA, Steam Deck Oled 512 Gb, PS Portal
-
Segal
veterán
válasz _Balee_ #14152 üzenetére
Ha gondolod teszek egy kisérletet neked ha elküldöd privátban az experiense felhasználóneved, jelszavad és a cod kódot.
Remélem a profilom meggyöző hozzá hogy nem átverés, hanem a segítségnyújtás vezérel.
Amúgy sem érdekel a cod. El is adtam ami a kártyámhoz járt"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
_Balee_
aktív tag
Volt valakinek gondja a CoD Black Ops Cold War kód igénylése során? Nem engedi regisztrálni a kártyát (Asus RTX 3080 TUF Gaming OC), azt írja, hogy a termék szállítási országa nem felel meg. Magyarországon vásárolt kártya.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, Asus RTX 4080 ROG Strix OC, LG 34GN850-B, PS5 Pro, Xbox Series X, Nintendo Switch Oled, LG OLED 77C21LA, Steam Deck Oled 512 Gb, PS Portal
-
EXA
aktív tag
válasz Tomdriver #14148 üzenetére
Persze, hogy az részesítik. Karácsony előtt vagyunk nagyon leterheltek most a szállító cégek. Hugomnak amikor rendeltem alzáról hangszórót rendelés után kb 30 percel szállításra kész volt a csomag és annak ellenére, hogy még aznap megkapta a posta és láttam a rendszerükben is, 3 nap volt mire eljutott hozzám.
Imagine: Szerintem lényegtelen. Én nem fizettem ki előre a kártyát.
-
Dareius
tag
válasz warcat #14145 üzenetére
Próbáltam konyhanyelven egyszerűbben fogalmazni ugyan azt, amit leírtál,mind félreérthető ezek szerint.mind1
Az egésszel csak arra akartam utalni hogy itthon azért sokan ne reménykedjenek közel 280k körüli árban.
"Még a végén kihozod, hogy a 420k-s FTW3-ért alázatosan kalapot kellene emelni a boltos felé, hogy odaadja."
Rohadtul nem, amit itthon művelnek a kiskereskedelmi láncok az már egyenesen szánalmas. És sajnos megtehetik.
Amit én elfogadhatónak tartok EVGA FTW3U vagy Asus Rog strixért az kb 360k az utóbbi tuti drágább lesz véleményem szerint ez a best 3080 -as minden tekintetben.
-
-
warcat
veterán
válasz Dareius #14124 üzenetére
Rosszul tudod, és ezt már sokszor, több fórumtémában kibeszéltük tehát kezd fárasztó lenni ismételni.
A 700 dollár az amcsi nettó ár. A gyártó amikor tartja a markát EUban, csak annyi érdekli, hogy ugyanezt az összeget megkapja a számlájára kártyánként.Ez kb 598 eurót (szeptemberben) jelent az alapmodelleknél, amire rámegy az ország VAT rátája, mert kötelezően bruttó árakat kell feltüntetni.
1.17-el számolva hogy-hogynem, kijön, hogy nvidia miért árulta a boltjában a németeknek a FE-t 699.99-ért Németországban (20%->16% VAT) és miért 719-ért Spanyolországban (21%VAT)
Most decemberben:
Magyar ÁFÁval, 370-es vásárolt euróval számolva a legolcsóbb 3080 277 500 Ft lenne, ha normális világban élnénk. Korrigáld a számaidat ehhez.
Euróban azért drágábbak a kártyák, mert nem az egyének, hanem már a nagykereskedők és a boltok scalperkednek és ennyi. Viszonylag ritkább a sima gyártó->bolt->végfelhasználó lánc, helyette megy: a nagyker behozza EU-ba, ez a nagyker átadja a kisebb nagykereknek (pl magyar) és onnan kerül a boltba.
Legalább 2 felesleges extra láncszem és mindegyik vastagon tartja a markát.Még a végén kihozod, hogy a 420k-s FTW3-ért alázatosan kalapot kellene emelni a boltos felé, hogy odaadja.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
Werkly
őstag
Az enyém: R18001AA1C15002XX
Akkor ez már javított széria? Kösz! -
tupacamaru
veterán
válasz kevike576 #14136 üzenetére
azért ezzel nem biztos hogy egyet értek
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
arn
félisten
válasz likeaRAINBOW #14132 üzenetére
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
kevike576
senior tag
azért ezzel nem biztos hogy egyet értek
evga középső venti nem forog ellentétesen, a szélsőkhöz képest, ott lehet egy kis turbulencia, ami lecsökkenti a léghűtés hatásfokát. Reynolds számot nem fogok kiszámolni hogy mennyire lamináris vagy turbulens a tuf-nál. Kéne a levegő sebessége az ominózus pontokban[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
Melyik a legjobb NV driver eddig a kártyákhoz?
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
addikt
válasz abridabri #14121 üzenetére
75C+ (FTW3) vs 65C fokos(TUF)
Az egyik kártya halk venti görbéjét hasonlítod a másik OC görbéjéhez.Ehhez hozzá jön még az is ,hogy az Evga totál eleresztette a Power limitet.
Kb egy szinten van a két hűtés, de lehet ,hogy az Evga egy picit jobb is.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
-
Cassio1987
tag
Elvileg 2018 január és az előtti tápokat érintett a probléma. A korábbi hozzászólás alapján megnéztem most a serial számomat és az enyém elvileg már javított verzió (2018 decemberben vettem, 850 focus plus)
Se a 2080al se a 3080-al nem volt eddig fura jelenségem. 3080 október 4 óta van nálam. -
arn
félisten
Ez minden focus plust erint? 750es platinumom van, 2018ban vettem.
-
arn
félisten
válasz Dareius #14124 üzenetére
Brutto araktol beszelek, nem az evga fele arakrol. Fel van mellette tuntetve a netto ar is. 20% a tipikus europaban, nemetek epp az alacsonyabb covidos afajukkal ternek el. A 880 eur 20%os brutto ar volt a ftw3ert.
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz Gomez1984 #14126 üzenetére
Szerintem itt nem az a kérdés, hogy bízik-e vagy sem. Egyszerűen az a helyzet, hogy a gyártó (jelen esetben nvidia) 850W-s tápot ajánl, így ő sem mondhat nagyon mást. Vagyis mondhat, de úgy utána ha beüt a szar majd megy a mutogatás, hogy hát azt mondta a SS, hogy elég a 750-es.
De igazából ha PSU calculátort tolsz, ott már ajánl kisebbet
-
Gomez1984
aktív tag
Azért látom a seasonic "bízik" a saját eszközében ha rögtön 850W-ot ajánl inkább
7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
likeaRAINBOW
senior tag
Seasonic Focus Plus update, Chris1983107-nek, és akinek ilyen tápja van. Megpróbálom összeszedni:
Van egy cikk a táphibáról, ezt tudja a Seasonic is szerencsére: [link]
A serial alapján be lehet lőni, hogy a problémát ez okozza-e (nálam igen):
"The problem has been solved are:
o FOCUS Plus 650: Serial numbers starting from R1712AA1B156**** and newer.
o FOCUS Plus 750: Serial numbers starting from R1712AB1B122**** and newer.
o FOCUS Plus 850: Serial numbers starting from R1801AA1B365**** and newer."
Végül felvettem a kapcsolatot a SeaSonic support-al, éjjel érkezett válasz:
"Your PSU is a first generation and better to RMA it. As well, please note that we recommend minimum 850W for a 3080 due to its behavior under load. Nevertheless, to start your RMA please kindly contact your seller or our local distributor to see if they can assist you or fill in our online RMA form available down this page (Blue icon to click): www.seasonic.com/support. Once done, you should receive a first automatic email notification within 15mn. If not, please check your spam/junk folder."
Így jöhet a granciális ügyintézés, már előre izgulok, hogy a jó magyar boltok hogy fognak sz*patni, ráadásul aprós kollégától az árú, szóval dupla körös lesz -
Dareius
tag
Az Eur árak is sok portálon nettóba lett leközölve arra ügyeljetek. És a 700 USD 700 EUR-ba váltják ami érdekes tehát Európába azért drágábbak a kártyák. Reálisan a legolcsóbb kártya durván 326K(27% áfával) lenne az Überebbek meg 400k.
A www.caseking.de reálisabban követi a piacét és nem szál el úgy az árakkal de amit láttok árak csak 16% afát tartalmaznak ha már haza rendel akkor az már 27%.
Tehát egy sima TUF ami nem OC az kint 870,82 EUR amit, ha magyarként rendelsz az 966,61Lesz a mai EUR árfolyam mivel veszed az EUO-t 367 ft. Az itthon 354 746 ft.
Tehát aki külföldön él dolgozik jóval olcsóbban szerezheti be a kártyáját viszont aki itthon él annak meg kell fizetni az áfa különbözetet ( na meg vámot de fent irt példába az árba ez már benne van)
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Lassan mintha kezdene csorgedezni a keszlet, es normalizalodni az ar. A igazabol vhol 850 eur lenne a csucs a legdragabb kartyakert, es olyan 750-770 a mezitlabas kartyakert, tegnap spanyoloknal mar volt 880ert ftw3, igaz csak percekig, de biztato remelem folytatodik a tendencia.
-
Imagine
csendes tag
válasz warcat #14103 üzenetére
323K volt, december 1-i rendelés (futáros fizetéssel). Jan 7-re van írva.
2012-es iMac-ről jövök (640M gpu), bármi baromi nagy ugrás. Amúgy 1440-ben utazom. Amikor megrendeltem örültem, mert kb 1-1 perc alatt elfogy bármi. Most már inkább FTW3, stb-t választanám, vagy MSI, Asus, de ahogy néztem 350 alatt semmi nincs. Egyelőre megtartom, ha kihozzák is vissza tudom küldeni 14 napon belül.
Ez a step up hogy működik? -
veterán
válasz boogie84 #14110 üzenetére
Casekinghez utalj :
[TUF] 870Eur
[FTW3] 985EUR
Hogy a fenebe erne mar meg az 1%+ fps 115EUR-t (40k ) ??
Szerintem mar onmagaban a 75C+ (FTW3) vs 65C fokos(TUF) VGA is eleg csabito kellene legyen ,meg ha van is felesleges 40k-ja az embernek. De a ketto elony egyutt mar teljesen erelmetlenne teszi az EVGA-t szamomra.[ Szerkesztve ]
-
-
EXA
aktív tag
válasz xTigeR16 #14116 üzenetére
Én tegnap rendeltem egy XC3-at, nekem azt írja január 7 a várható beérkezés. Viszont több embernek is ez volt, ha jól láttam ők a héten viszont már megkapták a kártyájukat. Bár azok FTW3 voltak, remélem tényleg nem kell 1 hónapot várni rá. De olyat nem láttam, aki rendelt 3080-at alzáról és 2 héten belül ne kapta volna meg.
-
xTigeR16
csendes tag
válasz Shkiz0 #14114 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az egyébként az lehetséges, hogy az alzának sincs semmi infója arról hogy mikor kapnak vagy kapnak-e egyáltalán ilyen kártyát, és csak így igény felmérés miatt lehetett rendelni? Vagy ilyen azért nincs?
Mert ahogy néztem az XC3 Black az egyik legkevesebbet gyártott kártya mivel inkább az XC3 Ultrát, és az FTW3-akat nyomják mert azon több a haszon. -
Drymm
csendes tag
Ftw3 ultra CoD alatt 83C-on izzadta ki az FPS-t 2 percig, majd levettem a mid tower ház üveg oldalát és 73C-ig meg se állt.
-
xTigeR16
csendes tag
EVGA XC3 Black alzán 316-ért raktárról, 12.09-12.10-ei szállítással, de nem rendelhetem meg mert már van egy másik 4 nappal korábbi 7 ezerrel drágább, ugyanilyen előrendelésem valahonnan csodaországból egy placeholder januári szállítással, most ez milyen dolog?
Érdemes erre az esetre regisztrálni még egy fiókot? Szabad-e egyáltalán?
szerk: Vagy én nem értek hozzá, és ez így megy, hogy ahelyett hogy valakinek a korábbi rendelését elégítenék ki, kirakják olcsóbban raktárról pár napos szállítással, amit még meg sem rendelhet akinek már van egy ilyen előrendelése pedig a kutya se tud a beérkezésről semmit?[ Szerkesztve ]
-
Szabi020
tag
Akinek problémája van a Seasonic Focus (+) tápokkal az egyértelműen táp hiba.
Nekem is volt egy 650W-os. 2,5 éves volt. Eleinte egy 1080-al, hibátlan volt 3-4 hónapig kb, majd random újraindulások következtek terhelés alatt.
Volt, hogy ez a jelenség megszűnt több hónapra is. 2 évet használtam 1080Ti-vel. Ebből kb 1,5 évet jó volt. Proci és a kártya is OC módba volt. Majd egy friss windows után állandóan gép resik játékok alatt, alap órajeleken is! (Azért azok a cikkek bennem voltak, hogy hibásak a 650w-os Focus + tápok bizonyos VGA-val. De 1080ti nem volt köztük. )
Volt itthon egy 750w-os focus + is. Betettem kipróbalni miután napi 8x fagyott már a gép. Ment 3 napig és semmi baj nem volt.Visszavittem kiskerbe ahol vettem, hogy ez a baja. Mellékeltem angol, magyar cikkeket is a hiba leíráshoz.
Kértem addig valami kölcsön tápot. Adtak egy full alap bronz 600w-os chieftec-et. 2 hónapig használtam és hiba nélkül ment a setup.. kb 9 hét után szóltak visszadják a pénzt, mert nem tudnak cseretápot sem adni, ugyanis nincs készletük..(9hét!!!)Fel a netre és megrendeltem az addigra kinézett Corsair rmx 850w-os gold tápot, szintén 10 év garival.
Azóta is hibátlanul teszi a dolgát és egyszer sem indult újra a gép. Sem a 1080ti-vel. Sem a 2 hete nálam lévő 3080 TUF OC-val. Amin nekem 110%-on van a TDP és 100mhz stabilan van rajta pluszba. (4k-ban használom).
Jelenleg egy 8700K-van mellette, az is húzva. Ha a vga és a cpu is 100%-on megy. Akkor a rekord valami 580w korul volt összesen fogyasztásban 1 pillanatra. Szóval bőven mennie kell egy 650W-os táppal.
Ha combosabb a proci akkor kellhet nagyobb.Kiváncsi leszek a 10850K-val mennyi lesz majd a plafon...
A Seasonic nálam elvágta magát.
-
Puma K
nagyúr
válasz pokers #14096 üzenetére
3080 + 4mag/8szál alapon...? Most ezt így miért?
Vagy játékon kívül még mire használod a gépet?Nálam a 4700MHz-re húzott 4790K is hagyott még az 1080 Ti-ben... érdemesebb lett volna inkább az alaplap+proci+memória triót fejlesztened és aztán a VGA-t.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
veterán
-
nagyúr
válasz Albigator #14107 üzenetére
Azért írtam a nettót mert ebből tudsz számolni, így láthatod melyik bolt mennyit nyer rajta.
CK tech is onnan szerezte a kártyákat ahonnan én is, és ők is annyiért adták mint én, cirka 5% haszonnal.
Ameddig meg nagyobb a kereslet mint a kínálat nem is nagyon fogod látni sajnos.
Ez látszik most mind a ryzen procik, mind az amd vga, és az nv vga-k terén is.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Albigator
őstag
válasz Shkiz0 #14106 üzenetére
Legtöbb embert nem érdekli a nettó, csak a bruttó.
Én még most is figyelem a TUF-okat de nem láttam magyar boltokba készleten jobb áron azóta h vettem 360-ért a non OC változatot. (OC 365 volt akkor)
Igen arról tudok h valakiknek még a legelején sikerült elcsípni 300-320-ért is pár darabot.Hát akkor nem stabil a beállítás...
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz abridabri #14101 üzenetére
Mert a TUF alapon (100%-os power limit) 320W-ot eszik max, az FTW3 Ultra pedig 380W-ot. 2X8 pines vs 3X8 pines kártya. Utóbbinál ott az extrém tuning lehetősége is, akár 450W-ig (én nem preferálom egyébként).
60W pedig tényleg 8 fokot is jelenthet tudom, volt TUF-om is. Sőt lenne ha nem CW-olt volna."sokkal olcsobb 3080TUF"
Hol olcsóbb vagy hol lehet kapni? Amúgy tényleg nem ér(ne) sok felárat az FTW3.Én csak alapon használtam az Asust, de most egy UV beállítással 100-150 MHz-el többet megy az EVGA miközben pár fokkal melegebb.
Úgyhogy510 rugóval került többe (nekem) az FTW3 Ultra de járt mellé COD és Geforce Now is.A TUF sláger 3080 kártya lehetne ha lehetne kapni (normális áron) de még így is sokakat zavar a coilwhine ami Asuséknál sajna gyakoribb...
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz Imagine #14100 üzenetére
Nincs annak semmi baja egy alap 3080 teljesítményére vágyva, csak állítani kell egy kicsit a gyári temp targeten és a ventigörbén.Ha nem egy kimaxolt rendszerbe veszed 4k-s felbontásra (a fenti dolgok elvégzése után) semmit sem fogsz teljesítményben észrevenni.
Ha 319-ért veszed alzáról, akkor ráadásul csak egy bő huszassal fizetsz a magyar áfás ár felett, amire azért már rá lehet legyinteni.
FTW3 Ultra 4k-ban tud egy kicsit villantani ha az OC BIOS-al elengeded a gyeplőjét, és akkor belenyal a 3090 FE teljesítményébe, persze igen komoly fogyasztás és persze hőtermelés árán.
Alapon, ahogy szerintem sokan használják, teljesen egy mezőnyben mozognak a 3080-ak.Az az 1-3 fps nem ér 50k-t.
Viszont a viszonylag gyakori XC3 Ultrához képest a FTW3 Ultra már csak + ~20k Alzán, amit már megér.Azért számomra továbbra is kérdőjeles mikor lesz a Black kapható, nem nagyon szállított még EVGA belőle, mert viszik a prémium gyári OC verziókat mint a cukrot (és nincsenek válogatva, egy jelenleg nem vagy alig létező 'sima' FTW3 vs. FTW3 Ultra közül az nyerne, amelyikre jobb chip jutott éppen) , de lehet alza tudott valamit azért engedte rendelni.
Szerintem hagyd meg a rendelést, ha időközben elkapsz valamit értelmes áron készleten, egy kattintás törölni ezt, és ha végképp nem tetszik, simán visszaveszi az alza.[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest