Hirdetés
- iPhone topik
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
adakiller
üzenetére
8K optimised: 6055 45,29avg
Persze, hogy kevésbé terheli a procit, több időbe kerül, míg lerendereli a képet, így a processzornak sem kell annyiszor újraszámolnia a jelenetet.
Feltéve, hogy nincs valami limit, aminél ha a legjobb dolgot használod sem lesz több képkockád.
Lásd: HL2 285fps-en kiakad, Doom(2016) 200fps-en kiakad, felbontástól függetlenül. Ezeknél az értékeknél csak alacsonyabbat tudnak produkálni. -
PeTeR_33
tag
válasz
gabor0928
üzenetére
Nem kell ebbe bele látni dolgokat pluszban.
Kifogtál egy kártyát amire gyárilag hibás alkatrész kerülhetett.Ennyi nem több.
Főleg ebben a topikban figyeltem meg azt az érdekes jelenséget,hogy divat szarozni a Palit,Gainward vonalat.Ha bezzeg egy Asus vagy Evga kártyával van probléma lapítanak a fórumtársak mintha nem is létezne.Csupán,mert úgy ahogy divat szidni a Palit,Gainnward vonalat úgy tűzzel vassal védeni kell az ASUS,EVGA seggét...
A topikban döntő többségében Palit és Gainward kártyák vannak tulajdonban.Akár csak a 3070 tulajoknál.Persze,hogy jobban kibukik így a selejt.
-
adakiller
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
és 4k-s profillal mit dob neked?

közben megírtad
. 4k-ban nagyon erős a 3080 (és kevésbé kell neki a proci). úgy tudom felbontásban minél feljebb mész annál kevésbé terheli a procit)azért az annyira nem vészes; nekem ftw ultra 14500-at ad alapba

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
adakiller
üzenetére
Azt néztem, hogy 2 éve vettem ezt a procit, szóval jövőre "ideje" a váltásnak
(vén marha vagyok, ez a 2 év nagyon gyorsan elrepült)
Most már megvárom a 11. generációt, és talán beáldozok egy i7-re.
Superpositionon is meglátszik az XC3 + 9. i5 "gyengesége", nekem most 10430 pontot rittyentett FHD Extreme-ben, 78fps avg.4K-ban könnyebb a Superposition?
13765 pont, 102,96fps avg -
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
adakiller
üzenetére
Próbáltam fullhd-n is (240Hz-es monitor) és 4K-n is (csak 60Hz).
Borzasztóan játék függő az eredmény. Van, ami továbbra sem nagyon hajlandó 120-140Hz fölé lőni (Crysis, Serious Sam 3, 1 mag dolgozik, többi néha beleszól), van aminél meg totál elgurult a gyógyszer mindent max-ra állítva is (Doom Eternal, FHD-ben és 4K-ban is több fps-t produkál, mint amit a monitorok meg tudnak jeleníteni). -
david_97
senior tag
Valaki mostmár tényleg mondhatna valamit mi van ezzel a palittal
feltolok mindent, adok a core clockra mondjuk 100+t,de egyszerűen 1920-30 mhz-nél feljebb nem megy és kész, görbét állítok 1000mv-ra 2030mhz-et például, ugyanaz a helyzet. Lényegében bármi állítok 1930 mhz fölé nem megy és kész, de nem is crashel, gondolom pont emiatt. Unigine superposition 1080p extreme-ben nézem a dolgokat. Most például 11219-et hozott,83 avg fps-el. -
adakiller
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
milyen felbontáson?
-
adakiller
senior tag
válasz
Puma K
üzenetére
hát az I9 azért az nem túlzás?
nyilván nem baj ha minél combosabb a CPU.nekem I7 8700K 4.5Ghz-en fut, és egy játékban sem láttam 70% felett a CPU-t 2K-s felbontás esetén, ha 4K-s tv-re megy a jel, ott sem rosszabb a helyzet.
az a Xeon meg eszerint nem sokkal gyengébb.
bottleneck kalkulátor szerint is 2k/4k-ban nem lehet nagy gond; fullHD ami neccesebb
-
david_97
senior tag
válasz
Puma K
üzenetére
Én majdhogynem szomorú vagyok az emberi áron vásárolt 3080 miatt, amiért a ryzen 5 3600 ennyi sokat benne hagy
nézegettem teszteket, másoknak azért jobban kihajtja ugyanez a proci a kártyát. Idén az árak miatt egyértelműen nem tudok már processzort cserélni, így meg csak nézem hogy alig csinál valamit a kártya. Na meg persze a 109% power-re folyamatosan power limitet ír a gpuz. Valahogy nem értem még ezt az új masinát. -
-
ÁdiBá
veterán
Általában memóriában mennyit lehet belöllük kihozni?
Mi az átlag?
10 000Mhz látom viszi.
Ezt plussz 500Mhz(efektiv) -
torma1981
veterán
Sziasztok.
MSI Ventus 3080 van valakinek a topikban? Mennyire, halk, hűvös a kártya? Most EVGA 3080 FTW3 van. Custom curve-val halk, hűvös, alapban elég melegedős, de ahogy írtátok ez mindenkinél így van. Persze függ a háztól. Nekem Fractal R6 van. Az nem a legszelősebb, de halk.
3 -
ÁdiBá
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
340W
366W TDP +7% -
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Jól látom, hogy a Founders Edition kártyák beszerezhetettlenek itt az EU-ban?
Szerintetek egy Seasonic FOCUS GX 650W elég lenne egy 3080-hoz? -
bl555
csendes tag
Azt tudja valaki, miért veszik el a voltage/frequency curve beállításom, holott apply után kimentettem profilba, ki is írta, hogy profile x saved? Másnap betöltöm a profilt, rányomok az apply-ra és teljesen más görbe fogad ctrl+F után.(Alzás piros békaszájas 3080FTW3 ultra)
-
Krisz0418
őstag
Olvasgatva a topicot,egyre jobban várom az ftw3 3080amat
menne ra azonnal az oc bios, aztan finomhangolnam. Mennyire melegednek?Peldakent,nekem egy strix 1080ti-m van. Alapon minden,kicsit mokolt ventiprofillal de 2k rpm alatt,pasztat nem látott, szetszedve se volt. 55-58fok max. 1936mhzet tartja.
-
warcat
veterán
MSI RTX 3080 SUPRIM X 10G olasz amazonról Németországba rendelve 962€ a vége. Hozzánk drágább.
Már elkelt a készlet, de rendelhető, MSI elég sokat szállít.
-
Laja333
őstag
Visszaraktam a 3080-at a CP2077 miatt, viszont ez a DLSS egy borzalom: [link]
Még Quality módban is reszéces a szélek, meg "villog" pl az ablak. -
válasz
boogie84
üzenetére
Az attól függ, hogy mennyire fut fel a gyártás. Ha helyreállna akkor kb a jelenlegi áron vennéd max, de tippre a jelenlegi 3080 EOL státuszba fog lépni, mivel gyakorlatilag a 3080Ti-al kapsz egy 3090-et csak kevesebb memóriával. Épp ezért nem tartom kizártnak, hogy az is EOL legyen. Legalábbis nem életszerű, hogy a Ti olcsóbban hozza a 3090-et.
-
boogie84
veterán
válasz
Z.o.l.o. 19
üzenetére
Mennyi az esélye, hogy nem lesz sokkal drágább mint a 3080?
-
Z.o.l.o. 19
tag
Fentebb volt szó az EVGA stepupról. Ahogy láttam nem lényeges hol vásároltad Magyarország a kártyát, nekem engedte volna, úgyhogy nagyon várom hogy bejelentse az NVidia a 3080 Ti-t :)
Valószínű már a több ram miatt is meg éri, de mennyi az esélye hogy be jelentik még idén?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
adakiller
üzenetére
Tuti ez lesz.
Egyrészt valahogyan szerzek minimum 6 centis talpakat a háznak, hogy az alsó venti ne fulladjon meg, másrészt még szórakozok a ház ventik görbéivel, meg ezzel az UV-val.Hátha igen nagyon fontos lesz tudni ezeket, ha időben kijön a 3080ti, és az EVGA Step-Up-ot ki tudom használni.
Amúgy 0,85V-on még 5W-ot lefaragtam, és úgy lett 11270 pont a Port Royal-ban, hogy a háttérben ott maradt egy facebook Chrome-ban
-
tupacamaru
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
3080, 3090 kell hozzá. -
adakiller
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
nem
@-=RelakS=-: ez az UV lényege, ennél még bőven többet is kihozhatsz. olvass vissza fórumba, yt és tesztelgess sokat

-
h1ght3chzor
őstag
Fórumon sokan árulnak COD Cold War kódot, ezt 3070-el nem lehet aktiválni?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
adakiller
üzenetére
Ez mi?
kilődöztem minden programot, teszt hegyek, Port Royal 11038
Most, hogy nézzem a fogyasztást, nem szórakoztam a progamok lelövésével, nvidia default, Port Royal 10940 meg még apró , kb 320-330W.
Toltam egy undervoltot, 0,875V 1890MHz, Port Royal 11257, kb 290-300WMivan!?
-
Tomdriver
őstag
Csináltam két undervolt tesztet. Mindkettőnél 0.95 V és hozzá 2025 MHz a boost. Default bios és custom ventiprofil.
Time spy esetében nem látszik a hőfok, 62-63 fokra ment fel. Itt már visszavette 2010 MHZ-re.
Ezt a beállítást játékban is próbáltam (The Hunter Call of the Wild), ott 2010 MHz-hez 64 fok volt a max.Ha ez így stabil marad, nagyon meg leszek elégedve.
Egyébként Asus Rog Strix 1080Ti után feltűnően csendesnek tűnik ez a kártya.
-
adakiller
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
igen automatikusan,
rivatunerrel ami együtt települ az AB-el és ehhez kell az egyik kiegésztőt feltenni:de ez is jó:
techpowerup gpu-z -
adakiller
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
mondhatni igen, de míg a szarabb chipnek az lesz a stabil, a jobb chipeseknek meg ott a tér felfelé ha szükség van rá.
nekem most 3 profilom van:
1, default nvidia
2, 0,937 - 1965
3, 0.7 - 1605pes21 focis game-ben:
1-es profillal stabil 144 fps:
gpu:45%
tpd: 223.8W
core clock:19503-as profillal: stabil 144 fps
gpu:50%
tpd: 154.2W
core clock:1605francnak egyen 70W-al többet; plusz járassa a kártyát 1950-en, mikor mehet ez másképp is.
Superposi 4k-ban a 3-as profil 12300-at adott, így kb mint egy 3070 OC-s kártya lenne a gépbe. ha meg combosabb game fut, akkor jön a 2-es profilom.
-
ImpersonatoR
addikt
Tegnap ki tudtam próbálni én is az EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA-m végre.
Felpattintottam a XOC bios -t rá.
[link] 18 467 pontot kaptam Time Spy alatt.
FE 3090 16897 pontot csinál ahhoz képest elég baráti
Strix OC 3090 17308 pontNagyon hasznos rajta a bios kapcsoló most silent módban használom.
Ha meg kell a kakaó akkor mehet az OC biosSzerencsére 0 coil whine van ettől féltem csak kicsit.
-
david_97
senior tag
Nekem például Palit 3080 gaming pro folyamatosan power limitet ír a gpuz, 109%-ra tudom kitolni csak, és nem látok rajta bios kapcsolót, ezért nem merek rádobni egy erősebb biost
-
Danex
addikt
válasz
RoyalPredato
üzenetére
Mert a grafikonon kb mindenki leszarja hogy mennyi a fogyasztás csak az FPS legyen magas, a médiában se az lesz,hogy uhh 20%al kevesebbet fogyaszt ezert vedd azt. FPS/ár a fő prioritás.
Másik pedig hogy olyan értéket kell beállítani ami gyakorlatilag az összes chippen stabil.
Az új boost algoritmusok már elég jók ahhoz hogy gyakorlatilag kivégzik az overclock-ot. Undervolt meg elég időigényes munka
-
adakiller
senior tag
válasz
RoyalPredato
üzenetére
gondolom tömeggyártás miatt. csinálnak egy standard profilt amin tuti elmegy a szarabb chip is, meg a jobb is.
-
RoyalPredato
csendes tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Na ezen gondolkodtam én is... Hogy miért nem UV profilos alapból a kártya, mert akkor messze több OC-t tudnánk produkálni... Valaki bejáratott ezt elmagyarázhatná. Gondolom marketingből. Pedig igazán lehetne egy STOCK garantált, és egy Maximum Performance (Auto OC) mód, amivel ugyan úgy villoghatnának...Nem? 
-
Tomdriver
őstag
válasz
Dreamie
üzenetére
Így igaz
Nálam most 0,95 V-al 1875 MHz-ig boostol tesztben (time Spy) és egy játékban ugyanúgy. Hőfok 5 fokkal kellemesebb mint default, így 62-63 fok.(saját ventiprofil, de nem full!)
FPS-ben a tesztel játékban szinte ugyanaz, bench-ben is koppra azokat a pontokat kapom! Érdemes így használni, hűvösebb - fogyasztást nem mértem még. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Dreamie
üzenetére
Csak valahogy olyan fura a dolog, mint ezek a mágneses fogyasztáscsökkentők. Ha érne valamit, akkor már az összes gyártó használná, mert akkor 2 decivel alacsonyabb fogyasztást írhatnak az adatlapra.
Itt meg az nVidia ráborítja fél paksot a kártyára, mi meg visszafogjuk a fogyasztást, a teljesítmény meg van, hogy nem is változik?
Vagy mindent bevetnek, hogy 300 helyett 302 fps legyen?
-
adakiller
senior tag
válasz
Dreamie
üzenetére
én speciel most az alsó határt tesztelem UV-vel.
Rohadtul idegesít, hogy vannak olyan játékok amik ultra settings esetén is 50% hajtják a kártyát, viszont a core clock össze vissza jár (1700-1950) között, fogyasztás is 230-350 között; így most lefelé tesztelek.
perpill úgy néz ki, hogy a 3080 ftw ultra 0.7-en 1605-t bír stabilan, tdp 210w körül van. ventik is halkabbak.
@Gomez1984: ezt nem a cp2077 (vagy cpu) topickba szántad véletlenül?

-
Gomez1984
aktív tag
Mióta felment a CP2077 1.4 peccs, a procim elfogy a játék alatt. Végig 100% kihasználtság.
-
Dreamie
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Igen, nagyszerü dolog az undervolt
Én is tegnap óta csinálgatom, de nagyon tetszik eddig. -
Puma K
nagyúr
válasz
ByNor85
üzenetére
Addig használd az Nvidia driver-ből kapcsolható és paraméterezhető DSR-t. Az az adott megjelenítő felbontását tudja felskálázni.
Így van az hogy 2560x1440-es monitoron adott játékokat 5120x2880-ban játszok recés mentes élekkel és bármiféle mosás nélküli éles képvilággal.
-
kevike576
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Jóvan lebuktam , francba ! Tiszta bitcoin por a kezem
Egy antisztatikus törlő ronggyal át kellett volna futni rajta..#14930Shkiz0: Azt azért már észrevettem volna, ha rajta hagyom. Finom égett műanyag szag !
-
ScomComputer
veterán
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
Mert rajta van a fólia, amit le kéne vennie

-
Fail3D!
addikt
Üdv! Akinek van Gigabyte aorus 3080 és tuningolta, leírná a tapasztalatát? Esetleg van bevált tuning program amit érdemes használni a gyári helyett?
-
-
Agartner
csendes tag
engem a táp topikból küldtek ide. Mik a tapasztalatok, mennyit fogyaszt valóságban a 3080? (Nem manual overclockal).
Asus TUF 3080 ról van szó, mellette egy 5600X proci. Ezek most lettek betéve a gépbe és még a régi táp van benne ami egy platinum minősítésű, 550W bequiet dark power pro 11.
Aszongyáák hiaba 65+320W tdp, ez kevés lesz. Mik a tapasztalatok?
-
kevike576
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
nem nem, a válasz a kép bal oldalán található
"remove protect film before !"
ez a kép a kibontás után készült, de a back plate fólia eltávolítás előtta fekete ujjlenyomatok csak a vaku fényjátéka miatt kerültek oda

-
Dreamie
őstag
válasz
Tomdriver
üzenetére
NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 (GA102) - Mobilarena Hozzászólások , picit viszább volt. Undervolt néven kereshetsz rá a neten.
-
Tomdriver
őstag
Rákerestem, de nem találom... alulfeszelés témában ki tud segíteni? AB settingsbe unlockoltam a voltage controlt, de mégsem aktív.
-
capafog23
őstag
Szuper.
Ugyanez a tervem, csak várom hogy az alza feladja végre a kártyát.
Kíváncsi vagyok mit lehet kihozni ezekből vízzel.Itt megtalálod a töbi evga biost.
[link]
Van 400-450W-os nem tudom mit bír a kártya 2*8pin-el. Külföldi fórumokon kéne rákeresni.
[link]
Itt azt írják 3*8pin-es kártyák bios-a nem működik jól 2*8pin-es kártyákkal. -
Tufa_
aktív tag
Sziasztok,
-Valoszinuleg- Asus 3080 TUF OC'm folyamatosan kifagy tobb fele jateknal, bar meg nem sikerult masik kartyat kiprobalnom.. Valaki esetleg tapasztalt hasonlot?
Plusz szerintem ezeknek sem igy kene allnia (teljes bal 2 oszlop).... Erdemes megprobalni ezeket visszaigazitani, vagy ezeknek nem kene okoznia hibat..? -
totig
tag
-
Werkly
addikt
válasz
Tengri
üzenetére
Köszi! Na jeleztem az Alzának, hogy elállok a vásárlástól! Kitöltöttem az online űrlapot. Hétfőn megyek a postára föladni a terméket. Egyelőre hanyagolom a számítástechnikát azt hiszem. Az alaplapom vagy valami más meghalt. Pl. Mass Effect A. is 90-100% teker a CPU. Mindent próbáltam elem ki BIOS update de semmi! Pedig nincs tuning! A VGA-t mégsem hajtja annyira! Pl. Cpunk 45 FPS szaggatva! Mivel erre most nincs energiám, hogy nyomozgassak így kártya sem kell!
-
EXA
aktív tag
Ha undervoltnál rosszúl lövi be az ember azt értékek, abból következhet valami más is egy gépújrainduláson kívül? Noob vagyok még ebben a témában.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM32ED8/32ME ECC Szerver RAM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 17 512GB Black Karcmentes állapot 100% akku (12 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. nem izgat az se ha nincs rgb; csak megbízható legyen; és bírja a matekot 

(vén marha vagyok, ez a 2 év nagyon gyorsan elrepült)
feltolok mindent, adok a core clockra mondjuk 100+t,de egyszerűen 1920-30 mhz-nél feljebb nem megy és kész, görbét állítok 1000mv-ra 2030mhz-et például, ugyanaz a helyzet. Lényegében bármi állítok 1930 mhz fölé nem megy és kész, de nem is crashel, gondolom pont emiatt. Unigine superposition 1080p extreme-ben nézem a dolgokat. Most például 11219-et hozott,83 avg fps-el.
nézegettem teszteket, másoknak azért jobban kihajtja ugyanez a proci a kártyát. Idén az árak miatt egyértelműen nem tudok már processzort cserélni, így meg csak nézem hogy alig csinál valamit a kártya. Na meg persze a 109% power-re folyamatosan power limitet ír a gpuz. Valahogy nem értem még ezt az új masinát.

3080, 3090 kell hozzá.