Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Psychopeti
üzenetére
Jo reggelttttt

X99 lapot veszunk quad channel nelkul haa. ....

-
-Solt-
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Egy darabig csak és kizárólag ACC alatt csinálta, aztán elkezdte PC2 alatt is, most már Superposition alatt is elhasal pár perc után... Eleinte azt hittem, hogy maga az OC program zavar be, mert ha kikapcsoltam őket akkor nem volt gond, de aztán véletlenül észrevettem, hogy akkor jelentkezik a hiba, ha kitolom a power limitet.
Ezen a ponton még a táp hiba is felmerült bennem, de akkor újraindulna a gép, nem csak a programok omlanának össze... írok az EVGA-nak, aztán meglátom mi lesz, de annak nem örülök, hogy ez ismeretlen jelenség... :S
BMW001: Amazonos, regisztrálva is van, szóval ha tényleg a VGA a hibás, akkor biztos nem cseszek rá, kérdés, hogy a power limit kitolás külsős szoftverrel mennyire rendeltetésszerű használat szerintük.
-
-Solt-
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha valamelyik OC szoftverrel kitolom a power limitet, akkor kifagynak, összeomlanak a programok... 100%-n semmi gond, de 120%-n jönnek a gondok.
@Jogos az értetlenkedés, hülyén fogalmaztam, elnézést Urak, idegállapotban vagyok!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Solt-
veterán
Urak,
Ha a kitolt power limitet (120%) nem bírja a kártya, akkor azzal lehet reklamálni, vagy elhajtanak vele? (EVGA)
-
KAMELOT
titán
válasz
Psychopeti
üzenetére
Kicsit rakj rendet a konfigban. Jobban fog mutatni! hajrá...ez azért már jó kis kakót tud!

-
MPowerPH
félisten
válasz
Psychopeti
üzenetére
Csak nem jegeltetted a ramokat?

-
GAbre
veterán
válasz
Psychopeti
üzenetére
[link]
Itt youtube-n találsz 1 csomó videót,hogy állítsd be.
De a "feszültségarányt" neked kell kitapasztani,mit tud a kártya. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Psychopeti
üzenetére
A gyári értéket kell megváltoztatni, mondjuk első körben vedd vissza 0.900V-ra és 1800MHzre. Aztán adott feszen (ha jó a hőfok is) lépkedhetsz felfele a frekivel.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Psychopeti
üzenetére
Gyari ertekrol veszi vissza, ahogy no a homerseklet. Pontosabban a turbo boost veszi vissza... Alul kellene feszelni azt a GPU -t, mikozben meghagyod a gyari orajelet, es akkor jo par fokkal huvosebb lesz, nem throttlingol.
-
Psychopeti
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akkor pl. a gyári értéket visszaállítása az már jó lenne neki? Vagy attól eltérően kell még állítani rajta?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Psychopeti
üzenetére
Ott a link, csapj le ra, ezeket a modulokat szereti a lapod, szepen fognak menni XMP -vel.
Nekem is ilyenek voltak az X99 GAMING 9 ACK lapomban anno.
De a 4x4 melle ne rakd be a Te mostani moduljaidat, mert ugy mar nem lesz jo. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Psychopeti
üzenetére
Az alultervezett hűtés miatt amint eléri a GPU a 82-83 fokot, meredeken le fogja dobni az órajelet a kártya. Ebben az is szerepet játszik hogy gyárilag felelegesen magas feszültséget kap a GPU.
Érdemes belőni úgy a maximum feszültséget hogy a kártya ne dobjon le 1-2 lépcsőnél többet.
Segítség: [link]
-
válasz
Psychopeti
üzenetére
RAM Dual Channel vs. Quad Channel | 2x8 or 4x4? friss jatekteszt, meglepoen sokat hoz a quad channel .
-
MPowerPH
félisten
válasz
Psychopeti
üzenetére
Nem hogy erdemes lenne, hanem X99 -hez az valo. 5820K -nak kell a 4 modul. Aprobol keress, lehet kifogni kit -eket nagyon jo aron. Parancsolj! Ezekkel jo lesz, csak alkudj kicsit belole.
Alulfeszelest most akkor meg hagyjad. MSI Afterburnert hasznaltad mar?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Psychopeti
üzenetére
Kollega arra utalt, hogy az X99 az quad ch, es igy dualban sokat buksz... Vegyel egy 4x4Gb quad kit -et es csokolom. Ehhez mar ne vegyel mas memoriat, mert quadban biztosan nem fogja vinni.
Alulfeszeles a melegedes es a hang miatt kell. -
Psychopeti
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az mitől lesz majd jó?
Nem vágom annyira. 
-
Puma K
nagyúr
válasz
Psychopeti
üzenetére
-
Psychopeti
senior tag
Az mitől lesz majd jó?
Nem vágom annyira.
-
Psychopeti
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
De még milyen ugrás! Szemem csak nem felakadt!

Már nem volt hozzá kedvem hogy rendezzem a kábeleket
Olyan nehezen tudom ki emelni a helyéről a gépházat, mert nem 20KG-os az is biztos
(#10963) F e Z o: A kártya rögzítve van két csavarral is plusz a foglalatba is van egy kis ráhajtható pöcök neki. Remélem az elég lesz neki.
(#10966): akoska07: Bizony az! És nem is kicsi. Lehet majd még fogok venni bele mert, a 2x8GB-nak az egyik oldala hibás ezért csak 12GB van használható. -
válasz
Psychopeti
üzenetére
Grat !
960 után jó nagy ugrás.

Azt kerestem hol vannak a memóriák.

Ez egy X99 lap,nem ártana bele 4 modul.

-
Psychopeti
senior tag
Nem engedi a képet beszúrni...
[link] -
Motion_Blur
félisten
válasz
Psychopeti
üzenetére
Grat! Alulfeszelés Nálad is aktuális lesz

-
F e Z o
veterán
válasz
Psychopeti
üzenetére
Szépen lóg a kártya hátulja, támaszd meg valamivel alulról.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Psychopeti
üzenetére
Ott akkor volt egy nem kicsi teljesitmeny ugras.

Kabelmenedzsment azert erre a kuckora is raferne. -
MPowerPH
félisten
válasz
Psychopeti
üzenetére
Dupla.
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! Beszállnék én is ezzel az "új" kártyával. Végre lecseréltem az Asus 960 TURBO-t

-
GAbre
veterán
válasz
Puma K
üzenetére
Hát nem jó ilyet hallani,ezeket nem is tudtam/gondoltam.
Anno mikor még középkategóriás kártyáim voltak akkor gondolkoztam több karis rendszerbe.
Bár akkor jobban megérte inkább 1 nagyobb kategóriát venni,ha másért nem fogyasztás miatt...
Most meg nem érzem szükségét még g-sync híján,meg rászánt pénz híján.
De ilyen feltételekkel főleg nem.
-
Puma K
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
válasz
Puma K
üzenetére
Nekem van es volt mindketto, egyszerre. Es nem oldja meg.
Azert irtam, hogy lehet szep elo adatos youtube-os videokat linkelgetni, meg grafikonokat mutogatni, amig nincs tapasztalat a multi gpu -val, addig az szep parasztvakitas. Pedig most megerne a 2db 1080Ti az RTX Ti helyett. De kosz, nem kell.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Puma K
üzenetére
A G-sync nem csodaszer, ha az egyik frame-en előrébb, a másik frame-en hátrébb van a karakter, majd a következőn megint előrébb akkor ugyan úgy remeg.
A frame time ingadozást sem oldja meg, csak nem látod tovább a problémát. De amikor meg kell becsülni, hogy mennyivel kell elé lőni a futó elkennek, vagy mekkorát kell rántani 90° vagy 180° fokos fordulásos kapás lövéshez, az ugyan úgy nem fog menni, mert a vagy az indulás, vagy az érkezés időben, térben máshova esik mint amit látsz/láttál. Ha nagyok az ugrások akkor nagyon, ha kicsik akkor kicsit lősz csak mellé.
-
Puma K
nagyúr
Mondjuk a több kártyás rendszereknél Nvidia fronton a G-Sync lehet megoldás lenne, és akkor nem gond a hirtelen beeső FPS vagy a szinkronizációs gondok animációnál.
Bár egyéb grafikai hibákra mint pl hiányzó vagy fekete textúrák nem megoldás az sem.
-
törölt tag
válasz
abridabri
üzenetére
Tök jó, csak nem úgy futnak a játékok, mintha 2x annyi FPS-t látnál.
Karakter animációkon ezeken a példákon is látszik a remegés a szinkronproblémák miatt, valahol jobban valahol kevésbé látványos*, forduláskor olyan vagy rosszabb mint az egy kártyás hiába 2x annyi az FPS és fele akkora a render idő.
*ahol optimalizálták a pci-expres busz használaton.
Bevallom nekem csak CF-em volt 4850, 5870, SLI-t csak videón láttam. de mindkettőre igaz hogy ilyen 200-300 FPS-hez teljesen alkalmatlan, 40FPS-ből 80-at csinálni még szódával elmegy, ha valaki türelmetlen ahhoz, hogy kivárja a következő két GPU generációt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
abridabri
üzenetére
A mikrolagos urban legend csak annak az, aki nem szenvedett miatta. Es csak azert nem, mert nem volt tobbkartyas rendszere, tartosan. En azert lehuztam jopar evet, es egy darabig hittem, hogy ez a jo irany.
A min. FPS -ekkel van gond, nem a maximummal, es az atlaggal. Olyan hirtelen beesik az fps olyan szintre, ami zavaro.
Szoval linkelheted nekem a teszteket, sz@rt se ernek. De ha Te elhiszed, akkor hajra, jo szenvedest vele.
Cakk 5 ev tobbkartyas szenvedes utan...
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Azert az uj AAA jatekok nagyon jol skalazodnak SLI vel ,es a frametime is simabb/alacsonyabb. Ez a "mikrolag "ilyen 10+eves urban legend.
Metro Exodus(dx11) 90-100% plussz
Shadow of Tomb Raider (dx12) 90-100% plussz
Battlefield V (dx11) 80-90% plussz
Resident Evil2(dx11) 70% plussz -
envagyok
veterán
Most próbáltam az új driverrel a BF V-t
Raytracing ultra beállításnal 40-60FPS között ingadozik a frissítés 100% GPU terhelés mellett. -
Puma K
nagyúr
Nem kell hozzá 2160p-s megjelenítő, mert már 1440p-nél is kevés tud lenni az 1080 Ti 144-165Hz-es megjelenítő mellett.
Idén váltok valami másik CPU-ra csak várom az újabb Ryzen-t meg az arra adott félig-meddig válaszát az Intelnek... 10-12 mag és ennyi vagy ennek a duplája feldolgozó szálban jó lenne és akkor megint 4-5 évig el szeretném felejteni a CPU fejlesztést, mint a most is meglévő 4790K-val sikerült ezt megvalósítani és csak a VGA-t kellett pörgetni a masinában a CPU mellett: GTX 760, 1070, 1050 Ti, 1080 Ti.
Csak megint olyan helyzet van mint már korábban is volt ilyen, hogy építem-fejlesztem a gépet, hogy azért adott keretek között a legjobb teljesítményt nyújtsa számomra az igényeim tükrében, de most értem el oda, hogy nincs már amivel játsszak... ugyan azokat a köröket futom ugyan azokkal a címeknél amit unok, és most már csak netezek-olvasok és néha-néha filmezek ha mögötte ülök éppen... A munka amire meg használom néha a gépet arra a mostani formájában is elegendő, így igazán nem lenne indokolt a fejlesztése.
Bár a GTA széria miatt vagyok csak egyedül hajlandó gépet fejleszteni, de az odébb van hogy új része jelenjen meg
Pedig régebben szabadidőmben a GTA Online-t nyúztam sokad magammal egyhuzamban akár 16-18 órákat is
De 1100 óránál kifújt
A régebbi GTA-k már nem mozgatnak annyira, a IV. multija meg karcsú.
A Division első része 106 óránál áll a 2. részét majd akkor veszem meg ha akciózzák majd season pass-al együtt és kipofozzák a hibákat.
Az AC: Odyssey se érdekel úgy igazán pedig ahhoz meg jönnek a DLC-k.
Az Overwatch-nál meg csak a Mayhem módja érdekel az viszont csak adott időközönként érhető el...
-
MPowerPH
félisten
-
GAbre
veterán
válasz
Puma K
üzenetére
Anno én kipróbáltam(5-10 éve). 1 rövid teszt erejéig.
Nagyjából felet ért akkor a 2. kártya.
Hát fogyasztást is nézve talán jobb lenne ha még mindíg így áll a helyzet,eladni a 2-öt és venni egy 2080ti-t.
De annyira nem vagyok fps hajhász.
Még ha lenne 4k monitorom,meg nem sajnálnám rá a pénzt,akkor még esetleg.
De így jó ahogy van,van 1 hűvösebb számomra kedvesebb márkájú kártya,ami a 60 fps-t mindenhol lehozza.
Így is filóztam annó,hogy downgrade vissza 1070,vagy 1070ti-ra.
De most már marad a palit,amíg él a kari
-
Puma K
nagyúr
Valahogy be kéne állítani azt, hogy azért az ~1850 Mhz-es GPU órajel meglegyen mind a két kártyánál, ennek megfelelően alacsonyabb feszültséggel, és egy FPS limitet is beállítanék annak megfelelően, hogy hány Hz-es a megjelenítőd.
Így ezekkel vissza lehetne szorítani a fogyasztást és még a kiugró-egy pillanatra történő maximális fogyasztás is kordában lenne tartva. Ezáltal csökkenthető annak az esélye, hogy újraindul a táp miatt a gép, esetleg kikapcsol.
Csak sajnos nem tudom, hogy mint és hogy megy a 2 GPU-s rendszerek tuningja-finomhangolása

Már anno a 6800 GT-nél mozgatta a fantáziámat az SLI, de akkor és utána sem léptem meg...
-
GAbre
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem 1800-alá nemigen megy be terhelés alatt a gyári beállításokkal.
[kép]
És hogyan lehet az afterburnerrel undervoltolni?
Nekem csak felfelé enged. -
F e Z o
veterán
-
GAbre
veterán
válasz
Puma K
üzenetére
Köszönöm,de ezt eddig is tudtam,csak,mindenki írta(google is),hogy 0.9V-al elmegy 1800-on is.
És kicsit furcsállom,hogy 1V-kell neki kb itt.
Míg 1974-en úgy néz ki elmegy 1.050-en.
+ még rájátszik,hogy ugyebár eleddig meg voltam elégedve nagyon is palittal.
Ez 1 kisebb csalódás így benne.Amúgy most néztem ray tracinget star wars demóval.
Hát full-hdban is 15-30 fps
Tényleg nagyon nyögve nyeli.
Bár talán itt még kicsit kiforratlan és maxon megy a raytracing.Gamekben kicsit talán jobban,és ott mint mondtam talán mediummal elmegy. -
GAbre
veterán
1 szempontból csalódtam most palitban:
Majdnem 1V-kell(vagy fog is kelleni az 1800Mhz-hez.Armor IS ezt 0.9 alatt tudja.
És sajnos tuning is nyögvenyelős:
1987Mhz-es is 1.050V kell kb.
És ezek csak az "5" perces eredmények,még ki kell tapasztalni,h stabilok ezzel,vagy még több kell neki.
Bár alap órajelen órákig gond nélkül ment.
De ezek a Oc és Uc eredmények nem tetszenek.... :S -
GAbre
veterán
-
envagyok
veterán
Megjött a Founders.
Eddig nagyon pozitív, nem veszélyes egyáltalán a hangja.
Azért a 84 fok befigyelt itt is, lehet meglépem az alulfeszelést.
Mivel, hogyan érdemes nekilátni? -
Devid_81
félisten
Nalam GTX 1080 jart, nagyon vagany, jol osszerakott hutoje volt, egyeni curve-el inteztem a huvosseget, de sztem 70% felett soha nem ment a ventije, hofok meg 60 fok korul csucsokban.
Most egy "timed bomb" 2080 Ti van nalam, szinten Palit, gyari hutojen meglepodtem amikor lebontasra kerult a viz miatt, konkretan minden egyes cucc ami picit is melegszik az kapott thermal pad-et es megfeleloen hozza is er a hutobordahoz, a hatlapja alatt is korbe mindenfele thermal pad stb, latszik, hogy a Palit mernokok tudjak, hogy a VGA-nak melyik resze melegszik es kell hutes is neki.
Lehet ezert is mukodik meg mindig, pedig elso napos vasarlas volt az eredeti gazdaja altal.
-
GAbre
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Sztem meg 4kban is min.on használható lesz.
Viszont full hd körül csak mediumot,jó esetben high-ot nézek ki belőle.Palit-ra tudja valaki mennyi garancia van?
Kicsit több,mint 1 éve lett véve.
És a bolt csak 1 év gart adott.
Megnyugtató lenne ha tudnám,hogy palitnál 3 év van-e.
És ha igen valaki már RMA-zott náluk? -
GAbre
veterán
Raytracing elérhetővé vált.
Ha valaki bf-ezik megírhatná,hogy mennyire megy
-
tom_tol
addikt
Volt valakinek mostanság garancia ügye? Én visszaküldtem egy MSI karit, vissza adják az árát.

-
Puma K
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Pedig Magyarországon nem ritka az, hogy kevesebb garanciát ad egy bolt mint amit a gyártó...
Teszem azt 3 év lenne, de a bolt 1 évet ad, akkor 1 év után a maradék 2 évben a gyártóval boxolhatod le a történetet. Vagy 3 év lenne, 2 évet ad a bolt és a maradék 1 évben ugyan úgy a gyártóval bonyolíthatod a történetet.
Ezért is hajlok falé, hogy inkább Asus és EVGA cuccokat nézek majd ha cserélek alaplapot vagy VGA-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 9 GPS 45MM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg szamla sem feltetel....![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mi az, hogy nem birja? Egyebkent valszeg nem, csak a gyarto joindulatara szamithatsz, mivel a gyari ertekeket tudja.