Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petimbo
tag
FurMarkban teszteltem a kártyát (Gigabyte Aorus RTX 3070 Ti) 1440 pixelen.
9476 pontot kapott (158 FPS az átlag) -
Raidon
őstag
Azt esetleg hozzáértő meg tudná mondani, hogy ezeken a kártyákon pl Asus Strix 3060Ti az RGB csík műanyagja milyen is lehet? Akryl? vagy lakkozott? Azért lenne érdekes számomra mivel szeretném kicsit megpolírozni kézzel. Rendeltem akryl műanyaghoz való pasztát. Csak a paszta dobozán fel van tüntetve, hogy lakkozott felületen nem lehet használni.
-
jozsef83
tag
Rendben köszi srácok a gyors választ!
-
jozsef83
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket hogy egy PCI express 3.0 alaplap visszafog-e egy RTX 3070 vagy 3070ti kártyát? Ha igen mennyire? Előre is köszi. -
petimbo
tag
válasz
Rebelf
üzenetére
Mindenkinek másak az igényei.

3080-ason gondolkodtam igazából, de ott is pluszban ugyanúgy erősebb tápegységet kellett volna vennem, mint a 3070 Ti esetében. Jelenleg 3060 Ti van a gépemben, ugyanebből a márkából, ami átkerül tesóm gépébe egy Ryzen 3600 proci mellé. Remélem boldogulnak majd egymással. A 3070 Ti pedig az én gépemben lesz egy 3700X proci társaságában.
Time Spy esetében milyen értékekre számíthatok?
-
C4mp3r
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
van sajat topicja amit linkelt a forumtars, de igazabol szerintem mindegy hova irsz, ga 106 vagy 104 teljesitmenyben nem lesz kulonbseg
-
lavorka
aktív tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
A 3060 az GA106, kivéve ha a 12GB-os 3060-ad van.
A sima 3060 topik nem igazán pörög [link] -
Trailblazer
veterán
Üdv! Beszereztem egy GA104-es 3060-ast, itt a helyem?
-
BeZol
őstag
Ilyen beállításokkal 16.700+ pontnál kéne járnod, magyarul biztos nem ment úgy a kártya, ahogy beállítottad (gpu-clock-ügyileg). Nálam sem ment úgy, ahogy beállítottam: [link] + [link]
A memória pedig ha túl magasra van húzva és amúgy már nem bírja, akkor csökkenti az fps-t és ezáltal a pontszámot (vagy ugye le se fut a bench miatta).Ettől függetlenül a pontszám rendben van, most keress vmi olyan beállítást, ami mellé nem kell zajvédő, aztán játszikálj
-
Iramirez
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Mindenkinek. Be igazolódott amitől tartottam.
Rakok bele plussz ventit,ahova lehet.addig meg MSI...
mert azzal meg 25 fok. -
válasz
Iramirez
üzenetére
Szia, nekem EVGA 3070 XC3 kártyám van, egy Fractal Design Define 6 házban. Ez az EVGA kártya "vékony" hűtőbordás, azaz sajnos érezhetőbben gyengébb a hűtése mint akár a márkatárs FTW modelleknek. Ha a házventijeim halk alapbeállításon (kb. 30% / 500 RPM) mennek, enyhe üzem (YT, FB, cikkolvasás) mellett 48-51 fokot ér el a GPU (szobahőmérséklettől függően), azaz a saját ventijei nem indulnak el, az 54-55 foknál következne be. Ha a házventiket feljebb tekerem, 48% (750 RPM) környékén az előbbi elfoglaltságok esetén akár 41 fok környékére is le tudom szorítani a GPU-hőmérsékletet. Természetesen a GPU UV-olt. Szumma: magas az az idle hőmérséklet nálad, valami nem oké.
-
Iramirez
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
-
Raidon
őstag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Nálam a 3060Ti Strix is hasonló hőfokban mint a te 3070-ed… Pedig még féltem vásárlás előtt, hogy melegebb lesz vajon mint a korábbi kártyám…
-
Raidon
őstag
-
Zsoxx
őstag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Ott nem is kerestem, köszi. A default görbén hagytam, így már jó, lement 32 fokra. (Nálam mindig 26-27 fok van a szobában.)
-
beállításoknál ott van
FAN fülnél
pipa enable user......én mindig sajátra beállítom sokkal jobb hőfok lesz terhelésnél és magasabb órajel gpu
+120mm is van odarakva hiába 3 ventis a ház +3 kifelé szívja szóval ventiből nincs hiány így nyáron kánikulában is marad a hőfok másnál meg ilyenkor szokott szervizbe jutni mert télen belövi a jó hidegbe ne legyen hangos nyáron terhelésnél meg +15-20fok is lehet aztán pár hónap megfőzi a ramokat vagy kiszárad majd a paszta
-
Zsoxx
őstag
MSI Afterburnerben hogy állítsam be a görbét, hogy alapjáraton is forogjon a venti (3060 Ti)?
-
-
petimbo
tag
Sziasztok!
Alzának mikor lesz újabb készlete, nem tudjátok? -
Joachim21
őstag
válasz
ricpet
üzenetére
Amit olvastam, az alapjén a TUF jobb.
Az enyém egy Gigabyte Aorus Master. Azt nézegettem, hogy az órajele fix 1995Mhz terhelés alatt. Ezt gyári beállításokkal hozza, nem nyúltam semmihez eddig. Így volt 66 fokos a GPU, szerintem ez is jó. A memória 70 fokos volt, ezt nem tudom mennyire számít jónak, vagy elfogadhatónak. -
ricpet
tag
Sziasztok,
Melyik 3070 ti -t javasolnátok, ha egy árban vannak?
Melyik lehet csendesebb illetve megbízhatóbb a kettő közül?ASUS TUF Gaming TUF-RTX 3070 TI-O8G-GAMING NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti 8 GB GDDR6X
vagy
MSI RTX 3070 TI GAMING X TRIO 8G NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti 8 GB GDDR6X
Köszönöm
-
tibcsi0407
félisten
Durva, hogy a VULKAN alapjait az AMD tette le az asztalra, erre a tesztekben durván elmaradnak a pontszámok a D3D12-höz képest.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
henterprise0
üzenetére
Ez elég bő eredmény! Gratula. Hőmérsékletek hogy alakultak?
-
echterion
nagyúr
EVGA 3070ti XC3 hűtése mennyire sikerült jól? Hangerő és hatékonyság tekintetében van olyan jó, mint egy Gainward Phoenix kártya? E kettő között vacillálok most, e a gari egyszerűsége miatt az EVGA felé húz a szívem.
-
Raidon
őstag
Sziasztok! Sikerült beszereznem egy Asus Strix 3060Ti OC. V2 LHR karit! Fogok e érezni abból valamit jelentősen, hogy az alaplapom csak PCI-e 3.0-ás? GTX 1080Ti-t váltottam. Konfigom az adatlapomon
válaszaitokat köszönöm
-
s.bala31
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nem próbáltad uV-zni? Nagyon magasnak tűnik az a 1.0120 a gpu-nak 1830Mhz-hez.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Joachim21
üzenetére
A TDP keret miatt ott más az OC curve. Valószínűleg kicsivel több benne a tartalék is. Ha jól be tudnád lőni, akkor biztos többet gurítana, mint az enyém.
Lehet még eggyel kisebb feszültséggel is el tudnám érni ezt az órajelet, ha lesz időm majd megnézem. Kombustor alatt már instabillá válik, ha nagyon alacsony feszültséget választok. Érdekes módon néha elég sokáig bírja jóval alacsonyabb TDP mellett is.
-
Joachim21
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nálam a 3070 TI aoros master hoz 15240 pontot minden tuning nélkül. Ezek szerint elég jól belötték a Gigánál a felső határ közelébe.
-
omfgk
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
Ugyanúgy 6 mag - 12 szál de azért ott van bőven különbség.
Egyrészt órajelben van 10-12% plusz (all turbo). Másrészt pedig 10600k van itt a grafikonban.
10400 alá azért luxus egy Z-s alaplap szóval marad a 2666-os ram. Ami azért szintén visszafogja.
https://www.youtube.com/watch?v=NqCGHHOZYcA&t=420sItt ott van mindhárom. 10400-2666 vs 10400-3200 és 10600k. Meg a 3600 is.
-
echterion
nagyúr
-
omfgk
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
Az a 12th gen 4 mag azért elég szépen röpül.
https://www.youtube.com/watch?v=2WklVah7ERo&t=927s
A 10400-ast szétveri konkrétan. Itt nincs a grafikonon viszont a 10400 valahol a 3600-3600x körül van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- PlayStation 5
- Borderlands 4
- Okos Otthon / Smart Home
- SörcsaPH!
- Villanyszerelés
- Hyundai, Kia topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor max a Ray Tracing-et próbálom ki elsőként az Exodusban