Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
gainwardgs
üzenetére
Pakold be a kosaradba az adott terméket és jelöld be hazánkat, így kiköpi a szállítási díjtat (10-15€ jellemzően). Ja, ha hozzánk rendeled, akkor az ára is magasabb lesz a cuccnak, mert a német helyett a magyar áfával fog számolni.
A gari az nálunk is háztól-házig, kapsz egy pdf-et, aztán ingyé' rendelsz futárt a rossz kártyához.Mod: Megnéztem neked, nem ócsó':
-
ScomComputer
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
B.szod..ide írj itt vannak a tudorok.. [link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
echterion thx.. -
gainwardgs
veterán
Sziasztok
Caseking.de-ről kb mennyi a szállítás ide Magyarországra?
Vagy van esetleg jobb bolt?
Gondolom gari ugyanúgy vonatkozik rá, ha valami gond lenne megy vissza futárral
Ahogy számoltam 330-ba jönne ki onnan egy 3070Ti Tuf
Ajánlott ez a típus egyébként??
-
Chapel
addikt
Hahó,
Vettem és azóta sem bántam meg tavaly ősszel egy új 2 év garis bontatlan Zotac 3070 Ti-t.
Nos, nem esküszöm meg hogy az új driver óta vagy már előtte is volt e (későn raktam fel),de csinál ilyet hogy 10-20-30mp-re az egyik venti megőrül (csak egy!!) és 100%on megy miközben 35-40 fokos a gpu majd lenyugszik és minden megy tovább.Ötlet?

-
Találtgyerek
veterán
Igen, az MSI Afterburber az ajánlott.
Alulfeszeléshez [segítség.] -
ricpet
tag
Az alulfeszeléssel mindenképpen érdemes kicsit eljátszani.
Ha nem is 0.9V, de mondjuk 0.95 V-nál még a gyári sebesség felett is megy. A kártya hűvösebb, venti kevésbé pörög és az sem mindegy, hogy kb. 300W + helyett 215W körül lesz a kártya fogyasztása maxon. Ahogy előttem írták. -
I
tag
Köszönöm a tanácsokat, amint lesz egy kis ráérő időm, eljátszogatok ezekkel a beállításokkal.

Ja, még annyit, hogy az MSI Afterburner ami ajánlott ezekhez a beállításokhoz?
-
Benhill
senior tag
gpu max 75
hotspot max 90Ezen a hőmérsékleten semmi baja nem lesz.
Jelenlegi beállítást kicsit alulfeszeled 1,081V helyett kapjon 0,9V-t. Frekvencia 1950MHz menjen első körben, ha nem stabil, akkor 1920 vagy 1905. Memória kaphat +500-at.
Az a 62% venti pedig elég hangos szerintem, volt nálam 3070TUF, de nyitott fejhallgató alatt hallottam úgy eléggé. Lődd be a venti profilt 52-55% körülire max.
-
Találtgyerek
veterán
Az mindenképp ajánlott! Hűvösebb, csendesebb lesz a kártya és kevesebbet is fogyaszt.
Szerintem megpróbálhatod kicsit feljebb is a frekvenciát alacsonyabb feszültséggel.
Mondjuk egy 925mV -1900 Mhz-et. Lehet ennél jóval többet is tud a GPU, de lehet kicsit több fesz kell majd. Kísérletezd ki! -
I
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
És a GPU feszültséggel érdemes játszani, lejjebb venni? Vagy ajánlott amit ő szabályoz?
1830 MHz a boost órajel, próbáljam meg kisebb feszültségen, bírja a kártya? -
I
tag
válasz
ricpet
üzenetére
Alapbeállításon nálam a Time Spy Extreme benchmark után a max. elért értékek
GPU: 75°C
hot spot: 88°C
memória: 78°C
GPU feszültség: 1,081V
venti sebesség 62% / 2150 ford.Akkor érdemes a GPU-t kb. 60°, a hot spotot 70°C körülre belőni? Megpróbálom agresszívabbra állítani a venti profilt, persze Battlefield alatt tesztelem majd
-
ricpet
tag
Szia, nálam most 15 perc 100% terhelés után (furmark):
GPU: 58
GPU hotspot: 69
GPU memória: 83
GPU ventillátor: 1750 RPM0.9V -ot kap a kártya.
Játék alatt nem nagyon szokott 100% terhelés lenni (tisztelet a kivételnek), ott ennél azért lényegesen kevesebb. De természetesen játék függő a dolog.
-
I
tag
Sziasztok, melyek azok a GPU, memória, hot spot hőmérsékletek, ami "jónak" mondható játék közben egy 3070Ti-nek? Be szeretném lőni a ventilátor karakterisztikát, fejhallgatóval játszom, szóval nem zavar ha hangosabbak a ventik.
-
Dönc
tag
válasz
Puma K
üzenetére
Számomra nem ismeretlen a DDU (még réges-régről, de nem igazán használtam az utóbbi években), viszont az NVSlimmer csak itt jött szembe párszor. A fenti leírással maximálisan meggyőztél. Szerintem kipróbálom, hogy mit hoz a konyhára a felesleges feature-ök elhagyása W11 mellett. Stabilitásban egyébként semmi kirívót nem tapasztam, mondjuk én mindig a studio drivert telepítem, azt is egyéni beállításokkal és nem is túl gyakran.
Referálok majd, hogy mik a tapasztalatok. (Nem hinném, hogy más lesz amit, Te is írtál.) -
Puma K
nagyúr
válasz
Hiperhuje
üzenetére
A DDU egy olyan program ami a VGA kártyák (AMD és Nvidia) és hangkártyák driver-eit úgy letörli, hogy semmi sem marad a gépen.
"Download Display Driver Uninstaller DDU - Display Driver Uninstaller is a driver removal utility that can help you completely uninstall AMD/NVIDIA graphics card drivers and packages from your system, without leaving leftovers behind (including registry keys, folders and files, driver store). "
Ezért érdemes VGA driver telepítés-csere előtt letölteni-gépen tartani a legfrissebb DDU-t majd lekapni a telepítendő (legfrissebb?) VGA driver-t majd a netet letiltani vagy kihúzni arra az időre a gépből amíg ez a törlési és telepítési procedúra végbemegy.
Amúgy VGA driver-t sem kell minden újabb verziónál frissítgetni. Ezt mindenki eldönti saját maga, hogy mikor lépi meg. Én rendszerint akkor szoktam csak frissíteni, amikor adott új funkcióval bővül az addigi tudása a driver-nek. Vagy -bár ilyet jó régen tapasztaltam- ha futtatásbéli problémával találom szembe magamat egy újonnan megjelent játék és egy régebbi verziójú driver összeengedésénél. Újabb játékokhoz a GPU tervezők (AMD-Nvidia) szoktak új driver-t is kiadni amivel jobban tud futni az adott frissen megjelent játék.
Alapból a Windows megpróbál valami régi driver-t felrakni. Gyors nettel és gyors géppel ez meg pillanatok alatt megtörténik és akkor lesz az, hogy ott van valami ezer éves driver amivel ugyan kapsz képet, de játékok támogatottsága és játékokbéli sebességben érhetnek hátrányok.
Alapból ha a VGA driver-t simán törlöd (Eszközkezelő, Telepített programok, CCleaner stb), akkor az hagy fent maradékfájlokat amik nem jók a gyakorlatban.
Minden egyes alkalommal úgy érdemes VGA driver-t törölni-telepíteni, hogy az addigiból ne maradjon fent semmi. Meglehet túlmisztifikálásnak tűnik, de 2008/2009 óta így végzem a saját és mások gépén a VGA driver telepítését.
Még van egy csavar a történetben.
Van egy pl NVSlimmer program amivel a driver-ből csak a lényeges dolgokat tudod telepíteni.
A -számomra- szutyok GeForce Experience-t, telemetriás és HDMI hangkimenetes hülyeségek nélkül. Itt a koncepció azaz, hogy amire amúgy sincs szükséged azt minek felrakni...? A Windows is stabilabban és úgymond jobban működik, ha nincsenek feleslegesen háttérben futó folyamatok-programok amiket soha nem használsz, de cserébe neked tekergetik a procit, az adattárolót, memóriát foglal és esetleg még a rendszerfájlokban is kuszaságokat tapasztalhatsz... persze ez mostanra megmosolyogtató érv a több magos és több ezer MHz-ces procik esetén plusz a több ezer MB/s-sel írni képes SSD-k korában.
Ilyen módon karbantartott gépeken én sosem tapasztaltam olyan anomáliákat mint amiket némely ismerősömnél vagy ismerősnek az ismerősénél tapasztaltam... felraknak minden sz@rt amiről azt sem tudják, hogy mi az vagy egyáltalán kell-e nekik aztán lassú a gép, nem megy, kilép és miegymás hibákkal találja szembe magát az illető, mert a Next-Next-Next-Install-on kívül mást nem ismer...
-
csaba951
veterán
válasz
Hiperhuje
üzenetére
Helyedben kipróbálnám másik (régebbi) driverrel. Akár többel is. Hasonló hiba már többször előfordult az évek során. Nem mindegyik driverrel működik helyesen. 1-2-3 kiadással később azért javítani szokták.
Esetleg ha Windows 11-et használsz, azzal is lehet gond. (Még) nem érdemes átállni.
-
Hiperhuje
aktív tag
válasz
dannyl
üzenetére
Új monitor, új Gygabyte 3060ti.
Összedugom, működik, van kép, windows 10 képkiterjesztés funkcióval használom.
A kábelek, a Moinitor LG27 880 ergo csomagjában voltak.
A régi monitor egy AOC32 ezt használom a Display kábellal.
Az LG-t HDMI-vel.
Az első használatnál felállt a windows, van kép mindkét kijelzőn.
Páperc múlva Villogás, feketekép, windows képe, fekete kép, 10 másodpercig, majd marad a fekete kép.
Az ablakokat át tudom tolni, de nyílván nem látom...
Cseréltem kábelt, egy másik gagyira, ment egy hétig jól. Nagyon örűltem, tegnapig.
Most mindegy mit hova dugok, feketekép. -
szanyi20
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
-
Hiperhuje
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy 3060ti-t.
Két monitorral szeretném használni.
Az egyes a DVI kábellel megy, a kettes az HDMI-vel.
A jelenség az, hogy egy kis idő után, a 2-es monitorról vibrálás után elmegy a kép.
Mi lehet a gond?Tudnátok adni ötleteket?
Köszi!
-
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Timespy-t nézhetnél
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
-
Találtgyerek
veterán
Csináltam pár tesztet gyorsan. Superposition 4K teszteket csináltam, mert ezt szoktam minden kártyán és így van viszonyítási alapom. Minden SP teszt után nyomtam, egy Metro EEE tesztet is, amik hiba nélkül lementek. Szóval nem csak a SP-re lettek beállítva az értékek.
Asus 3070 Ti TUF OCOC (1.025V-2130Mhz +1000 memória) :
Ez a végleges (925mV - 2010Mhz +250 memória és kicsit csendesebb ventiprofil.)
-
Puma K
nagyúr
válasz
Joachim21
üzenetére
Az AMD hozta be a Radeon VII kártyájától kezdve, hogy teletömte a GPU-it hőszenzorokkal avagy helyesebben egymással összekapcsolt hőmérő hálózatot alakított ki:
a narancssárga pöttyök a hőszenzorok, Radeon VII esetén szám szerint 64 db
A GPU más-más része más hőmérsékleten üzemel. Ez függ az adott terheléstől-programtól amit ráengedsz, hogy mely részét használja a GPU-nak. A sima GPU hőmérséklet és a legmelegebb GPU pontja között simán lehet 20°C-os hőmérséklet különbség is.
Az, hogy mit mér GPU-n belül "hot spot"-ként Nvidia esetén azt csak az Nvidia tudja mert nem tette közkincsé senki számára, hogy hol és mennyi ilyen hőmérő szenzor van a GPU-iban.
De legalább egy ideje már monitorozható-olvasható ez az érték.
-
szanyi20
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
-
csaba951
veterán
válasz
zakarmihaly
üzenetére
Elsőnek talán kapcsold ki az energiatakarékossági funkciókat.
CPU
Vezérlőpult -> Energiagazdálkodási lehetőségek -> Teljesítménycentrikus legyenGPU
NVIDIA Vezérlőpult -> 3D beállítások -> Képbeállítások megadása előnézettel -> Speciális 3D képbeállítások használata -> Vigyen oda -> Energiagazdálkodási mód -> Maximális teljesítmény előnyben részesítése -> Alkalmaz gombJátékokban ne Ultra, hanem eggyel kisebb (very high) beállításokkal használd. Játékok ugye SSD-re vannak telepítve?
-
Találtgyerek
veterán
válasz
zakarmihaly
üzenetére
Szia!
Amennyiben BF5, akkor legalább egy i5 10600k a 3060ti mellé, ha 60 Hz felett játszol. Azt viszont nem ajánlanám abba a H410-es alaplapba. Az alaplapot is cserélném és akkor még a memória is menne 3200-on. Az is tud javítani a droppokon. -
zakarmihaly
tag
sziasztok. még ősszel vettem elég jó áron a foramaxban egy komplett pc-t, 3060tivel, 10400f-el, a lap egy ASUS PRIME H410M-E és 16 gb rammal (mivel single chanell volt vettem mellé még egy 16-osat és most így van benne 2x16 gb ram, igaz csak 2666mhzen pörögnek a 3200 helyett, nemtom ez mennyit számít)
őszintén szólva nem vagyok elégedett annyira a teljesítményével. mármint papíron erős a gép, de azért sztem tudhatna többet. kevés fps meg droppok úgy általában (WFHD, 2560 x 1080 felbontáson pl a battlefield játékokban, de pl a FarCry6 is droppolgat). biztos optimalizálatlan hulladék minden, de gondolom azért lehetne javítani a teljesítményen.
egy alaplap proci csere sokat dobhatna a dolgon? ha igen akkor mit javasolnátok ? mennyi marad a kártyában ezzel a procival? mi lenne ami teljesen kihajtja? köszi előre is -
szanyi20
tag
válasz
BaJaZo
üzenetére
Szia. A szín az utolsó volt. Természetesen előtte alaposan utána néztem mindennek, itt a fórumokon, külföldi teszteken, stb. A vége volt az, hogy néztem a desing-et is. 1 nap után végletekig meg vagyok vele elégedve. 1440p 144 Hz monitorral használom nagy megelégedéssel (és nem melegedéssel
) . -
ricpet
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Azt nem is néztem, de minden maxon 1080p és 1440p-ben is tesztelve. Valószínűleg az van, hogy 60Hz-en nem nagyon terheli a GPU-t, na de akkor is 45 fok...

-
ricpet
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Igen, engem is meglepett. Mostanában ELDEN-ezek és ott végig 45 fok környékén megy, így 0 RPM.
Modern Warfare alatt minden maxon és kicsivel 4K alatti grafikán visszaskálázva (talán 3200x valamennyi) megy fel 56-ra. -
ricpet
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
hát nem

Na nem mintha a 65 fok sok lenne. -
ricpet
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Be Quiet 500 DX-ben van egy + egy 1000RPM ventillátorral. (összesen 4, de alig hallani őket) A házban nagyon jó a légáramlás. + a procin is egy Dark Rock 4 pro van, így azt is gyorsan kitereli a házból.
-
ricpet
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Nagyon jó kis kari az a 3070 TI TUF.
Én jelenleg 0.9V-on használom, 1940Mhz és +800 -at adtam a memóriának. Így teljesen stabil, max 1300RPM-en megy a venti, már amikor elindul (maxon 56 fokos a gpu, de többnyire 50 fok alatt megy játékok alatt)
Az elindult úgy értem, hogy 50 foknál kezd el pörögni
-
szanyi20
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Kicsit a design-re is mentem, mivel fehér Fractal Design házam van, így Gigabyte Vision OC-ra esett a választás.
-
szanyi20
tag
Sziasztok! A mai nappal én is csatlakozom a klubhoz: 1660 Super-t váltottam 3070 Ti-re. Kíváncsian várom az esti szerelést és a kis tesztelést.

-
nubreed
veterán
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
Meg szabad kérdezni, hogy magyar boltból vetted a kártyát? Van olyan magyar bolt/webshop ahol értelmes áron hozzá lehet jutni egy 3060ti 3070 kártyához?
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Megoldodott a próbléma
Közvetlen közelről a vga foglalatot ki kellett fújatni több alkalommal sűrített levegővel. 3-4 nagyobb kosz-por darab jött ki belőle és enyhe por. Ezek szerint géptakarítás végén mindig újra ki kell fújatni erősen a vga foglalatot. Busz típusa PCI Express 3.0 x16 @ 3.0 x16 -
rup1u5
nagyúr
-
N_A_S
veterán
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
vedd ki majd tedd vissza, esetleg tedd át másik slotba majd vissza az eredetibe. lehet a kártya a súlyánál fogva sem helyezkedik el a legoptimálisabban esetleg próbáld alulról kitámasztani
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Sziasztok! Pár napja beruháztam egy MSI RTX 3070Ti gaming x kariba és most vettem észre, hogy videókártya pci express x4 3.0 megy pci express x16 3.0 helyett. Ilyen próblémával még sosem találkoztam, elöző 2070s is ment x16 3.0-ban, szóval elégé tanácstalan vagyok. Alaplap egy Asrock z370killer sli egy 8700k procival. Csere a 12 genre nyáron lesz. Két m2 PCIe 3.0 x4 SSD van a lapon.
-
s.bala31
őstag
válasz
dannyl
üzenetére
Megérné számodra. Kérdés hogy aki az Evga-t cserélné Gainwardra abban neki mi az üzlet? Egyáltalán miért váltana egy olcsóbb kártyára egy az egyben
Persze ha úgy érted hogy te eladnád a GW-t majdnem olyan árban mint amennyiért tudsz venni egy FTW ultra-t akkor nem szóltam. -
Szerintetek megérné a gainward phoenix 3070 ti-t egy ftw ultra 3070 ti-re cserélni? (kb. 1 az egyben tudnám cserélni) Az ftw backplate-je is műanyag?
Köszi előre is
-
I
tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Lecseréltem a BF2042-ben a 2.2.18-as verziót a 2.4.0-ás verziójú nvngx_dlss dll-re, de a játék videó beállításaiban beszürkül, nem lehet bekapcsolni. Ha visszamásolom az eredeti verziót, működik.
Ezt mi okozhatja?
(3070Ti videokártya) -
N_A_S
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
nekem a Prometheus jutott eszembe róla
-
nyul105
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
néztem róla infokat, olyan ez mint az existenz című film, amiben kínai levescsontokból csinált a faszi pisztolyt és a fogait használta tölténynek.
ha nem láttátok, az egy nagyon flash film… nem jó film de cserébe fura! jude law , ha jól rémlik…
-
nyul105
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
ez komolyan egy game is? tech demonak jó, de mint játék, ki akar belekben mászkálni és turkálózni?
-
ScomComputer
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Ez game olyan mintha a bélrendszerben mászkálnál..
-
Találtgyerek
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Ezek GMO-s csirkék a játékban?
-
ScomComputer
veterán
Scorn New Gameplay Demo (2022)
Download: [link] -
MZsoltee
veterán
3070Ti-nal mi a jónak mondható 3dmark pontszám? Illetve SP pontszám? És milyen fogyasztás mellett?
-
Puma K
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
Köszi
Csak így munkában néha meg-meg szakítom az írást, aztán visszamenőleg beleszerkesztek-módosítok és a végén mikor már nem tudom szerkeszteni akkor veszem észre a hibákat...Legalább valami ilyesminek kellene lennie az összefoglalónak, amihez hozzá jöhetnének a plusz infók: [link]
-
omfgk
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nincs ilyen.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Segítsetek már légyszi. Rosszul emlékszek én, hogy volt olyanról szó, hogy LHR kártyáknál ha bányászol bebillen valami flag és nincs gari?
Konkrétan 14 napon belüli elállásról lenne szó, nyilván kipróbálja az ember a hashratet. Megtagadhatja az üzlet az elállást? Van rá mód hogy tudják? -
Puma K
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A legtöbb hardverhez van külön driver (egér, bill, monitor, VGA, hangkártya stb-stb.). Ez teszi helyére a Windows "ismereteit" az adott csatlakoztatott és használandó hardvert illetően.
Rendszerint ez után válik teljes körűvé az adott hardver használhatósága és ezután érhető el minden funkciója.
Mert ha nincs hozzá megfelelő driver és az eszköz sem közöl magáról elég információt, akkor az OS hozzáilleszt valamilyen driver-t aztán az vagy működik vagy nem vagy minden funkcióját tudja a hardver vagy nem.
A monitoromhoz tartozó driver csomagja így néz ki:
Rosszul írtam és nem .ini... .inf az amit pl az Eszközkezelőből érdemes telepíteni ha nincs telepítő mint itt nálam a Setup.exe. Vagy akár így mappából is kétféleképpen. De ez most nem lényeg. Esetemben ha ezt telepítem akkor pl már kiírásra kerül minden szükséges helyen a monitorom pontos típusa mellett minden tulajdonsága.
Azért írtam, hogy monitorhoz driver, mert mindenféle kacifántos képfrissítési értékeket látsz. Nekem az jön le, hogy valami hiányzik és nem tudja a pontos paramétereit a Windows a monitorodnak. A monitor meg csak közli a Windows felé a típusát, de pontos specifikációk mintha lemaradnának.
A monitorodra rákeresve viszont kivétel nélkül mindenhol kerek egész 144 Hz-cet látok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- PlayStation 5
- Borderlands 4
- Okos Otthon / Smart Home
- SörcsaPH!
- Villanyszerelés
- Hyundai, Kia topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) .
Közvetlen közelről a vga foglalatot ki kellett fújatni több alkalommal sűrített levegővel. 3-4 nagyobb kosz-por darab jött ki belőle és enyhe por. Ezek szerint géptakarítás végén mindig újra ki kell fújatni erősen a vga foglalatot. Busz típusa PCI Express 3.0 x16 @ 3.0 x16