Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dani0904
tag
Sziasztok!
Beneveztem en is erre a ma reggeli alzas 3080-ra. Jelenleg egy Corsair rm650 van a gepemben, mik a tapasztalatok, egy 650es gold tap eleg lehet neki vagy erdemesebb cserelni eggyel nagyobbra? 1440p, 5800x lesz mellette.
-
Joco_77
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Fel ne rakd! Semmiképpen sem.
456.71 az tökéletes lesz az új driverig, az újjal csak baj van.
Én szóltam.. -
AsakuraDave
őstag
Kinek mi a tapasztalata nV driverekkel?
Nekem eddig a 456.71 volt fennt elég stabil volt vele a kártya, a legújabb 457.30 -as drivert érdemes feltenni? Hoz valami láthatót Legion, Black Ops-ba esetleg?
Teszteket akarok csinálni de nem akarok még driverenként is szórakozni
Így a legstabilabb drivert probálnám megtalálni.
-
elite.cs11
senior tag
Volt már szó arról, hogy az nvidia is implementál valami az AMD Smart Access Memory-hoz hasonlót? Csak elvileg mind AMD és mind Intel procikkal is működni fog (ugye az AMD SAM-je csak 5000 series AMD cpu-val megy, és x570 lappal). Elvileg már tesztelik is internally az nvidiánál.
[Nvidia Says Feature Similar to AMD's Smart Access Memory Tech is Coming to Ampere] -
csibuka85
őstag
válasz
csibuka85
üzenetére
Úgy egy 1,5 óra játék után . Mennyi lehet a vége ? Mert itt a kártya még 58-62 fok körül megy. Vagy válogatott GPU-s. Így már olyan 75-95 FPS között megy az AC-Valhalla Ultrán. A Faluban a házak között ott olyan 65 re beesik de csak ott. De mégis simábban érzem. Ma megpróbálok meg húzni rajta 50 MHz és léptékben. Hátha megy Stabilan a Core 2200 an és a memóriára és egy 1000 MHz pluszt rá tudok adni.
-
snecy20
nagyúr
Elég sokáig megvoltak... az elmúlt hetek készleteihez képest.
-
EXA
aktív tag
Wow, el is fogyott a 3080, ha jól látom, ez nem tartott sokáig.
-
Werkly
őstag
Amúgy ami COD-ot adnak 3080-hoz az eladható? Nem kártyareghez kötött? Nem volt még ilyen souvenirem eddig ezért kérdezem. Jöhet privát is válasz! Kösz!
-
Segal
veterán
válasz
Joco_77
üzenetére
Én is 4K-ban tolom. Egyelőre kényelmesen elég.
Persze nem tudni mit hoz a jövő, de én nem hiszem hogy ez 2022 második felééig problémát jelentene.
Akkor érkezhetnek majd az olyan játékok amik már nem lesznek régi konzol kompatibilisek és ekkor jöhet egy ugrás minőség és hardverkövetelmény szinten. Addigra viszont már 2 éves lesz a kártyám
-
Birkusz
csendes tag
válasz
Joco_77
üzenetére
3440x1440 144Hz-en játszok, oda azért csak elég lesz még pár évig. 4K-ban már valóban lehet necces a dolog. Az eddig látottak alapján számomra ez a kártya még mindig inkább egy 1440p-re belőtt, de ott legalább évekig teljesíteni tudó vga lett, mintsem igazi 4K-ra kihegyezett erőgép. Már most vane gy csomó game, ahol éppenhogy tartja a 60fps-t 4K-ban, mi lesz 2-3 év múlva?
-
Drymm
csendes tag
Lecsaptam az evga-ra én is, mert elvileg holnap át tudom venni. Van egy xc3 ultra rendelésem alzáfól 350k-ért, amit dec 5-re ígértek, az megy akkor törlésre.
-
Werkly
őstag
Akkor most elfogy ez a VRAM 1440p-ben is vagy sem? Érdemes várni nagyobb VRAM verziósra vagy lehet nyugodtan ezt is venni?
-
AsakuraDave
őstag
Piros ledek a tápcsatikon azt jelenti, hogy vagy nem megfelelő áramot kap, kevés a tápod stb vagy a tápcsatik nincsenek jól bedugva vagy a kártyába vagy a tápba. Ezeket nézd át ha még mindig világítanak.
-
Birkusz
csendes tag
-
sittes79
addikt
Alzanal 370k evga ultra ftw 3080
-
Mumee
őstag
válasz
KillerKollar
üzenetére
Az egy PCGH tesztből van más kártyákkal. [link]
Több példát is írnak, ahol a kisebb VRAM okozza a gondot.
Ennyire nem folytán bele, csak most került előtérbe a COD miatt, amiről Capframe írt. -
KillerKollar
őstag
Most a Ghost Recon Wildlandsről beszélünk? A kép abból van.
Amúgy ez a mosott textúrás történet úgy előfordul, hogy később töltenek be a textúrák, így pl ha betölt egy pálya akkor az első 5-10 másodpercben mosottas minden, aztán puff hirtelen betöltenek a textúrák és utána minden fasza. Unreal 3 engine-nél volt sokszor megfigyelhető ez a jelenség, ezen lehet, hogy segíthet a több VRAM de ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan így fognak kinézni a textúrák, ha egyszer betölt minden akkor onnantól olyan minőségben jelenik meg, amilyenre be van állítva.
-
Mumee
őstag
válasz
KillerKollar
üzenetére
A megfogalmazásom az hibás volt.
Tesztek pedig azért nem készülnek, mert nem is tudok másik game-et, ami ennyi VRAM-ot benyel ráadásul nem is egészen 4K-n, bár plusz textúrákkal.
Többnyire 4K allokáció is 10-12GB körül mozog. -
KillerKollar
őstag
Akkor érthető, hogy miért annyit ír 3090-nél, amúgy be lehet állítani, hogy mennyi VRAM-ot foglaljon és van 90% is, az 24GB-nál 21,6...
"A végén pedig azt se lehet tudni milyen textúra részletességgel fut valójában, hisz ha nem elég a VRAM kérdés nélkül leskálázza manapság minden játék."
MINDEN játék? Egy screenshot lett ide belinkelve, egy játékból, ahol szarul nézett ki a textúra... nem tudni, hogy milyen kártyával futott, milyen grafikai beállítások mellett,stb...
Van ilyen opció NÉHÁNY játékban, hogy texture streaming, az valóban le tud skálázni, de ezt ki lehet kapcsolni...
Ha ez ennyire komoly jelenség lenne, akkor sokkal többet beszélnének róla és nem csak benchmarkok lennének, ahol mutatják a teljesítményt, hanem arról beszélnének folyamatosan, hogy oké ennyi fps-t tud de gyengébb minőség mellett, mert leskálázza a játék, így akinek fontos a textúrák minősége az inkább ne ezt a kártyát vegye... Ilyet én senkitől nem hallottam még.
-
Albigator
őstag
Pedig itt még valamelyik nap a 8GB is elég volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg h ha elfogy a VRAM akkor annyira beesik az FPS h azt észrevenné az ember.
Erre több bizonyíték van, hogy nem:
-1 [link]
-2 amit te írsz fentebb textúra hiba
-3 és amit most: az is lehet h még leskálázza -
Albigator
őstag
Én nem deffault graffal játszottam, mindig állítgattam ezt azt.
De még WQHD-n is tapasztaltam h majdnem az egészet befoglalja nem 80-90%-ot.
WQHD-n és 4K-n is megvolt ez:
[link]
config fájlhoz nem is nyúltam.Ja és amit fentebb linkelt Mumee. 21 GB lefoglalás.

Az mi az. Hát a 16 gigás AMD sem lesz majd jó lassan.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg kell várni a 3080 Ti-t nincs mese.

-
ffodi
veterán
válasz
KillerKollar
üzenetére
Defaultban 80%-ot allokál a VRAM-ból...a CoD-oknál már egy ideje így megy, hogy a VRAM 80-90%-át allokálja alap esetben, és vagy config fájlban, vagy mint a BO CW esetén a menüben lehet tekergetni, hogy mit engedsz meg neki. Ha 70%-ra teszed, kb. 7 GB-ot fog lefoglalni.

-
trek81
senior tag
[kép]
Aki csalódott
Ő épp szenved... -
csibuka85
őstag
Sziasztok , 3080 Rog Strixet meddíg lehet húzni maximum ahol még stabil és hány mhz-et érdemes megadni neki ? Gondolom TDP legyen kitolva a maxra ami nekem 121.
Csak az AC-Valhalla miatt szeretném , mert nekem beesik 48 ra az fps-em 3440x1440 en. -
Mumee
őstag
válasz
Laja333
üzenetére
Annyit tudok róla amennyit te is látsz. Új COD patch után van az amit mutat.
Viszont Capframe nem egy random youtuber, tehát nem kacsa a videója.
5900X procival fut.Adalék a VRAM hiányhoz PCGH tesztből : [link] + [link]
"Texture streaming = "legal cheating". When the textures are not located in the VRAM."Tehát nem beszakad az fps újabban, hanem a textúra "szakad be".

Valami ilyesmi :
"Many modern engines just reduce texture quality or something else so it doesn't stutter even when Vram limited" -
törölt tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Nálam a valós fogyasztás 9351. azaz max. Semmit nem tudsz koppra kihasználni.
Megkérdeztem a gyereket, monitorozza a valóst is "d3d mem". -
Mumee
őstag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Valami új patch volt. Egyébként az hogy beállítod a textúra minőségét és esetleges VRAM hiányában min fut valójában az két külön fogalom.
Viszont mint írtam ez csak allocated memory, a valós meg passz.
Ezt az új patchet megnézhetné valaki egy 3080-al is innen. -
Werkly
őstag
Fiúk-lányok! FtW3 vagy Trio MSI a jobb választás?
-
Diosbejgli
tag
@Cshavez és @Locutus
Köszönöm nektek is az infókat, úgy döntöttem, hogy megrendelem az Evga-t.
Üdv:
-
snecy20
nagyúr
Zotac Trinity tényleg annyira ergya mint mondják?
-
válasz
Diosbejgli
üzenetére
Nekem is ilyen van, egyelőre elégedett vagyok vele. De még inkább az leszek, ha az nvidia is kijavítja végre a browser bugot a driverében

TUF OC meg az FTW3 a két legjobb ajánlat szerintem, csak az asus még mindig baromi ritka madár. Előbbinek egykét fokkal jobb a hűtője, EVGA viszont jobb OC-t tud, meg van rajta venti és argb kimenet is.
-
törölt tag
válasz
Diosbejgli
üzenetére
Ha minőség, akkor evga!
-
Shivi
tag
válasz
Diosbejgli
üzenetére
pontosan ilyenem van, bátran ajánlom
-
Diosbejgli
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek az EVGA GeForce RTX 3080 10GB FTW3 Ultra Gaming kártyáról?
Nekem még nem volt dolgom az EVGA cuccaival, így ezért kérdezem.Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
-
Mumee
őstag
"Me: 24GB VRAM is overkill. No game can actually use this.
CoD (latest update): Hold my beer..."Allokáció nem valódi VRAM használat, de akkor is közel 22GB...
[link] -
snecy20
nagyúr
Nagyjából azt érzem, hogy minek 330-350-ért adni, ha elkel ~400-420-ért is.
-
sittes79
addikt
420ert volt 3080 msi trio alzan 30 másodpercre, jól mennek le az árak.

Még van 1
-
elite.cs11
senior tag
A caseking.de-nél lemondtam a rendelésem email-en keresztül. Kb 1 órán belül jött a válasz, hogy cancel-ed, és visszautalják a pénzt ASAP.
Annyi hiba van, hogy a megszólításba Csaba helyett Casaba-t írtak, szóval nem is automatizált gondolom
-
proci985
MODERÁTOR
Személyeskedést kerüljétek pls.
-
-
WD:Legionban kinek mi a tapasztalata?
Próbáltam 4K-ban RTX OFF, de minden más maxon... hát éppen 60 fps körül tartja, de nem meggyőzően.
1080p-ben 100-120fps között szaladgál, de szintén RTX OFF. Ha azt rányomom erőset hanyatlik megintcsak
Egyelőre nem foglalkoztam az egyes beállítások külön külön próbálgatásával, de nyilván van valami mix, ami jobban működik ennél, és RTX-et is lehetne tenni mellé? (tudom, DLSS, de azt direkt nem bántottam még) -
Zorel
senior tag
válasz
Spirit
üzenetére
A garanciális ügyintézés menete nagyban függ a hibától és a márkától is. Elég sokszor volt már benne részem, külföldi és magyar boltok esetén is. Sajnos ilyen esetben mikor egy alkatrész elfüstöl tehát fizikailag is látható a hiba, akkor a boltok (kisker, nagyker) nagy része sose előlegezi meg a fogyasztónak hogy a gyártó helyett biztosítson csere terméket. Ilyen esetekben szinte mindig a gyártónak küldik el a kártyát vizsgálatra és ha jogos a gari akkor a gyártó küldi vissza a javított vagy új kártyát. Utoljára így egy giga kártyát gariztattam az olyan 30-32 nap volt, mivel hajóval küldték ki és vissza is a terméket. Ez a mostani helyzetben kb 2 hónap, így kb ennyivel érdemes számolni. Természetesen más a helyzet ha adott márkának van országon belül szerviz kirendeltsége, mert akkor csak oda küldik és ők bírálják a gari igényt.
-
Spirit
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen egeret válasszak?
- Indul a ChatGPT Health
- További aktív témák...
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung A17 mobiltelefon
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Így a legstabilabb drivert probálnám megtalálni.
Ez az én hülyeségem talán, de 4k ban játszok és keveslem a 10gb ramot.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.