- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiger.
nagyúr
válasz
SkyTrancer #4253 üzenetére
Most talán jó lett. De elég hektikusan működik.
40 foknál már menjen a ventilátor.
Aida az méri a fordulatot, ott látom ha megy. -
janos666
nagyúr
válasz
SkyTrancer #4123 üzenetére
Ez egy régi gép volt, valamikor ~10 (?) éve (x38-as Socket 775 lap, Razer DeathAdder egér, X-Fi hangkártya, Logitech Genius hangodobozok analóg csatival, stb), de ha jól emlékszem, magából az alaplapból jött (onnan is hallatszott, illetve később tönkrement az alaplap, vettem egy hasonló x48-ast, és utána csend volt). Most nagyon más a gép (pl. a hang is HDMI-n megy egy AVR-be).
-
joker1220
őstag
válasz
SkyTrancer #2207 üzenetére
Nálam ez a tapasztalat
Egyébként mindkettő befűt egymásnak
-
Floyd80
addikt
válasz
SkyTrancer #2212 üzenetére
Köszi, úgy néz ki ez ilyen, elmentettem profilba és game előtt bekapcsolom. Előtte a Radeon-nál működött az undervolt és az idle is megmaradt, na mindegy.
-
Floyd80
addikt
válasz
SkyTrancer #2210 üzenetére
Viszont nincs idle, ha fix voltage-re teszem...
-
Floyd80
addikt
válasz
SkyTrancer #2207 üzenetére
Szépen letisztult, gondolom nincs macska, rágcsáló a lakásban. Vagy ez üveglappal elfedhető?
Igen, ezen van macska
Még ebben a melegben is.
Visszatérve a melegedésre, a VGA fűt be a procinak, gyakorlatilag a hő amit hátul kitol a házba azt szívja is be a proci, igazából ilyen szempontból szerintem mindegy, hogyan néz a cpu cooler a VGA-ra, sőt valszeg jobb lenne a backplate-re nézne, ezt anno a Radeon R9-cel már megtapasztaltam.
De most levettem 0.95-re a feszt 1.050-ről (ezen a voltage curve editoron kell állítgatni) és most már megvan a 61 fok és a boost is megmaradt 1900 környékén, úgyhogy alakul.
-
joker1220
őstag
válasz
SkyTrancer #2205 üzenetére
Egyébként az sem mindegy hogy a processzorod mennyire melegszik. Nekem alap órajelen a proci prime 95 blend teszt alatt nem megy feljebb 53 foknál. A kártya tesztek alatt nem melegszik 65 fok fölé. Ha felhúzom a procit 3.2 ről 4 Ghz re és adok neki plusz feszt, akkor már terhelve 63-65 fok a CPU, ilyenkor a kártya tesztek alatt 68-70 fok körül mozog...
Szóval ha a CPU hűvösebben dolgozik akkor a kártyánál is csökkenni fog a hőmérséklet valamennyit.
Üdv
-
Floyd80
addikt
válasz
SkyTrancer #2198 üzenetére
A feszültséget is levetted? Mert a hőmérséklet nem igazán változott, mondjuk a szobáé nőtt 1-2 fokot, de 1800 környékén is 67-68 fok.
Undervolt meg gondolom ezzel a voltage curve editor-ral az MSI AB-ben az egyetlen lehetőség.
-
Floyd80
addikt
válasz
SkyTrancer #2187 üzenetére
OK, megnézem majd otthon, de ez az idle órajelet is eltolja, vagy az a BIOS által fix?
-
snecy20
nagyúr
válasz
SkyTrancer #2189 üzenetére
Kb. egy kategóriát tudsz egyébként lefelé ugrani downclock-kal, -5-600Mhz környékén. Egyéb tényezők fontosabbak persze, mint pusztán az órajel.
-
snecy20
nagyúr
válasz
SkyTrancer #2187 üzenetére
Én is próbáltam már a 2080-at 1515mhz-en
Akkor kaptál is egy 2060/2070-et azáltal.
-
snecy20
nagyúr
válasz
SkyTrancer #2099 üzenetére
"én arra gondoltam, hogy itt a fórumon bizonyos gyártókat írnak le úgy, hogy annak az adott gyártónak egy középkategóriás termékét nézik
így nem lehet eldönteni hogy egy adott gyártó rossz vagy jó hiszen nem látjuk mit tud valójában"Ja, értem. Ebben egyet tudok érteni. Tulajdonképpen minden gyártónál, még a Manlinál is megvan a termékpaletta alja, és teteje. Az egyes gyártók, márkák "felsőházas", csúcs termékei között szerintem lényegében nincs is olyan nagy különsbég.
-
snecy20
nagyúr
válasz
SkyTrancer #2097 üzenetére
Ha egy hűtés a 2060-ra kevés (találni ilyet a piacon....), akkor komolyabb TDP-s kártyán hogyan teljesítene már jobban? Nem értem.
-
Źşë'
addikt
válasz
SkyTrancer #1719 üzenetére
olvasgattam a külföldi/hazai fórumokat és az emberek ezt a lehetséges (közös) kiváltó okként felhozott dolgot emlegették, meg amúgy is ha vram hibás a kártya akkor szokott artifactolni, ill. ha túlmelegszik, túlhúzod a ramot, gpunál meg berotyizik leginkább
-
Hauptmann
veterán
válasz
SkyTrancer #1715 üzenetére
Valamint állítólag a Samsung memória jobban bírja a tuningot.
-
Źşë'
addikt
válasz
van egy urban legend miszerint a micron ram verziós 2070 és fölötte megnyeklettek artifact hibákkal, reméljük alatta azárt már jobb a helyzet
-
koko52
nagyúr
válasz
Samsung jobban hessőlt bánya idején
-
tthomasso
tag
válasz
SkyTrancer #1653 üzenetére
ASUS GeForce RTX 2060 6GB DUAL OC Tökéletes a működés, gond egy szál se.
-
AAAgold
senior tag
válasz
SkyTrancer #1653 üzenetére
Nekem csak coil-whine, de ahogy "bejáratódott", úgy lecsökkent, meg a fix 60fps vsync is segített
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ford topik
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest