- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
Az Asrock oldalán ez van:
AMD Ryzen series CPUs (Matisse, Summit Ridge and Pinnacle Ridge)
- 1 x PCI Express 3.0 x16 Slot (PCIE2: x16 mode)*
- 1 x PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE3: x4 mode)De ez nem PCI 3.0-át jelöl, hanem csak a sín elnevezését: PCIE3: x4 mode, ez egy fizikailag PCIE 2.0-ás 16-os slot, de 4x sebességgel.
Itt tesztelték, tényleg nagyobb a különbség: https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-2080-ti-pci-express-scaling/
Don't take our PCIe gen 3.0 x4 numbers as a green light for running your RTX 2080 Ti in the bottom-most PCIe x16 slot on your motherboard, which tends to be x4 electrically. That slot is most likely wired to your motherboard chipset instead of the CPU. Using it for graphics cards would be saturating the chipset bus, the connection between the chipset and the CPU, which other bandwidth-heavy components in your machine rely on, such as network adapters and SATA SSDs, and all of these components share the bandwidth of that x4 link.
We also decided to test PCIe gen 2.0 x4 purely for academic reasons, just because we tested bus widths as low as x1 in the past. Don't try this at home. Performance drops like a rock across resolutions, by up to 22% at 1080p. -
janos666
nagyúr
Szerintem az a foglalat a PCH-ba köt, nem közvetlenül a CPU-ba, egyébként két kártya esetén 8x Gen3 lenne mindkettő. Vagy firmware hiba (esetleg alapértemetésben Auto helyett fix ilyen 4x gen2-re van állítva a Setup az alsó slothoz, vagy ott rosszul üzemel az Auto), vagy fizikailag hibás az alsó foglalat.
-
Floyd80
addikt
Van különbség a két slot között, de nem jelentős- kb. 5-8 FPS.
-
janos666
nagyúr
PCI-E 4x Gen2? Jó foglalatba tetted? Annak x16 Gen3-nak kéne lennie.
Kikapcsoltad az UEFI Setup-ban, vagy Windows energiagazdálkodási beállításainál a PCI-e alatt az ASPM-et? (Ez nálam valamiért néhány játékban jelentős visszaesést eredményez Intel processzorral. Nem is értem miért erőltetik alapértelmezésben. Linux-on a hálókártya driver-ek is próbálják kikapcsolni, ha az UEFI Setup-ban engedélyezve van, mert rontja a teljesítményt, és nem hiszem, hogy sok áramot spórol.)
Ja, és tedd fel a legutolsó firmware-t (UEFI/BIOS) az alaplapra, ha azon még nem estél át. -
Floyd80
addikt
Adatlapod frissítsd légyszi, hogy lássuk milyen monitor, ház, melyik MSI.
A 76 fok elég sok, inkább szellőzésre tippelek, mert akkor a proci is 60 foknál jár a képeid alapján, vedd le az oldalát esetleg amíg kiderül a probléma.
De ettől még az FPS-nek nem kellene beesni, a tesztprogram alapján a kártya rendben van mert kihajtha, az 50-51 fps meg úgy látszik mint valami monitor limit.
-
qad
senior tag
Nekem sajnos már csak az az ötletem maradt amivel nem tudsz mit kezdeni. "Hát sajnos más gépbe nem igazán tudom áttenni, nincs hova". A tápegységnek elvileg bírnia kellene a specifikációk alapján, persze ha már elég idős akkor produkálhat hibákat úgy hogy az üzemidő nagy részében hibátlanul működik.
-
qad
senior tag
Pontszámban annyira nagy különbség nincs 4600-4300 mint a játékon belüli 51 - 100 fps. Valami nagyon nem kóser. Az a legegyszerűbb ha fogod a videokártyát és beteszed valaki másnak a gépébe egy teszt erejéig. Lehet hogy a win frissítések kavarnak be, vagy ki tudja..... Az is egy megoldás ha a te gépedbe tesztek be egy másik kártyát aminek tudjátok a kb fsp értékeit amit hoznia kellene.
-
qad
senior tag
Witcher alatt a 64 C az jónak mondható, viszont a teszt alatt a 79 az már nem az igazi. Itt már visszaveszi szerintem az órajeleket. Futtasd le még egyszer a tesztet úgy hogy maximumra állítod manuálisan a ventilátort amíg tesztelsz. Ha nő a pontszám akkor a hűtéssel van gond, ha nem akkor máshol keresendő a gond.
-
qad
senior tag
Mennyi lett a kapott pontszám a tesztnél? Nálam ennyi alapon.
-
qad
senior tag
-
qad
senior tag
Uhh ott valami tényleg gázos. A witcher 3-nál még a gtx 970-el is több fps-em volt. A városban mászkálás fektette ki a 970-et. Nem tudom nekem intel procival a 2060 sokkal több fps-t produkál, bár most nincs feltelepítve a játék de ennél azért konkrétabb helyszínt válasszál hogy össze lehessen ténylegesen hasonlítani a teljesítményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest