- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
ricshard444 #1057 üzenetére
Párdon.
Valóban jobb de keretből vettem s csak új számlás jöhetett szóba. Ráadásul tovább nehezitette h átutalással ment a fizetés. Sok eladó idegenkedett...
Mondjuk lehet még akkor is jobban járok a használt konfiggal ha veszek félhamis számlát
)
Bár az meg egy ujjabb off kérdés hogy mit érdemes venni használtan egy konfigba és mit nem...
Itt a fő gond az volt h határidőre vettem a konfigot s nem volt kitől kérdeznem. Végül részinformációk alapján kellett döntenem.
Az a baj hogy ez már az én fogalmaim szerint is erős off lenne hogy a konfigom félig használtan mennyiből jönne ki...
-
Piros Disznó
csendes tag
Jó de ez vitatéma. Az áruk is hasonló. Na de hogy a 28 000 Ft-os proci rosszabb mint az 50 000 Ft-os proci az nem vitatéma én legalábbis egyet értek vele. Igaz ha lenne 50 000 Ft-om procira akkor valószinű 680-ast vennék hozzá. Legalábbis kicentizzném amennyire csak lehet.
Szerintem akkor se vennék hozzá házat beépiteném az egészet egy lavorba. -
Piros Disznó
csendes tag
Mond azt hogy nincs igazam s 7770-esből huzással 660-as varázsolható.
de oké menjünk középre. legyen 660 helyett 7850. mennyit sporolunk? 2000-t? plusz 2000-rel, 30 000-ből milyen processzort kapok? mennyivel lesz az jobb mint a 6 magos amd? vagy mégegy videókártyával menjek lejjebb? melyik is van a 660-as alatt? s jobb lesz e az a 6100-660 párosnál ha a 6100-esnél erősebb procira futja?
Biztos hogy engem kell kioktatni arról hogy nézek utána dolgoknak? Hangsulyozom azzal természesen egyetértek hogy az 50 000 Ft-os 4 magos i5-ös INTEL jobb mint a 28 000 Ft-os 6 magos AMD. Azzal is egyetértek hogy egy 155 000 Ft-os I5-660 alapu konfiguráció jobb egy 135 000 Ft-os 6100-660-as konfigurációnál. Nem ez a vita tárgya mégha egyesek ezt probálják is a számba adni...
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
ricshard444 #1025 üzenetére
ricshard444 irta:
"LOGOUT blogEgyáltalán nem veszed figyelembe,hogy a cpu és a gpu 2 különböző dolog más más architechtura-kon különböző feladatokra "szakosítva" Aztán a cpu limitet sem nézed,oké,hogy megvetted olcsón a processzort és mellé egy drágább vga-t,de a cpu ugyanúgy visszafoghatja a gpu-t,mintha vettél volna egy olcsóbb vga-t,mert beáll a cpu limit így most egyáltalán nem releváns,hogy drágább vga-t veszel inkább mint cpu-t,főleg,hogy limited van nagy valószínűséggel a 3 modulos FX-el,attól még,hogy jól hangzik az,hogy "6 magos" az nem azt jelenti,hogy karaj a cucc,egy 4 magos i5 oda vissza vágja alacsonyabb órajelen a csoda amd-t,ez csak egy kis szelet
Nagyon is érdekel a topik,de minden témával bejössz ide és mondod mondod mondod,a vga-ról beszélj,ne a konfigról,meg hogy 1000 magos a gpu,mert szerintem ez a veszett vadlovat nem érdekli. Maradj a témánál,sosem az a téma ami a topik címe,és nem miattam szvsz,cpu limit lehet téma,de off-ban maximum és nem 10-20 kommenten keresztül."[moderálva]
Most nézem a négymagos i5-öd 50 000 Ft szemben a 6 magos amd 28 000 Ft-jával.
Még jó hogy odavágja az 50 000 Ft-os processzor a 28 000 Ft.os AMD-t...
Az AMD a legfejlettebb 8 magos bulldozerjét is 50 000 alatt adja, nem gondolod hogy inkább ezzel kéne az i5-södet versenyeztettni?Oké megveszem az i5-ödet 22 000 rel drágábban, de akkor a videókártyára mi jut? 55 000 Ft helyett 33000 Ft ebből még 2 Gigás 7770-es sem kapok. Na ez lesz aztán az arányos konfiguráció! 1 Gigás 7770 mellé 4 magos I5... Gondolkozz már el egy kicsit mire lesz képes ez a rendszer! Szemben az FX-6100 és a 660 OC párositással... Kicsit gyengébb a proci amit fel kell huzzni 5-10 %-al, na de az egy gigás 7770-et hány százalékra kellene felhuzzni ahhoz hogy 660 OC-vá válljon? 50%-al? vagy 100%-al a duplájára? Már értem miért kell személyeskedned, valamivel ellensulyozzni kell ezt a dilettanizmust ami a hozzászolásaid mellett van. Javaslom neked ugyanazt amit te javasoltál nekem: kezd el olvasni s nézd meg pl. az általad mondodtt i5 árát... mert nem kell nagy ész ahhoz hogy valaki megmondja, egy 155 000 Ft-os konfiguráció jobb lesz egy 135 000 Ft-os konfigurációnál. de amint látjuk lehet 135 000-ből csinálni egy lényegesen gyengébbet is és egy a 155 Ft-ost megközelitőt is...
A személyeskedést fejezd be, ne kelljen mégegyszer szólni ezért!
[ Módosította: koxx ]
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #1030 üzenetére
Annyira fura ez h ezt irjátok tájékozatlan vagyok, miközben nem én találtam ki hogy a videokártya processzora egy magos és azt se én találtam ki hogy ha felhúzzák a processzort akkor a videokártya kevésbé melegszik. Biztos hogy engem a saját hozzászólásaimmal azonositotok? Azt irjátok keverem a CPU-t a GPU-val miközben egy hozzászólásban sem kevertem. Visszaolvasva nekem ugy tünik ti keveritek a hozzászolókat.
Figyeljetek már oda rendesen ki mit irt mikor személyhez szólóan irtok. -
Piros Disznó
csendes tag
válasz
predakon #1029 üzenetére
Én tényleg azt hittem hogy ez másokat is érdekel s lesz aki együtt akar beszélgetni ezekről a témákról velem. De végülis el tudok olvasni mást erről nélkületek is...
Ha ekkora felháborodás van emiatt akkor majd elolvasom magamban, másokkal beszélem meg s itt csak a huzás lesz a téma. Vagy mi az ami még belefér? -
Piros Disznó
csendes tag
válasz
ricshard444 #1027 üzenetére
Ez nem is vita volt hanem szemelyeskedés...
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
ricshard444 #1025 üzenetére
Szerintem meg az erősen idevágó téma hogy milyen a topic.címekben szereplő videokartya.felépítése mert ez a topic erről a kártyáról szól és hogy milyen a konfigba illik ez bele. Keverni meg nem kévertem a kettőt. Olvass vissza figyelmesen mielőtt hozzászó lesz.
Állítani.se állítottam hogy az.én procimmal.jobb.. Tudod.a.görbe felkialtojel nem.veletlenul.görbe hanem egy önálló karakter. Kérdőjel.a.neve. -
Piros Disznó
csendes tag
válasz
ricshard444 #1023 üzenetére
Előb írd le mi volt a keverés mert én sehol se látok keverest. Szerintem te értesz félre valamit. Az egyirányú olvasása se érték egyet. A fórum lényege az hogy interaktív lehet kérdezni.vitázni s a válasz másokat is.érdekelhet. Ha téged nem.erdekel ne olvasd el.
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
predakon #1017 üzenetére
Csak a prxci húzás offtopic a videokarihuzas nem. Ha pedig tulhuzom a prockót akkor előbb utóbb a 660-ast is fel kell húzzni legalább 662-re.
Akkor szerintetek a 6100-es proci felett eggyel már túl erős a pr0ci a videokarihoz?
Az se offtopik h egy videokarihoz milyen proc passzol. -
Piros Disznó
csendes tag
Az első kérdés az, egyáltalán tudok e huzzni a GA-78LMT-S2P alaplapommal. Korábbi vélemények szerint ez erre nem alkalmas.
De valamit nem értek. Huzott procival a videokártya kevésbé melegszik? A proci átvesz tőle részfeladatokat? Akko rnem igaz az hogy visszafogja ha az igy pihenni tud.
Én azt hinném huzott procival a videokártya még melegebb lesz mert ugy még jobban tudja magát hajtani...
Valamit megint rosszul fogok fel?
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #1007 üzenetére
Lehetett volna 8 magos processzorom s most verhetném a mellemet hogy az ÉN procim 8 magos!!! Így viszont
1350 magom lett!!! -
Piros Disznó
csendes tag
A lényeg hogy megint kiemelkedő zsenialitásomat igazolta az hogy inkább gyengébb processzort választottam s a pénzt javát egy jó képességű videokártyára forditottam. A gépem értékének majdnem a fele a videokártya, a processzor értékének a duplája.
Igaz utóbbit bárki megmondhatja hisz a vak is láthatja: a processzoron csak egy ventillátor van a videokártyán pedig kettő. Igaz a procié piros...
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
ricshard444 #995 üzenetére
Ez érdekelne bővebben. Tudsz adni linket ahol erről olvashatok?
Hány magos a 660 procija?
Köszi -
Piros Disznó
csendes tag
Valamit nem értek. Ha a fiam átadja a videokártyának a renderelést 10 szer gyorsabb. na de a viideokártya órajelen 1.1 GHz, a processzoré meg 3.3 GHz, akkor mitől csinálja gyorsabban a videokártya?
-
Piros Disznó
csendes tag
-
Piros Disznó
csendes tag
Most látom a videokártya max. fogyasztása 450 W.
Az egész konfighoz viszont a boltban 500 W-os tápegységet javasoltak. Nem lehet ebből késöbb probléma? -
Piros Disznó
csendes tag
Okostelefonon írtam azon nincs ilyen gomb. Jó kérdés h android alkalmazásra ez miért.nincs így megírva. A weblap.felismeri h androidrol vagyok.
A fiam azonnal rávetette magát az új gépre én csak a régi gépen tölthettem le az aidat kipróbálásra de ezt az alapján is le tudtam fotózni és megtudtam kérdezni.
))
-
Piros Disznó
csendes tag
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Bjørgersson #924 üzenetére
Sziasztok. Na kész a gép. Honnan tudok letölteni sebesség és hőmérsékletmérő programokat, mit ajánlotok?
Magyar nyelvű kéne.
Köszönöm. -
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #918 üzenetére
Ha még egyszer cikizni merészelitek a gépházamat, akkor büntetésből ebbe fogom beleépiteni a 660-alapu konfigurációmat:
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #906 üzenetére
Most komoly dilemába kerültem. Ha kivágom flexel ezeket a merevitőszálakat, nagyon barkács megoldás lesz. Kézenfekvő hogy egy vaskos pelxivel pótolhatnám a hátlapot, de akkor elveszitem a korhűséget. Pedig ez az egyetlen értelme ennek az egésznek. Vagy másik házat szerzek ami eredeti de stimmel, vagy legalábbis barbár végeredmény nélkül kivágható, vagy gyártok egy ezekre a kártyákra illő hátsó lemezt, de az már hamisitvány…
-
Piros Disznó
csendes tag
Ha rendes házat veszek nem maradt volna pénzem erre a videókártyára. Mi az ha irónikus de beleteszem vagy ha nem irónikusan de nem teszem bele?
Nem tudok nem beletenni valamit olyant ami nincs abba ami nem kell mert van jobb...
Összefoglalva ha vettem volna szép uj házat nem lenne kártya amit beleraknék. Max egy 650-es
))
Az annyival olcsóbb h maradt volna pénz házra) De akkor meg nem itt mutogatnám a fotókat...
-
Piros Disznó
csendes tag
Én azon gondolkozok hogy annyira de annyira szép a piros 7850-es hogy lefotozom s a gép oldalára ragasztom hogy lehessen látni. Ha megvettem volna s benne lenne úgyse látszana...
Amugy priviben lekurvázták a gépházamat s biztositottak hogy tetszik a szövegem s biztattak hogy folytassam.
900: Azt akartam hogy látszódjon az egész gép fotoján is. De ott nagyitva van hogy fel lehessen ismerni hogy usb
-
Piros Disznó
csendes tag
Köszönöm az elismerést. Igen ez a ház az egyik cél. De lehet álló 386-os háza lesz. De ezzel megoldva a nyári kánikulai hűtés is. Egyszerűen felnyitjuk s úgy használjuk. Sajátos izlésem van elismerem.
Amúgy ez gazdasági tuning. Nem vettem házat hanem az árából egy-kettővel jobb videó kártyát vettem...
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #881 üzenetére
na én igy tuningolok:
[IMG]http://kepfeltoltes.hu/130103/2013-01-03_16.26.25_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #880 üzenetére
ezért kiforditom a hélyhűtőt s rányomom a procira mielött belefogok a tuningolásba.
-
Piros Disznó
csendes tag
Van egy kis problémám.
A GTX660 ugye PCIe 3.0 csatlakozóju? Ehhez adtak a boltban egy GA-78LMT-S2P alaplapot amin a leirása szerint1 x PCI Express x16 slot, running at x16
1 x PCI Express x1 slot
(All PCI Express slots conform to PCI Express 2.0 standard.)
1 x PCI slotcsatlakozók vannak. Jól gondolom hogy ez nem lesz képes kihasználni a sebességét mert nem PCI Express 3.0-s? ha igy van hány %-os a vesztesség?
Korábban ASrock sFM1 A75M-HVS
aminél ez szerepel:
1 x PCI Express 3.0 x16 slot (PCIE1: x16 mode)
- 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (PCIE2: x4 mode)
- 2 x PCI slots
- Supports AMD Quad CrossFireX™ and CrossFireX™Továbbá amit kaptam azon az alaplapon amit ajánlottak a memóriasebességhez 1333/ 1066/ 800 MHz van irva mikozben me 1866 Mhz-es memóriát ajánlottak.
az alaplap wincseszter csatlakozója a leirás szerint 6 db SATA II (3Gbit/s) csatlakozót tartlamaz, miközben én direkt sata3-as wincsesztert kértem. Ez ugyan oftopic de ez kb hány % sebességvesztességet fog okozni?
Az alaplap a leirás szerint nem tuningolható. ezalatt mit érthetnek?A probléma az, hogy a 130 000 keret közelében tartása érdekében cserélték az ASrockról erre mert ez kb. 2700 Ft al olcsóbb. Azt mondták ehhez a konfighoz ez az alaplap is jó. De arról egy szót se szoltak hogy SATA III helyett SATA II, mikor direkt kicseréltettem az általuk ajánlott sata 2 wincsesztert sata 3 ra mert csak ezer Ft al volt drágább. a ramot is a megadott sebességűre választottam pedig a lassabb olcsóbb, de ehhez a processzorhoz volot aki még inkább 2000-st ajánlott. akkor ez az 1866-os se tudja majd kihasználni? vagyis 2700 Ft ot sporoltatnak velem s hagyják hogy plusz 1000 Ft ot elkötsek ramra s plusz 1000-t winyóra?
nem tudjátok véletlenül hogy megy ez a 3 napig visszaadás hogy működik mert még mindig nem vettem át de a számla már készen van. És hogy van ez ha céges számla, a mult évből, ami már elszámolásra kerül és összesen 6 tétel van rajta?
2700-at hozzáadtam volna az egészhez ha szólnak hogy igy nem tudja kihasználni se az 1000 Ft-al drágább ramot se az 1000 Ft-al drágább wincsesztert se a videokártyát. Mennyivel olcsobb egy PCI Expressz 2. csatlakozóju videokártya?És a fő kérdés: mennyivel lassabb lesz mindez? Még direkt mondtam is nekik hogy fórumokon téma hogy ne olcsó alaplapot vegyek egy géphez, 20 -30 000 Ft-ost javasoltak egyesek. mondjuk nem az ára számit önmagában de ezek a paraméterek már igen.
Köszönöm -
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Bjørgersson #867 üzenetére
Valahogy összeszedem magam...
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Bjørgersson #865 üzenetére
Meg se merek mukkanni!
-
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Piros Disznó #862 üzenetére
Mi az a mother?
A google anyósnak forditja, gondolom nem anyós kártya meghajtóról van szó... -
Piros Disznó
csendes tag
válasz
ricshard444 #856 üzenetére
Mi is a másik neve...
Meghajtó?
Igen programot gondolok ami az eszközöket kezeli s a windows telepitése után fel kell telepiteni.
Van cdje az alaplapnak a videokártyának a hangkártyának egyéb eszközöknek. legalábbis régen volt. 2006-ban vettem utoljára gépet.
Most máskép van? -
Piros Disznó
csendes tag
válasz
Bjørgersson #848 üzenetére
Még át se vettem a kártyát. 30-án rendeltem, ma ment az átutalás, úgy néz ki még nem ért oda mert nem hivnak h mehetek. Holnap elmegyek, Csak tele vagyok kérdéssel. S nem szeretnék olyasmitt tenni vele ami garancia vesztést okoz. Húzzni se akarom. Egyenlőre...
Most jön majd az összeállitás, utána Win7, majd a szerver programok.
Ez lenne a következő kérdés. Milyen szervereket javasoltok. A gyári úgy tudom nem a legjobb... -
Piros Disznó
csendes tag
Amúgy az alaplapom szerintetek jó választás ehhez a FX-6100 - GTX660 pároshoz? Mert sokan kételkednek benne hogy egy 11 140 Ft-os Gigabyte GA-78LMT-S2P alaplap jó választás volt-e egy 56+28 azaz 84 000 Ft os együtteshez...
-
Piros Disznó
csendes tag
Párdon. Most már értem. Köszönöm. Ez lett volna az első kérdésem, hogy milyen drivert használjak de akkor ez megoldodott már itt. Köszi Blaise.
Ezekszerint e mellényulásommal jobb kártyám lett?
Néztem ezt a bios frissités témát is de látom garivesztést okoz. Igaz irjátok h visszatöltés esetén nincs garivesztés na de ha behalt a kártya s amiatt van gari esemény akkor hogy töltsem vissza a biost???vagy megint hülyeséget kérdezek?
-
Piros Disznó
csendes tag
Sziasztok!
Szombattól én is a csapat tagja lettem egy AMD FX-6100,Corsair Vengeance ( 8 GB/1866 Mhz KIT (2*4GB) CL9, GV-N660OC-2GD – GTX660 2GB, GA-78LMT-S2P, Cooler Master Elite Power 500W P/White RS500-PSAPJ3-IT konfigurációval.
Nem szép dolog AMD processzorral közétek tolakodni de mégiscsak 660 asként INTEL-es lettem legalább videokártya szinten.
A történet nem túl szép. 7770-est akartam venni, 40 000 Ft-ért de maradt keret erősitésre. Úgy gondoltam a processzor helyett a videókártya erősitése a célszerűbb s így 7850 esig elmentem, de nem volt kitől kérdeznem. A boltban pedig megláttam hogy 660-as 70 000 Ft helyett 55600 Ft így úgy döntöttem egy lehetséges magasabb ár értéket megcélozva kihasználom ezt a leárazást. Döntés elött Árgéppel okostelefonról megnéztem, s 70 000 Ft minimumokat adott ki. Azóta tudom azok Ti-k voltak igy végül a döntésem nem volt reális, s közétek kerültem mindörökre
)
Azóta is mindenki azt mondja a 7850-es jobb lett volna ami ráadásul 3000 Ft-al olcsóbb. Ráadásul késöbb találtam egy helyet ahol a 7870-es csak 3000 Ft-al lett volna drágább.
Most arra kérlek benneteket irjatok pár sort arról, ez a sima de húzott 660-as miben jobb a 7850-nél hogy egy kicsit megnyugodjak.
A konfigot is lehet birálni nyugodtan, ne kiméljetek csak igaz legyen.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest