- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Piros Disznó #1062 üzenetére
Most utoljára megkérlek, hogy fejezd be ezeket a semmitmondó egy soros 3 szavas/off hozzászólásokat. Egy postban válaszolhatsz több embernek is.
-
ricshard444
veterán
válasz
Piros Disznó #1055 üzenetére
Csak megjegyzem,hogy szerinted használt és régebbi Intel nem létezik? Nézd meg az én konfigom,egy ilyen proci + lap kombó kijön 50k-ból,nem kell mindig az új szériás drága cuccokra gondolni és bátor dolog ilyen hangnemben beszélni velem
Volt AMD-m tudom mire képes,engem sem vet fel a pénz,ha lenne akkor nem 30k-s procim lenne,de ígyis mérföldeket ver akármelyik amd-re
-
Asbee
veterán
válasz
Piros Disznó #1055 üzenetére
Az ára az amd-nek kedvezőbb, de a 660ti még mindig gyorsabb mint a 7870, bf3-ban meg aztán főleg. Keresgélni lehet képeket, neten és csak úgy beszúrni magában, csak nem teljesen a valóságot fedi. A 7870 GHz editiont, meg illik egy gyári tuningos 660ti-vel összehasonlítani.
-
Sondi1986
addikt
válasz
Piros Disznó #1049 üzenetére
én meg akkor ezt a képet rakom be:
-
TTomax
félisten
válasz
Piros Disznó #1044 üzenetére
Ismét egy új szekértővel bővült a ph!
Kicsit erős volt ez így ....
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #1030 üzenetére
Annyira fura ez h ezt irjátok tájékozatlan vagyok, miközben nem én találtam ki hogy a videokártya processzora egy magos és azt se én találtam ki hogy ha felhúzzák a processzort akkor a videokártya kevésbé melegszik. Biztos hogy engem a saját hozzászólásaimmal azonositotok? Azt irjátok keverem a CPU-t a GPU-val miközben egy hozzászólásban sem kevertem. Visszaolvasva nekem ugy tünik ti keveritek a hozzászolókat.
Figyeljetek már oda rendesen ki mit irt mikor személyhez szólóan irtok. -
válasz
Piros Disznó #1028 üzenetére
Hát ne haragudj de a kollégának részben igaza van azzal kapcsolatban, hogy kicsit autodidakta módon utána nézhetnél a pc felépítésének úgy over all.
Engem speciel nem az zavar, hogy kérdezel mert nyilván érdekel a téma hanem az, hogy a helyett hogy picit utána olvasnál a dolgoknak (mert érdekel ugye) olyan kérdéseket és témákat dobsz be a közösbe ami nekem szokatlan.
Na mindegy, részemről ennyi, remélem nem sértettelek meg. -
ricshard444
veterán
válasz
Piros Disznó #1026 üzenetére
Jólvan én nem vitázom,érezd jól magad és tanulj
-
ricshard444
veterán
válasz
Piros Disznó #1024 üzenetére
Egyáltalán nem veszed figyelembe,hogy a cpu és a gpu 2 különböző dolog más más architechtura-kon különböző feladatokra "szakosítva" Aztán a cpu limitet sem nézed,oké,hogy megvetted olcsón a processzort és mellé egy drágább vga-t,de a cpu ugyanúgy visszafoghatja a gpu-t,mintha vettél volna egy olcsóbb vga-t,mert beáll a cpu limit így most egyáltalán nem releváns,hogy drágább vga-t veszel inkább mint cpu-t,főleg,hogy limited van nagy valószínűséggel a 3 modulos FX-el,attól még,hogy jól hangzik az,hogy "6 magos" az nem azt jelenti,hogy karaj a cucc,egy 4 magos i5 oda vissza vágja alacsonyabb órajelen a csoda amd-t,ez csak egy kis szelet
Nagyon is érdekel a topik,de minden témával bejössz ide és mondod mondod mondod,a vga-ról beszélj,ne a konfigról,meg hogy 1000 magos a gpu,mert szerintem ez a veszett vadlovat nem érdekli. Maradj a témánál,sosem az a téma ami a topik címe,és nem miattam szvsz,cpu limit lehet téma,de off-ban maximum és nem 10-20 kommenten keresztül.
-
ricshard444
veterán
válasz
Piros Disznó #1021 üzenetére
Írtam már múltkor is,hogy olvass ki pár topikot vagy informálódj,mert nagyon durván kevered a dolgokat,persze csak ha érdekel,ha annyira nem akkor nyugodtan beszéld tovább a hülyeségeket
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Piros Disznó #1021 üzenetére
Lehetne, de nem kéne.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Piros Disznó #1019 üzenetére
akkor előbb utóbb a 660-ast is fel kell húzzni legalább 662-re
Ezt azért ugye nem gondoltad komolyan
-
Nikk
senior tag
válasz
Piros Disznó #1015 üzenetére
Ha jobban kihasználja, akkor bizony a vidkarinak is kötelessége melegednie. A proci sosem fog átvállalni részfeladatokat a grafkaritól, hiszen a programok fixre vannak írva. Szóval próbáld kettéválasztani a kettőt... A kettő egymástól teljesen független kivétel a teljesítményt. Ez azért van, mert a proci például a mesterséges intelligenciát számolja egy játékban, míg a vidkari csak a grafikai feladatokért felelős. Tehát a kettő nem képes egymás munkáját helyettesíteni, csak kiegészítik egymást.
Ha egy rendszer megfelelően működik, akkor a vidkari és processzor kihasználtsága külön-külön 100% közeli értékeket kell produkáljon.
Egy olyan rendszerben amelyben valamely egység a másik rovására lassú azt fogja eredményezni, hogy a lassabb próbálja felvenni a versenyt a gyorsabb egységgel és 100%-on pörgeti magát, míg a gyorsabbik gyakran vár a lassabbik válaszára, ezért csak adott esetben 80-90%-os kihasználtsággal fog üzemelni. Radikálisabb esetekben ez akár 30-40% is lehet, lásd Assassin's Creed 3...
-
smiti
veterán
válasz
Piros Disznó #1012 üzenetére
Nagyon belegondolva az I5 2500K alapon még nem biztos, hogy tökéletes hozzá.
Ezt csak arra alapozom, hogy ha alapon van a procim, akkor a VGA hőmérsékletem egy játékban 65-66 fok között van, de mióta meghúztam a procit 4 GHz-re azóta bő 10 fokot csökkent a GPU hőmérséklete.mod.: igaz nekem 660Ti van.
-
Nikk
senior tag
válasz
Piros Disznó #1010 üzenetére
Hát itt is proci a videkarit... Igazándiból a procit lehet túlhajtani még de szerintem itt nem fog túl jelentős változást hozni. Bár lehet, hogy egy kis tuning nem ártana, de anélkül is ki fogja szolgálni szerintem...
-
Nikk
senior tag
válasz
Piros Disznó #1008 üzenetére
Azért ennyire ne keverjük...
A kettő tök más tészta... Egymást befolyásoló tényezők. A grafkártya csak a grafikus számításokért felelős. A processzor minden másért. ERGO jó az ha erős proci dolgozik a gép alatt és ahhoz van egy erős grafkártya. Pláne, hogy a mostani grafkártyák általában CPU limitesek, vagyis a processzor nem képes kihajtani a videokártyát...
Lásd az én esetemet. Van egy 3 éves 4 magos procim és hiába van 660Ti-m, nem képes azt a teljesítményt hozni a játékokban, mint amit kellene neki, mivel a processzor visszafogja a vidkártyát...
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #1007 üzenetére
Lehetett volna 8 magos processzorom s most verhetném a mellemet hogy az ÉN procim 8 magos!!! Így viszont
1350 magom lett!!! -
Nikk
senior tag
válasz
Piros Disznó #1004 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy a videokártyák célspecifikus dolgok. Csak bizonyos dolgokra lehet őket használni, de arra nagyon nagy teljesítménnyel... Szal például elviekben a CPU-val mindent meg lehet csinálni amit a videokártyával, ellenben rettenetesen lassú lesz. A GPU viszon nem tud megcsinálni mindent amit a CPU, ellenben amit tud, azt sokszorta gyorsabban teszi...
-
ricshard444
veterán
válasz
Piros Disznó #1004 üzenetére
-
Nikk
senior tag
válasz
Piros Disznó #1000 üzenetére
Konkrétan itt találsz számokat róla:
A videokártya amúgy 1344 CUDA magot tartalmaz, ami egyszerű utasítások elvégzésére alkalmas skalár processzorok összessége...
Ezekből a CUDA processzorokból blokkokat képeznek egyébként, melyek mindegyike 192 CUDA magot takar. Vagyis 8 darab streaming multiprocesszorból áll... Erre azért van szükség, hogy az olyan egységek, amelyekből kevesebb van ROP egység szétosztásra kerüljenek a CUDA magok között...
De alapjába véve 1344 az a szám amire kíváncsi vagy...
-
smiti
veterán
válasz
Piros Disznó #1000 üzenetére
Akkor ezt csak azért írtad, hogy tied legyen az 1000. post.
Amúgy 1 magos, nem tudom miért kell ennyit értetlenkedned.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Piros Disznó #997 üzenetére
Ha van egy kis szabadidőd, olvasd el ezeket, mert a kettő nem ugyanaz.
CPU (azaz processzor), GPU (azaz "videokártya")Amúgy így belegondolva, vajon mennyit kell még várni a többmagos videokártyákra?
Tudom, hogy vannak két-GPU-s szörnyek, de én arra gondolok, hogy "egy GPU-ban van két GPU". Szóval teccikérteni.
-
ricshard444
veterán
válasz
Piros Disznó #994 üzenetére
Teljesen más a 2 dolog,a vga-ban nem csak 4-8 mag van és brutális a számítási teljesítmény ellenben a processzorral.
-
marcusa
addikt
válasz
Piros Disznó #988 üzenetére
Az az ajánlott tápegység hozzá, a gtx660 TDP-je 140W. Ennél többet legnagyobb terhelés alatt sem vesz fel.
-
TTomax
félisten
válasz
Piros Disznó #986 üzenetére
Ezt hol láttad?Kicsit elnézted...
Csak használd inkább...elég az a táp böven...
(#984) JoolsNOS
Nem egészen az aranyozásnak lenne jelentősége,de csak akkor ha az aljzat is olyan... mivel nem nagyon van olyan alaplap ami így készül így igen igazad van nincs jelentősége -
Sondi1986
addikt
válasz
Piros Disznó #949 üzenetére
Ennyivel jobb.
-
Asbee
veterán
válasz
660-nál erősebb a 7870 660ti-nél nem.
-
Nikk
senior tag
válasz
Hát... Mondjuk az új Architektúrában és a memória-sávszélességben... Teljesítményben már kérdéses... Ott GTX660Ti az esetek döntő többségében jobb...
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Piros Disznó #925 üzenetére
Esetleg Speccy. Szerintem jóval egyszerűbb az Aidánál, jobban is szeretem.
-
marcusa
addikt
válasz
Piros Disznó #929 üzenetére
Neked nem 6 magos procid van? Akkor miért csak 4 magot látni az Aida-ban?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Piros Disznó #929 üzenetére
Ha a samsung cuccra gondolsz az a vinyó. Ez stabilitásteszt, nem néz vga-t. Ha a hszedben rákattintasz a link gombra és oda rakod be akkor nem kell kimásolnunk böngészőbe, hogy mit akarsz mutatni.
-
ricshard444
veterán
válasz
Piros Disznó #925 üzenetére
Legnépszerűbb az Aida
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #918 üzenetére
Ha még egyszer cikizni merészelitek a gépházamat, akkor büntetésből ebbe fogom beleépiteni a 660-alapu konfigurációmat:
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Piros Disznó #907 üzenetére
Aprón 500ftól vannak házak...
-
Televan74
nagyúr
válasz
Piros Disznó #907 üzenetére
Nem akarlak megbántani , de ez már a modding témába való. Nem tartozik a 660/660Ti topikba.
Továbbra is szívesen beszélgetünk veled a kártyáról és annak teljesítményéről. -
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #906 üzenetére
Most komoly dilemába kerültem. Ha kivágom flexel ezeket a merevitőszálakat, nagyon barkács megoldás lesz. Kézenfekvő hogy egy vaskos pelxivel pótolhatnám a hátlapot, de akkor elveszitem a korhűséget. Pedig ez az egyetlen értelme ennek az egésznek. Vagy másik házat szerzek ami eredeti de stimmel, vagy legalábbis barbár végeredmény nélkül kivágható, vagy gyártok egy ezekre a kártyákra illő hátsó lemezt, de az már hamisitvány…
-
gabon86
tag
válasz
Piros Disznó #904 üzenetére
Gondolom te is érzed az iróniát az egészben. Mikor egy ilyen videokártyát raksz egy ilyen házba.
De amint látom te se veszed magadra, amit nagyon jól teszel szerintem. -
törölt tag
válasz
Piros Disznó #902 üzenetére
Szeva!Ki volt az a Piros Disznó
aki lekurvázta ezt a luxusvillákat Megszégyenítő gépházat?Hogy szakadna a nyakába egy mázsa sz@r.
-
Asbee
veterán
válasz
Piros Disznó #899 üzenetére
Én inkább használnám ház nélkül az alaplap dobozán.
(#900) gabon86: Lehet.
-
gabon86
tag
válasz
Piros Disznó #893 üzenetére
Az a fekete panel ugye rá van photoshoppolva?
-
törölt tag
válasz
Jaaaaaaaajjjj mintha csak öreganyám 12 éves mikrohullámú sütőjét látnám,egyébként assszongyák akkor van gond amikor a FEHÉR gépházba berakod a zsír új FEHÉR DVD írót,ránézel és a DVD íróhoz képest a házat SÁRGÁNAK látod.Na akkor már gond van.
-
Blaise
veterán
válasz
Te valakinek a másodregje vagy, vagy trollkodni jöttél ide?
-
válasz
Piros Disznó #891 üzenetére
tök jó, de arra figyelj hogy helyesen kösd rá az alaplapra a turbo gombot mert ha túl sok feszt emel a cpu-n akkor elsülhet a floppy és homlokon lő
-
válasz
Piros Disznó #882 üzenetére
-
Blaise
veterán
válasz
Piros Disznó #882 üzenetére
Ebbe a házba megy bele?
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #881 üzenetére
na én igy tuningolok:
[IMG]http://kepfeltoltes.hu/130103/2013-01-03_16.26.25_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #880 üzenetére
ezért kiforditom a hélyhűtőt s rányomom a procira mielött belefogok a tuningolásba.
-
válasz
Piros Disznó #876 üzenetére
valami azt súgja jól döntöttél, hogy nem akarsz tuningolni
-
Asbee
veterán
válasz
Piros Disznó #876 üzenetére
Ezt tőlük kérdezd meg.
-
Asbee
veterán
válasz
Piros Disznó #873 üzenetére
Nem fogsz különbséget érezni pci-e 2.0 és 3.0 között, teljesítményben minimális különbség lehet, az is csúcskártyánál. Én lapot cserélném a helyedben, főleg hogy egy kis tuning nem fog értani a 6100-nek. Jól gondolod, ne az alaplapon ( és tápon) spórolj. Egy Asus M5A97 R2.0 alaplap már 20k körül beszerezhető. Szerintem minden gond nélkül cseréltetheted, főleg ha még meg sem kaptad.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Piros Disznó #873 üzenetére
Pci nem számít, sata nem számít, procit komolyan nem fogsz tudni tuningolni.
-
törölt tag
válasz
Piros Disznó #868 üzenetére
Tudod MUTER csak 1 van:[link]
-
Blaise
veterán
válasz
Piros Disznó #868 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Piros Disznó #866 üzenetére
Most mi rosszat mondtam? Csak segítettem.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Piros Disznó #863 üzenetére
Motherboard? Alaplap.
-
Blaise
veterán
válasz
Piros Disznó #863 üzenetére
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #862 üzenetére
Mi az a mother?
A google anyósnak forditja, gondolom nem anyós kártya meghajtóról van szó... -
Blaise
veterán
válasz
Piros Disznó #859 üzenetére
Ne a mellékelt cd-n lévőt rakd majd fel, hanem töltsd le innen a legfrissebbet a kártyád típusának és a használni kívánt Windows megadása után.
-
ricshard444
veterán
válasz
Piros Disznó #857 üzenetére
Igen meghajtó/driver. Fel kell telepíteni őket igen,de a nem gyári alatt nemtudom mit értesz,tedd fel hozzá a legújjabbat és kész.
Szerk: Jahm,hogy a gyári cd-ről? Nem,az valóban nem a legjobb,mert általában sokkal régebbi mint az aktuális verzió,ahogy a kolléga írta és én : Szedd le az újat -
marcusa
addikt
válasz
Piros Disznó #857 üzenetére
Driver
-
ricshard444
veterán
válasz
Piros Disznó #855 üzenetére
Haladó szinten fejtem ki a szavakat a kommentekből,de ez a szerveres valami még rajtam is kifogott
Szerverek alatt PROGRAMOKAT értesz...?
-
válasz
Piros Disznó #852 üzenetére
szerintem ne nagyon beszélgess azzal az okossal többet
-
Blaise
veterán
válasz
Piros Disznó #852 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz, mert semmi értelme nincs, de szerintem aki ilyesmiről beszélt attól ne kérdezz többet
-
Blaise
veterán
válasz
Piros Disznó #850 üzenetére
Szerver? Milyen szerver?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Piros Disznó #841 üzenetére
Ha behalt a kártya akkor ők sem tudják megállapítani, hogy milyen bios van rajta. Persze lehet életre tudják kelteni. De biost csak akkor kell cserélni ha valami gond van a régivel.
-
Blaise
veterán
válasz
Piros Disznó #841 üzenetére
Amit linkeltem az az AMD kártyák drivere, a tiédhez nem lesz jó, az Nvdia oldaláról töltsd le a legfrissebbet.
-
marcusa
addikt
válasz
Piros Disznó #834 üzenetére
Szerintem félreértettél, de ha a tesztet nézed, akkor is láthatod, hogy az új AMD kártyák 2x szerepelnek, tehát azokhoz lett új driver, és még azzal is lassabb a 7850 mint a 660. Az a baj, hogy a ph-s teszt nagyon félrevezető, nagyon lehúzták a 660-at, nem kicsit AMD párti volt a teszt. Még a 12.11-es AMD Catalyst megjelenése előtt is erősebbnek állította be a 7850-et. Először én is azt láttam, és az alapján ítéltem meg, de aztán láttam más tesztoldalakat, pl. techpowerup, techspot, anandtech, guru3D, tomshardware, és egytől egyig ezek az eredmények jönnek ki, mind csak nem lehet nvidia pári
. A 660-hoz az nvidia oldalról tölthető legfrissebb driver tökéletes.
-
Blaise
veterán
válasz
Piros Disznó #834 üzenetére
-
marcusa
addikt
válasz
Piros Disznó #832 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem jártál rosszul... A GTX660 erősebb a 7850-nél. Itt van egy teszt az AMD csodadriver megjelenése után:
Itt került a 7870 az új driverrel a 660 fölé, de a 7850 még így is alatta van.Ezeket a játékteszteket is érdemes végignézni: http://www.anandtech.com/bench/Product/549?vs=660
Ha 3ezer Ft-tal drágábban találtál volna 7870-est, akkor az talán jobban megérte volna, de nem sokkal.
A procidról csak annyit írnék, hogy van ahol még egy két magos intel is jobban teljesít, de olyan játékokban, amik kihasználják a több magot, ott erősebb.
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fx-8120-6100-4100_6.html#sect0
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Subaru topik
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest