Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az Eszközkezelőben a monitornál lehet hozzá kéne adni a driver-t vagy a szükséges .ini fájlt.
Akkor tud ilyen zöldségeket írogatni a Windows az adott hardverről, ha nem kap pontos infót az adott eszköz felől és-vagy ha nincs fent az adott eszköz driver-e. Valami értékeket kiolvas vagy közöl magáról az adott hardver ami nem felel meg a valós specifikációknak.
-
Puma K
nagyúr
Nem kell, hanem ajánlott.
Így kényszeríted ki azt, hogy biztosan az adott monitor képfrissítési tartományán belül tartsd az FPS-t. Így az adott képkocka szinkronizáló és képtörés mentességet garantáló eljárás (alap: V-Sync, extra: G-Sync és Free-Sync) a legideálisabb tartományon belül fog tudni dolgozni.
A monitorod képfrissítésétől több FPS-re halandó ember számára nincs szükség és mivel nem tol ki magából a VGA úgymond "feleslegesen sok FPS"-t így nem dolgozik azon hogy a már említett több száz-ezer FPS-t kitolja magából a kártya így ne rántson be feleslegesen sok áramot és így feleslegesen ne melegedjen. Csak annyi FPS-t állít elő-tol ki a monitorra amennyi szükséges
A fentebbi szöveg volt eddig.
Viszont új infó nekem is, hogy mióta benne van a driver-ben az Ultra Low Latency azóta ha adott játékra vonatkozóan be van kapcsolva driver-ből az említett N.U.L.L. mód és játékon belül bekapcsolod a V-Sync-et, akkor a driver automatikusan korlátozza az FPS-t az monitorod maximális képfrissítéséhez igazodva:
- 240 Hz = 225 FPS
- 165 Hz = 158 FPS
- 144 Hz = 138 FPSPersze, hogy ez működjön ahhoz az adott monitornak támogatnia kell a G-Sync-et. Ha időm engedi és nem felejtem el, akkor ki fogom én is próbálni.
Az FPS limit is egy olyan tényező amit ajánlott az UV mellett megcsinálni.
Még az Nvidia driver-ben az energiasémát érdemes maximum teljesítményre állítani ha adott játéknál van értelme. Így fogja a kártya legkiegyensúlyozottabb teljesítményt leadni és csak annyira melegszik-annyi energiát vesz fel, amennyi szükséges:UV: Nem kér a GPU adott esetben feleslegesen sok feszültséget adott boost vagy használni kívánt órajel mellé.
FPS rögzítés: A kép nem fog megtörni.
Energia séma játékra bontva: A VGA teljesítménye adott pillanatban lévő terhelés közben állandó lesz az órajel és nem fogja 3D LOW és 3D HIGH órajelprofilok között dobálni a GPU az órajelét. Emiatt javul a minimum és az átlag FPS (én ezt mértem ki annó AC: Odyssey-ben).
-
T0mBd1gg3R
veterán
Nekem a monitorom 1440p 144Hz-es, de valamiért a windows 143,97-et ír, úgyhogy rtss-be 143-mat kell írjak.
Nem tudom mi történt, mert korábban 144-et írt a win, ahogy az nVidia control panel, de más monitoroknál, frissítések él is látok ilyet: céges monitor intel igpu laptoppal, 2 lehetőség: 59,951Hz vagy 60,011
Amúgy van a monitornak egy 4K bemenet funkciója, és mivel az a legmagasabb felbontás, az nvidia ahhoz méretezi a superresolutiont
Ezért minden drivertelepítés/frissítés után CRU-val ki kell szednem a 4k felbontást (az amúgy is csak 60Hz) és amúgy próbáltam itt overclockolni, 150Hz-et bírt. Lehet feltakom 145-re és adok egy 144 limitet neki
Ami még idegesítő, hogy ahányszor bekapcsolom a monitort, elkezdi ezt a Gsync compatibilis monitort csatlakoztattak felugró ablakocskákat az óra mellett meg villódzik a kép.
Tudom mit csatlakoztattam, csak kikapcsoltam a monitort meg később vissza, csak kapcsolj be simán nem kell a műsor meg a szarakodás.
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
fudi2002
üzenetére
Új a kártya vagy használtan vetted?
A CW el tud tűnni, de az FPS korlátozás mindenképpen segít. Én CW-t akkor hallok ha több száz-ezer FPS-t tol ki magából a kártya (teljesen feleslegesen).
165 Hz-es monitorom van és vagy játékon belül ha van rá opció vagy driver-ből korlátozom az FPS-t 162-re.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
-
Puma K
nagyúr
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Mitől lenne lassabb? Milyen módon nem tesz jót kompetitív játékoknál?
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
RR2-ben is csinálja. 1.0v@1995mhz gpu beállítással, szóval a gyári alatt vagyok. 280w fogyival. Memóriát meg alapból nem is piszkálom.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Amúgy is korlátozni fogom ha megjön az új monitorom 141fps-re, de a lent említett extrém tesztnél(Chernobylite tesztek) amúgy 60-120fps közt ment, szóval amúgy sem hinném hogy eme példánynál bármi ilyen használna.
-
-
fudi2002
nagyúr
Köszi Urak. Nem mindenáron, de ha lehetőségem lesz akkor megy vissza és szerzek vmi mást. Gaming x újra ha jobb áron lesz, esetleg supreme. A felvázolt esetem a full terhelésre vonatkozik, nem a normál használatomra, de 350e ftért azért egy cws darabhoz nem annyira ragaszkodok, még ha annyira nem is zavar.
-
Benhill
senior tag
válasz
fudi2002
üzenetére
volt nálam asus 3070, be lehet finomhangolni azt; ha jo aron volt, ne adj tul rajta ilyen hamar.
Homérséklet ugyben ha ventit belovöd úgy hogy hotspot 90 körül, a vga pedig 75felé megálljon, akkor nem lesz gondod, és baja sem lesz.
Nekem 3080inno x4 alap venti profil, iszonyatos fos volt 54%-on forgatta a ventit,
most be van lőve 88fokon megáll a hotspot, vga pedig 74, a ventit pedig csak 43%on forgatom, igy már halk. -
fudi2002
nagyúr
válasz
fudi2002
üzenetére
Nos 3070TI Tuf, Coil Whine is van, nomeg a hűtésről már pár nap viszonylatában tudok nyilatkozni, egy vicc a gaming trio X-hez képest. A gaming 1300rpm-en hotspot és memót tudott 80 fok körül megtartani, ennek kell hozzá majd 2000rpm. Hiába, a 1,5kg az nem 1,2kg. Szóval csalódás. Remélem lesz kis árcsökkenés még, mert sztem ez megy vissza a feladónak...
-
SSJPeter
őstag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Hát azért +10-15 fpst hozott átlagban, meg nem droppol be, a 7700K-val előfordult egyes helyeken, hogy 40 fps körülire is beesett. Érezhető azért, hogy ez megszűnt.
Más: Most a VGA-t is belőttem 0.95V-n 1980mhz-ra, fasza. Szerintem feljebb is menne talán, érdemes kimaxolni, ugye?
-
gainwardgs
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Pedig nálam is már olvadozik a 7700k
-
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nálam 12 fps, diavetités... GPU 40%-on megy
Melyik driver van fent nálad? -
BaJaZo
aktív tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Nálam is alszik a 3060ti GPU a demo alatt... Megy ez bárkinek is normálisan, vagy a PC-s port lett ennyire rossz? Esetleg driver függő?
-
válasz
C4mp3r
üzenetére
Sejtettem, hogy csak ez lesz a megoldás. 340k-val jön lefelé. Jövőhétre le is jön

rup1u5:
A nem linkesített magnetet meg tudom nyitni a torrent klienssel, de nem tölt se semmit. "Metaadatok letöltése" az állapot, és minden nullás. A cikkben lévő drive link meg azt írja, hogy nincs ilyen fájl. -
rup1u5
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem hajt a tatár. Mondtam már hogy megvárom a következő AMD foglalatot.
s939 volt az utolsó gépem tőlük úgyhogy ideje lenne kipróbálni őket újra. Mint látod nem az a fajta vagyok aki 2-3 évente cserél konfigot úgyhogy ha a következő foglalatuk is olyan hosszú életű lesz mint az AM4 akkor azzal elleszek.
A "megtáltosodnát" azért költői túlzásnak érzem de kiváncsi leszek. Azért ez az öreg Xeon így 4,5GHz-re húzva egy 3700x szintjét hozza. És ne feledd hogy 3440*1440-en tolom!
8 magról meg tuti nem váltok egy 6 magos I5-12400-re! Hiába gyorsabb akkor sem!
Csak fölfele BABY!
Minimum 8/16-os lesz az utódja. #12470dannyl
Nekem továbbra is működik a cikkben lévő link és a torrent link is. Fogalmam sincs mit bénáztok!
-
Tom456
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
Puma K
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én is azt gondolom, hogy inkább alaplap+proci+memória triót kellene cserélnie valami naprakészebbre és nem feltétlen a VGA a hibás az összesített teljesítmény miatt az újabb játékokban.
Múltkor ugyan linkelt 3DMark összehasonlítást, de szerintem akkor is valami oknál fogva a CPU a gyenge láncszem ha újabb játékokról van szó.
-
pandras83
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Tudtommal ez az egyetlen teszt, ami német. A kártyát ugyan nem szedi szét, de a teszt önmagában azt az általános véleményt tükrözi, miszerint ez egy nagyon jó kis budget kártya.
Mondjuk ez a részlet aggasztó kicsit: "A hűtés végig meggyőző: a kártya még teljes terhelés alatt sem haladja meg a 75 fokot, és még mindig kellemesen halk. Még az olyan játékoknál sem, mint a „Red Dead Redemption 2” 4k-ban, a kártya nem izzad. A hőmérséklet mindig 80 fok alatt marad."
80 fok az nekem sok, még akkor is ha szőrös fánk volt és nem gameplay
-
Iramirez
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Üdv a klubba
a kérdés jogos. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Bocsánat, 3060Ti, ez lemaradt.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Ezen a Gainward Ghoston amit vettem a vramokon van hűtőborda?
-
Puma K
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
Attól még bedobhattál volna egy képet, mert lehet valaki szétállítgatta magának és neki sem megy...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
Közkincsé teszel egy RTT beállítások képet?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
Kipróbálom majd úgy is bár a lényegen nem változtat. Nem tudom "élőben" követni hogy hogyan alakul a terhelés. Grafikonok visszanézésével meg nem sokra megyek utólag.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
-
rup1u5
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
elbaszarintja az url-t ha linkelni próbálom.
magnet:?xt=urn:btih:fgzdm32lgnurbextst2o3jll2sdplyuh -
rup1u5
nagyúr
The Unreal Engine 5 Matrix demo is now on PC, kind of
Lehet Unrealkodni!
[demo torrent link] -
válasz
dannyl
üzenetére
Megjavult. Mikor megnéztem a képet láttam, hogy nem csak a memória, hanem a core is pörög. Innen már egyértelmű volt, hogy a Nv control panelen az energiagazdálkodást kell normálra tenni. (Azon volt, de egyszer már szoptam ezzel, úgyhogy átraktam másra, majd vissza. Restart, és jó)
-
Puma K
nagyúr
-
Na most mennyi az annyi? Most cseréltem VGA-t. VGA ki, IGP-vel DDU, majd Gainward Phoenix 3070 ti be. Experience alól felraktam a legfrissebb Nv drivert, MSI Afterburner uninst, a fájlokat se tartottam meg. Felraktam a legfrissebbet. És folyamat ezt a memória frekit írja. Nem tudok mit csinálni vele.
3 progi 3 különböző érték.
-
Puma K
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az Nvidia GPU BOOST verziója 5.0-nál tart az RTX 3000-res szériában: [link]
Ahogy a vízhűtéses topikban említeték még a GTX 1000 széria idején 52°C-tól kezdve variálja a GPU BOOST az órajelet-feszültséget. Mostani 5.0-ás verziójában 70°C-ig maximum 1-2 lépcsőt vesz vissza azaz 1x -15MHz vagy 2x -15MHz-t.
-
nyul105
senior tag
válasz
SSJPeter
üzenetére
elvileg, de le kell tesztelni kisebb hőmérsékleten kisebb terheléssel is, ez a lényeg inkább.
ugye ha 28 fokon teszed 1980ra akkor 1965re esik le majd. ha meg 60 fokon teszed 1980ra akkor felugrik 1995re majd…
nyilván mindegy, hol állitod be, csak érdemes ugyanazon
a hőfokon allitgatni, hogy összehasonlítható legyen két beállitas.
ahogy rasotamas mondja
-
nyul105
senior tag
válasz
SSJPeter
üzenetére
azért van a 15mhzes ugrás szerintem, mert hőmérsékletet is figyelembe veszi, sőt szerintem a fogyasztást is. alacsony hőmérsékleten alacsony terhelésen a 1965t tartaná. ezért érdemes ugyanazon a hőmérsékleten beállitani (pl 28 fok), mert akkor tuti stabil lesz mindenhol.
nekem nincs kedvem, de valaki mérhetne egy 950@1950 vs 950@1500mhz esetén hőmérsékletet és fogyasztást.
-
fudi2002
nagyúr
No lecserélődött a 3070ti gaming x (pénzügyi malőr miatt) egy tuf 3070ti-ra, nem mondom hogy annyira el vagyok dobva tőle, mint amennyire ajánlottátok a topikban. Tudom, nincs két egyforma chip, de a gaming 2010mhz 0.975v sima liba, ez kb 2mp alatt még div2-ben is kifagy eme beállításon, ami ugye nem is akkora kártyaizzasztó. Gyáril beállításokon 1820-1900mhzeket láttam ennél, gaming 1920++ majdhogy stabilan. Majd még nézegetem mit tud, de egyetlen előnye jelenleg, hogy spóroltam 24e Huf-ot.
-
SSJPeter
őstag
válasz
nyul105
üzenetére
Nem tudtam, hogy ilyen pofonegyszerű dolog ez az UV, ma megcsináltam és 0.950mv-n 1965mhz max.-ra állítva (ami valójában csak 1950mhz) lefutott gyorsan 30 kör Metro Exodus benchmark, ami kb. 1 óra, szerintem stabil lesz, örülök. Nem is piszkálom. (EVGA 3070 FTW3)
Hétvégén több órás játékkal fogom még tesztelni.
-
4264adam
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Igen, emelkedni fognak azt tudjuk mondani. Ha most nézem gazdasági csőd a 390k-s francia 3070-em Decemberi vásárlással , ha pedig azt nézem azóta 130 óra játékidőt adott Ultran akkor megérte, főleg ha feljebb mennek újra az árak
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
Nem kell mailbox se, van kint egy munkatársam akivel már megbeszéltem, elküldi nekem, csak most húsvétig harmadik országban szabizik, majd itthon húsvétol, és aztán húsvét után tudunk rendelni hozzá Német címre és tudja nekem küldeni.
Csak gondoltam addig megnézem ezt.
Mindegy, nem sietek, csak félek, hogy mostmár ilyen-olyan világgazdasági okokból emelkedni kezdenek az árak. -
4264adam
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Igen az X4 jól eltalált hűtésű, hasonló mint az AMP HOLO csak utóbbi két ventis.
ha nem riadsz vissza a mailbox.de használatától akkor jobb árfolyam mellett 300k-ért itthon tud lenni egy ASUS TUF 3070 -
4264adam
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nincs akkora differencia hogy 100k többet érjen FHD-n a 3070
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
Ezek szerint még korábban sosem értem el, mert azt hittem csak visszavesz az órajelből, de itt konkrétan ctrl-alt-del ha elég gyors vagyok és bezárom a játékot akkor nem kell újraindítani.
A befagyás nem inkább annak a jele, hogy az adott feszültséghez túl nagy frekit adtam be?
931mV-on megmarad 190W környékén, 937-nél már belenyal a 200-ba.
Memóriának is adtam 500-at, lehet amiatt, mert az növelt kicsit a fogyin.
Érdemes kitolni 210W-ra, még ha nem is tervezem elérni de ne fagyjon már be?
Nem egy nagy szám ez a kártya, ha beesne valami jó díl ráfizetnék egy jobbacskára. -
4264adam
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Igen , így lett megalkotva a TDP limit hogy ne legyél folyekony nitrogénnel 3070 stock
-
4264adam
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
3070 0.9V 1920Mhz-en használom, 210W. Ahogy írtam 190W-al használható a Ghost
-
Puma K
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Amit tapasztalsz az a szilícium lottó.
Egyik GPU így a másik úgy megy.
Összehasonlítani felesleges addig ameddig gyári értékeken hozza azt a teljesítményt ami elvárható.A tuning (ami nem csak felfelé de lefelé is az) már szerencse kérdése, hogy a nálad lévő kártya mit tud.
A nálam lévő MSI RTX 3070 Ti GAMING X TRIO-nak a GPU-ja ezt tudja: 1920MHz@0,9v
-
nyul105
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
950 @ 1980 elég erős elvárás. egyrészt valószínűleg tdp limites leszel (nem tudom pontosan, ez mit befolyásol)
másrészt 950@1950 reálisabb elvárás. -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Közel fél évvel a 3070 eladása után visszaléptem egy 3060Ti-vel, vettem ma egy Ghostot az alzában.
Hát, alapbeállításon igen tekintélyes hangja van.
Nekiálltam curve-öt csinálni, 950mV 1980-on úgy befagyott mint a k*rvaanyja, 1900-on jónak néz ki és baromi hűvös, 62-65°C, 190W körül.
De azért ezt keveslem, a 3070 és a 1070Ti is tud 2GHz-et, nem tudom, ennek mennyi kéne hozzá.
Meglássuk mi lesz, ha valami jobb deal beesik az elkövetkező 2 hétben lehet cserélek, ha nem, akkor marad. -
Atish19
őstag
válasz
negasonic
üzenetére
Imént játszottam egy 5 órás maratonit. Az adatlapomon lévő konfig a tápegységem saját mérése szerint 330w csúcsfogyasztást(peak) produkált ezalatt. Kártya nálam is alulfeszelve, de anélkül is bőven beleférnék az 550w-ba. Ha a táp minőségi és tényleg tudja azt ami rá van írva szerintem nem lehet gond.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
negasonic
üzenetére
Attól függ mi van mellette és melyik kártya pontosan, mert ugye kártyánként és gyártónként eltérő milyen power limitet kapott és ugye MSI Afterburnerrel azt is még tovább lehet tolni.
Nekem egy r7 3700x, 32GB ram, 240-es AIO hűtés, 5 argb venti egy nvme ssd és egy 3060ti megy egy EVGA 550 B3-mal.
A processzor all core oc 4.3ghz-en megy, de játékok alatt nem láttam még 65-70W-nál többet enni, a kártya pedig gyárilag korlátozva van 220W-ra viszont én alul is feszeltem igy kb 180-190W körül eszik 100%-os terhelésen.Esetleg a tápos topikba megkérdezheted, ők tudnak szakmaibb választ adni mint én. De nem hinném, hogy gond lenne vele.
-
SSJPeter
őstag
Na lecseréltem a 7700K-mat 11600K-ra, kb. 20-25%-ot gyorsultak a játékok. A minimum fps sokkal magasabb most valóban, ahogy mondtátok. Bőven elég lesz ez a 3070 1440p-re minden játékhoz még egy jó darabig, a vramot leszámítva.
Nagyon kellett ez a proci csere tényleg. Sajnos viszont mivel eddig nem volt kihajtva a GPU rendesen, most 4-5 fokkal melegebb, mint volt, alul kell feszelnem nekem is, mert a 29 fokos szobámban nagyon meleg a gpu, 75+ C.
-
-
ricpet
tag
-
Joachim21
őstag
Ezek ugyan 3070-esek, de többnyire ugyanazt a hűtést használják a TI-ok is.
-
nubreed
veterán
Köszönöm mindenkinek a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ezért minden drivertelepítés/frissítés után CRU-val ki kell szednem a 4k felbontást (az amúgy is csak 60Hz) és amúgy próbáltam itt overclockolni, 150Hz-et bírt. Lehet feltakom 145-re és adok egy 144 limitet neki
Melyik driver van fent nálad?

s939 volt az utolsó gépem tőlük úgyhogy ideje lenne kipróbálni őket újra. Mint látod nem az a fajta vagyok aki 2-3 évente cserél konfigot úgyhogy ha a következő foglalatuk is olyan hosszú életű lesz mint az AM4 akkor azzal elleszek.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)