- Légies iPhone halvány színei
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jarlax
tag
Az a gond, hogy a fiamnál hűvösebb a CPU és a GPU is, a proci pedig ugyanaz, i5 9600K (mondjuk nálam tuningolva megy) ugyanolyan hűtővel (beQuiet PureRock), ráadásul az én tápom egy több minta 6 éves 400W-os XFX, és 2 db HDD-vel több van a gépemben, az övé pedig egy vadiúj FSP Hexa 500W (írtad hogy nem nagy szám, de ajánlott tápegység a "melyik tápot" topicba).
-
jarlax
tag
Tovább bonyolódik az ügy, legalábbis valószínű nem a VGA a hibás. Át hoztam az én gépembe az RTX-et, ment vagy 3 napot nálam hiba nélkül, ebben volt 4 óra folyamatos Furmark, + más izzasztó programok is ki lettek próbálva, de semmi csikozódás és más hiba jelenségek. Több játék max grafon is ki lett próbálva, amik szintén órákig mentek, de semmi. Tegnap a gyerek berakta a gépébe az én 1070 GTX-emet, és egy idő után az is elkezdte produkálni a hibajelenségeket. Ez így egyre érdekesebb. Monitor csinálhat ilyet vagy a tápegység alaplap közül valamelyik? Az viszont érdekes, hogy van hogy órákig nincs hibajelenség, valamikor meg a játék elindítása után 5-10 percre csinálja, de csakis akkor, ha valami számításigényesebb alkalmazás fut. De low grafon pld. nem csinálja. Az is érdekes, hogy nálam melegebb volt az RTX mint a fiamnál, mégis nála jelentkezik csak a hiba. Ötlet?
-
jarlax
tag
FSP hexa 500 W, vadi új . Mondjuk most hogy mondod, volt az én gépemben is egy fél órát, de ott nem volt terhelve, (csak lenyultam a fiam COD kuponját, és kellett hozzá egy RTX kártya, nekem csak GTX van) de az alatt nem volt gond vele. Amúgy az első 1-2 napon állítólag még jó volt. Utána az első problémák után cseréltünk HDMI kábelt, akkor 1-2 napig jó volt, utána megint jöttek a gondok.
Jeni: csatlakozó emlékeim szerint jól van csatlakoztatva, nem szoktam rosszul rádugni (nem is egyszerű rosszul csatlakoztatni), de minden lehetségesAzt is megnézem majd.
-
soldi3r
veterán
Nem, Gainward 2060 Phonenix. Rakerdezve az ugyfelszolgalattol:
The Phoenix has better chips as the Ghost, so you can overclock the card better. The Phoenix has better cooling. Elobbi engem kevesbbe, utobbi viszont annal inkabb erdekel.
Mi a gond az ASUS ROG STRIX-szel? -
soldi3r
veterán
Igen, ezt neztem en is eloszor. Kupon, jatek ez 100 alatt kihozhato.
A dobozan latszik valahol, hogy Rev.1 vagy 2? Akkor szemelyes atvetelnel kideulhet.
A felpassziv mod sem kizaro ok, nem tartom problemanak, ha kicsit keveredik benn a levego, csak 3000-rel porogjon nonstop. -
soldi3r
veterán
Nincs kikotve. 145-ert en inkabb mar Quadro P2000-et vennek, de epp ezt akarom elkerulni, mert jovore tervben van egy P4000.
Az ufos aruhazat nezegetve a MSI GeForce GTX 1660 Ti VENTUS XS OC 6GB amin most megakadt a szemem. 86k-ig sikerult lekuponoznom.
Ha pedig marad a 2060, akkor szerintem szinten Ventus OC lesz. -
soldi3r
veterán
Az Asus ROG STRIX mar 130 kornyeke, onnan mar nem sokkal tobb egy P2000.
Az MSI alatt ezt erted? Nekem az EVGA szimpatikusabb, de az Amazon.com-on mindegyikrol irnak rosszakat is, nem is olyan kis aranyban, bar az MSI-rol valoban kevesebbet, viszont kevesebbet adnak is el belole. A .co.uk-n pedig az Asus jon ki lenyegesen jobbnak.
Lehet tulgondolom es meg kellene venni egy Ventus OC-t vagy Ghost OC-t. Vagy egy garis, hasznalt 1070-et es rafaragni egy Accelero Twin Turbo II-t. -
törölt tag
Esetemben konkrétan volt nekik készleten, de mégis a pénzvisszafizetés mellett döntöttek (így érte meg nekik jobban).
Majd arra leszek még kíváncsi, hogy most az Alzánál az egyik csomag még nálam maradt, így nem elállással fog visszamenni a hibás termék belőle, hanem garanciáztatással, vajon így is levonják a kuponokat az árából? Cserére egyértelműen lenne lehetőségük. -
törölt tag
Tehát akkor mégiscsak a bolt dönt, és nem a vásárló. Az én értelmezésem szerint ha tudják ugyanolyanra cserélni, akkor cserélhetik ugyanolyanra, de nem kötelesek, mert visszaadhatják az árát is (a bolt annak függvényében fog dönteni, hogy anyagilag nekik mi éri meg jobban). A vásárlónak pedig nincs beleszólása. Eddig az összes létező boltban ez volt a gyakorlat, emiatt is kérdeztem, hogy vajon a jogszabályban is ez van-e?
Nyilván ha másik típusra akarják cserélni, azt már csak a vásárló beleegyezésével tehetik meg, de részemről a kérdés nem erre irányult, ilyen ügyem eddig nekem még nem volt. -
törölt tag
Jogszabály amúgy mit mond erről, kötelesek cserélni? Vagy mondhatják azt is, hogy csak az árát kapod vissza? Mert én eddig akárhova vittem vissza bármit is garanciáztatni, a boltok mindig annak megfelelően döntöttek, hogy nekik mi érte meg anyagilag, nekem beleszólásom/döntésjogom nem volt.
Példának azt tudnám felhozni, amit korábban is írtam egy másik topikban RAM-ok kapcsán. Amikor fölment a RAM-ok ára a duplájára és vittem vissza egy kb fele árban vásárolt RAM-ot garanciáztatni, még véletlenül sem cserélték sehol, hanem a vásárláskori árát adták vissza. (Ami érthető is, hiszen akkor éppen még a beszerzési ára is jóval magasabb volt, mint amennyit nekem vissza kellett fizetniük teljes vételárként.)
Amikor viszont a RAM-ok árai megfeleződtek, és a dupla áron vásárolt RAM-ot vittem vissza garanciáztatni, akkor pedig kérdés nélkül cserélték, szóba nem került, hogy esetleg az árát is visszakérhetném.
-
törölt tag
Tőlem még soha sehol nem kérdezték meg, hogy cserét kérek-e vagy pénzvisszafizetést, mindig a bolt döntötte el.
Az a max 15-20ezer Ft kuponkedvezmény amit írtál (ami garanciáztatásnál automatikusan bukta) az lehet akár 2-3-szor is ennyi ha utánaszámolsz, hiszen nem tudhatod, hogy még mi szerepel a számlán a VGA mellett.
-
törölt tag
Igen, lehet így is 10 db játékot összeválogatni a cél érdekében. Ha viszont megnézed azt a tesztet, amit én linkeltem, ott bő 2-szer ennyi játékban mérték össze a kártyákat, annak a tesztnek én valahogy jobban tudok hinni. Főleg miután járt már a gépemben 5700 is, meg 2060 is. De azt mondom, ha van lehetőséged, tégy egy próbát, vegyél egy 2060 Supert meg egy 5700-at is, mérd össze őket saját magad.
-
törölt tag
Világos, tiszteletben tartom a véleményed, hisz ahány ember, annyiféle elképzelés/elvárás. Nem meggyőzni akartalak, csak leírtam a saját véleményem/tapasztalataim. Nálam egy 5700 labdába sem rúghat a 2060-nal szemben ilyen árazás mellett (közel azonos teljesítményszint, de drágábban, és gagyibb hűtéssel). Másnak, más irányultságú tesztek alapján attól még lehet jó választás még egy 2060 Superrel (de akkor már akár egy 2080 Superrel) szemben is, ettől szép ez a világ, hogy minden ember más és más.
Armorból nekem utoljára 1080-as kártyáim voltak, tökéletesen tették a dolgukat, én simán be mernék vállalni abból egy 2060 Supert (de akár erősebb RTX-et is). Kb az a kategória, mint a Sapphire esetében a Pulse.
-
törölt tag
2060 (sima) vs 5700 esetében hol az egyik jobb, hol a másik, játékfüggő (összességében minimálisat erősebb az 5700). 2060 Super már közel 2070-es szint, az előbb említetteknél jobb: Link
Ettől függetlenül persze biztos van olyan teszt is, ami egy 2060 Super környékére kihoz egy 5700-at, minden attól függ, hogy a tesztet készítő melyik gyártót részesíti előnyben.Én amúgy még a 2060 vs 5700 viszonylatában is egyértelműen a 2060-at venném, mert kb azonos teljesítményszint (minimális eltéréssel), viszont a 2060-hoz egy dupla annyiért eladható játék van, így összességében olcsóbban kapsz jobb hűtést, jobb jövőbeni eladhatóságot, és közel azonos teljesítményt. Én mindegyiket 116-117ezer Ft-ért vettem (2060-ból Gainward Ghost OC-m van, 5700-ból meg az Asusnak a blower hűtős változata volt). Azonos volt a vételár, de az RTX-hez egy drágábban eladható játék járt, így összességében jóval (kb 10e Ft) olcsóbbra jöttem ki a 2060 esetében, amin ráadásul normális hűtés is volt, nem a gagyi blower változat.
-
Az enyémnek tuti nem volt semmi ilyen, nekem a gainward phantom gs kerregett és aorust kaptam helyette cserébe. De ha tényleg a legbiztosabbra akarsz menni akkor talán az msi gaming x a legtutibb, de szerintem az aorus-al sincs már gond, inkább régebben volt ez jellemzö meg a windforcekkal / gamingekkel.
-
Az a baj, hogy mondanám neked, hogy mi lett a cserével a helyzet nekem, de amd annyira lutri, hogy lehet nekem jó lesz, neked meg nem. Amúgy aorus 2060superem volt, nagyon korrekt kártya lett, de az msi gaming x is az, annyi hogy az msi-n csak 1 8tüs van így nem lehet annyira tuningolni.
-
tipuka
addikt
Oázisban adják játék nélkül 3 év garival még ilyesmi áron, máshol nem is láttam értelmes áron szintén 3 évvel.
Viszont az utolsó 1 évben (4 év garit nem adnak a boltok ugye), mikor a 3 év garin már túl van az ember, amikor már a Gigával kell intézni ezt gondolom, na akkor mi a helyzet. Milyen drága a posta, support normális-e stb.
Ha gázos, akkor maradok a Strix-nél, bár 5k-val drágább is, viszont jár hozzá játék, ami megér 5k felárat. -
Floyd80
addikt
Most megfogtál, mert decemberben még 4460-at használtam, de én is úgy emlékszem a 3400-et nem tudta fixen tartani, de elvileg mind a 4 magra kiírta a Turbo órajelet.
Gen. összehasonlításban igazából nekem az nem (volt) kerek, hogy maga a platform miatt mennyi a valós különbség, benchmark, kiírják, hogy +20 FPS-t tud az új CPU, de a proci alatt már teljesen más chipset van, DDR4 stb. De akkor ezek szerint ez elhanyagolható.
-
mcs
veterán
Szerintem másról nem igazán szólnak ezek a rémhírek, mint az Intel lejáratásáról. Eddig melyik mezei júzernek származott gondja a biztonsági sebezhetőségekből? Bármelyik proci sebezhető, ha rávágsz kalapáccsal.
A Ryzen pedig nem egy messiás, mert kiegyensúlyozatlan produkciót nyújt annak ellenére, hogy elismerem értékelhető alternatívaként. -
-
mcs
veterán
El lehet vele bohóckodni 45-60 percen keresztül, és ennyi. Nekem személy szerint a bogyónyi nagyságú lőszerek nem jönnek be túlzottan, és főleg a rakétavetőnél röhejes ez. Azt is sajnálom, hogy a fizetős champions pack nélkül nincs offline botmatch. Egyedül a grafikába nincs miért belekötni, mert hozza a kötelezőt.
Amúgy én a Heroes 3ból is szívesen fogadnék egy modern köntösbe átültetett változatot. -
szekto
aktív tag
Akkor nem értem, ez a garis dolog miért nekem szólt - ráadásul az eladó magától dalolta el csütörtökön nekem ezt a dolgot, hogy ezt meg tudom tenni.
Vittem én már vissza BestByte-ba is Samu monitort, ott igaz, 3 napos elállás volt, de az eladó nem szarakodott, inkább visszaadta a pénzt, hiába akkor nem tudta rekonstruálni a vibrálásos témát a monitoron.
-
prtvlogan
aktív tag
Nálunk tényleg nincs klíma!
egy pár évig albérletben laktunk, így nem is volt lehetőség felszereltetni,..
Viszont most van jól szigetelt téglaház, ami nyáron elég hűvös ahhoz, hogy ne kelljen klímát felszereltetni, és télen a meleget is tartja. Viszont ha nyáron fűt a gép, akkor 1-2 °-ot is emelkedik a szobába a hőmérséklet. De ez még bőven elviselhető.. Nem az a fajta ember vagyok, aki vesz egy kazánt ami fűti a házat, erre betesz egy klímát, hogy visszahűtse, de az szárítja a levegőt, ezért kell a párásító, mert asztmás lesz stb stb stb..
És ez nem a telik-nem telik kérdés. Nyilván sokan vannak még, akik vehetnének klímát de nem teszik. (persze ha 35° lenne a szobában nyáron, akkor igen, de messze nem ez a helyzet!) -
terepkigyo
csendes tag
Én erősen gondolkozok a Gallardo vezión, és ha semmi nem jön közben jövőhéten megrendelem iponéktól.
Semmilyen tesztet nem találtam róla, de 3 év gyári garival túl nagy baj nem lehet, plusz régebbi modelleknél nem nagyon írtak rosszat a márkáról. Nálam egy i7 4790 mellé kerülne, és a megboldogult r9 270x-et váltaná.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Légies iPhone halvány színei
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- További aktív témák...
- Új Samsung Galaxy A36 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest