- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Cuchulainn #4735 üzenetére
A Ventus az felejtős. A GamingPro viszont jó kártya, még ha csak 2060 lenne, akkor is egyértelműen ezt választanám a Ventus-szal szemben. Így pedig hogy 2060 Super (= kb 2070), így meg aztán nem is lehet kérdéses a dolog, hogy melyik a nyerő. Ez ráadásul kapható jelenleg is.
-
törölt tag
válasz flydomi #4718 üzenetére
Meglátjuk, bármi lehetséges. Eddig mindenesetre így szokott lenni: ősz/karácsonyi szezon: egekben az árak, év eleje/nyár: uborkaszezon, mindennek a mélyponton az ára. Bármi közbeszólhat persze, jön egy új vírus, egy újabb bányászláz, leég valamelyik gyártó üzeme, megzuhan a Forint, stb., stb., és már borul is a szokásos rend.
-
törölt tag
válasz gabber01 #4716 üzenetére
Igaz, az OC az egy másik kártya (NE6206SS19P2-1062A). Jelenleg túl nagy a kereslet, és túl kicsi a kínálat, sorra fogy el minden, újabb készletek meg vagy érkeznek még az idén, vagy nem, majd elválik. Rövid távon nézve nem túl fényes a helyzet, de hosszabb távon remélhetőleg azért normalizálódik a helyzet.
-
törölt tag
válasz gabber01 #4713 üzenetére
Nem azt írtam, hogy bezuhan, hanem hogy valószínűleg bezuhan. Nem lehet tudni, hogy vírusügyileg mi lesz jövőre vagy mi nem, de normál esetben év végén a megnövekedett kereslet miatt mindennek följebb megy az ára, majd nyáron pedig a mélypontra zuhan, mert annyira nincs kereslet olyankor meg. A legrosszabb üzlet mindig az év végi vásárlás, és a nyáron történő eladás, így lehet a legnagyobbat bukni. A legjobb pedig nyáron vásárolni, és télen eladni, gyakorlatilag nulla bukóval ki lehet így alkalmanként szállni hardverekből. (De jelenleg egyébként is hiány van szinte mindenből, ezért még jobban az egekben vannak az árak, ha tényleg rendeződni fognak a dolgok jövőre, ennél már csak olcsóbb lehet minden, plusz a szokásos nyári uborkaszezon idején egyébként is padlón lesznek/lehetnek majd az árak.)
Ha tehát -ahogy írtam is korábban-, hosszabb távra tervez valaki, akkor nyugodtan veheti a drágább, minőségibb kártyát, nem kell az árakkal foglalkoznia, használni kell, és kész, hisz ezért vette. Ha viszont tervben van a közeljövőben történő eladás (mondjuk fél év múlva), akkor inkább az olcsóbbikat ajánlottabb választani.A GTX 1080 egy közel 5 éves kártya, hogy kire mennyiért próbálják rásózni a raktáron lévő, beragadt készleteket, annak semmi jelentősége ilyen szempontból, nagyon helyes, hogy a 2060 Super mellett döntöttél inkább.
Ha már említetted a Palit GamingPro 2060 Supert, meg az árukeresős árdiagramot, megmutatom mennyit ér az a diagram:
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/palit/geforce-rtx-2060-super-gamingpro-8gb-gddr6-ne6206s019p2-1062a-p487037481/Ez az említett kártya árdiagramja. Én is vettem ilyen kártyákat a múlt héten, és az arukereso.hu-n keresztül jutottam el azokra az oldalakra, ahol megvettem őket. Ehhez képest valami miatt a kártyák árai nem láthatóak ezen a diagramon. (Gondolom te sem ennyiért vetted, mint amennyi itt szerepel.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DelArco #4704 üzenetére
Minőségben a Gaming Z-t a felsőkategóriába sorolnám, míg a Ghost-ot csak a középkategóriába. Hogy kinek mi mennyit ér meg, azt viszont mindenki csak saját maga tudja eldönteni. Ha sok-sok évre tervezel vele, akkor egyértelműen a Gaming Z-t ajánlanám. Ha csak x ideig fogod használni, és mondjuk jövő nyáron, amikor majd valószínűleg bezuhan mindennek az ára, akkor úgyis lecserélnéd egy erősebbre, ebben az esetben viszont én egyértelműen az olcsóbbikat venném.
Melyiket mennyiért vennéd? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Attila2019 #3189 üzenetére
Van rá esély, de éppúgy az ellenkezőjére is. Sőt, olyan is lehet, hogy egy adott példány az egyik gépben cicereg, a másikban meg nem.
-
törölt tag
Esetemben konkrétan volt nekik készleten, de mégis a pénzvisszafizetés mellett döntöttek (így érte meg nekik jobban).
Majd arra leszek még kíváncsi, hogy most az Alzánál az egyik csomag még nálam maradt, így nem elállással fog visszamenni a hibás termék belőle, hanem garanciáztatással, vajon így is levonják a kuponokat az árából? Cserére egyértelműen lenne lehetőségük. -
törölt tag
Tehát akkor mégiscsak a bolt dönt, és nem a vásárló. Az én értelmezésem szerint ha tudják ugyanolyanra cserélni, akkor cserélhetik ugyanolyanra, de nem kötelesek, mert visszaadhatják az árát is (a bolt annak függvényében fog dönteni, hogy anyagilag nekik mi éri meg jobban). A vásárlónak pedig nincs beleszólása. Eddig az összes létező boltban ez volt a gyakorlat, emiatt is kérdeztem, hogy vajon a jogszabályban is ez van-e?
Nyilván ha másik típusra akarják cserélni, azt már csak a vásárló beleegyezésével tehetik meg, de részemről a kérdés nem erre irányult, ilyen ügyem eddig nekem még nem volt. -
törölt tag
Jogszabály amúgy mit mond erről, kötelesek cserélni? Vagy mondhatják azt is, hogy csak az árát kapod vissza? Mert én eddig akárhova vittem vissza bármit is garanciáztatni, a boltok mindig annak megfelelően döntöttek, hogy nekik mi érte meg anyagilag, nekem beleszólásom/döntésjogom nem volt.
Példának azt tudnám felhozni, amit korábban is írtam egy másik topikban RAM-ok kapcsán. Amikor fölment a RAM-ok ára a duplájára és vittem vissza egy kb fele árban vásárolt RAM-ot garanciáztatni, még véletlenül sem cserélték sehol, hanem a vásárláskori árát adták vissza. (Ami érthető is, hiszen akkor éppen még a beszerzési ára is jóval magasabb volt, mint amennyit nekem vissza kellett fizetniük teljes vételárként.)
Amikor viszont a RAM-ok árai megfeleződtek, és a dupla áron vásárolt RAM-ot vittem vissza garanciáztatni, akkor pedig kérdés nélkül cserélték, szóba nem került, hogy esetleg az árát is visszakérhetném.
-
törölt tag
válasz Create. #3090 üzenetére
Visszaküldés csak a 14 napos elállásnál működik, utána már nem. Tehát ilyenkor mindenképp le fogják vonni.
Ha a VGA mellett nem volt semmi más nagyobb értékű dolog, tehát lényegében csak a VGA ára lett úgymond "lekuponozva", akkor nincs nagy gond. A nagy gond akkor van, ha a VGA mellett volt más nagyobb értékű dolog is, mert ilyenkor mondjuk ha az össz kuponkedvezményed közel 50ezer Ft-ra rúgott (kiszámoltam, elképzelhető), akkor az egészet le fogják vonni a VGA árából, és csak a maradék összeget fogják visszafizetni. -
törölt tag
Tőlem még soha sehol nem kérdezték meg, hogy cserét kérek-e vagy pénzvisszafizetést, mindig a bolt döntötte el.
Az a max 15-20ezer Ft kuponkedvezmény amit írtál (ami garanciáztatásnál automatikusan bukta) az lehet akár 2-3-szor is ennyi ha utánaszámolsz, hiszen nem tudhatod, hogy még mi szerepel a számlán a VGA mellett.
-
törölt tag
válasz Krisz0418 #3083 üzenetére
Az Alzánál semmit nem jelent, hogy kinek mennyi értékelése van itt a hardveraprón. Márpedig a garanciát az Alzánál kell majd intézned, nem itt.
Ha egyébként érdekelne valóban a csere, kérd el a VGA számláját, nézd meg, hogy mi szerepel rajta, magánszemély vásárolta-e vagy sem, nincs-e valami trükk rajta, pl. le van kuponozva más egyéb hardverekkel együtt, stb., mert olyankor azért érhet majd meglepetés garanciáztatásnál...
-
törölt tag
válasz Krisz0418 #3081 üzenetére
Hát akkor nem kérdés, hogy én meglépném a cserét. Semmi az égvilágon nem szól az 5700 mellett, garanciában is gyengébb, teljesítményben is valamennyivel gyengébb, későbbi eladhatóságban is gyengébb, mindenben rosszabb választás.
Arra az egyre még kérdezz rá, hogy esetleg nem cicereg-e, illetve a ventik nem zörögnek-e rajta? Vajon miért akarnak szabadulni tőle?Egyébként itt ajánlották a hardveraprón a cserét, vagy valahol máshol? Ha téged nem érdekel a dolog, én lehet, hogy beszerzek egy 5700-at, és becserélem erre a 2060 Super Aorusra.
Szerk.: Most nézem, már szerkesztetted az írást, tehát akkor ph-s emberen keresztül lehetne csak intézni? Mert úgy viszont már másabb azért a helyzet, megnézném én azt a számlát, hogy magánszemély nevére szól-e vagy cég nevére, stb., stb., így azért már egy kicsivel macerásabb a helyzet...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Igen, lehet így is 10 db játékot összeválogatni a cél érdekében. Ha viszont megnézed azt a tesztet, amit én linkeltem, ott bő 2-szer ennyi játékban mérték össze a kártyákat, annak a tesztnek én valahogy jobban tudok hinni. Főleg miután járt már a gépemben 5700 is, meg 2060 is. De azt mondom, ha van lehetőséged, tégy egy próbát, vegyél egy 2060 Supert meg egy 5700-at is, mérd össze őket saját magad.
-
törölt tag
Világos, tiszteletben tartom a véleményed, hisz ahány ember, annyiféle elképzelés/elvárás. Nem meggyőzni akartalak, csak leírtam a saját véleményem/tapasztalataim. Nálam egy 5700 labdába sem rúghat a 2060-nal szemben ilyen árazás mellett (közel azonos teljesítményszint, de drágábban, és gagyibb hűtéssel). Másnak, más irányultságú tesztek alapján attól még lehet jó választás még egy 2060 Superrel (de akkor már akár egy 2080 Superrel) szemben is, ettől szép ez a világ, hogy minden ember más és más.
Armorból nekem utoljára 1080-as kártyáim voltak, tökéletesen tették a dolgukat, én simán be mernék vállalni abból egy 2060 Supert (de akár erősebb RTX-et is). Kb az a kategória, mint a Sapphire esetében a Pulse.
-
törölt tag
2060 (sima) vs 5700 esetében hol az egyik jobb, hol a másik, játékfüggő (összességében minimálisat erősebb az 5700). 2060 Super már közel 2070-es szint, az előbb említetteknél jobb: Link
Ettől függetlenül persze biztos van olyan teszt is, ami egy 2060 Super környékére kihoz egy 5700-at, minden attól függ, hogy a tesztet készítő melyik gyártót részesíti előnyben.Én amúgy még a 2060 vs 5700 viszonylatában is egyértelműen a 2060-at venném, mert kb azonos teljesítményszint (minimális eltéréssel), viszont a 2060-hoz egy dupla annyiért eladható játék van, így összességében olcsóbban kapsz jobb hűtést, jobb jövőbeni eladhatóságot, és közel azonos teljesítményt. Én mindegyiket 116-117ezer Ft-ért vettem (2060-ból Gainward Ghost OC-m van, 5700-ból meg az Asusnak a blower hűtős változata volt). Azonos volt a vételár, de az RTX-hez egy drágábban eladható játék járt, így összességében jóval (kb 10e Ft) olcsóbbra jöttem ki a 2060 esetében, amin ráadásul normális hűtés is volt, nem a gagyi blower változat.
-
törölt tag
válasz kisselandras #3055 üzenetére
Jelentős előrelépés lesz minden téren.
-
törölt tag
Igen, olyankor nem veszi figyelembe az adott portokon lévő eszközöket a bootolás során (ha épp úgy van beállítva). De ez is alaplapfüggő, hogy a Fast Boot bekapcsolása alapesetben mivel jár.
Megnéztem most ezen a gépen, amelyikről írok, itt ezek az állítási lehetőségek vannak bekapcsolt Fast Boot esetén (amelyik vastag betűs, az az alapértelmezett ennél az alaplapnál, de másik alaplapnál teljesen más érték is lehet az alapértelmezett):
- SATA Support: Last Boot SATA Devices Only/All SATA Devices
- NVMe Support: Enabled/Disabled
- VGA Support: EFI Driver/Auto
- USB Support: Full Initial/Partial Initial/Disabled
- PS2 Devices Support: Enabled/Disabled
- Network Stack Driver Support: Enabled/Disabled -
törölt tag
Alaplapfüggő, van, amelyiken Enabled alapértelmezés szerint, és van, amelyiken Disabled. Szintén alaplaptól függően szokott lenni állítási lehetőség arra is, hogy Fast Boot esetén miket engedélyezzen, és miket nem, ilyenkor testreszabhatod, hogy az a Fast Boot mennyire is legyen "fast", kérsz-e USB portokat a bootolás idejére, SATA portokat, PS/2 portokat, stb. Ha mondjuk nem kérsz USB port támogatást a boot idejére, attól még Windowsban fognak működni az USB portok, de a bootolás alatt nem fogsz tudni pl. belépni a BIOS-ba, ha USB-s billentyűzeted van.
-
-
törölt tag
válasz féldekás #2718 üzenetére
Gainward Phoenix szerintem is jó. Sok helyen adnak mellé játékot is (a 2019-es COD-ot), így ha esetleg arra is szükséged van, vagy esetleg eladnád hogy a vételárat ezzel csökkentsd, akkor érdemes olyan helyen vásárolni, ahol adják mellé ezt is. Árazásra érdemes odafigyelni, mert 130-140ezer Ft környékén már a 2060 Superek kezdődnek (pl. Gainward Ghost), azok meg már közel 2070 szintet hoznak sebességben.
-
törölt tag
válasz Create. #2704 üzenetére
Ez főleg akkor tud nagyon idegesítő lenni, amikor kb azon a hőmérsékleten van a kártya, hogy már beindulna a venti (eközben kerreg), viszont kis idő múlva már le is áll, pont mivel a határon van a hőmérséklet. Így gyakorlatilag bizonyos időközönként egyfolytában ezt a kerregő hangot kell hallgatni (kerreg, szünet, kerreg, szünet). Engem semmiféle zaj nem tud zavarni a géppel kapcsolatban, sem CPU hűtő hangja, sem VGA ventik hangja terhelésen, sem HDD kerregése, tényleg semmi, de ez a pár másodpercenkénti kerregés, amit órákon át kell hallgatni, ahogy ismétli önmagát monoton módon, ez nagyon ki tudott akasztani. Kb mint amikor vallatáskor vízcseppet csepegtetnek az illető fejére, ami kis időközönként monoton módon ismétlődik megállás nélkül újra és újra és újra és újra...
-
törölt tag
válasz Create. #2697 üzenetére
A kerregő venti nem normális dolog. Az már más kérdés, hogy garanciában cserélik-e vagy sem, mert a rendeltetésszerű használatot (tehát a kártya működését) valójában ez nem befolyásolja. Ilyenkor nem garanciáztatni kell küldeni, hanem élni a 14 napos (helyenként 30 napos) elállási lehetőséggel.
-
törölt tag
válasz Hauptmann #2373 üzenetére
Annyi az értelme, hogy a 2060 Super lett a régi 2070 (teljesítményben), és a régi (nem Super) változatok meg ki lesznek futtatva, tehát idővel már csak a Super változatok lesznek a boltok polcain.
Nem életbevágó a 8 GB VRAM megléte, de ha belegondolunk hogy már a GTX 1070 is csak 8 GB-os változatban létezett, akkor azért elfér ezen is. -
-
törölt tag
1 hét múlva minden kiderül
Legalábbis ha igazak a hírek, akkor június 21-én lesz a hivatalos bejelentés. -
törölt tag
válasz Lord Myn #2112 üzenetére
Mint írtam, mindig max grafikával játszom. Miért is ne tenném, ha egyszer így is meg van a szükséges fps, tehát bírja a VGA is. (A processzorok meg aztán főleg bírják, hisz eleve nem ők jelentik a szűk keresztmetszetet, hanem a videokártya. Ez igaz mind a 4 általam említett processzor esetében.)
A számítási teljesítmény alatt ha a PassMark pontszámokat érted, arra alapozni nem lehet, mint ahogy láthattad a videókban is. PassMark alapján a Ryzen 7 1700-nak is jóval erősebbnek kéne lennie az i7-6700-nál, viszont a játékokban mégis az i7-6700 az erősebb, hiába a magasabb pontszám, a dupla annyi mag, meg a nagyobb órajelű RAM. De láthattad a 4. generációs és a 6. generációs i7 közötti sebességbeli különbséget is, holott PassMark alapján egy szinten vannak. Nem a DDR4 RAM miatt van az a különbség, mert volt i7-6700-am DDR3L RAM-mal is, és nem igazán volt sebességbeli különbség a játékok alatt: Link
Ideális körülmények között lehet, hogy hozhat +50% magtöbblet +50% teljesítménytöbbletet, de én ilyen ideális körülményekkel még nem találkoztam a valós életben egyetlen játék esetében sem (multiplayer játékokról nem tudok nyilatkozni, azokkal nem játszom egyáltalán). A tényleges eredmények ott vannak a videókban, ahol is éles helyzetben, játékok alatt mérték össze, hogy melyik mit tud produkálni. Ez nem hülyeség, hanem a valóság.
-
törölt tag
válasz Lord Myn #2106 üzenetére
Miért lenne hülyeség? Ha megnézted azokat a videókat, láthattad magad is. Vagy itt egy másik, itt az összes processzort egy ugyanazon videokártya mellett nézik meg, ami egy RTX 2080: Link
Itt is ugyanaz látható, nagyságrendileg kb ugyanakkora mértékű növekedés van a 4., a 6., és a 8. generáció között. (Míg a másik oldalon az AMD akkorát dobbantott a régi FX-ekről a Ryzen-ekre, hogy az Intel azóta is csak pislog.)
Abban egyetértek, hogy a 4. generációs i7-ről ha 8. generációsra váltasz, az egyértelműen nagyobb lépés lesz, mintha csak 6. generációsra váltottál volna, de ezt eddig sem vonta kétségbe senki.
-
törölt tag
válasz Lord Myn #2102 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy valaki milyen játékokkal játszik, ahogy azt fentebb írták is. Én pl. soha nem multizok, a többi játékban pedig végig VGA limitem volt GTX 1080 mellett. FullHD a monitorom, és mindig max beállításokkal játszom, ha már egyszer bírja a VGA. (Bírta, míg meg volt.)
Nincs egetrengető különbség az i7-4790 és az i7-6700 között, de egyértelműen erősebb az i7-6700. De nagyságrendileg az i7-8700 is csak kb annyival erősebb az i7-6700-nál, mint az i7-6700 az i7-4790-nél, óriási különbségek nincsenek egyik esetben sem.Most hirtelen csak olyan tesztvideót találtam, ahol egy GTX 980 Ti mellett mérik össze az i7-6700-at az i7-4790-nel, ebben a felállásban ennyi a különbség: Link
Itt meg az i7-6700-at mérik össze az i7-8700-zal, viszont itt már egy GTX 1080 Ti mellett: Link -
törölt tag
Tudom, hogy VGA limit van Ryzen 5 2600 mellett is, nekem is van Ryzen 5 2600-am (amiket felsoroltam mindegyik van: i7-6700, i7-8700, Ryzen 7 1700, Ryzen 5 2600). Ezért írtam, hogy egy ilyen kaliberű VGA mellé bőven elég az i7-6700 (már a Ryzen 7 1700/Ryzen 5 2600 páros is elég). Ha mindenképp váltani kellene a 6700-ról, az első lépcsőfok ami egyáltalán szóba jöhetne, az az i7-8700 lenne, de akkor már érdemes lenne VGA-ból is valami erősebbet választani.
-
törölt tag
válasz pergabb #2045 üzenetére
FullHD monitorom van nekem is, mindig max beállításokkal játszottam, és mindig VGA limitem volt i7-6700 + GTX 1080 páros mellett. Ha esetleg erősebb processzorra váltanál, akkor minimum egy i7-8700 az, ami egyáltalán szóba jöhetne, de szerintem egy GTX 1080 / RTX 2060-as VGA mellé értelmetlen lenne. Az i7-7700 nem igazán mondható ténylegesen erősebbnek a mostaninál, a Ryzen 7 1700 / Ryzen 5 2600 meg aztán főleg nem.
-
törölt tag
válasz Heroes fan #1754 üzenetére
Amit ráírnak egy tápra, meg amit ténylegesen le tud adni, az nem ugyanaz. Nálam amúgy az i7-8700-as gép GTX 1080 VGA-val kb 250W-ot eszik játékok alatt.
-
törölt tag
válasz gyantaszuz #1501 üzenetére
Gigabyte kártyáknál a ventik állnak neki egy idő után zörögni/kattogni felpörgéskor. Ha épp olyan hőmérséklet tartományban vagy, ahol felváltva felpörög a venti majd leáll, felpörög, majd leáll, akkor egyfolytában zörögni/kattogni fog a venti a gépedben, elég idegesítő tud lenni egy idő után. Az 1000-es széria is érintett volt, meg a 2000-es is az, valahogy a Gigabyte nem igazán zavartatja magát a problémát illetően.
Videó1
Videó2
Videó3
Videó4
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Gaming Z Trio 3080 10G (fém hátlapos modell)
- PNY GeForce Quadro RTX A2000 6GB -ÚJ/AKCIÓ/OEM-
- ASUS Expedition GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128bit (EX-GTX1050TI-O4G)
- Csere-Beszámítás! Zotac Trinity 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya
- Gainward RTX 4070 Ghost 12 GB szinte új videókártya - 34 hónap Alza garancia