Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Esetleg van tapasztalat bányában mit tud a hűtés?
-
zebra_hun
veterán
+1 a Manlira. Tesztek meggyőzőek itt.
Ettől független, amelyik neked szimpi. Mások véleményét érdemes elolvasni, de vedd figyelembe a saját érzéseidet is. -
3070Ti esetén melyiket választanátok?
345k Aorus Master
330k TUF OC
285k Manli -
Puma K
nagyúr
válasz
CptAdamica
üzenetére
Szuper
Simán az MSI oldalát nézegettem, de nem láttam hogy listázták volna. A keresőt meg ez esetben nem használtam
-
CptAdamica
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
-
Puma K
nagyúr
válasz
CptAdamica
üzenetére
Ja közben leesett, hogy a 2070-re gondolsz

Gaming X Trio a 30-as szériában az utódja.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
CptAdamica
üzenetére
Én maximum 300-320-at adnék egy normális 3 ventivel ellátott 3070-ért.
-
CptAdamica
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
-
Puma K
nagyúr
válasz
CptAdamica
üzenetére
Nézd meg mennyibe kerülnek mondjuk az Asus TUF / Strix, MSI Gaming X/Z Trio / Suprim X, EVGA XC3(?) / FTW Ultra stb. kártyák a boltban és ezek mennyiért mennek használtan rendes garanciával.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
CptAdamica
üzenetére
Szia!
Teljesen új vagy használt garanciás? -
CptAdamica
veterán
Sziasztok, egy 3070-re szeretném cserélni majdan a 2070-es kártyámat, most hogy mennek lefelé az árak szerintetek melyik az az összeg, amiért már megérné megvenni?
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyen kártyát?
Vagy valakinek valami tapasztalat róla? Melegedés, zaj, stb? Bevállalható kártya?Köszönöm!
-
pruzsi
őstag
válasz
pandras83
üzenetére
MSI centerbe állítottam még régen az alaplapi világítást meg a LED sorèt,gondolom a vk mai logóját is lehetne. Afterburnel meg huzni.
Azért is ekrdeztem mert OC verzió nem nézték utána hogy alap órajelet emeltek vagy csak egy profil van rá amit valamelyik program kezelne.
-
echterion
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Plusz 10-20ezret megér, mert később pont a márka ismeretlensége miatt könnyebb lesz azokat eladni, de többet szerintem nem. Egy igen combos hűtő van rajta (a Manli 3080-asét kapta meg, vastagabb, mint a Gainward Phoenix 3080), sztem bőven elbír a gpu-val meg a vramokkal. Timespy alatt 80 fok körül áll be auto ventivel a vram temp.
-
4264adam
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem ér meg 50-100k-t markásabb hűtés mert 200-200W hűtéssel el tud boldogulni.
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Vettem egy ilyet GeForce RTX™ 3060 VENTUS 2X 12G OC
Kell neki az msi center vagy afternburn? -
echterion
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Itt fentebb pár hsz-szel pont van pár teszt azokról a Manlikról.
-
4264adam
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
ASUS TUF, MSI Gaming Trio Z/X, ASUS ROG, EVGA FTW3,
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
@Mindenki:
Köszönöm a válaszokat, ezek alapján maradnék alapból a sima verziónál, inkább a hűtésre adnék. Melyik márkát/kivitel ajánlott?Pl. aprón látok jóáron Manlikat is, de azokról nem sokat hallottam.
UPDATE: Köszönöm a konkrét típusokat is, felírom magamnak.
-
Puma K
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ennél a két kártyánál csak az ár dönti el, hogy melyiket válaszd.
Meg annyi, hogy a 3070 Ti-n GDDR6X van ami jobban fűt, de legalább monitorozható a hőmérséklete és értelmes ventilátorkarakterisztikával kordában tartható annak a hőmérséklete némi tuning mellett is.
A 3070-en GDDR6 van amiben nincs hőmérő szenzor.
Személy szerint egy itteni fórumtárs fülese alapján vettem meg az akkor a legjobb árú és rendes dobozos meg persze bolti garanciás MSI Gaming X Trio 3070 Ti-t 340-ért. Ez volt 9 hónapja.
Hűtés alapján ajánlott modellek (nem teljes lista):
- MSI Suprim X
- Asus Strix
- MSI Gaming X Trio
- Asus TUF -
4264adam
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem venném ha 10-20 ezernél többel drágább, 3070-et használok 1440P-n és a Ti körülbelül 4-7 FPS-t hozna minden szinten.
Ahova kell 60FPS ott lenne 66 FPS, ahol 40 van ott 44 de az meg kevés. Ha van 100FPS akkor kutya mindegy melyik.

Mennyivel drágább mint a 3070?
-
omfgk
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
amennyivel több?
Mennyivel?
Az eredeti kb 20%-os felárat a 3070-hez képest nem éri meg. 500 dolcsi vs 600 dolcsi MSRP. De 10%-ot már talán megér.
1440p-ben 6-7%-ot ad a 3070-esnek a 3070 Ti.ÉS elég kevés a különbség az árakban. Majdnem együtt mozog a 3070 és a 3070 Ti.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Sima 3070-el szemben érdemes a Ti verziót választani? 1440p-s felbontás, 650 Wattos Seasonic táp és 11700K mellé lenne (pl. FS2020 mellé). Adna annyi pluszt a Ti verzió, amennyivel több?
Hűtés terén pontosan melyik típus az ajánlott?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
burriebonz
üzenetére
R7 3700x all core oc 4.3 ghz, 240es AIO, 3060ti +5db argb venti van nalam, az evga 550b3 siman elviszi.
-
echterion
nagyúr
válasz
burriebonz
üzenetére
Elég lesz neki, ha nem valami Vargáné tápról van szó.
-
burriebonz
tag
Sziasztok! Mostanában gondolkodok egy 3060ti-n, kérdés hogy 550-es táppal szerintetek mennyire lenne probléma? (Mert ugye a hivatalos ajánlás 600) Egyébként r5 2600+ minimális oc fesz emelés nélkül, 2 hdd, 1 kingston a2000 nvme ssd.
-
-
Raidon
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
Én a házamba még 3 ventit be tudok rakni alulra ami szívná a vga-ra a levegőt! A jelenlegi konfignál nincs rá jelen pillanatban igény. Ez a baj, hogy mindent mindennel mindenben nem lehet tesztelni vagy nem tesztelnek így nagy százalékban lutri lesz a dolog. A régi VGA Fractal Meshify C be volt alapon 30 max 65 fok. Az 1080Ti volt most a Lian-Li O11D XL be a 3060Ti Strix kb ugyan azt hozza. Csak most nincsen böszme meleg a házamban. Pedig a Fractal ra is azt mondják, hogy szellős. Akkor azért is vettem. Csak szűkös volt a hely nagyon.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Raidon
üzenetére
Persze, TI az is. Semmi nincs a Tuffal, 1,2kg a Gaming 1,5kg volt. Ez bizony meglátszott a hőfokokban és ventifordulatban. Nem mondom hogy katasztrófa a tuf, csak azért váltottam mert itt sokan ajánlották, illetve spóroltam vele 25e-t, de ha ezt tudom benyelem a 25 difit és megtartom azt. Ezért írtam, ha most veszel és dönthetsz, én a helyedben biztosan nem a tuf-ot venném a kettő közül..
-
Raidon
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
Így már más a dolog... Azért kérdeztem. Amit én láttam gépházról képet. Ott elől csak egy ventit láttam. Nem ismerem a szerelést meg te tudod, hogy milyen hőfokokat hoz.
Így mondhatjuk, hogy a TUF nál valami nem jó. Ha a Gaming X jobb értékeket produkált.
Az is 3070Ti volt? -
fudi2002
nagyúr
válasz
Raidon
üzenetére
No akkor sorolom:
Elől 2db 20cmes befelé
Oldalt a kártyára 1db 20cmes befelé
Hátul 1db 14cm-es kifelé
Fent 3x14cm a vizeleten+felette 2db 20cm-es kifelé.
Hátoldalon a proci segginél egy 12cm-es venti ami az alaplap hátsó oldalát hűti (vrm)Ha van tipped, hogy ennél szellősebb házat mit vegyek, dobom fel apróra.
Illetve mégse, sőt most akarok még egy darabot venni ugyanebből, a mostani haf x és haf 932 mellé még
-
Raidon
őstag
-
Raidon
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
Hogy ha abba a házban van a konfigod ami az adatlapodon van. Vagy az nem az az a HAF X-?
Az kicsit kevés lenne légáramlás tekintetében nem? Vagy hülyeséget beszélek?!
Csak mert említetted, hogy a TUF hűtése nem nyűgözött le. Az nem csak a kártya hibája lehet... 3070Ti tekintetében nem tudom mik a határok és tapasztalatok hűtésben. -
Puma K
nagyúr
-
Chapel
addikt
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Fektetve van a ház és igen, megfelelően, kösz.
-
nyul105
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
vedd alacsonyabbra a feszt akkor kisebb a fogyasztás. (ha kell áldozz be 15mhzet)
szerintem a 270/290 mérési hiba, lehet throttlingol mielőtt elérne 290et és a progi már nem mér rá.ha 1725ös rpm nem hangos akkor elég jó ventik lehetnek rajta, vagy kicsik.
-
-
Benhill
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
szerintem a fogyasztás azért esik vissza, mert meleg a kártya.
leveszed az oldalát, meg rányitod az ablakot, akkor 1mhz-et sem esik vissza. Legalábbis nálam ilyen a 3080ichill. Na nem mintha valahol kevés lenne 1440p-ben.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Manli 3070Ti.
Konkrétan ez a Manli 3080 hűtés van rajta egy az egyben.
A dobozban volt egy cetli:
ECOM Electronic Components Trading GmbH, DachauMSI AB: 1950@975mV. Nem hangos egyáltalán.

Sajnos a következő 1V feletti beállítással már az itteni órajelek alá throttlingol, még finomhangolgatásra van tér.
Amit nem értek, hogy a 290W kártya miért Power throttlingol 270W környékén. -
echterion
nagyúr
válasz
dannyl
üzenetére
Ne csinálj belőle gondot, így megvan a teljes infó, használni kell a kártyákat, nem méregetni.
Raidon: a német gari csak annyi, hogy kicsit több kifelé a postaöltség (10k+ attól függően, hogy milyen opciókkal küldöd ki, nekem pl. pár hónapja 13k volt sima gls küldéssel), visszafelé a kisker állja a postát.
-
szanyi20
tag
Sziasztok. Volt időm kicsit "játszani" a Vision 3070 Ti-vel.
Az első az alap:
A másodiknál levittem 0.950V-ra és ez jött ki:
Ami számomra érdekes (persze kevesebb fogyasztás és 4-5 fokkal alacsonyabb hőmérséklet ugyanolyan teljesítmény mellett), hogy a perfcap reason-om teljesen szürke maradt a korábbi szivárványhoz képest. Egyelőre ennyit.
-
MM
őstag
válasz
echterion
üzenetére
Mutatok már akkor egy tegnapi mérést a "lesajnált" Asus 3070 TUF OC-ról.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
0,875V 1980Mhz RAM +600-on használom normál esetben, ez kb. alap órajel + RAM tuning + UV. Így a 200W-ot nem éri el a kártya semmilyen valós helyzetben, 1400RPM-ig csak akkor megy fel, ha nincs FPS limit. (persze Furmarkban igen, ott 269W-ot felvesz - ez a max - de stabilan 1800 Mhz felett van a kártya)
A lenti képek pedig 0,975V 2100Mhz +1000 RAM, itt TimeSpy-ban épp nem éri el 269W-os power limitet. 1400RPM-nél itt sem megy feljebb, ez nem hallatszik ki a hangszigetelt házból
(Define R5 600RPM ventilátorokkal)A kártyán a BIOS kapcsoló "silent" állásban van, nem láttam értelmét a hangosabb verziónak.
CS:GO WQHD fix 288FPS-hez pl. így is fix 800 RPM-re szoktam állítani, hogy ne legyen 10 percenként ventilátor ki-bekapcsolás, ilyenkor hotspot is végig 60 fok alatt van. -
Elmör
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A képet látva azt kell mondanom, hogy becsapós volt megint a reklám ábra, mert én is nézegettem ezt a Fractal Design házat, megtetszett az ablakos oldallappal, de nagyon kicsi, 409mm hossz, míg a Thermaltake Overseer-em 580mm, tehát 17cm-rel hosszabb, nálam azért fért be a kártya gond nélkül. Egyébként grat, jó a konfig, szép a cucc!
-
válasz
4264adam
üzenetére
Igen, UV-tal lehet még akár 500+ pontot is kisajtolni, persze nem az e-pénisz növelés a lényeg, de jó összehasonlítási alap. A játékokbeli teljeítmények is így arányulnak kb. Mármint én is, ha finomhangolok, akkor jó pár fps-t nyerek.
Ez a full stock 3070 ti ftw ultra (tudom, gyenge a procim
mindent szépen sorban
)
-
4264adam
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Bocsi elnéztem közel 1800. Nekem a 3070 HOLO AMP nagyon halk UV-val és a 14100 pontot hozza. Rántsd meg a száját
-
T0mBd1gg3R
veterán
Ja, a PCI-E csatin volt takaró, és a monitorcsatikban is dugó.
A Gainward Ghost 3060Ti-nál egyik sem volt. De sztem a GW Phantom 3070nél sem. -
4264adam
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
50% 1400RPM, elég csendes lehet és baromi jó hőfokokkal.
UV-val nagyon jól sikerült lehet
-
gainwardgs
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Azt hogy manlihoz képest nagyon is istenes a kártya

Grat hozzá
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
No mit láttok rajta?
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
-
echterion
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Igencsak böszme vastag borda van rajta. Ilyen a 3080-asokon szokott lenni. Jöjjön az a teszt egy max-ra rakott gpuz sensor füllel, hadd lássuk, mennyire jó ez a hűtés. Szemre faszányosnak tűnik, a vramok is a hűtőtömb alatt vannak, nem holni külön minibordázott gagyimamimegoldást alkalmaznak, mint némely Asus kártya.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Ezt kapom, mert mindenkivel szóba állok meg próbálok segíteni.
Ez már csak tényleg a gyűjtés miatt ment. -
ScomComputer
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Oké..örülnöm kéne,hogy végre nem a találtgyerek hsz gyűjtését olvasom...(bocsesz Bro gyerek)
....de ez komoly ennyire kezdő vagy.....a gpu-z sensors maxra kellene lőni Bro... -
omfgk
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Jár a virgács a gpu-z ablakért.
Mert ha nem maxolod ki, akkor nem fog semmit érni.

Így csak a teszt utáni pillanatnyi értékeket mutatja. -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Megjött a Manli 3070Ti, szerintem ez még nem volt gépben. Alig fért be, ki kellett vennem egy ventit a Meshify C-ből.
Szép nagy masszív kártya, jó build quality. Van rajta egy plusz csati ami nem tudom mi (gondolom RGB de nincs pinout, manual nincs fönt a honlapon)
Nem hangos, a Gainward Ghost sokkal hangosabb volt.
Teljesen gyári beállítások mellett, úgy hogy ez egy fél éves Win11 és lett már alá telepítve vagy 4 különböző VGA ezt hozta:
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Simán az MSI oldalát nézegettem, de nem láttam hogy listázták volna. A keresőt meg ez esetben nem használtam
Köszönöm, közben megtaláltam ezeket a leírásokat. Az olvasottak alapján nem tűnik annyira szörnyűnek. Kérdés, hogy megéri-e esetleg márkásabb kártyát venni + 50-100e Hufért?

.
)
....de ez komoly ennyire kezdő vagy.....a gpu-z sensors maxra kellene lőni Bro...