Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Próbaképpen bekapcsoltam én is a ReBart. Mennyire programspecifikus a hatása? Pl. 3DMark pontszámban nem hozott előrelépést.
Érdemes bekapcsolva tartani, vagy stabilitás miatt inkább (még) nem?
-
modflow
veterán
Ha veszek egy használt VGA-t (3070Ti), milyen programmal teszteljem, hogy kiderüljön, minden okés e vele? Főleg, ha bányászott, mert akkor ugye elvileg a RAM terhelve volt.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
aginor
üzenetére
A hűtése összemérhető egy gyengébb 2 ventis karival, a vrm karcsú (bár ez sok vizet nem zavar), ezen felül 220w a max amit fel tud venni, nincs tdp kitolás, ergo folyamatosan limiten fog menni ezért mindennemű oc max masszívabb alulfeszeléssel fog csak menni (már ha ez egyáltalán opció nálad).
Nyomott áron viszont simán használható. -
aginor
veterán
MSI GeForce RTX 3070 VENTUS 3X hűtése (és maga a kártya) milyen, van vele tapasztalatotok?
-
Elmör
őstag
válasz
modflow
üzenetére
Surrog rendesen, de nálam a gép földön van, elég jól elnyeli a hangokat meg amúgy is mindig megy valami zene a háttérben, úgyhogy alig hallok belőle valamit, de amikor fent volt asztalon a gépház akkor bizony volt rendesen hangja, meg is szüntettem a helyzetet. Játékok alatt gyári vezérlésen hagyom, úgy nem is szokott pörögni ennyire.
-
NyamWATT
lelkes újonc
válasz
pandras83
üzenetére
Dof ki van kapcsolva. Videóval jobban lehetne szemléltetni. Másik két havernak fele ilyen teljesítményű gépe van és semmi ilyen gond nincs ezen a gamen. És van, hogy valaminek nem csak a textúrája ronda hanem konkrét tárgyak akkor jelennek meg amikor oda érek melléjük. Vagy pl: Pubg szintén takony fák, bokrok rázoomolok akkor meg kiélesedik.
-
Elmör
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
-
modflow
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
A msi geforce rtx 3070 ti gaming x trio mennyivel rosszabb?
-
modflow
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
CPU 82 fok?

-
modflow
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Ez lenne a leghalkabb?
A teljesítménye/frekije magasabb, mint bármi amit láttam!?
-
modflow
veterán
A 3070Ti-ok között ha jól látom árban óriási különbségek vannak, de paramétereket illetően csak +/- 30 Mhz különbség.
Érdemben van különbség közöttük a gyakorlatban?Melyik gyártó ajánlott, ha én nagyon halk VGA-t szeretnék?
-
pandras83
őstag
válasz
NyamWATT
üzenetére
lehet hogy jobb is így dof-al mert élesen még rondább lenne. vagy a draw distance van lehúzva, de azt írtad hogy nézted, az összes létező opcióval együtt. vagy ez a game ennyit tud. versenyjáték révén ez teljesen normális lenne. más játékból screent tudsz még mutatni?
-
Floyd80
addikt
válasz
Milka 78
üzenetére
Vagy megsül valami.
Persze vehettem volna aprón is valamit, de cégemmel lebeszéltem, hogy ha már HO-ba vagyok és saját géppel, akkor szépen vegyék meg, ÁFA nélkül már nem olyan vészes., plusz eladom a 2060-ast.
A designt és a csendet nem akarom feladni, ezek a kis VGA ventik nekem mindig zajosak. A baloldali VRM lehet probléma, de ha az AIO miatt amúgy is hűvösebb lesz a nyák, meg a hátlap is felvesz valamennyit, akkor lehet elég egy passzív borda, ha nem, akkor oda is valami halk venti kell, de az már elég gány lenne.
-
-
Floyd80
addikt
válasz
Floyd80
üzenetére
Na berendeltem egy ilyet, de a hűtés repül róla.
Mivel érdemes ram meg vrm bordákat felragasztani, ami nem potyog le fél év alatt? Illetve itthon kik árulnak ilyeneket? Merlinnél nem látok sok ilyen cuccot.ASUS GeForce RTX 3070 8GB Dual OC Edition LHR videokártya (DUAL-RTX3070-O8G-V2) (aqua.hu)
-
Elmör
őstag
Helló!
Olyat tapasztalt valaki, hogy a g-sync összeakad a v-sync-el? Néztem videókat, ahol állítják, hogy jó mindkettőt bekapcsolni, nemrég vettem egy g-sync kompatibilis monitort és pár játékot már ki is próbáltam, nem volt gondom, kivéve a Watch dogs legionnel, tegnap este egyfolytában kifagyott, 1 órán belül kétszer is, de mivel semmi mást nem változtattam, ma gondoltam kikapcsolom a v-syncet és láss csodát ment 2 órán keresztül simán.
-
bozont
veterán
válasz
NyamWATT
üzenetére
Ha csak az a baj hogy homályos (és nem arról van szó hogy nem tölti be a textúrákat), azt több minden is okozhatja.
Nem natív felbontás, DoF, bár ahogy írtad ezek kizárva. De ott a DLSS és FSR, meg kb az összes ilyen felskálázástól homályos lesz a kép. Minél kisebb a felbontás annál jobban. Esetleg a dinamikus felbontás.
De ott vannak még ezek a "csuda" post-process élsimítási eljárások (például FXAA, TAA), ezektől is mint tök homályos lesz a kép. Elsők között kapcsolom ki a menüben, már ha kilehet. Mostanában egyre több olyan játékkal találkoztam, ahol nincs rá opció.
-
NyamWATT
lelkes újonc
válasz
ScomComputer
üzenetére
😁 Örülök, hogy tetszik!
-
Floyd80
addikt
A DLSS is tud ilyet csinálni, de az inkább 1080-nál nem mutat jól.
Cyberpunk 2077 DLSS On vs. Off (Graphics and Performance Comparison) - YouTube
-
pandras83
őstag
válasz
NyamWATT
üzenetére
Ha tudsz akkor videó is jöhet. 20 éve játszom pc-n de egészen idegenül hangzik a probléma.
Pl a Crysis Remastered-ben van olyan extrém grafikai opció, amivel a pályaszakasz összes objektumára maxos textúra kerül, függetlenül attól hogy látóterébe kerül vagy sem. De ugye a Crysis-ról beszélünk, ilyet más ow game nem nagyon tud, max modokkal és gép mellé készített poroltóval.
-
NyamWATT
lelkes újonc
Sziasztok!
A véleményetekre és egyúttal a segítségetekre lenne szükségem.Gépben:
-MSI MPG B550 Gaming Plus
-AMD Ryzen 5 5600x
-GSKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4
-Gainward GeForce RTX 3070 Phoenix LHRA probléma a következő: Játéktól függetlenül a közelben megjelenített textúrák minősége hibátlan azonban, adott távolságtól elég takony, gyengén renderelt, homályos az ábrázolás. ( Leginkább bokrok, fák lombkoronáján vehető észre).
Játékokon belül minden féle ajánlott/nem ajánlott grafikai opciót kipróbáltam és az Nvidia driverben is ugyan ezt eljátszottam ...eredménytelenül.
Roppant bosszantó, mivel nem csak adott gamen belül van ez a jelenség , hanem mindegyikben , de főleg open world játékoknál vehető észre.Nem bírok rájönni hol lehet a gond, légyszi segítsetek.😞
Előre is köszi a válaszokat!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Floyd80
üzenetére
Nekem JetStream-em van, de nem mertem felrakni rá az aio-t, pedig van egy Frostflow 240g-m amit használtam a 980ti/1080-on. Az Asus és a Palit is csavarmatricás az meg kell a garihoz és inkább nem basztatom.
Amúgy meg viszketnék ha csak simán a borda lenne a vrm-en és nem kapná telibe egy venti.
A TUF-ra meg nincs értelme felrakni, mert baromi jó hűtő van rajta akár csak a Gaming X Trion. -
Floyd80
addikt
Sziasztok, kártyacsere előtt állok, de nem szívesen válnék meg a G12-X62 hűtéstől. AMD-re nem megy rá, max. 6800 XT-re, Nvidia 3X-nél is csak bizonyos PCB-re, úgy látom Asus meg MSI furatok jók, a többi nem.
Ezzel próbálkozott már valaki, a VRM-nek elég lenne egy ilyen passzív hűtés?
RTX 3070 with AIO + Kraken G12 - VRAM Temps - Graphics Cards - Linus Tech TipsMSI és ASUS is mástól rendeli a PCB-t, vagy hogy lehet, hogy ők azonos, de a gyáritól eltérő furatokat használnak?
ASUS TUF RTX 3070 GAMING Specs | TechPowerUp GPU Database
MSI RTX 3070 GAMING X TRIO Specs | TechPowerUp GPU Databaseez a többi gyártóé:
Palit GeForce RTX 3070 JetStream OC Review - Circuit Board Analysis | TechPowerUp -
aginor
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
és sixpak:
én is arra jutottam, hogy a sima verzió alapvetően jobb választás lehet, de szerettem volna a tulajdonosokat is megkérdezni, hátha van valami amit nem veszek észre (pl. tuningpotenciál) -
aginor
veterán
Sziasztok!
A gyakorlatban mekkora különbség van a 3070 és a 3070Ti között?
-
MaddeNNNN
addikt
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
modflow
üzenetére
3060Ti-m van ugyan ezzel a hűtéssel. Power limitet max 4%-al tudom kitolni, de így is alul van feszelve. A hűtése teljesen jó, jelenleg 925mV-on megy 1920mhz-en a gpu a memória pedig egy szolid +600mhz-en, de bőven menne feljebb is magasabb feszültséggel.
Ha nem akarod 2 volton járatni 3000mhz-en, hanem csak játszani rajta akkor teljesen megfelelő a kártya.
-
ates85
tag
Sziasztok!
Asus RTX 3070 Dual verzióról van valakinek tapasztalata, illetve mennyire ajánlott vagy sem ez a kivitel? Neten nem nagyon van róla teszt.
-
-
modflow
veterán
Van itt valaki, akinek ilyen VGA-ja van?
GIGABYTE GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8GB GDDR6X 256bit -
modflow
veterán
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Hát igen, de azon van a konzol. :)
Meg akkor is fura, hogy HDMI1-en, ami nem 2.1-es használhatatlan, mert csak fekete a képernyő ill. kimerevedett, vagy csíkos kép van fagyott állapotban.
Először azt hittem rossz a vga, amit vettem. De ebben még nem jutottam döntésre. -
modflow
veterán
Vettem aprón egy RTX3070Ti-ot.
Nincs monitorom, a TV-n (Sony X93J) használom a gépet.Ha a HDMI 1, vagy 2-n van a gép, akkor nincs kép a windows alatt, csak amíg betölti.
Ha a HDMI 4-re dugom, ami HDMI 2.1-es, akkor jó.
Létezik ilyen, hogy ha nekem elég a 60 Hz, amit a HDMI 1 tud, akkor azon nem működik?
Vagy mi a baja?
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
RTX 3070-hez itthon lehet kapni 12 pin táp csatlakozó átalakítót? Új vagy használt is jó lenne.
-
modflow
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Mármint te jelezed a gyártónak a hibát és te intézted?
Mert MSI most ezt írta nekem, ami alapján olyan, hogy fogyasztó számára gyártói garancia NEM LÉTEZIK!
Thank you for contacting us.
Please be informed that components such as graphics cards, motherboards, gaming gear, are covered by the manufacturer's warranty which is given only to the distributor, not to the end user.The manufacturer's warranty allows the seller to report the faulty units for in-warranty repair within certain periods of time (depending on what terms the unit has been sold to the distribution), and the RMA process for components requires returning the product to the service center through the distributor - it can be done only by the seller, therefore all the issues with the MSI components have to be reported to the seller and we cannot process it with each end user individually.
The retailer or reseller is obligated to provide support for any MSI components/gaming gear that they sold - repair, replace, reduce the price or give you a refund if goods you bought turn out to be faulty or do not look or work as advertised.
In this case we don't recommend purchasing units from the sellers/shops that are already out of business.
Please check our authorised distributors if you're interested in one of our products. -
válasz
ScomComputer
üzenetére
Köszi, csekkolom.
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
Köszi....jut eszembe: AB skineket honnan lehet letölteni?
Emlékszem sok éve rengeteg skint szedtem le hozzá, de nem tudom már honnan. -
modflow
veterán
Helló!
Ilyen létezik? Aprón olvasom.
"6hó garancia, utána gyártói gari"Van ilyen hogy a gyártó csak úgy papírok nélkül gariztat gyári szám alapján?
-
ScomComputer
veterán
MSI Afterburner 4.6.5 (Beta2) Download
Info : [link] ... -
mcs
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
Le fogom méretni a TUFot, mert úgy 30.1 centi a hossza, hogy a gyártó beleszámolja a lefogató bracket kilógó, csavarozandó részét, és a házam 29 centis helye elvileg nem attól van megadva. A hűtés hatékonyságát, és a visszafogott power limitjét tekintve ez lenne a legideálisabb kártya számomra.
-
csaba951
veterán
MSI GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING X 8G LHR
Akkor még ez a kártya lenne jó neked. -
MaddeNNNN
addikt
Attól függ mik a terveid vele. Ha rommá húzni az utolsó mhz-ig is a gpu-t és a ramot is kitolva a power limitet akkor kell egy combosabb hűtésű kártya.
Ha csak berakod, esetleg adsz neki egy kis UV-t és játszol rajta, akkor én úgy gondolom színte mindegy hogy 55 fokon vagy 62-n fog menni a kártya még a tűrhető zaj mellett. -
Colos1
őstag
Szia!
Ezt a videót nézegesd, ez egy elég korrekt összehasonlítás. Ha nem gerjedsz a technikai részletekre, (power limit, VRM, hűtés), ugorj a végére, ahol a TIER LIST van.
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Az MSi Ventus elfogadható kivitelezésű 3060 Ti-ban, vagy mindenféleképpen komolyabb Gaming szériás típust érdemes választani?
-
4264adam
nagyúr
válasz
Raidon
üzenetére
Két dolgot nem szabad nézni vga esetén az elmúlt 2 évben:
1: Vételi Ár
2: Eladási ÁrHasonlóan vagyok én is a Francia Amazon RTX3070-el, vettem 390k-ért és jó ha 150-ért elmenne, RTX3080 elegendő lenne csakis a "must have" érzés miatt.
Most játszottam 1 óra Assassin Creed Odyseey-t 1440p-n. Legutóbbi mentés dátuma 2022. április 14. volt
Elmondhatnám, hogy valóban "megkímélt állapotú" -
modflow
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Hát, a percek alatt kicsit erős.
Én ezt nézegetem. -
Biga123
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Ezt a részét passzolom, logikusan a termék megléte esetleg számla kellene. De sok vga t gyártói garral számla nélkül árulnak. Jellemzően külföldi bányász karikat. És pl az asus vga ra MO n nem tudsz gyártói garit érvényesíteni. Csak boltit. De olvastam olyat is h AMD procit garizott a gyártó számla nélkül.
-
Raidon
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az komoly nekem annyit ajánlottak pár hónapja a 3060Ti-ra
160-180 körül. Változnak az idők
Szerintem megvárom a 4xxx-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest