- Nem nyílnak a Foldok?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
3800+
őstag
-
kenobi95
csendes tag
válasz
4264adam #8148 üzenetére
Hogy Batmanbe meg Unityben mit produkál a 2GB nem tudom, még nem próbáltam. De! Azt újra leírom, nem igaz hogy a 2GB csak normal/high-on futtatja a GTA V-öt. Elbírja Very High/Ultrán is. Ezekkel a téves infókkal félrevezetitek azokat akik a 2gb vs 4gb között vaciálnak. Itt egy videó, de a saját méréseim is alátámasztják.:
https://www.youtube.com/watch?v=HWPQwmU_Rvs -
válasz
4264adam #8148 üzenetére
Az a baj, nekem a 60FPS kevés, mivel 76Hz-es monitorom van
Ha a 960 4GB jobb ár/érték arányú lenne szívesen vennék belőle egyet, de amíg nem megy lejjebb az ára addig felesleges. A 2GBos változat 3-5%kal tud többet, mint a 760-am, de használtan 5-10.000-el drágább. A 4GB-os meg 20.000-rel.
-
Asbee
veterán
válasz
4264adam #8110 üzenetére
Azt ugye tudjátok, hogy a tényleges memória használatot nem lehet monitorozni így win alól. Attól, hogy 2 giga felett monitorozol, mert betud annyit tölteni, még nem biztos, hogy felette ténylegesen használ. Jobb a tapasztalatokra hagyatkozni (mikrolag, hirtelen fps esés) mint az ilyen mérésekre.
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #8084 üzenetére
Szerintem a ramoknak az is elég lenne, ha egy házventit raknál a kártya mellé.
Nálam amúgy a fekete pacadobálást pont a gpu csinálja, és általában a Valley benchmark esős részén jön ki leghamarabb, ilyenkor pedig némelyik esőcsepp helyett fekete szurok hullik.
Legutóbb úgy kerestem ki a maximumot, hogy megállítottam ezen a részen, és addig csökkentettem az órajelet, amíg teljesen el nem tűnt a szurok. -
mcs
veterán
válasz
4264adam #8082 üzenetére
Nálam a korábbi Asrock lapban hetente négyszer-ötször, a mostani Gigában pedig egyszer pörgött fel.
Bár használtam OC Gurut, de csak azért is felraktam a kártyámra az F2 beta biost, ami teljesen elmúlasztotta.A tied amúgyis különleges darab, mert az 1560as gpu órajelet is bírja, meg kb. 101%os az asicja.
Enyémnek kb 1485-1490 lehet a max, bár korábban Win7 alatt régebbi driverrel elment 1510en is. -
-
kenobi95
csendes tag
válasz
4264adam #7990 üzenetére
Igen, egyetértek hogy a minimum fps-ben jobb a 4gb, pont ezt írtam.
A GTA V-ben nekem például very highen durvább részeknél leesik 45fps-re(míg neked ugye 60). De ez rövid ideig van, amúgy 60-70 körül van. Szerintem ennél a 4gb-s se tud többet.
Szerk.: De végül is így végiggondolva igazad van a magasabb grafikai beállításokkal, abban az esetben ha valaki ragaszkodik a magasabb minimum fps-hez. Én a közelmúltig egy HD3850-el játszottam, így kevésbé vagyok igényes, nekem jó a 2gb-vel is a very high grafika. Legyen meg a 30-40fps és kész.
-
Mark023
tag
válasz
4264adam #7876 üzenetére
Ezzel azért kicsit szembemennék! Optimalizáció kérdése ez is. De mivel egyre több ful hd feletti texturák jelennek meg több vramot zabál eleve. Abban igazad van, hogy gpu és szoftver gyártok, de nézd, volt 9800GT 512 MB uber király volt addig a pontig, míg nem telt be az összes vram, lett volna még benne kakó. (Az akkori játékokkal) Persze teljesen más fejlesztés és emiatt mondhatni össze sem lehet hasonlítani a kettőt (mostanit). Szóval csak annyit akarok mondani, hogy fontos a vram mennyisége is nem csak a GPU és szoftver gyártok ereje, alkotása.
-
3800+
őstag
válasz
4264adam #7789 üzenetére
Hat az lehet de Battlefield Hardline-t is probaltam ultran, 50 fps ala nem ment... ez a szeria fekszik a gepnek. Persze az is lenyeges info hogy csak 1440x900-as felbontason jatszom.
Far Cry 4 el se indult a 3 mag miatt... Holnap probalok egy Anno 2205-ot is, az biztos proci igenyesebb (de optimizalatlan is).
Mindenesetre ha valaki hasonlo cipokben jar, elobb cserelje ki csak a VGA-t es nezze meg megeri-e kolteni.
A 710 egyelore csak 2.8 Mhz-en ketyeg holnap megcibalom a bajszat.
A kartya tokeletes, koszonet nektek a sok informacioert es segitsegert!
-
miresz
veterán
-
Daw93
senior tag
válasz
4264adam #7690 üzenetére
Nálam a GTA V kb 35-40 FPS maxon, az fx 6100 miatt. (1600x900 ban) Megnéztem, ahogy az egyik itteni kolléga javasolta, prime alatt figyelni az órajelet, és igazad volt, leugrál 1.4 ghz-re az órajel (throttlingol). Viszont a játékban nem kap ekkora terhelést a processzor, így ott elvileg rendesen működik nem? játék alatt mi a jele a throttlingnak? elvileg megakadna 1-2 másodpercre, de nálam semmilyen játék nem csinál ilyet.
-
Daw93
senior tag
válasz
4264adam #7669 üzenetére
Azért ezeknél valamivel újabbakat(és erősebbeket) nézegettem, i5 4590et, 4570et, szerintem nem rosszak, hosszabb távon sem lesz vele gond, de 1150 es lapot még nemnagyon nézegettem. Ha hülyeséget mondok szóljatok, az intelekkel nemnagyon vagyok tisztában,
de majd szétnézek a többi topicokban is.
-
-
Daw93
senior tag
-
Daw93
senior tag
válasz
4264adam #7659 üzenetére
de értem a cpu throttlingot, de azért írtam, hogy cpu limites, mert az is lehet nem? a 70%os gpu kihasználtság cpu limitre utal, de az meg megint más ha az throttlingból ered, szóval mindegy is.
Ezek szerint mindenképp alaplapot kellene cserélnem.. az szívás, akkor viszont már inkább egy inteles lapba és egy i5-re ruházok be.Ja, még valami: A throttlingot hogy lehet "lebuktatni"? tehát bebizonyítani, hogy tényleg az a bibi, nem csak találgatni? Mert lehet, hogy throttlingol, de lehet, hogy csak az fx 6100 kevés a 960nak. Sőt, már ha az alaplapom kompatibilitási listáján rajta van a procim, sőt erősebbek is, akkor annak 100%osan működnie kell vele, tehát elvileg nem is throttlingolhat.
-
Daw93
senior tag
válasz
4264adam #7656 üzenetére
A B verzióban nem vagyok biztos, sok helyen a játék során a gpu kihasználtság 70% környékére is lemegy, de a proci is 70% körül van. ez nem a proci limit jele?
A verzió: turbo core biztos hogy ki van kapcsolva, amikor húztam a procit akkor kikapcsoltam (szerintem a power savinget is, de abban nem vagyok biztos)
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #7488 üzenetére
Legkönnyebben az olvasási tesztekkel derítheted ki, én legalábbis anno így buktattam le az egymással rakoncátlankodó HyperX és Value Kingston ramokat. Ha állandó, és kellően magas értékeket ad többszöri futtatásra, akkor gyakorlatilag is működik a dual, de ha nagy mértékben ingázik, akkor bukta.
-
smiti
veterán
-
nomad138
tag
válasz
4264adam #7478 üzenetére
Azt hogy érted, hogy nem fogok tudni kiépíteni utólag Dual channelt? A cl9-es és a cl10-es is dual-ba lenne. Minden egyéb adat stimmel csak a cl nem. A cl9-es milyen módon tud menni cl10-ben? Csak azért kérdezem mert külön árulják ugye és fogalmam sincs. Kicsit segítenél, hogy megértsem? Köszönöm!
A cl9-es nekem is 9-9-9-24 . Ehhez feltétlen muszáj hozzányúlnom? Mert abszolút laikus vagyok ebben a témában.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
4264adam #7334 üzenetére
Nekem az i3 szerintem bőven hagy benne, de nem panaszkodom így se. Minden elfut Very High körül, szóval örülök. Battlefront meg amúgy se érdekelt sose, se más, ami Battlefield termék. Ami érdekel az a Mirrors Edge 2, Dishonored 2, Rise of the Tomb Raider, új Hitman. De ezek el fognak menni, szóval.
Egyelőre még az i5 is ráér. Nem költök. Jó befektetés volt a 960, nem bántam meg.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
4264adam #7332 üzenetére
Mondjuk ami AMD támogatott játék, az se fut rosszul NV-án. Bezzeg ami NV-s játék, az AMD-n ritka szarul fut.
Játékja válogatja, de hiába gyengébb a 960 picit, én mégse vennék 380-at. Inkább legyen 35 FPS-em a 40-45 helyett, de legalább ami NV-s játék, az is elmegy szépen.
-
-
Daw93
senior tag
válasz
4264adam #7058 üzenetére
De tisztában vagyok vele, de nekem fx 6100 van ami nincs húzva, másrészt erősebb procival és ugyanugy gtx 960nal több fpst ki tudtak hozni mások mint én most.tehát ezek szerint a procim gyenge. Viszont a mérések alapján meg elvan a 960 mellett, mert a gpu 98% környékén dolgozik míg a proci meg 60-80 közt. Ez a 2 ellentmondásos. Tehát most mi legyen? Érdemes venni egy erősebbet vagy nem?
-
3800+
őstag
válasz
4264adam #7040 üzenetére
Nagyon varom a januart.
Belepek en is ebbe a tarsasagba.
Nezegettem videokat es a 950 is teljesen jol viszi az uj jatekokat. Most eleg draga de ha visszaesik az ara sztem best buy kategoria.Csupingo: en is csak egy tesztet nezegetve lattam a hutot leszerelve, akkor tunt fel. Kicsit furcsaltam mert a regi HD4850 hutoje is rezmagos. De az valoszinu tobbet is fogyaszt mint a 950, nagyobb a hotermeles.
A 960 ha nem kapcsol be a venti idle-n hany fokos? -
Peat;)
veterán
válasz
4264adam #7014 üzenetére
Tudom hogy utálni fogsz, de a referencia modell az meg a hajszárítós modell amit gbors tesztelt.
Szerintem az a jelölés amit maguk a gyártók használnak tökéletes itt is, ami oc-s az oc-s, ami nem az "sima".
Ezek az oem 960-asok érdekesek, vajon merre landoltak. Dell/Hp ilyenek szoktak rendelni dedikáltból spéci oemet szerintem, ezért sem kerül kiskerbe önmagában. Pedig nem néz ki rossznak, sőt...
-
Peat;)
veterán
válasz
4264adam #7012 üzenetére
Számomra már bántó az OEM ahogy használod és egyre többször. Lehet én tudom rosszul, de a magyar köznyelv biztosan az én álláspontomon van, miszerint az OEM egy olyan termék ami csomagolás és egyéb körítés nélkül kerül leszállításra, tehát alapesetben nem kimondottan a boltok polcaira szánt dolog, inkább beszállítói termékforma. Nincs doboz, nincs marketing. VGA terén nekem volt OEM termékem, egy gigabyte féle amd, de az a HP megrendelő felé legyártott készletből származott, egyedi jellemzőkkel. Nvidia oldalon is voltak ilyenek, még a 760-assal is (butított 760-asról volt szó, itt is árulgatták akkoriban). Szóval nem tudom mi a hivatalos az OEM esetében, de azt tudom hogy a köznyelv a zacsis terméket érti alatta, ha egy boltban azt mondja valaki hogy OEM 960-asat szeretne akkor mosolyt vagy arrogáns lenézést fog kapni.
-
guftabi96
addikt
-
3800+
őstag
válasz
4264adam #6902 üzenetére
Ez is egy verzio volt, i5-2400 rendszer. De itt nem szimpatikus ez a kihalo foglalat, es ami mar az en hulyesegem hogy nem vagyok hasznalt parti. Inkabb ujat veszek amibol csak lehet... anno a 4850-re is azt mondtak h ket ev es kuka. Na most ahhoz kepest ha nem directx11-es jatek vigan szalad rajta, jatszhato minosegben. Szoval ha meglesz a 950 ha szukseges sem fogom 4 evnel hamarabb lecserelni szerintem. De igazad van amit leirsz az lenne a legesszerubb, csak en nekem jelenleg egy kartyara van keret a tobbit meg majd hozza a jovo.
-
kisza25
félisten
válasz
4264adam #6886 üzenetére
én mindennel szembe megyek, nem szeretem követni a tömeget
pl. egy normális ember reakciója a kártyámhoz, hogy 0 perc garival, igaza van (részben), de az olyan unalmas, hogy srácok melyik kártyát vegyem? melyiknek a legjobb a hűtése?... és megveszi és örül (joggal, normál emberke)
Én megvettem a legolcsóbbat, vettem rá egy 200W-t bíró hűtőt és most vagyok ott, hogy a legolcsóbb boltban kapható kártya árán, van egy olyan hűtésem ami a legdrágább kártyán sincs.
Nekem ez nagyobb örömet okoz, mintha lenne egy 980ti-m, mert az minek sose használnám ki.Előző ház is TT volt és eddigi legjobb házam volt, ez kicsit gyengébb, de tökéletesen el tudtam benne rendezni a motyót, drága sem volt és tetszik is és 5-6 hónapnál tovább úgy sem lesz nálam
-
Grafirka
őstag
válasz
4264adam #6844 üzenetére
Blu79, 4264adam, pendre54 kosz a valaszt mindannyiotoknak .
Elvileg semmi bajom az experiencel csak volt valami orajel kavarodas a stirx kartyaval, es olyan infokat kaptam miszerint az experience/ shadowplay okozhatja, ugyhogy azota csak a meghajtot telep[itettem.
Semmi bionyitek , hogy valoban az okozta volna csak gondoltam ne most alljak neki tesztelgetni. -
Hmmm1
aktív tag
válasz
4264adam #6812 üzenetére
Igen?: O Erről vannak még infók?: d (Amúgy csak azért, mert ált. ha bejelentenek valamit, amiről itt csak egy erős pletyka volt tudtommal, vmi AMD-s cikk kapcsán, nem is olvastam - aztán lehet megerősítették? vagy nem még? - és ált. bejelentenek valamit akkor még dolgoznak rajta, lásd játékok 99%-a
vagy bejelentik és adnak egy megjelenési dátumot. Persze itt lehet máshogy van, de érdekel amúgy: ) Megerősítették hogy lesz, vagy csak kizárt hogy ne legyen?: D
Illetve 48 óra alatt?: d ezt csak úgy hasra csapva véljük, vagy ez tényleg konkrétum?: ) Azért a logisztika, papírmunka, szabályoknak megfelelni, tudod a sok szarság gondolom az is idő : d
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nem nyílnak a Foldok?
- Goddess of Victory: Nikke
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asztalos klub
- Autós topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Sapphire R7 250 1GB
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest