- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
Szerintem ennyi, a 2070-é 144.
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-2060-super.c3441
-
-
nubreed
veterán
-
eami
veterán
erre gondol: ROG-STRIX-RTX2060S-O8G-EVO-GAMING
-
-
minite
tag
Nem biztos hogy kamu, lehet csak kifelejtette a hirdetéből hogy müködésképtelen
Nyílvan csak személyes kipróbálás után venném meg, és gondolom hogy arra nemet mondana. Gyanítom csak előre utalással lehet megvásárolni. Garanciát nem is elmlít...
Amúgy jófogáson írtam már párszor poénból, mindig kiderült hogy átverés. -
Sipasanyi
tag
Nem is lenne értelme én megtettem és megbántam. Ugyan olyan konfigom van mint neked, csak én sima RTX 2060 -ra váltottam + Asus 144Hz Freesync monitorra egy olcsó AOC 75Hz Freesync monitorról. Eleve az RTX kártyának esélye sem volt kibontakozni az öreg i7 mellett kb. mínusz 30 képkockás lemaradásban volt minimum képkockák terén. Pont annyi hiányzott amit egy modern i5/i7 adott volna pluszban a minimum fps -hez. És elmondom hogy 144Hz-n pl. a 75 képkockás mozgás megjelenítés nagyon darabos, élvezhetetlen volt számomra, annyi hogy nem volt képtörés a Freesync végett. Így inkább visszatértem a 75Hz -s Freesync monitorra ahol 75Hz és 70-75 fps mellett vaj sima a mozgás megjelenítés.
-
Floyd80
addikt
2060 Super-rel már elgondolkodnék a 27-en és WQHD-n, valószínű azt vettem volna.
Na de az is ugye az FHD-hoz képest 35% FPS vesztés általában. Ebben a tesztben is látszik.
135 vs 99 Super, 121 vs 88 sima 2060https://www.guru3d.com/articles_pages/f1_2020_pc_graphics_performance_benchmark_review,5.html
Az AOC-nál sokan panaszkodtak pixel hibára a topicban, de elvileg best buy ha kapható. Ahoyg qad is javasolja, érdemes most már 144 Hz-ben gondolkodni.
Egy ilyet hoztam el, kompromisszum, hogy nem 74, de kicsit nagyobb, mint 24 és a mostani legjobb IPS panel van benne, G-sync compatible, viszont nem olcsó az is tény. Kérdés, mennyit szánsz rá.
-
qad
senior tag
AOC monitorokat nem igazán ajánlják. Viszont 5 év garanciával az Acer már ajánlott. Ugyanúgy ips monitor viszont az AOC-al ellentétben az Acer tudja a 144 Hz-es képfrissítést is ami már minimum egy full hd monitornál. Ennél lejebb nem adnám full hd-ban főleg hogy 2060s fogja hajtani.
-
minite
tag
Idleben nekem is hasonló. Nem lepődtem meg. Viszont azon igen, hogy játék alatt 60 fokot nem éri el. Azt hogy? Volt már pár kártyám, különböző gépházaim. de ilyen alacsony hőmérséklet lehetetlen. Milyen játék alatt? Mert ha mondjuk cod4, akkor elhiszem
Egy gépigényesebb játéknál kétlem. Vagy 720p-ben játszol low grafon? Nálam 2k 144hz és high/ultra beállítások mellett. Six Siege és World War Z alatt néztem a hőfokokat, itt értem el a 74 fokot.
Amúgy volt 970-em(Gigabyte g1 Gaming), 70-72 fok volt játék alatt 1800rpm-el 1080p high/ultra beállításon. -
minite
tag
35 fokot? Idle-ben? Milyen kártyád van? Az adatlapod szerint gtx 970. Tud passziv hűtést bizonyos hőfok alatt? Mert az enyém 60 fokig passzív hűtésű. Idleben 45fokos. Tehát azzal nem hasonlítanám össze, ha idle-ben 35 fok és megy a venti. Házzal miért lenne baj, nézd meg a hwinfo képet amit küldtem, hogy a proci milyen hűvös. Meg a többi rész is. Itt valami a kártyával történt....
-
-
nubreed
veterán
Ez mindegyik gyártónál előfordul.
(#4348)minite:
Ez mitől drasztikus? Kb 4 csavar tartja, azokat nem olyan nehéz kicsvarozni. A kis garanciás matricát pedig le lehet szedni úgy, hogy utána vissza is tudd rakni. Youtube -on van erről fent video. Amióta újra pasztáztam Arctic MX-2 -vel azóta 5-6 fokkal hűvösebb a kártya. Tehát megérte? Igen. -
qad
senior tag
A gainwardot dicsérik itt a legtöbben abból is egy típust(talán a gainward phenix gs-t?). Sok esetben pl. palit és gainward ugyanaz csak másik márka matricája van rajta. A többi kártya sem rossz de azoknál már a márkát is megfizeted a jó hűtés mellett. Persze ez attól is függ mennyire jól szellőző házba teszed a videokártyát.
-
qad
senior tag
Azon kívül hogy elfogyott a készlet? Ez sima 2060-as és nem valami sűrű a bordázata, tehát egy gyengébb hűtés van rajta. Ha jót akarsz magadnak akkor ne ezt vedd.
(#4307) mufflika
Egy évvel ezelőtt használtam az msi afterburner ventilátor profilját akkor még működött. Más valaki is panaszkodott itt a fórumban a ventilátor profilra, de szerintem user error miatt tűnik hibásnak. Ne vedd személyeskedésnek, de biztos hogy jól állítottál be mindent? Enable user defined software automatic fan control elé betett pipával és az állítgatásával még nem ér véget a ventilátor profil beállítás. Az alkalmaz és az OK gomb megnyomása utána rendben hogy beállítottad az automatikus indulást a windowsal együtt de ezt a profil beállítást elmentetted az 1-es profil-ra? Csak ezután fog működni megfelelően. Ha szürke mind az 5 profil akkor nincs elmentve egy profilod sem. Ha igen akkor feleslegesen írtam le ennyi mindent, de hátha a kezdőknek segít megismerni Msi Afterburner ezen részét.
-
Floyd80
addikt
Mivel szeretnéd kihajtani, megvárni esetleg az újabb szériát? Bár várni az nehéz, ha valaki játszani akar, tavaly vártam volna egy-két hetet, akkor most Super lenne a gépben.
A Gainward, Palit hűtések kb. egy kaptafára készülnek (kivéve a Jetstream), nekem se tetszett annyira, de nekem eleve egy ilyen kis venti nem tud csendes lenni, terhelés alatt már van hangja szinte mindegyiknek. Ha 1900-re belövöd, akkor nem olyan vészes, más 2060-as Gainward, Palit teszteket megnézed, akkor rossz hűtésről egyik se szól, pedig a ventik, borda elrendezése ugyanaz rajta, a Super meg még kevesebbet is fogyaszt.
Az előző kártyám egy ilyen Asus volt és porszívó volt, https://www.asus.com/hu/Graphics-Cards/R9280DC2T3GD5/, a mostani Strixet ennyire csendesek lennének?
40db-t írnak rá itt, szerintem a GW, Palit is hajtható ekörül.
https://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_rtx_2060_super_strix_review,9.html
Anno 2070 (UHD) 2,4 Sone az 38-40db.
-
Lord Myn
senior tag
Ilyenem volt, csak nem XS, nem fan-stop-pos, de elég halk idle-ben (~800 rpm), viszont nem túl acélos a hűtése, jól szellőző, sok ventis házban is felment 82-83 fokra terhelés alatt. 2070-ből már Gaming-et vettem, na az más liga hűtés szempontjából (több órányi full terhelésen is 72 fok a max).
(#3704) nubreed: A GTA5 felturbózott motorját használja (Eurphoria), ha jól tudom. A szépsége valószínűleg abban rejlik, hogy erő kezekben a dizájn általában "erősebb" a technológiánál. Mondjuk Ultrán van is gépigénye, de be lehet lőni, hogy Ultra/High kombóval szépen fusson (60-100 fps).
-
koko52
nagyúr
Legyen hozzá tartalom is, mert elég vérszegény. Jó lenne ha lenne RTX és GTX verzió és nem fizetne feleslegesen senki a kihasználatlan RT magokra. Ez jelentkezhetne az árában vagy építsenek több számlálót az RT helyére a GTX verzióban. Persze ez nem fog megvalósulni, mert senki nem venné meg az RTX-et.
-
Lord Myn
senior tag
Ez hülyeség, hogyne lenne alkalmas rá, amit próbáltam: BF V, Control, Tomb Raider, Wolfenstein (+ Quake II). Ég és föld a különbség vizuális téren, főleg a Controlban (és a Q2-ben), ahol minden téren van RT effekt (GI, árnyék, tükröződés). Tény, hogy be-beesik néha 60 fps alá, ha minden RT effektek feltolsz (2070-en), de G-Sync-nél nincs szaggatás. Nekem nagyon bejött...
Amit, sajnálok, hogy még nagyon kevés játék használja.
(#3694) nubreed: az RDR2 nem használ RT-t...
(#3698) csako: High-on még szembetűnőbb a különbség, mert onnantól több fényforrásra is számolja a dinamikus árnykokat, illetve van PCSS (távolabbi objektumoknak kevésbé lesz éles az árnyéka).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Synology NAS
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Energiaital topic
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest